- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bryant56
aktív tag
válasz
fatpingvin #55 üzenetére
Ezt jól látod, hogy nem érted a piacot. Az itteni hozzászólásaidból tényleg az látszik, hogy nem érted a piacot és, csak a saját kis buborékodból alkotsz véleményt. Olyan dologra vágy, amire a konzumer piacnak nincs szüksége.
Olyan mintha, azt akarnád, hogy a konzumer alaplapokba, csak ECC memóriát lehessen használni.
Szerintem azt kell megértened, hogy amit te szeretnél az egy nagyon réteg igény. -
bryant56
aktív tag
válasz
fatpingvin #49 üzenetére
Teljesen értelmetlen a konzumer piacra a SAS. Drágább mint a Sata, egy konzumer eszközön sincs SAS csatlakozó, amennyire tudom, tehát új alaplapot kellene hozzá venni.
A jelenlegi HDD-k a Sata 3 sebességének kb. a felénél járnak, tehát sebességben sem igazán segítene a SAS.
A SAS a késleltetésen csökkentene, meg a IOPS teljesítménye jobb lenne, de ezek nem igazán számítanak, amikor mindenkinek már SSD-ről megy az op. rendszer, meg a programok.
Összességében minimális előnyökkel járna egy csomó hátrány mellett. -
Pikari
veterán
válasz
fatpingvin #79 üzenetére
a 90-es évek elején megszokott volt ez a méret, utána váltottak 3.5-ös méretre a gyártók a költségcsökkentés oltárán. megtehették, mert elég gyorsan tudták növelni a lemezek kapacitását. most már ez nincs így.
-
ncc1701
veterán
válasz
fatpingvin #73 üzenetére
Persze, nagyobb cégnek még ok lehet, nekünk nem érte meg, irodában kb 4T adatot kell menteni.
-
bitblueduck
senior tag
válasz
fatpingvin #55 üzenetére
az átlagfelhasználó valószínűleg nem fog rohanni a 22TB HDD-ért holnap, de ugyanezt elmondhattad volna bármelyik kisebb méretre korábban.
én pl 2x10TB-re gondoltam amire lecserélném a 2x(2+3+3)TB lemezeimet.
az viszont fel sem merült, hogy ne SATA legyen. olcsóbb, praktikusabb, nagysárgrendileg ugyanolyan gyors és ugyanolyan megbízható otthoni felhasználásra. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
fatpingvin #55 üzenetére
Igen te nem érted, azért mert szerinted, akkor máris nem kell és biztos senki másnak se. Akkor megérteném a bánatod, ha csak sata lenne, de van belőlük sas megoldás is, így nem értem miért zavar téged a sata megoldás, amikor nagyon sok embernek bőven megfelel, mert semmi pluszt nem ad a számukra a sas.
-
válasz
fatpingvin #53 üzenetére
mennyibe kerül egy olyan vas, amibe sas vinyókat lehet tenni, és mennyit fogyaszt? és főleg mi pluszt ad nekem?
a munkáim és egyéb cuccaim most úgy 14 TB körül terpeszkednek (ebben nincsenek benne a filmek, sorozatok, ilyesmik), ha kinőném, megfontolnék mondjuk 2x20 terát. vagy egyszer húszat egy másik helyen, ha mondjuk megszűnik a korlátlan felhős tárhelyem. -
worxland
addikt
válasz
fatpingvin #53 üzenetére
Tárolni a régi filmeket/játékokat. Nekem 8 terás van, az is csak kétharmadig tele, mondjuk, egyre ritkábban használom, a kurrens dolgok elférnek a 3 SSD-men, de tartaléknak még jó.
"a mögötte lévő vasban férjen már el egy SAS HBA." - minek? A tizenéves Microserverem már két gombóc fagyit se ér, de erre a feladatra tökéletes.
-
válasz
fatpingvin #51 üzenetére
szomorú lennék, ha nem lennének nagy hdd-k sata csatlakozóval, mit tennék a soho nasba?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
fatpingvin #49 üzenetére
Milyen összefüggés van a méret és a csatlakozás közt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest