Új hozzászólás Aktív témák
-
bryant56
aktív tag
Az oké, hogy nem drágább vagy csak minimálisan, de amire használni fogják ezeket a HDD-ket, ott semmit nem számít, hogy 64 megás vagy 512-es.
Így igazából egy 64-est is rakhatnának ezekre. A HDD nem lenne olcsóbb, de a gyártó spórolna 2 dollárt minden darabon.Egy 32 vagy 64 gigás SSD-t belerakni, mint Cache-t már valószínűleg többet számítana, de lehet egy 16 gigás is már segítene a helyzeten.
Csak gondolom az jobban megdobná az árát a HDD-nak, mint amennyit nyernének vele a felhasználók. -
bryant56
aktív tag
válasz
fatpingvin #55 üzenetére
Ezt jól látod, hogy nem érted a piacot. Az itteni hozzászólásaidból tényleg az látszik, hogy nem érted a piacot és, csak a saját kis buborékodból alkotsz véleményt. Olyan dologra vágy, amire a konzumer piacnak nincs szüksége.
Olyan mintha, azt akarnád, hogy a konzumer alaplapokba, csak ECC memóriát lehessen használni.
Szerintem azt kell megértened, hogy amit te szeretnél az egy nagyon réteg igény. -
bryant56
aktív tag
válasz
fatpingvin #49 üzenetére
Teljesen értelmetlen a konzumer piacra a SAS. Drágább mint a Sata, egy konzumer eszközön sincs SAS csatlakozó, amennyire tudom, tehát új alaplapot kellene hozzá venni.
A jelenlegi HDD-k a Sata 3 sebességének kb. a felénél járnak, tehát sebességben sem igazán segítene a SAS.
A SAS a késleltetésen csökkentene, meg a IOPS teljesítménye jobb lenne, de ezek nem igazán számítanak, amikor mindenkinek már SSD-ről megy az op. rendszer, meg a programok.
Összességében minimális előnyökkel járna egy csomó hátrány mellett. -
bryant56
aktív tag
Van értelme a nagy gyorsítótárnak ekkora HDD-nél? Vagy bármelyiknél, ami nagyobb mint 2 tera?
Szerintem ezekre nagyrészt, nagy méretű fájlok kerülnek és nem programok, így kétlem, hogy a felhasználó bármit nyer a nagyméretű cache-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged