Aktív témák
-
Flashy
veterán
igen,
100BaseT = cat5 2 erpar
100BaseT4 = cat3 4 erpar
de altalaban a 100BaseT-t ertjuk a 100Mbites UTP halon ha egyeb megkulonboztetessel nem elunk -
Walentino
csendes tag
Vigyazat!
ket 100 Mbites UTP szabvany letezik!
Cat5-ot hasznalo 2 erparral, es Cat3-at hasznalo 4 erparral! -
Male
nagyúr
Az elképzelhető, hogy menni fog. Csak akkor fogja zavarni, amikor telefonál valaki (egyébként csak minimális áram folyik a telefon vezetékben), olyankor lelassul a hálózat -> ha nem muszály a hálózatnak mindig teljes sebességgel mennie, és nem telefonáltok folyamatosan, akkor elmegy. (persze még nem próbáltam, de mintha láttam volna valahol ilyet).
-
The_Tom
senior tag
ha, már ennyire benne vagyunk. 1 utp mellett a maradék 4 ér közül 2-n lehet telefont vinni, vagy az is bezavar??
Kösz.
Üdv. -
Bari
Modder
Sziasztok
Szeretném megköszönni hogy segitettetek és tanácsokkal látatok el.
Megszületett a döntés, a tápot is külön kábelban fogjuk elvezetni, elfér a 2 vezeték igy nem nagy probléma, meg a csatlakozokkal is kavarni kelett volna ha egy kábelba lett volna rakva a 2.
A hálózat tesztelő progit én is kipróbálom :) -
biker
nagyúr
senkit nem akarok bántani, de valaki árulja már el, hogy egy szürt, stabil táp DC kimenettel mennyi zavart tesz egy hálózatban???
mert a váltó igen, de egy dc, mondjuk a cam-hez végy 12V-ra 200mA-t, ehhez kell 2200-4700micros kondi, meg legyen egy graetz után egy 7812, ezután már olyan minimális a hullámosság, hogy az be nem zavar.
a táp sem ingadozik, mert a cam egyenletes áramot vesz fel... -
Male
nagyúr
válasz
Incognito #11 üzenetére
Amíg el nem szakad a kábel, addig működni fog, csak a sebbesség csökken, a sok hiba miatt (egy csomagok egyre nagyobb része fog hibásan megérkezni, amit újra el kell küldeni, ami igencsak lelassítja a hálózatot).
Ha már itt tartunk, nem tudtok egy progit, ami a hibákat számolja? Le kéne tesztelnem egy hálózatot, csak nincsen hozzá semmi programom (ingyenes vagy kipróbálható programok előnyben -> nem akarok rá költeni, annyira nem fontos) -
Bari
Modder
Köszi szépen a gyors reagálást
még átgondolom, hogy egyáltalán érdemes e egy kábelba beleteni a 2 vezetéket. -
Incognito
senior tag
Hát igen. Pláne ha az adat és a tápellátása is ugyanabban az UTP madzagban megy. Már egy pár hálózatot összeraktam, de még nem volt problémám az UTP kábel hajlítási szögével meg a szétsodrásból.
-
Incognito
senior tag
Lehet, hogy a tápos dolog nem fog működni. Mi is ezzel szenvedtünk, hogy a tápot és az egységet viszonylag messze kellett vinni egymástól. Én mondtam a kollegáknak, hogy nem fogja bírni a táp az egységet feléleszteni, de nem hittek nekem. Ott szenvedtek a tetőn mínusz akárhány fokban. Az originál tápkábel 2 m-es volt, ezek meg 10 m-e akarták a kettőt rakni egymástól. Valóban, 1, 2, 3, 6 -os ereket használja, és ha már hárman mondjuk ezt, akkor biztos lehetsz benne.
-
zrubi
senior tag
-
Bari
Modder
Sziasztok
A hálózati kábel kiosztást kérdezném hozzáértő emberkéktől, a sorrendel tisztában vagyok csak az érdekelne a 8 érből mindet használj e a 100MBites hálózat, valahol én azt halottam hogy csak a gigabit ethernet használja mind a 8 eret, a 100-as csak 4-et belőle, ha ez igy van akkor az kellene nekem melyik 4 éret használja a 100-as ethernet.
Amihez kellene: van egy olyan kamera amiben van egy www server is ( biztonsági kamerának szokták használni ) igy csak egy táp és egy utp kébel kellene neki, igy internetről jelszóval védetten nézhető az adott kamera képe, a tápja 12V-os külön adapterről müködik. Az lenne ha az utp kábelt és a tápkábelt össze lehetne vonni egy vezetékbe, mert a hálózati forástól elég messz lenne kihelyezve a kamera.
Aki tudna segitni annak nagyon megköszönném.
Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OpenMediaVault
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged