Hirdetés

Játékos egerek megatesztje – második rész

Hirdetés

Razer Imperator - a sokoldalú

Tavaly karácsonykor az Imperatort szállította a játékos közönségnek a Razer. Árban és képességekben is a DeathAdder és a Lachesis fölé sorolható ez a jobb kézhez szabott fenevad. Külsőre le sem tagadhatná származását, megkapta az összes lényeges Razer stíluselemet: a csúszásgátlós felső és fényes alsó borítást, a felső részből kiszabott fő gombokat, valamint a kéken lüktető emblémát és görgetőt.

Mint oly sokszor korábban, a lényeg most is a részletekben rejlik. Az a jó a Razer egereiben, hogy formában óriási skálát fednek le. Elindulunk a kicsi, kimondottan ujjas fogású, szimmetrikus Abyssustól, majd fokozatosan, több modellen keresztül jutunk el a tenyeres fogáshoz magasra húzott hátú DeathAdderhez. Az Imperator ezen a skálán a Lachesis és a DeathAdder közé sorolható be. Jobb kézhez szabták, de csak nagyon kis mértékben ível. Háta viszonylag magas, és a kisujj felé lejt, de az egér derékban kicsit szűkül, szóval tenyeres és ujjas fogásban is használható. Sokoldalúságát tovább növeli a két hüvelykujjas gomb kialakítása. Előre-hátra nagyjából egy centiméteres úton, ötféle pozícióban állíthatóak, így sokféle kézmérettel és fogással ideális helyzetbe hozhatók. Rajtuk kívül még két gomb van az Imperator hátán, szóval összesen hét billentyűt kapott. Kissé eltér a hagyományos razerestől az Imperator görgetője. Ugyan továbbra sem dönthető oldalra, de most nem az egész, hanem csak két oldalán egy-egy gyűrű világít kéken. Szerintünk ez sokkal látványosabb a korábbi megoldásnál.

Alulról nézve is igazi Razer az Imperator. Középén a gyártó legfejlettebb 3.5G lézer érzékelője mosolyog, melynek felbontása nem kevesebb mint 5600 dpi, és iszonyatos gyorsulási, illetve sebességadatok tartoznak hozzá. További érdekessége, hogy csúszótalpat tettek köré, ami elősegíti az egér siklását. Érdemes megfigyelni azt is, hogy a korábbi modellek keskeny első talpainál sokkal szélesebbeket kapott az Imperator. Természetesen nem hiányzik alulról a profilváltó, vele átellenben pedig a hüvelykujjas gombokat előre-hátra tologató retesz látható.

Újabb Razer egérhez újabb kezelőszoftver társul. Ezúttal a korábbiaktól teljesen különböző, többlapos megoldást kapunk. Az elsőn a gombok és görgető funkciója állítható be. A másodikon van az érzékelő felbontásának kijelzője, de a legfeljebb öt értéket egy külön felnyíló ablakban adhatjuk meg. Mellette – pontosabban alatta – található a gyorsítás, illetve az USB lekérdezési frekvenciája.

Külön fület kapott a profilkezelő, a korábbiaknál extra parancsokban még egy kicsivel bővebb makrókezelő, illetve a fények kezelése, közösen a meghajtó és firmware frissítésével. Nekünk a DeathAdder és a Lachesis integrált megoldása sokkal jobban tetszett. Ráadásul az Imperatornál minden módosítást több másodperces várakozás követett. Egy-egy makró egérre töltése akár 10 másodpercbe is beletelt. Nem mintha annyira sok idő lenne ez, de a Logitechnél vagy a többi Razernél egy pillanat műve volt a hasonló átvitel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés