Hirdetés

Játékos egerek megatesztje – második rész

SteelSeries Kinzu - a hagyományos

"Vissza a gyökerekhez" – ez a kifejezés írja le legjobban a SteelSeries legfrissebb optikai egerének, a Kinzunak a filozófiáját. Szinte megszólalásig hasonlít az egyszerű Microsoft WheelMouse Optical 1.1a-ra, melyet máig sok komoly játékos is használ. Mivel a Kinzu kicsi és egyszerű, ezért játékos viszonylatban nem is olyan drága, 8500 forint körül vásárolható meg. Ez a modell sem érkezett egyedül tavaly nyáron. Külsőre szinte teljesen azonos a lézeres Xaival, de annak több programozható gombja, nagyobb felbontása és az Ikari Laserhez hasonló kijelzője van, no meg persze magasabb ára.

A SteelSeries Kinzu az átlagosnál kisebb, könnyebb, szimmetrikus egér. Aki nem ismeri a gyártó nevét, könnyen valami olcsó tucatmodellnek nézheti. Ez az érzés fogásakor sem sokat változott. Fő gombjai szerintünk az optimálisnál keményebbek, görgetőjén pedig nem különülnek el kellően az egyes lépési szintek. Fegyverváltásnál könnyen túlszaladhatunk vele a megcélzott fokozaton. Szintén nem tűnik különösebb extrának a görgető mögötti gomb, ami itt is két felbontási szint között vált. Külsőre egyedül a vezeték cipőfűzős bevonata jelzi, hogy itt valami komolyabb dologról van szó.

Azok a komolyabb dolgok pedig alul találhatóak. Az egér közepére egy 3200 dpi felbontású, hagyományos optikai érzékelőt tettek. Kis méretes és súlya ellenére egy méretes első, és két szintén nagy hátsó csúszótalpat kapott a Kinzu.

Akárcsak az Ikari, a Kinzu is meghajtó nélküli egér. Hozzá a külsejéhez illő, nagyon egyszerű, de hatékony beállítót mellékeltek. Persze, nem is nagyon van mint beállítani. A két felbontási szint 400, 800, 1600 és 3200 CPI-re állítható, megadhatjuk az USB frekvenciáját, hogy melyik kézzel fogjuk az egeret, illetve a kurzormozgatás és görgető sebességét módosíthatjuk. Egyszerre három profilt tud eltárolni a szoftver, amiből egyet küldhetünk az egérre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés