StarCraft-lázban ég a Razer

A Razer mindig is a játékosok igényeit tartotta szem előtt a perifériáik fejlesztésénél, sőt speciálisan egy-egy játékprogramhoz illeszkedő megoldást is dobtak már piacra. Hasonló akcióra készül most is a gyártó, hiszen július végén érkezik a StarCraft II: Wings of Liberty című stratégiai játék, mely az év egyik legnagyobb dobásának ígérkezik. A vállalat ki is használja az érdeklődést, és piacra dobja a programhoz készített egerét, billentyűzetét, illetve mikrofonos fejhallgatóját.

Hirdetés

A Spectre névre hallgató egér lézeres szenzorral dolgozik, ami maximum 5600 dpi-s felbontást támogat, és 50 g-s gyorsulást képes kezelni. A termék USB porton keresztül továbbítja az adatokat, a gyors feldolgozást pedig az 1000 Hz-es frekvencián működő Ultrapolling technológia teszi lehetővé. A bal- és jobbkezes egér öt programozható gombbal és egy görgővel rendelkezik, továbbá egy beépített világítás szolgál az APM monitorozására. A StarCraft ebben méri a percenként kiadott utasítások számát.

Razer Spectre
Razer Spectre

A 100 x 66 x 37 mm-es egér a makrókat is kezeli, melyek akár valós időben is rögzíthetők. A Spectre ára 80 euró lesz.

A billentyűzetek frontján a Marauder fog támadni, mely szintén fel van szerelve az APM monitorozására alkalmas világítással, továbbá képes valós időben makrókat rögzíteni. A 400 x 182 x 32 mm-es termék USB felületen kommunikál a számítógéppel, a gyors feldolgozást pedig az egérnél is említett Ultrapolling technológia teszi lehetővé, mely 1000 Hz-es frekvencián működik.

Razer Marauder
Razer Marauder [+]

A nem túl nagy kiterjedésű klaviatúra 120 euróért vásárolható majd meg.

Végül, de nem utolsó sorban a Banshee névre keresztelt mikrofonos fejhallgató is érkezik, melynek frekvenciatartománya 20 Hz-től 20 kHz-ig terjed, az 50 mm-es szatellit hangszórók impedanciája pedig 1 kHz mellett 32 ohm. Az USB interfészre köthető eszköz lehetőséget ad a hangerő szabályzására, sőt a mikrofonja igény esetén lekapcsolható. Természetesen nem maradhat el APM monitorozása sem, továbbá a Razer nyolc előre beépített hangprofilról is gondoskodik.

Razer Banshee
Razer Banshee

A Banshee 90 eurós árcédula mellett keres majd gazdát.

Mindhárom Razer termék hivatalos debütálás a StarCraft II: Wings of Liberty megjelenésének napján lesz, azaz globálisan várhatóan augusztustól lesznek megvásárolhatók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés