Hirdetés

Játékos egerek megatesztje – második rész

Értékelés

Sok érdekeset tapasztaltunk tizenöt játékos egér egymás mellett tesztelése közben. A legfurcsább az volt, hogy az egerek kivétel nélkül pontatlanabbak voltak maximális felbontásukon, mint egy kicsivel alacsonyabban. Ez elég gyanús, más tesztekben nem tapasztalt (vagy csak nem vizsgált?) jelenség. Könnyen lehet, hogy tesztgépünk, operációs rendszerünk vagy az egéralátétek okozták. Mindenesetre kisebb felbontáson minden rendben volt, ezért nem ismételtük meg a teszteket. Később, többféle alátéttel majd visszetérünk ennek a jelenségnek a vizsgálatára.

Hirdetés

Megítélésünk szerint mozgás szempontjából az abszolút csúcsot a Razer és a Logitech legmodernebb lézeres érzékelői képviselik. Náluk eszelős rántásokra is minimális lassulást tapasztaltunk csak. A játékosok döntő többsége akció közben nem fog ezzel a jelenséggel találkozni – feltéve, hogy jól állítja be szoftverét. Nekünk személyesen a Razer Imperator, Logitech G9x és Logitech G500 trióból az Imperator jött be a legjobban. Formája szerintünk olyan, hogy sokféle fogási stílussal rendelkező játékosnak kényelmes lehet. Csak azért marad le ajánlott értékelése elől a „különösen” szó, mert 18 000 forintba kerül.

Picivel az abszolút csúcs mögött már nagyobb volt a tolongás, bár továbbra is csak két márka képviseltette magát. Szerintünk a Logitech MX518 még a régi érzékelőjével is közel van a legjobbakhoz, akárcsak a Razer egyszerűbb egerei. Szóval a második vonalat – ami szorosan az első mögött van – szerintünk az MX518, Abyssus, DeathAdder és Lachesis négyese alkotja. Közülük kettő tenyeres (MX518, DeathAdder), kettő ujjas/karmos (Abyssus, Lachesis) fogáshoz jó, kettő 10 000 forint környékén (MX518 és Abyssus), kettő pedig 15 000 forint környékén (DeathAdder, Lachesis) kapható. A drágábbak esetében mi talán inkább hozzátennénk még 3000 forintot, és inkább az Imperatort vennénk. Az MX518 már múltkor megkapta a kiérdemelt különösen ajánlott címet, most még az Abyssusnak adjuk ezt a címet. Emellett a DeathAdder is tetszett, a Lachesis formája viszont nekünk nagyon nem jött be.

Mezőnyünk fennmaradó négy tagja, a két Roccat és a két SteelSeries is nagyszerű egér. A legtöbb játékos igényeit ezek a modellek is maradéktalanul kielégítik, aminek bizonyítéka, hogy sok professzionális játékos használja őket nagy megelégedéssel és eredményesen. Mindenesetre szerintünk szélsőséges helyzetben nem hozzák azt a pontossági szintet, amit a hasonló árú Razer vagy Logitech konkurensek. A négyesből kiemelnénk a Roccat Kovát, mely 10 000 forintos árával azért nem olyan vészesen drága, formája és meghajtó nélküli állíthatósága miatt tetszett.

Végezetül pedig újra hangsúlyozzuk, hogy a formával kapcsolatos véleményünk teljesen szubjektív. Lehet, hogy valaki számára a nekünk teljesen kényelmetlen Lachesis lesz a nyerő, az Imperatortól pedig csuklógörcsöt kap. Vásárlás előtt mindenképp ajánlott kipróbálni a kiszemelt modelleket!

Razer DeathAdder
Roccat Kova
Razer Imperator
Razer Abyssus

rudi

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés