Hirdetés

Játékos egerek megatesztje – második rész

Hirdetés

SteelSeries Ikari Laser - a tenyeres

Talán nem annyira, mint a Razer, de a számítógépes játékosok világában nagyon jól ismert név a dán SteelSeries. A többség minden bizonnyal a közkedvelt QcK egéralátétek kapcsán ismeri, de egyebek mellett gyártanak ők nagyon komoly egereket is. Nagyjából a Razer Lachesissel egy időben jelent meg az Ikari párosa. A két egér közül a valamivel világosabb és fényes hátúnak hagyományos optikai, a sötétebbnek lézeres szeme van. Az utóbbit próbáltuk ki.

Formára azonosak, laposak, szélesek, tenyeres fogáshoz igazodnak. Annyira, hogy a gyűrűs- és kisujj méretes támasztója miatt ujjasan nem is nagyon tudtuk megfogni. Tapintásra az Ikari kissé olcsó hatást keltett. Felső része a fő gombok környékén mintha nagyon vékony anyagból lenne. Nyomásuk hangja sem volt valami bizalomgerjesztő, de ennél sokkal lényegesebb, hogy kis erőkifejtéssel, nagyon simán üzemelnek. Az oldalsó, fekete anyag valamivel masszívabbnak tűnt, de egy kis érdesítést elbírtunk volna ezen a részen. A két fő mellett két hüvelykujjas gombot kapunk. A nem túl szép, de korrekten járó görgető fölött is van egy billentyű. Ezzel az érzékelő felbontását állíthatjuk alacsony vagy magas szintre, amit a hüvelykujj előtt kis LED-ek párosa jelez.

Alul, a széles has közepén trónol a 3200 dpi-s lézerszem. De van itt nála érdekesebb dolog is, egy kis kijelző, melyen az egérre éppen feltöltött profil neve látható, ha pedig hosszabban nyomva tartjuk, akkor megmutatja, hogy a két beállított fokozathoz milyen érzékenység tartozik. Ilyen kijelzője csak a lézeres verziónak van, mely így lényegesen drágább a normál optikai verziónál (17 500 Ft a 12 500 Ft ellenében). A SteelSeries a Razer és a Logitech egereinél nagyobb csúszótalpakat használ.

Egy-egy komoly LAN-partin, ahol a tétmeccseket rendszerint dedikált számítógépeken játsszák és feszített a menetrend, gyakran kevés idő van bemelegítésre. Rém kellemetlen lehet, ha mondjuk a 15 percből ötöt azzal kell tölteni, hogy az egér meghajtóját telepítjük. Ezért a SteelSeries teljesen mellőzte a meghajtót. Az Ikarihoz csak egy konfigurációs szoftvert kapunk, mellyel otthon, előre elkészíthetjük, majd az egérre menthetjük beállításainkat. Ráadásul több neves, Ikarit használó profi játékos konfigját is letölthetjük. Ahogy illik, megadhatjuk a gombok funkcióját (makrót is) és az érzékelés finomságát. Érdekes részlet a mozgásfinomító, ami remegő húzásainkat egyenes vonalakká alakítja. Ennek mértékét egy skálán állíthatjuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés