Hirdetés

Játékos egerek megatesztje – második rész

Hirdetés

Razer DeathAdder - a halálosztó

Elég régen – 2006 végén – mutatkozott be az első Razer DeathAdder. A jobb kézhez szabott – Razer viszonylatban – középkategóriás modellt kezdetben 1800 dpi-s érzékelővel szerelték, de tavaly ősszel benne találkoztunk először az azóta az Abyssusban is használt 3.5G infrás szenzorral. Pár hónapja pedig megérkezett a „halálosztó” balkezeseknek szánt, fordított verziója.

Korábban a Razer jellemzően szimmetrikus egereket gyártott, de a DeathAdder nehezen tagadhatná le származását. Háta a szokásos, selymes tapintású, csúszásgátló felületet, alsó része pedig a szintén jól ismert fényeset kapta. Mivel jobb (vagy bal) kézhez szabták, formája kívülre – a kisujj felé – lejt, de nem olyan mértékben, mint a tesztünk első részében látott Logitech MX518-nál vagy G500-nál. Razeres stíluselem a görgető előtt szétváló, méretes fő gombok párosa is, melyek a márkától megszokott finomsággal és pontossággal járnak. Természetesen a kötelező, kígyós embléma sem maradhat el, melynek kék fénye ütemesen lüktet. Ugyanezzel a színnel világít az átlagos méretű, de a szokásosnál valamivel mélyebbre ültetett görgető is. Ahogyan az aszimmetrikus egereknél illik, a DeathAddernek is van két hüvelykujjas gombja. Egészen jól helyezték el őket ahhoz, hogy átlagos tenyérmérettel mind a kettő kényelmesen elérhető legyen. Érdekesen púposra szabták az egyébként átlagos méretű DeathAddert, szóval tenyeresen (értelmezése az előző cikkben) célszerű fogni. Pontosabban mondva, a tenyeres fogással játszóknál jöhet szóba ez a Razer.

Mint korábban írtuk, az aktuális DeathAdder alján ugyanolyan 3.5G infrás érzékelő van, mint az Abyssuson. Maximális felbontása 3500 dpi, és nagyjából az egér középpontjába helyezték. Mellette egy kis módváltó billentyű látható, tehát sok más márkatársával és konkurensével ellentétben a DeathAddernek nincsenek dedikált felbontásállító gombjai. Persze ettől még állítható a szem pontossága. Szinte hagyományosnak mondható az első két sarkos és a hátsó, nagyobb csúszótalp. Ezt az elrendezést használja a Razer már évek óta.

Egészen ügyesen szétnyitható vezérlője van a DeathAddernek. Kezdetben csak a középső részt látjuk, melyen az alapparaméterek, mint a gombok funkciója, a görgető érzékenysége, az USB lekérdezési frekvenciája, az optika négy lépésben (450, 900, 1800 és 3500 dpi) állítható felbontása és a fények ki/bekapcsolása található. Ebből az alapból jobbra egy makrós, balra pedig érzékenységgel kapcsolatos további opciókat rejtő fülek nyílnak ki. Legérdekesebb – Razerre jellemző – paraméter a menet közben állítható érzékenység. Ez nem a szenzor dpi értékét módosítja, hanem a kurzor mozgási sebességét.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés