Furcsa beviteli eszközök a hét végére

Úgy tűnik, a trackball, azaz magyar nevén hanyattegér mégsem halott, bár igaz, ami igaz, az utóbbi időben inkább csak néhány vezeték nélküli billentyűzeten találkozhattunk vele. A Logitech újra elővette ezt a furcsa szerkezetet, és egy formás, kényelmesnek tűnő beviteli eszközt hozott össze. A Wireless Trackball M570-et. Ezeknek egyébként megvan az az előnyük, hogy nem szükséges mozgatni az egész terméket a használathoz, csupán a golyót kell forgatni a kurzor irányításához, így helytakarékos is, illetve nem érzékeny a felületre sem.

Logitech Wireless Trackball M570
Logitech Wireless Trackball M570

A Logitech méretes kék gömbjének mozgását lézeres szenzor követi a minél nagyobb pontosság érdekében, a számítógéppel pedig a trackball 2,4 GHz-es rádiójelekkel kommunikál, természetesen az Unifying vevőn keresztül. Ennek hatótávolsága nagyjából 10 méteres. Egy AA-s elemmel a gyártó szerint akár másfél évig is bírhatja az energiatakarékos felhasználásnak köszönhetően. Az M570 szeptember végén jelenik meg, az ára pedig 60 dollár lesz három év garanciával.

A fura beviteli eszközök péntekje ez úgy tűnik, hiszen a SteelSeries billentyűzete sem mondható hétköznapinak. A Shift nevezetű klaviatúra játékosok számára készült elsődlegesen, visszafelé pedig kompatibilis a már jól ismert Zboard keysetekkel is, mivel ennek ugyanúgy cserélhető a kiosztása. A normál QWERTY-s helyett tehát a régebbi, külön a játékokhoz készült kiosztásokat is használhatjuk vele, mint amilyen például a StarCraft II-höz vagy a WoW-hoz készült, de újak is meg fognak jelenni valószínűleg. Az új Shiftet teljesen az alapoktól építették fel, erős, kiváló minőségű anyagokból készült, hogy bírja a gyűrődést.

SteelSeries Shift [+]
SteelSeries Shift [+]

Az alap háromféle magasságba emelhető, széles gumi lábai vannak a csúszás ellen és kényelmes csuklótámasszal is ellátták. Került rá még aranybevonatos hang ki- és bemenet, két 2.0-s USB aljzat, amikből az egyik töltésre is használható. A beépített memória három teljes kiosztást tud tárolni, hiszen a mellékelt szoftverrel minden gomb programozható, nem csak makrókkal, hanem teljes, időzítésekkel és szünetekkel ellátott billentyű szekvenciákkal is. A billentyűzet egyszerre hét gomb lenyomását is képes kezelni A SteelSeries Shift ajánlott fogyasztói ára 90 dollár/euró, ami tartalmazza a Shift Base alapot és a hagyományos QWERTY kiosztású keysetet. A különböző kiosztású, programokra és játékokra szabott keysetek pedig 25 dolláros/eurós áron lesznek megvásárolhatók hozzá.

SteelSeries Shift [+]
SteelSeries Shift [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés