Hirdetés

Játékos egerek megatesztje – második rész

Hirdetés

Razer Lachesis - a szélesfejű

Ugye nem lepődik meg azon senki, hogy 2007 karácsonyi szezonjában is érkezett egy Razer egér? A Lachesis szimmetrikus formájú, tehát jobb és bal kézbe egyaránt jól belesimul. Talán ez az egér nevezhető a legendás Diamondback utódjának. Persze, van annyira egyedi, hogy ne kelljen máshoz hasonlítgatni. Teste egészen karcsú, de feje hatalmasra szélesedik ki. Felső részét a selymes tapintású fekete, alját pedig a szokásos, fényes anyagból alakították ki. Érdekes, hogy a Lachesis hátán nem kéken, hanem fehéren lüktet a kígyós Razer embléma, és ugyanezzel a színnel világít görgetője is.

Első pillantásra látszik, hogy a Lachesis inkább ujjas/karmos fogáshoz illik, mint tenyereshez. Azért a háta elég magas, és az egér elég hosszú ahhoz, hogy ne csak ujjbegyeinkkel támaszkodjunk rajta. Százgrammos súlyával a könnyebb, de azért nem a pehelysúlyú modellek közé sorolnánk, ami szintén az ujjas fogásnak kedvez. A hatalmas fő és görgető alatti gombok mellé még további hatot szórtak szét a Lachesisen. A görgető mögött, a hüvelykujjas és a kisujjas részen is találunk kettőt-kettőt. Annak ellenére, hogy a Lachesis a DeathAdder árkategóriájába tartozik, nem cipőfűzős, hanem hagyományos bevonatú a farka, mint az Abyssusnak.

Alul ezúttal lézerszemet találunk, 3G-set 4000 dpi felbontással. Érdekes, hogy a Razer párhuzamosan fejleszti a lézeres és hagyományos optikát, egyszer az egyiket, másszor a másikat használva. A széles fej miatt úgy tűnhet, hogy a Lachesis érzékelőjét a Razernél megszokotthoz képest kicsivel hátrébb tették. Optikai csalódás ez, mert most is teljesen középen van. Fölötte látható még egy profilváltó, és természetesen itt van a három jellegzetes, nagyszerű minőségű csúszótalp.

Ellentétben a Lochitech játékos egereivel, a Razernél minden modellnek külön meghajtója van. A Lachesisé eléggé hasonlít a DeathAdderéhez, de nem ugyanolyan. Más a gombokat programozó középső rész, finomabban – 125 dpi-s lépésekben – állítható az érzékelő felbontása, és alul fejlettebb profilkezelő rész nyílik ki belőle. Egyik hasznos eleme, hogy váltáskor ki lehet vele íratni a monitorra, hogy éppen melyik profil az aktív, ugyanis ezt a Razer egereknél nem jelzi semmilyen fény. Balra található az érzékenység, jobbra pedig a makrók állítója, ezek megegyeznek a DeathAdder szoftverével. Tehát minden lényeges részlet megtalálható a konfigurátorban. Természetesen mai, komoly egerekhez illően a Razereknek csak a konfiguráláshoz van szüksége erre a programra, utána már más gépeken meghajtó nélkül is tartják a beállított paramétereket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés