- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mydgard
tag
Csao!
A mai napon jelentkezett nalam is ez a problema, egy laptoprol van szo, Win 10:
1. Zug a Sennheiser headsetem.
2. A headset jo mert kiprobaltam mas gepen is illetve mas fules is zug a gepembe dugva.
3. Ujra raktam a hangkartya drivert.
4. Kifujtam suritett levegovel a jack lyukat, letoroltem a csatlakozot.
5...Tovabbra is van egy halk zugas, sisterges, mi lehet a gond es a megoldas ra?
-
pepe62
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 7" tabletem és érdekes,de nagyon idegesítő jelenséget tapasztalok....A 3,5 jack-ből (hangkimenet) egy hangrendszerbe csatlakozok, akkor gyönyörű búgás hallatszik...De!!....ha elindítok a tabletről egy zenelejátszó appot és elkezd szólni a zene, akkor elhallgat, ha leállítom a zenét, pár másodperc csend után elkezd újra búgni....
Tehát amikor nem szól a zene, akkor búg, amikor meg szól, akkor nem búg....ez nem elfogadható, mert zenélésre vettem és amikor megállítom a szám végén, akkor irdatlan hangerővel tud szólni a búgás....sajna...
Pont ugyanolyan hangja van, mint amikor az erősítőbe bedugok egy kábelt, de a másik végét nem csatlakoztatom...tehát olyan mintha nem is dugnám be a kábelt a tabletbe alaphelyzetben...sőt, ha még ehhez a töltőjét is bedugom a tabletbe, megsokszorozódik a zaj.Szerintetek hibás?
(ugyanezzel a rendszerrel kipróbáltam egy netbukot és semmi hangja sincs, tehát nem kábel, nem csatlakozó, nem erősítő, nem keverő és nem földhurok okozza...)
-
Kisgomb
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne. A laptopom hangkimenete zúg, amikor fejhallgatót, vagy külső erősítőt dugok rá. Akkor is zúg, ha be van dugva a töltő, akkor is ha nincs. Kivettem belőle a akksit, akkor is zúg. Vettem hozzá egy USB-s Sound Blaster hangkártyát, de azon keresztül is zúg. Mi a fene lehet a baja?
Válaszokat előre is köszönöm. -
feketeg5
csendes tag
Sziasztok!
Jó pár éve szenvedek a búgás miatt, sehol nem találtam még magyarázatot rá.
Leírok mindent ami szóba jöhet, mert annyi mindent olvastam már, hogy ötletem sincs mivel lehet egyáltalán öszefüggésben.
Egy 42LG5500-at használok monitornak, Gigabyte MA74GMT-S2-as lapom van (alaplapi hangkártya), GTS450GS a kártyám, egy Logitech 2.1-es hangfalam van és 350W-os FSP tápom.A búgás csak akkor jelentkezik, amikor dolgozik a videokártya. Játékoknál konstans búgás, de pl gmaps-nál lehet a legjobban megfigyelni, hogy ha mozgatom a térképet akkor búg, ha nem akkor nem.
Valakinek ötlet, hogy mi lehet a ludas?
-
Leveeehu
tag
Sziasztok!
Ha rákötöm 2 rca to jack-el a TV-t a gép hangkártyárája akkor búg!
Ha felveszek valamit abba is benne lesz a búgás.
Ha kihúzom a koaxkábelt megszűnik, viszont akkor nincs jel... -
vampire17
addikt
up
-
vampire17
addikt
hali szintén zugas gondjaim vannak de nekem alapbol nem zug csak ha a monitoron történik valami. lehetséges hogy az zavarja??? c media 8738 legujabb driverrel. tom hogy nem a legjobb hangkari de ez van
szal mi lehet a baj??( légyszi ne irjátok hogy vegyek egy audigy mert nincs cash)
-
etilin
aktív tag
Helósztok nekem is zúg a hankarim.
De nekem normálisan müködött a cucc csak utánna egyik elindításkor romlott el semmit nem csináltam a cuccal se új progi se új fogyasztó.
A lap Nf7-S még garis, érdemes visszavinni? -
Z83
csendes tag
Szia Boldyman!
Sajnos pontosan ugyan ez a problémám, zúgnak a hangfalak ha rákötöm a PCmet az erősítőre! Én is már mindenhogy próbálkoztam, integrált hangkártya, pci-os hangkártya, monitor nélkül, alap konfig és mindenhogy zúg!
Én alaplap hibára gyanakszom! Neked akkor sikerült a zúgást megszüntetni?
üdv -
dolbyman
tag
ahogy nézem, már csak magamnak írok.
Azért mindenkinek köszönöm a segítséget.
kihúztam az RCA-t a TV és az erősítő közül, azóta nem zúg egyáltalán.
Ami érdekes: ha az antennát húzom ki akkor zúg??
Na mindegy legfeljebb a TV-nem lessz rákötve az erősítőre.
Üdv mindnkinek.
UI: szereztem szünetmentes tápot, de azzal mindenhogy zúg, cipelem vissza. -
dolbyman
tag
na ilyen az én szerencsém, szereztem egy szünetmentest, erre nem működik
-
luciferc
őstag
-
dolbyman
tag
összesen három földelt dugóm van
-számítógép
-monitor
-nyomtató
A többi készülék földeletlen kétágú villásdugóval van megáldva.
Hát hol lehet a hurok?? -
dolbyman
tag
antennát kihuztam, de nem befojásolja a zúgást, egyébként egy egyszerű ostor-antenna coaxal bekötve az erősitőbe.
-
dolbyman
tag
kicseréltem a hosszabítót, meg a 220-as madzagokat, de nem jutottam előrébb.
segítség -
dolbyman
tag
Sziasztok.
Lakóteéepi lakásban lakom, elméletileg le van földelve minden. egy konnektorrol megy az egész cucc egy földelt elosztó (hosszabító) segítségével.
Az erősítőben külön antenna van bedugva ami az erkélyen van, függetlenül a UPC kábeltől. bár az erősitő össze van dugva a TV, vide, dvd-vel, de csak a hang része.
A házimozi külön konnektorról kap áramot.
Jó ez a földhurok elmélet, szerintem is valamiilyesmi lessz a megoldás, vagy gyanakszom a monitorra. A monitor bal oldalán néha ugrál a kép pár milimétert ki, be. Ennek idáig nem tulajdonitottam nagyobb jelentőséget, de most ez is eszembe jutott.
Mit tudok tenni a földhurok ellen?
Megpróbálok szerezni egy másik monitort azzal kipróbálni mi a helyzet.
Szünetmentes tápot nem tudok szerezni.
Köszi mindenkinek a segítséget, várom a további ötleteket -
luciferc
őstag
az erősítőbe antennakábel (UPC és társai) be van dugva? ha igen, akkor földhurok. ekkor a megoldás az antennakábel kihúzása vagy galvanikus leválasztó beszerzése/építése.
szerk: azt írod, hogy leföldelted a gépet? nincs alapból földelve? ez nagy gáz, ne játsz ilyet. utána meg írod, hogy mikor kihúztad a monitort akkor csend lett. az földelve van mindig? ha igen, akkor tuti a földhurok.
de amúgy is 99,99%
[Szerkesztve] -
dolbyman
tag
Képzeljétek a nagy próbálgatásban kihúztam a monitort a 220-ból és tadam
csend let
mondom NEM ZÚG.
na de most hogyan tovább, a monitor közvetlenül a 220-ba van bedugva nem a számítógép tápjába.
haj haj....... -
dolbyman
tag
megyek kipróbálom a hallotakat.
köszi mindenkinek, majd mondom a hireket -
shtml
őstag
Nagy valószínűséggel földhurok lesz. Tégy próbát egy olyan kábellel, amelynek megszakítod a földvezetékét (árnyékolását) vagy a PC, vagy az erősítő felőli oldalon. Csak az egyik végén szakítsd meg az árnyékolást, de ezt próbáld ki mindkét véggel.
Ezt esetleg kombináld azzal, hogy a PC-t és az erősítőt ugyanarról a hálózati elosztóról táplálod. -
dolbyman
tag
hát akkor szerzek valami másik kábelt, addig átrendezem a lakást, hogy közelebb hozzam az erősitőhöz a gépet. Asszony bódog lessz
-
dolbyman
tag
mit értesz azon, hogy nincs rendesen lezárva?
árnyékolás, földelés? -
dolbyman
tag
a konektor forgatással próbálkoztam, a zúgásra nem nagyon van hatással, a kábel szerintem birja, de ez csak tip, az idáigi tapasztalataimra építkezve ami nem számitógépes, inkább hifis, házimozis
-
dolbyman
tag
a zaj olyan gerjedelem jellegű elég mély tónusú, gondolom ezért nem vettem idáig észre a PC hangszorócskán.
-
dolbyman
tag
TV- nincs rákötve a számítógépre, kizárolag sztereó hangot szeretnék kicsiholni belőle.
Most olvasom, hogy a legelső top ba rosszul irtam valamit. Tehát pontosan
Ha a számítógépet rákötöm az erősitőre, függetlenül attól, hogy a számítógép ki, vagy be van-é kapcsolva a hangfalak zúgnak. Ha a számítógépet kihúzom a konnektorból akkor is ZÚG. ha kihúzom a számitógépből a 3,5-öst abban a pillanatban megszűnik a zúgás az erősítőben.
Most, hogy ezt így leírtam arra gondolok, hogy nincs valami zárlat az alaplapon??? -
dolbyman
tag
leírom a gépet, hátha az segít:
alaplap: ABIT IS7-E2
proci: Pentium 2.4 /533Mhz, 1Mb./
HDD: Maxtor 80Gb 7200 rpm
VGA: Abit Redeon 9600 256 Mb
DVD-ROM:LG
proc hűtő Zalman CNPS7000B
Táp:Q-tec 400W Noiseless PFC.
Erősítő: Onkyo TX-DS 555
Kábel: 15 méter /kettős árnyékolású amerikai OFC interconnect kábel, nem túl drága házimoziban évek óta használom/
Na azt hiszem nem hagytam ki semmit.
A számitógép nincs húzva /négyszemközt elárulom nem nagyon értek hozzá/
Az 50Hz-ra én is gondltam, de már mindenhogy leföldeltem, rákötöttenm a radiátortól a fördőkádig mindenre, még a konektor zöld-sárgályára is, de ez csak ZÚG.
A belerakot hangkártyának lényegesen szebb hangja van, de az is ZÚG / C-Media8738 LX/
help, help -
PapaMaci
őstag
És a TV-vel össze vagy kötve?
Ha igen probáld meg széthuzni! -
dolbyman
tag
Szevasztok.
A problémám továbra is fenn áll. -
Flashy
veterán
ez a védőföld hiánya miatt hallható 50Hz lesz
-
Andrej 101
csendes tag
Hi!!!
+van rántva a gép (fsb& pci bus) mert ha igen akkor nem bírja a hangkártyád / lapod rosszul kezeli le. Milyen lapod van? Mióta van a probléma , régen jó volt?
Próbáltad nem beépített hangkártyával, ha igen akkor mi történik?
Ja.............persze ha húzva van a cucc akkor lockold le a pci-t a BIOS-ban ha lehet (laptól függ-------Nekem IC7-G-n lehet és így használom mert amúgy nem bootol/ fagyogat a gép. )
[Szerkesztve] -
dolbyman
tag
Sziasztok.
A következő problémám van: ha rákötöm a gépet az erősítőmre akkor zúgás hallatszik mindkét hangfalból. Próbáltam másik hangkártyával a helyzet ua.
Ha kiírom a zenét cd-re a hangzás teljesen zajmentes. Kábel kipróbálva kicserélve az jó. Az erősítő szintén jó. Integrált hangkártya van a gépben, szereztem másikat bebarkácsoltam ugyanúgy zúg. Leföldeltem a gépet, nem jött be. Sőt, ha a számítógépet kikapcsolt állapotban dugom rá az erősitőre akkor is zúg, mindaddig amig ki nem húzom a konnektorból.
Teljesen nem értem segítsetek.
BUÉK mindenkinek így utólag.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest