Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Új firmware javítja a fekete képernyős problémát a friss GeForce VGA-kon
- Házimozi belépő szinten
- Monitor hiba topik
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamás_83
újonc
válasz
m_kovacs #545 üzenetére
Szia m_kovacs!
A hálózat ADSL2+ (Annex B) 10Mbit/0,5MBit előfizetés (NetMánia S). A legközelebbi legnagyobb telefonközpont tőlünk 12 km-re van légtávban (Keszthely). A csatlakozók és a vezeték rendszer is rendben van, mert ennek az eszköznek a bekötése előtt lett kicserélve a vezeték a faltól a házunk előtt lévő elosztóig és 5x ellenőrizte a Telekom. Én nem használtam előtte a D-Link modemet, mivel egyből egy TP-LINK TD-W8960NB modem routert használtam, amivel sosem volt ilyen gondom. Teljes sebességgel ment a letöltés és mellette egy másik gépen gond nélkül tudtál még böngészni. A Telekom a vizsgálatot befejezte egyébként és a Wi-Fi-n állítottak rajta (kikapcsolták a WMM funkciót), úgy a letöltés stabilan megy de egy másik gépen már nem tudsz közben böngészni. Egyébként rosszul írtam múltkor az nem LCF down, hanem LCP down. Másik fórumon (DIGI) ott is ilyen eszközt kapnak és a logban ugyanezek a hibák jelentek meg. Úgyhogy bele kell nyugodnom a dolgokba. Egyébként még annyit lehet még csinálni, hogy kevésbé dobálja a netet, hogy ha a TP-LINK TL-WR841ND routert köt be mögé valaki, hogy kikapcsolod a WI-FI-nél a Short GI funkciót meg a WMM-t.
Azóta jobban mennek a letöltések, bár továbbra is dobál lefele a netről.
-
Tamás_83
újonc
Üdvözlet Mindenkinek!
Én is egy ilyen kis gyönyörűséggel szenvedek már egy éve a Magyar Telekom (Trécom) jóvoltából. A fórumot sokszor olvasgattam és minden lehetséges megoldást kipróbáltam már. A mai nap betelt a pohár és felhívtam őket, hogy folyamatosan levág letöltés közben. CRC error-t számlál a STATUSBAN és hogyha modemként használom (mögé kötve egy TP-LINK TL-WR841ND v8 router) akkor a logban LCF Down hiba jelenik meg és újra bejelentkezést végez (levágja a netet). Röpke másfél óra sem telt el és az alábbi SMS-t kaptam tőlük, hogy sem a hálózatukban, sem az eszközükben nem találtak hibát. Ha számítógépes problémám van hívjam a szuperszervízt (persze jó pénzért). Lassan tényleg már azon gondolkozom, hogy felmondom a szerződést és elvágom a zsinórt, ami a házba vezet.
Remélem a jelsebességet nem csökkentették le, mert azt egy fél éve könyörögtem ki, hogy állítsák már be normálisan.
Az utolsó beállítási mód amiben működött viszonylag normálisan az a következő volt.
ZTE eszközön:
PPPOE kitöltve, passthrough pipa ki,
DHCP BE, egy-két gépnél fix ip címmel,
WIFI KI,
FIREWALL KI,
UPNP BE.TP-LINK esetében:
DHCP KI,
A router LAN IP címe a ZTE tartományában elhelyezve (192.168.1.253), hogy kezelhető maradjon,
WLAN BE,
FIREWALL BE,
UPNP BE.ZTE LAN1-ből a TP-LINK LAN1-be összekötve.
Tudtok-e még esetlegesen valami jó tanácsot adni, hogy esetleg mit tehetnék (nagykalapácson és flexen kívűl)?
Segítségeteket is ezúton köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest