- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
válasz
schellj #19847 üzenetére
Na, itt van valami a nitroglass telepítéséről, csak ki kéne bogozni.
-
-
Dexter68
addikt
Most biztos hülyeséget kérdezek, de ha nem teszem, sosem tudom meg.
Olyan nincs, hogy van egy rom és utólag beleteszem a nitroglasst? -
Dexter68
addikt
Technikai kérdés: én CWM backupból való visszaállítás előtt is végigvájpolok mindent. Feleslegesen teszem?
-
Dexter68
addikt
válasz
schellj #19783 üzenetére
Próbáltam ezt a Faia féle Miui-t, amibe olyan szerelmetes lettél, embertelen jól néz ki, tán még a Launchert is megtartanám, bár nem szokásom a jól bevált holo-launchertől megválni. Viszont nem tudom, hogy az ext-partíciót hogyan kezeli. Nem láttam, hogy magától felépítené, mint mondjuk a Mach-Speed, de a Link2SD-vel sem működött együtt normálisan. Azt vettem észre, hogy ordít, hogy nincs több hely, pedig alig tettem rá valamit.
Kérdés: Mit néztem be? -
Dexter68
addikt
Pár napja furán viselkedik a gmail.
Hiába jelölöm olvasottnak a mailjeimet – csak jelzi, hogy van egy csomó olvasatlan.
Hiába jelöltem a spamek között egyre, hogy az nem spam – csak ott maradt.
Próbáltam mail-t küldeni – nem érkezett meg. -
Dexter68
addikt
válasz
Adamis #19822 üzenetére
És mit tudunk a kernelekről?
-
Dexter68
addikt
Nnnamostan kernel -ügyben:
Van ez az adag:
[KERNEL] S series kernel for "all" custom ROMsÉs van ez:
[KERNEL] SFR Staraddict kernels for "all" custom romsAlapvetően mi a különbség? És melyiket érdemes?
-
Dexter68
addikt
Na AtomicMachSpeed 2.3.5 kipróbálva. Nem lehetett a billentyűzetet cserélni az általam megszokottra (látszólag hagyta ugyan a beviteli módnál, de aztán mégsem jelent meg), úgyhogy kuka. Ja és valami rettenetes randa tűzijáték a boot animációja.
Ment a kukába. -
Dexter68
addikt
Pár kérdésem vóna (mindig elfelejtem megkérdezni ezeket):
1. Ha tpt-vel átalakítom a viszonyokat, akkor az eddigi backupjaim mehetnek a kukába?
2. Mi a gyári alap tpt? Melyik mekkora?
3. Mi a gyári alap proci min-max?
-
Dexter68
addikt
válasz
denes04 #19776 üzenetére
Itt van még egy szépnek/jónak igérkező darab: AtomicMachSpeed 2.3.5 Ez lesz a következő, amit kipróbálok.
-
Dexter68
addikt
válasz
Tobika1 #19774 üzenetére
Nekem jobb... Leginkábbis az volt a bajom ezekkel az újabb romokkal, hogy nem vitték azokat a videókat, amiket telefonon szoktam nézni (iszonyú régen összegyűjtött Monty Pythonok, Futurama, Family Guy), és nem akartam, nem akarok sokévadnyi cuccot átkonvertálni. Meg nem szerettem az időnkénti belassulásokat, laggolásokat (amik persze, lehet, hogy rég meg vannak oldva), úgyhogy szépen downgradeltem először IA3-ra, aztán H3 Bluesra, és onnan jött a Mach Speed. Utóbbi három számomra kompromisszummentes megoldást jelent. (Az IA3 ellen kizárólag az szól, hogy szubjektíve nem tetszik a kinézete /állapotsor, menük, ilyesmik - mondjuk a Holo Launcher mindegyiken ugyanúgy néz ki/
)
-
Dexter68
addikt
válasz
angelius #19756 üzenetére
A Mach Speed nálam akkor viselkedett így, amikor csak úgy felraktam, ahogy szoktam és még nem bogoztam ki, hogy részint mi kell neki (swap) részint mi a helyes sorrend és eljárás. Harmadszorra futottam neki, viszont most hasít, mint az állat, minden porcikája működik és csak akkor indul újra, ha én újraindítom.
(Persze ez egy grammnyit nem von le Kelzsoca és társai érdemeiből, részemről maximális a tisztelet.
)
-
-
Dexter68
addikt
válasz
kristof_ #19745 üzenetére
Spanyolul én is csak annyit, hogy Carramba! de tán olyan sincs ezen a nyelven. De a Gtranslate jófej volt.
(de azért én is nekifutottam párszor)
Szóval:
A kártyát CWM-ben kell particionálni, és amikor kész az ext partíció (512Mb minimum, de 1 gigát is emleget, nálam az előbbi van), akkor megkérdezi, hogy mekkora swap-ot csináljon, na arra kell azt mondani, hogy 256 Mb. Ez kell a Nitrónak. A kártyádról csinálj mentést, mert ez az akció legyalulja!
Asszem Systemnek elég a 200 mega (nem tudom, mert egyszer TPT-ztem 230-ra, arra meg eddig minden felment)
Nnna. utána telepíted a V2.2-t (Wipe data-cache-dalvik / én még szoktam a bootot és a systemet is formázni, hogy tutter üres legyen) aztán nem indítod újra, hanem feltolod az Update v2.2 to v2.3-at, ezután az Update- to-v4-t, és végül az Update -to-v3 0.1-et. Fontos, hogy ilyen hülye sorrendben tedd, mert így működik jól. Tapasztalatból tudom
Namost egy nagy Reboot, ez nagyon sokáig fog tartani. Ha kész, nem csinálsz semmit, csak beállítod a wifit, a googlefiókot és megint újraindulsz. És mostantól lesz egy kapkodós romod.
Ezek után lehet az extrákat felpakolgatni:
FIX-splash Új Splash - visszakapod a kis ződ droidot bootoláskor)
240 dpi-s felület (hagyományos skate felbontás)
Klásszik Android billentyűzetÉs pimpelheted az állapotsort Ebből a második adagot nézd, mert az kompatibilis a 4.0-val.
(remélem, mindent jól írtam, sok sikert!) -
Dexter68
addikt
válasz
angelius #19740 üzenetére
Menni megy, de elég béta még... fagyás nem volt, de időnként kapok olyan üzenetet, hogy ez vagy az az alkalmazás váratlanul leállt... illetve nem képes kirakni a térerő-ikont az állapotsorba, csak számokkal tudja megjeleníteni. Asszem csinálok egy backupot és várom az update-t, addig mach-speed
-
Dexter68
addikt
válasz
angelius #19734 üzenetére
Nnnna nekiszaladtam mégegyszer a Quimeral-nak. Elolvastam, hogy úgy kell feltenni, hogy először a romot, újraindítunk és utána az extrákat tartalmazó fájlt. És működik, lehet telepítgetni és elég jól néz ki. Adrenalin/Nitroglass hozza a sebességet szépen. A csempés launchert visszacseréltem a Holo-ra, kezdem belakni, egyelőre nincs bajom vele.
-
Dexter68
addikt
válasz
angelius #19732 üzenetére
Én a QuimeraPhoneSkate-t tettem fel, kurvajól néz ki, eléggé megküzdöttem, mire megtaláltam a magyar nyelvet benne, de igéretes... majd ha lesz időm, folytatom a belakását, addig visszatettem a Mach Speedet, mert annál jobbat eddig nem találtam.
Ki kell gyomláljam belőle a fölösleges szirszarokat, de sztem jó kis rom lesz. -
Dexter68
addikt
válasz
Watt25 #19704 üzenetére
Ilyenkor általában proxi-szenzort kell kalibrálni. Próbáltad?
És most egy kis más:
Közben még annyi történt, hogy teszteltem az Apocalypse romot, megy minden, de többet akadozik, mint a Mach Speed, úgyhogy valószínű, visszatérek utóbbihoz. Persze nem jelentős, csak a Mach Speed sebességét annyira megszoktam, hogy kezdenek bosszantani ezek a „röccenések”. -
Dexter68
addikt
válasz
Dexter68 #19692 üzenetére
Annak mi lehet a módja, hogy a számomra felesleges appokat (Whatsapp, Facebook, Skype, Twitter, Google +, Google Talk, QuickOffice, PowerManager, Accuweather Platinum) kikotorjam belőle?
Annyira utálom, hogy valaki csinál egy jó romot és teleszemeteli mindenféle szirszarral... Szerintem elég nagyfiú vagyok, hogy eldöntsem, hogy milyen app-al kommunikálok, milyennel szeretek időjárást nézni, milyennel szeretem az energiabiszbaszokat kapcsolgatni. Ha rajtam múlna, mindenből a legkisebbet, a legkisebb erőforrás-igényűt tenném bele, oszt mindenki pakolhat magának olyan launchert, meg mifenét, amilyet akar. -
Dexter68
addikt
Ezek a spanyolok nagyon beindultak.
-
Dexter68
addikt
válasz
vizslakutya #19675 üzenetére
Valaki homokfúvással ért el jó eredményt. Sztem ehhez nem gyártanak fém hátlapot, mert annyit nem ér az egész cucc, függetlenül attól, hogy mi szeretjük
-
Dexter68
addikt
válasz
Keeperv85 #19653 üzenetére
hmmm... ilyet még nem tapasztaltam. App-pal csináltam már panorámát, mondjuk az jobban sikerült, mint az ICS Camera által csinált, de szegény fényképezője annyira gyenge a skate-nak, hogy majdnem mindegy, hogy kis szar képet csinálok vele vagy nagyot
Normál esetben a Skate fényképezője tudja?
(mondjuk, ha ezzel lehetne telefonálni is, meglenne az álomtelefonom)
-
Dexter68
addikt
válasz
krystman #19648 üzenetére
hát nem tudom... a H3 "foltozott" Mach Speed nekem jobb, mint eddig bármelyik. Gyors, stabil, minden része működik. Pont az ilyen nyűgeim miatt nem ragadtam le egy JB romnál sem, mert zavartak azok a dolgok, amik nem működtek, zavartak a lassulások. A sima H3-tól nagyon nehezen váltottam, mert tényleg szuper, de a MS szerintem mindent visz.
-
Dexter68
addikt
válasz
denes04 #19634 üzenetére
Jaj, tudom, nehéz volt előcsalni a "Beviteli mód" párbeszédablakot. Nyisd meg a Keresőt (tulképp mindegy, csak legyen egy üres beviteli meződ), az üres beviteli mezőn tartsd lenyomva az ujjad, akkor előjön, hogy beviteli mód és itt módosíthatod az alapértelmezett billentyűt. Lehet, hogy van más módja is, de mivel megcsináltam, azóta nem piszkálom.
-
Dexter68
addikt
válasz
angelius #19629 üzenetére
A H3 Match-nál Skate az alap splash-screen, de van valami patch, ami robotosít:
EXTRAS:
(flasear SIN WIPES)
FIX-splash (SOLO PARA H3.MACH.SPEED - Añade nuevo Splash para corregir icono carga-bateria en apagado)
Cambiar DPI a 240 (ver las letras e iconos más grandes, o sea, al tamaño natural del skate)
cambiar DPI a 200 (tamaño más pequeño. Solo va bien con ADWlauncher)
TECLADO CLASSIC ANDROID -
Dexter68
addikt
válasz
vizslakutya #19616 üzenetére
Gyakorlatilag a Mach Speed a H3 Blues-nak egy felturbózott változata. A Blues tartalmát, tudását itt meg tudod nézni.
-
Dexter68
addikt
válasz
denes04 #19614 üzenetére
Én romcsere előtt általában csinálok egy mentést az App Backup & Restore progival és a Titanium Backup -pal is. Amit lehet, tisztán visszainstallálok az előbbivel, majd amihez elkerülhetetlen visszatolom az adatokat a Titaniumból.
-
Dexter68
addikt
válasz
denes04 #19610 üzenetére
hát elsőre elég sokáig forog... párszor nekifutottam én is. Először nem csináltam meg rendesen az ext3/swap kombót, akkor talán volt ilyen is, hogy pörgött a méhecske, de egy akksi-ki-be után elindult a rom. Utána sokáig nem értettem a lelkivilágát, mert görcsösen ragaszkodtam a jól bevált Link2sd-hez. Aztán nagy nehezen rászántam magam és rendesen felparticionáltam a kártyámat, és kipróbáltam, hogy mit csinál a LInk2sd nélkül. Na azóta van jó világ
-
Dexter68
addikt
válasz
lauraugrai19 #19591 üzenetére
valamilyen fájlkezelővel megkeresed, hosszan nyomvatartod és kiválasztod, hogy "rename"... de most néztem, hogy a Quickpic is tudjá (azt használom a gyári galéria helyett).
-
Dexter68
addikt
válasz
vizslakutya #19565 üzenetére
Legyen a Te barátod is a Holo Locker
-
Dexter68
addikt
válasz
kristof_ #19562 üzenetére
Holo Locker a barátod (megjegyzem, engem az szokott zavarni, hogy ha összeraknak egy szép és egyszerű lockert, és beállítanak mindent középre, akkor az órát mi a búbánatnak teszik ki jobbra? Úgy néz ki, mint az ökörhugyozás.)
-
Dexter68
addikt
válasz
edgelaszlo #19550 üzenetére
Hát az igazán nem nagy baszakodás, cwm-install zip-Rom, majd a Gapps. Kevesebb plusz idő, mint megírni ide egy bejegyzést.
-
Dexter68
addikt
Valaki még vagy három oldallal korábban kevesellte a telefon hangerejét: vagy ki kéne próbálnia a H3 Blues romot, vagy esetleg az AlsaMixer-t, mert mintha ez volna az igéret.
-
Dexter68
addikt
Valamikor valmilyen beállításoknál találkoztam ilyen lehetőséggel, hogy elmulasztott hívásnál, meg sms-nél, meg ilyesmiknél hányszor ismételje a jelzést... De persze most nem találom. Hol lehet? (egy másik romban?
remélem, hogy nem)
Ja, momentán Mach-Speed van fenn nagy megelégedésemre. -
Dexter68
addikt
-
Dexter68
addikt
Na, én megint feltúrtam a telóra a H3 Mach Speedet, visszavonom a nyámnyilát, valószínű, hogy leginkább a Link2SD-vel veszett össze.
-
Dexter68
addikt
Újabb érdekes adat... ha böngészőből telepítek valamit a Play áruházból, az nem jelenik meg a telefonomban, illetve a telefonon lévő appokat sem látom a böngészős playben. Ugyanazzal a fiókkal vagyok bejelentkezve.
-
Dexter68
addikt
-
Dexter68
addikt
(egy apró megjegyzés: sógoromnak most lőttem be a Samu SII-jét... igazán nem irigyeltem, csak a hátlapját... nem nagyon láttam, hogy miben nyújtana többet, mint a skate. Hát még, ha figyelembe veszem az árkülönbözetet)
-
-
Dexter68
addikt
Próbálkoztam már ezzel a Mach-speed rommal és lehet, hogy beletennék még egy próbát, csak azt nem tudom, hogy hol ronthattam el. Feltettem, feltoltam az update-ket is, majd elkezdtem (volna) visszapakolni a lementett app-jaimat, amikor kiírta, hogy bocsika, de a csomagtelepítő nem működik.
Azért makacskodom csak, mert - ahogy én gondolom - ez az általam hőnszeretett H3-Blues kifaszázott, bevazelinezett verziója lehet és elég sokan szeretik, akkor meg működnie kéne és lehet, hogy én vagyok a béna. -
Dexter68
addikt
Meg persze kérdés, hogy a Slimromson fent lévő kacatok közül mi működik ezzel a C3CO-féle átirattal.
-
Dexter68
addikt
válasz
D34L3R #19379 üzenetére
Nem láttam még ilyet... másik launcher nem indul el? Mert akkor kiirthatnád az ADW-t írmagostul-témástul, majd újrarakhatnád. Ha másik nem indul, akkor meg lehet próbálni, hogy asztali böngészőből küldesz rá egyet (Holo launcher jól működik, én arra cseréltem az ADW-t) és akkor megszűnik az ADW alapértelmezése. Talán.
Esetleg ROM újrarakás.... -
Dexter68
addikt
válasz
Adamis #19377 üzenetére
Adamis, nincs kedved tesztelni? C3CO megint kitalált valamit
SlimBean - Android 4.2.2 (17/03/2013) -
Dexter68
addikt
H3 Mach Speed-et próbálta már valaki?
-
Dexter68
addikt
válasz
ricsi8800gt #19351 üzenetére
H3 Blues És minden infó is ott van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Androidos fejegységek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- BestBuy ruhás topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged