Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Adamis

    őstag

    válasz kristof_ #18641 üzenetére

    Nos, sokan kérdezték, hogy hogyan kell TPT-zni. Leírom nagy vonalakban a menetét:

    - Először is kell egy CWM Recovery, hogy tudjunk telepíteni. Bár aki belekezd egy ilyen műveletbe, annak remélem már alapból ott van a telefonján...
    - A Play-ről letöltjük a TPT Helper nevű programot, majd elindítva jön egy kérdés: Tényleg Skate telefont ismert fel? Természetesen igen a válasz!
    - Válasszuk a saját TPT készítése menüpontot - majd az Unchanged választ nyomjuk.
    - A következő kérdése a CWM Reco típusa. Általában a Skate-t használók a 4.0.1.4-et használják (a SkaTe V2 óta én legalább is igen). De válasszuk azt, amelyik nekünk van.
    - A cache területre kérdez rá: általában elég szokott lenni a 3 MB, szóval írjunk 3-ast, majd OK.
    - Na most jön az érdekes rész: a System partíció mérete attól függ, hogy melyik ROM-ot szeretnénk feltenni. A ROM készítője általában meg szokta adni a kérdéses összeget, így nézelődjünk ott, ahonnan letöltöttük (jelen esetben jó eséllyel a MoDaCo fórumon fogjuk megtalálni). Általánosságban a 230 MB mindenre elég, így írhatunk 230-at!
    - Még egyszer rákérdez a program az értékekre, erre is nyomjunk OK-t.
    - Most letölti a csomagot, majd előkészíti a megfelelő fájlokat. Itt fog kérni SU-hozzáférést. Észre fogátok venni, hogy lett az SD-n egy image mappa, melyben van egy pár fájl: mnb és img fájlok, melyek arra várnak, hogy átrendezzék a telefonunkat belülről. :D
    - Kapcsoljuk ki a telefont, majd vegyük ki az akksit, három másodperc múlva mehet is vissza, majd a következő kombinációval kapcsoljuk be: egyszerre nyomjuk le a VOL (+) + Menu (középső) + Power gombokat. Ekkor elindul a TPT, néhány pillanatig tart az egész, és a végén belép a CWM Reco-ba. Innen már mehet minden a maga rendjén, hiszen újrapartícionált telefonunk van. Itt Format-parancs sem kell, mert alapból tök üres minden!

    Kérdéssel keressetek nyugodtan! ;)

    keresőszavak: tpt, helper, partíció, átpartícionálás

Új hozzászólás Aktív témák