- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Akciókamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
OC
őstag
Nem fogom azért olajozni a pumpát, még a Te kedvedért sem, ha nem baj.
Sőt! A csöveket sem cserélgetem, mert Laing DDC-m van és nem szokása zörögni, amit gondolom Te is tudsz, ha ismered ''ennek az ''űrtechnológiával'' készül bonyolult szerkezetnek a működését'', amit minden további nélkül feltételezek Rólad. Soha nem mondtam/írtam, hogy ha 1 pumpa elkezd zörögni, akkor nagyobb átmérőjű csövek használatával megjavul, csak azt, hogy úgy nem zörög (lehet 1 napig, 1 hétig...), de tul.kép. Te is ezt írtad. Szlikoncső, amiről beszélek: 8-as belső, 1-es falvastagság ergo 10-es külső. Tejfehér ''valóban szilikoncső'' és ha adsz egy postacímet küldök Neked mintát szívesen és meglátod, hogy törik, mint az állat.
Nem veszem úgy, hogy meg sem szólaltál, mert nem így volt és attól függetlenül, hogy kicsit ''májer'' vagy a kérdésben úgy gondolom, hogy azért nem u.a. egy PC vízhűtés, mint a Te hobbid. Amúgymeg kicsit OFF, amit művelünk, de a topic kérdését is boncolgatja, tahát nincs vele gond.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
igaz igaz. Atlag ''halasnal'' azert keves tenyleg eros pumpat lattam.
Es meg az erosebb a pumpak sem rendelkeztek akkora emelomagassaggal (vagy emelomagassag/vizszallitas aranyuk volt vizhutes szempontjabol rossz), hogy egy komolyabb vizhutest meghajtsanak.
Epp a vizhutesek nagy ellenallasa miatt lehetett itthon es kulfoldon is n+1 helyen olvasni zorgo akar vadonat uj 1048-akrol.
Ugyan vizhutes topikban is tobb elrepedt Hydor-rol lehetett olvasni, egyszeruen a tul nagy ellenallas miatti zorges sokkal valoszinubb. -
LukE
veterán
vizhuteshez egyszeruen masfajta pumpak kellenek, mint egy akvariumba. A legtobb akvariumi pumpa (legalabbis amennyivel eddigi akvarista palyafutasom alatt talalkoztam) inkabb vizszallitasra ment ra, mert ugyi akvariumokban nem kell nagyon emelgetni a vizet (illetve vegul kb. ugyan akkora magassagba kerul vissza), es a szuro/futo cumo ellenallasa sem olyan nagy (mint egy durvabb blokk, vagy radiator es 1-2m vekony cso ellenallasa.)
Polo Eheim tulajok is panaszkodtak, hogy 1046-rol 1048-ra csereles utan a pumpa nekiallt zorogni. Kiszerelve szepen csendben volt, aztan vagy ujra vissza a 1046-ot, vagy hosszas rendszer-optimalizalas, atcsovezes kovetkezett.
(persze olvastam olyat is, hogy egy kis teflon szalag, vagy farigcsalas segitett...)
PC vizhutes az egy ilyen vicces sport: akvariumi pumpak nagyresze, klimas, vagy auto holeadok, esetleg legtechnikaban hasznalt gyorscsatlakozok/csovek tobbe-kevesbe jok, de kozel sem adnak optimalis eredemenyt, mert egyszeruen nem olyan korulmenyekre vannak kitalalva azok az alkatreszek.
[Szerkesztve] -
vedini
őstag
Szia!
Standard 8mm cső köti össze a rendszert,a szűkítő az réz, a belső átmérője kb. 5mm lehet. De ha szivattyú eredeti csonkját tettem fel(ragasztás előtt), és a beömlő ill. kiömlő részt elzártam máris zörgött. Ezért gondoltam hogy a szűkítés miatt lehet a gond; illetve előttem írták hogy esetleg nem megy elengendő vízáram a szivattyún keresztül azért zajos.
Köszi a címet, lehet beszerzek egyet biztonsági tartaléknak.
A szivattyú:[link] -
OC
őstag
Értem. Tehát rengeteg pumpát próbáltál, de ha jól értem a PC vízhűtéseknél is alkalmazható márkák közül csak kettőt ismersz. Az, hogy pölö Hydor L20 nem a legjobb konstrukció, az tény. Az, hogy sokkal olcsóbb az Eheimnél az s tény. Nem mindenki a vízh**és.com-on veszi a cuccait, az Eheim nem olcsó. Rengetegen panaszkodtak már itt a fórumon zörgő pumpára, arra, hogy újabb komponensek beépítése után kezdett zörögni,a nagyobb belsőátmérőjű csövek használata pedig sokszor segített a dolgon, tehát azért lehet némi köze az ellenálláshoz. Szilikoncső? Próbáltál már 6-7 komponenst (blokkokat, pumpát, radit, tartályt stb.) szilikoncsővel összekötni PC házon belül? Ha igen akkor tudod, hogy a számunkra legmegfelelőbbnek mondható 10/8-as szilikoncső 2 centiméterenként törik meg. Tudom, darabig ezt hasznátam én is.
Amúgy Te írtad:
.....kevés gyár csinál ilyen kis teljesítményű pumpákat az akvarisztikai piacon, amik szárazon is üzemeltethetők..... Tulajdonképpen Eheimen és hydoron kívül nem is láttam még itthon ilyet. Maradnak a PC-hez gyártott pumpák, de azoknak az ára meg pofátlanul magas......
Akkor miről beszélünk?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
hummerdikk
őstag
Vedini: Akvarisztikai bolt.
Igen, az uj laingok kussolnak, de ha leszabalyozod oket egy elektronikaval ami 12Val inditja es 7v korulire leszabalyozza (ilyen ugyeb keressetek bigyat) akkor no az elettartalma es a nyomas meg egyeb dolgot nem csokkennek drasztikusan. Vagyis elhanyagolhato a valtozas. Regebbinel meg a hang csokken rendesen. -
vedini
őstag
Szia!
Pont ezt próbáltam ki a hydornál, beraktam mosdókagylóba szűkítés nélkül, abszolút nem zörgött, aztán rátettem a leszorítást és nagyon zörgött. Nem írnám, ha nem próbáltam volna ki. Aztán ragasztó és minden ok. Most semmivel sem hangosabb mint egy vinyó működés közben, tehát halkabb nemigen kell, persze jobban örülnék ha nem 230V ról menne. Hol lehet egyébként rotort meg belsőt venni? -
hummerdikk
őstag
Nem szarok azok! Egy kis mod es mennek rendesen. Egyszeruen ha valaki leszukiti egy pumpanak a bemenetet akkor nem kap rendesen vizet. Nem hiaba talaltak ki ezeket ugy, hogy a bemenet 16as es a kimenet 10es (nallam). Nekem is le van szukitve 8asra csak eddig nem volt kedvem atmodolni rendesen
28.000 L/osat a gepbe![/OFF]
-
gery03
senior tag
Lehet, hogy az eheim jobb, de nem mindenkinek van 15e ft-ja minimum, egy pumpára... Márkát meg kell fizetni... Na hogyne, menjenek a ...(és mivel jobb? annyival hogy halkabb egy picit.. Az +10e ft-ot nem ér meg sokszor) A legjobb pumpájuk meg 19k.(vízhűtéshez - hpps) Nah az még szebb összeg...
Mit lehet zsírozni? Hmm jó kérdés.. esetleg forgó alkatrészt? Bár valóban nem ott van a baj, de mind1.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megdöbbentő bejelentés a Nothingtól
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Kés topik
- SamKnows és NMHH internet sebességmérés
- Kuponkunyeráló
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest