- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Léghűtés topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vhiktor
nagyúr
Erre valakinek tippje?
[link] -
Vhiktor
nagyúr
Zidoo támogatja a Movie universe létrehozást?
pl MCU?
Az oké hogy magától collectionbe rendezi a több részből álló filmeket(thor, hangya, stb), de ezeket betudja rendezni még egy universe alá is mint a kodi? -
Vhiktor
nagyúr
X8-on beállítható, hogy kikapcsolás után a kijelzőn látható maradjon az óra (aktuális idő)?
-
Vhiktor
nagyúr
X8-ason jól működik az új fw?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #8792 üzenetére
Sikerült megoldanom.
Viszont bármilyen BD iso-t próbálok lehjátszani menüstől, nem igazán működnek megfelelően.
A menu bejön, tudok navigálni is, ha elindítom a filmet, a film nem indul el, hanem a menu t kezdi lejátszani elölről vagy eltünik a kép és csak feketeséget látni.
Ekkor ha beletekerek a filmbe akkor elindul.
Minden BD-nél így van. -
Vhiktor
nagyúr
Hogy lehet beállítani, hogyha egy sorozatot nézek, akkor az aktuális rész vége után rögtön induljon a következő úgy, hogy nem lép ki a menübe és ne nekem kelljen külön elindítanom?
-
Vhiktor
nagyúr
Köszi
És meliyket érdemesebb használni? Stand by-tól hamarabb tönkre megy?
-
Vhiktor
nagyúr
Mi akülönbség a stand by és a power off között? Mert nálam tök ugyanazt csinálja mindkettő.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Beni2360 #8779 üzenetére
Feltettem a legfrissebb ZDMC-t és vannak olyan formátumok amiknél nincs hang a hometheater alkalmazással, de a zdmcvel igen, ha a kodi lejáétszóját használom
Viszont ott meg a refresh rate automatikus állítás nem működik, ugyanis a whitelistnél csak 1080p 60Hz van.
Kodit használtam pc-n is a whitelist-nél ott kellene lennie a többi felbontásnak ilettve frameratenek is. -
Vhiktor
nagyúr
Ha első scanneléskor nem volt megfelelő a sorazat elnevezése és az unmathced mappába került, de utána javítottam az elénevezést, hogy lehet megcsinálni, hogy ne kelljen egyenként mindegyik részt hozzáadni a collection-hoz és egyenként posztert keresni neki?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Beni2360 #8769 üzenetére
Köszi
Arra van valakinek tippje, hogy mitől lehet, hogy hálózaton keresztül nézek filmet. Az X8 wifin keresztül kapcsolódik a hálózathoz és a pc winyóján lévő filmeket játszom le. Az a baj, hogyha nem mozgatom meg időnként a pc-s egeret, akkor elkezd akadni a film. Amint hozzányúlok az egérhez azonnal megszünik. Ha meg időközönként megmozgatom, akkor elő sem jön a probléma.
PC-n az energiabeállításoknál kikapcsoltam a winyó altatást(0-t írtam be), de ez nem segített a problémán.
Lehet a wifi kapcsolat a baj?
Vagy mitől lehet? -
Vhiktor
nagyúr
Hogy kell elrendezi a sorozatokat a winyón, hogy a home theater 2.0 megfelelően felismerje őket és rendezze?
Pl nálam azok a sorozatok nem jelennek meg amik egy mappában vannak, külön az évadokkal:
Pl.: Odaát 1-15: ezen belül pedig az egyes évadok külön mappában.
Van erre valami szabály, esetleg az elnevezésre kell figyelni, vagy csak angol lehet a file és mapp név? -
Vhiktor
nagyúr
X8-ra ráköthető wireless billentyűzet és egér? Csak annyi, hogy rádugom a receivert és egyből fel is ismeri?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
TanczosGabor #8762 üzenetére
Nem használok semmilyen más eszközt, egyből az erősítőre van kötve.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Northlorien #8756 üzenetére
Köszi
Valaki írta, hogy valahogy kikerülhető a váltás, csak nem tudom hogyan.
-
Vhiktor
nagyúr
Ha csak 24p-s filmeket nézek, akkor állíthatom fixen a felbontást 1920x1080 24p-re és kikapcsolhaotm az automatikus frame rate váltást, annak érdekében, hogy ne villogjon a kép mikor elindul a film? Ekkor is gondolom kadenciahelyesen fogja lejátszani a 24p-s filmeket?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
DroiDMester #8738 üzenetére
Frame packed 3d-t tudja kadenciahelyesen?
-
Vhiktor
nagyúr
Gyorsan jön az új kérdésem
A Home Theater 2.0 alkalmazásban a postrer wall némelyik filmhez/sorozahtoz teljesen más borítot tölt le. Pl.: Deadpool-nak micimackót, stb.
Ezen lehet valahogy segíteni? -
Vhiktor
nagyúr
Stock lejátszóban nem találtam arra opciót, hogy milyen hangokat engedjen át. Viszont a ZDMC-ben ahogy a képek alapján látom, ugyanúgy be lehet állítani mint a kodiban.
Ha a házimozi saját lejátszójával jétszom le a DD+ hangokat, semmi gond nincs.
Azt a kábelt használom amit adtak hozzá.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
DroiDMester #8695 üzenetére
HTPC-n MPCHC-vel nem volt a gond, ott ment minden hangfomátum. PS4-en sincs gond, hogyha multichanel lpcm-re állítom rajta a kimenetet .
HTPC + kodival sincs gond, mert ott külön be tudom állítani, hogy mi menjen passthroughn.
Nekem nagyon úgy tünik, hogy az X8 nem tudja átlakítani a hangot. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #8692 üzenetére
Ezek a problémás fileok:
Video: MPEG4 Video (H264) 1920x1080 23.976fps [V: h264 high L4.0, yuv420p, 1920x1080 [default]]
Audio: DD+ 48000Hz 6ch 9216kbps [A: English [eng] (eac3, 48000 Hz, 6 channels) [default]]Video: MPEG4 Video (H264) 1920x960 23.976fps [V: English [eng] (h264 high L4.1, yuv420p, 1920x960) [default]]
Audio: DD+ 48000Hz 6ch 9216kbps [A: English [Original] [eng] (eac3, 48000 Hz, 6 channels) [default]]Video: MPEG4 Video (H264) 1920x1080 23.976fps [V: gs88-john.wick.3.parabellum [hun] (h264 high L4.1, yuv420p, 1920x1080) [default,forced]]
Audio: TrueHD 48000Hz 8ch 9216kbps [A: angol 7.1 [eng] (truehd, 48000 Hz, 7.1, s24)]
Audio: DD+ 48000Hz 8ch 12288kbps [A: angol 7.1 EAC3 [eng] (eac3, 48000 Hz, 8 channels)]Ami közös bennük, hogy nem 5.1 csatornásak.
Ez viszont szépen ment, pedig ez sem 5.1, igaz dts:
Video: MPEG4 Video (H264) 1920x1080 23.976fps [V: gs88-undererwater [hun] (h264 high L4.1, yuv420p, 1920x1080) [default,forced]]
Audio: DTS 48000Hz 8ch 9216kbps [A: angol 7.1 [eng] (dts-hd ma, 48000 Hz, 7.1, s24)] -
Vhiktor
nagyúr
Ez egy egybeépített rendszer. Samsung HT-E5550. Igen tudja a Dolby True HD-t és a DTS HD MA-t is. A DTS HD MA hangsáv szól is megfelelően. A True HD-val a és a DD Plus-al van most a baj.
Van rajta 2 db HDMI bemnet, oda van rákötve a PS4 és az X8.De ha a hdmi bemeneteken nem is fogadja valamilyen onál fogva a hd hangokat, akkor is be kellene tudnom állítanom az X8-on, hogy mi azn a formátum amit passthrough-oljon és mi az amit konvertáljon le, úgy mint ahogy kodi esetében is ezt meg lehet adni.
Pl: -
Vhiktor
nagyúr
HDMI.
Láttam ilyen beállítást is, hogy hdmi 1.4 vagy 2.0.
Ez egy 1080p-s erősítő.Egyébként uyganez volt amikor a ps3 vagy ps4 volt rákötve, ha bitstreamre állítottam a ps-t akkor a hd hangoknál sípolt, de ha lpcm multichanelre akkor jó volt minden.
PowerDVD-nél szintény ugyanez, hogy ha be volt állítva a powerdvd-nél a hd hang akkor nem volt hang, ha áttettem none hd dolby/dts-re akkor jó volt minden. Gondolom azt csinálja, hogy a hd hangokat lekonvertálja core dd-re és dts-re.
De itt az x8nál nem találok ilyet.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Beni2360 #8685 üzenetére
AVR-en nincs semmilyen beállítás erre vonatkozóan.
Ha nem a quick settingset használom, hanem a rendes beállításokat, akkor ott megjelenik egy plusz opció, az LPCM multichanel.Az tuti biztos, hogy amikor a pc volt rákötve, akkor hdmi handshake probléma volt, mert az istenért nem ajánlotta fel a hd hangokat, ezért kellett a kodit úgy beállítanom, hogy minden passthrough csak a HD hangok nem. Viszont itt nem látok iylen beállítást, mert a raw gondolom mindent változatlanul továbbít.
Igen, próbáltam bekapcsolni a downmixet, de akkor a DDP-nél és a True hdnál nem volt hang egyáltalán.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Beni2360 #8681 üzenetére
Igen láttam a videót, elöször ezekkel a beállításokkal próbálkoztam, de True hd alatt csak sipoltak a hangfalak és DDP sem szólt, meg amazonos web dl dd 5.1-sem.
Egyébként ilyesmi próblémám volt akkor is amikor htpct használtam kodival és csak úgy javult meg, ha a hd hangokat nem tettem passthroughra a kodiban.
MPCHC + madVR kombóval nem volt ilyen gond. -
Vhiktor
nagyúr
mert csak 5.1-es erősítőm van. De próbáltam úgyis, hogy nincs bepipálva. Akkor sípolnak a hangfalak TrueHD alatt, ha be van pipálva, akkor nincs hang. A részletes beállításoknál próbáltam raw helyett LPCM multichanelre állítani, de akkor meg csak stereoban szól minden.
A quick settings playback fülön mi az a stream player? Nu player és native player van.Egyébként ami közös a sorozatokban amelyiknél nincs hang, az az hogy amazon web dl-sek.
-
Vhiktor
nagyúr
Háááát, nem valami pozitívak az érzéseim.
TrueHD hang egyáltlán nem szólal meg és ami még rosszabb, hogy egy csomó sorozatnál sincs hang ami DDP vagy sima DD5.1 48 khz.
Az output RAW-ra van állítva és be van pipálva a downsampling is.
Némelyik DD 5.1 48 khz szól rendesen, némelyik nem, a DTS hangsávokkal semmi gond nincs, a DTSHD is megy.
Csak a Home Theater alkalmazást próbáltam, a ZDMC-t nem találom.
Mi lehet a probléma? -
Vhiktor
nagyúr
Végre megjött az x8am. 2.1.25 fw van rajta, érdemes befrissiteni a legújabbra?
-
Vhiktor
nagyúr
A beállításoknál mit jelent a HDMI Rx audio format?
-
Vhiktor
nagyúr
Zidoo x8 támogatja a 3DISO fileok kandenciahelyes lejátszását? Tudja a full hd 3d-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged