Hirdetés
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
sutyi987 #4496 üzenetére
Urak !
Ma volt egy kis időm foglalkozni a DIY 2.1-es rendszeremmel, miután megérkezett az Allo Digione, és Patice fórumtárs segítségével beüzemelésre került Volumioval.
Fontos megjegyezni, hogy az elhelyezés nálam klasszikusan multimédiás, un. közeltéri ( kb.60-80cm ).
És akkor hogy jön ide a koax kábel?
Első beüzemelés után nem voltam megelégedve igazából az így felállt rendszer hangjával, meg is jegyeztem Paticenak, hogy hallottam már jobb hangot is ebből a rendszerből...
Ahogy ma átmentem a nappaliba észrevettem, hogy az AVR-ből "kilóg" egy koax kábel, amiről korábban jól megfeledkeztem.
Szóval vissza a hálóba, Kácsás ( egyébként ujjnyi vastag ) koax kábel helyett beillesztettem a Klotz-ot.
Kb. ekkor jött a megvilágosodás, pedig már elkezdtem dedikált DAC-ot keresni a NAD D3020 helyett, hogy előkerüljenek végre a háttérből a részletek.
Kácsás koaxal fedett, felül sávhatárolt volt, amit korábban nem vettem észre, csak a csere után.
Akkor tudjuk, hogy jó a rendszerünk, ha a kedvenc zenénkhez érve nem le, hanem önkéntelenül hangosítani akarjuk a zenét. Per pill most itt tartok.
Fejleszteni talán egy dedikált DAC-al lehetne, de egyenlőre még csak ismerkedünk az Alloval, Volumióval.
W10-hez képest ami változást észrevettem,- azon kívül, hogy már nem akad - az az hogy határozottan folyékonyabb, és talán nagyobb tere lett a zenének.
P.S.:Volt olyan kérdés, hogy a Digione mennyibe került. Nos az Alloról 37K-volt, + Rpi3B+16Gb Kingston microSD HC-I.,+ Cat5E. Utóbbiak hazai beszerzések. Az egész megállt kb. 60-ból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- LEGO klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mini-ITX
- Megtollasodik a középkategória
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - OFF topic
- PlayStation 3
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest