Új hozzászólás Aktív témák
-
-Jackson-
őstag
válasz
(Darkwood) #4638 üzenetére
köszi szépen, bár mintha valahol olvastam volna hogy a gv az nikkelezett talán? (jobb hőleadás?)
nesa: nemakarok hülyeséget mondani, de szerintem valamelyik régebbi ph!-s tesztben
-
-Jackson-
őstag
vf1000 és gv1000 között valami jelentős különbség? honlapon asszem a vf-en lassabb/halkabb a venti, de teljesítményben?
-
-Jackson-
őstag
válasz
sosperecek18 #1001 üzenetére
gondolom prescott, normális értéknek tűnik...
biosfrissítéshez meg nemkell floppy, leszeded abit-usa.com-ról a flashmenu-t, letöltöd a legfrissebb biost a lapodhoz, és windows-ból megtudod csinálni 2 perc alatt -
-Jackson-
őstag
válasz
Turtleboy #907 üzenetére
a csövek végei csak azért különböznek gondolom, mert egyikfelén eleve zártra gyártják, megtöltik, aztán zárják le a másikat.
azhogy meddig lógjon? én nemnéztemmeg semmi ilyen adatot, addig toltam be a csöveket, hogy a vga végénél lévő kondikat ne zavarja, egyébként minél bentebb (ígyis elég hosszú a vga) -
-Jackson-
őstag
a lapodat nemlátom a kompatibilitási listán Bővebben: link, nincs ötletem
-
-Jackson-
őstag
válasz
gege71.hu #845 üzenetére
sztem a legegyszerűbb, ha veszel újonnan (zalman rhs-1) mondjuk a pixelbe. 2.5k az ára. igazából van nekemis használt (kellene hozzá kétoldalas ragasztószalag), de mire azt elpostáznám, meg az árátis megkérném azsem lenne igazából sokkal olcsóbb. ráadásul amit a heatpipe-hoz adnak az alu színű, az rhs-1 külön meg szép kék...
-
-Jackson-
őstag
időközben változtak a dolgok, egy zalman lekerült a prociról, és egy másik felkerült a csipszetre
-
-
-Jackson-
őstag
miért ne lehetne rambordát rakni? van a zalmannak rhs-1 elnevezésű rambordája, azok direkt felemás méretűek, hogy mindkét oldalra elférjenek. ha meg egyoldalon vannak csak ramok, akkor akár vehetsz revoltec bga ram freezert is. én a d-s zalmannal réz revoltec bordákat használok, elégjó, csak kicsit sok a súlya így együtt (~500g)
szerk.: ja és ha nem c-t hanem d-t veszel ahhoz alapból járnak a rambordák, nemkell külön megvenni
[Szerkesztve] -
-
-Jackson-
őstag
Bővebben: link, de már egy hónapja nem jelentkezett, pedig nekemis kéne tőle kúler
-
-Jackson-
őstag
válasz
killahdrums #646 üzenetére
kerestem ott, de a listájukban nemtaláltam.
úgylátszik elkell adni a B-AlCu-t
[Szerkesztve] -
-Jackson-
őstag
válasz
killahdrums #642 üzenetére
hol, mennyiért?
-
-Jackson-
őstag
válasz
Veriakilis #575 üzenetére
1300-1400 a minimális fordulata. ennél elvileg nemlehet lejjebbtornászni, nem? vagy ellenállással megoldható?
-
-Jackson-
őstag
AlCu csak 2-3 fokkal melegebb csak, mint a tiszta réz, súlyban pedig 2/3-a. fanmate a fordulatszabályzó, igen. a-hoz asszem az 1-es volt (2-esnek hosszabb a kábele, és talán az 1-es nem tekerős volt, de ez nemtuti)
egyébként A és B között a különbség, hogy a B minimálisan könnyebb, elméletileg ugyanennyivel hatékonyabb, és az alja kicsit bevan mertszve kétoldalt, így több lapra megy fel.
[Szerkesztve] -
-Jackson-
őstag
ééééés ott a pont
JensonX: ha nem értesz hozzá, nemkell beleszólni. melyik zalman a rossz?
nekem van mindenféle (cnps7000B-AlCu, 2*zm-f1, zm80D-hp+op1). procihűtő csendes üzemmódban 10 fokkal hidegebben tartja, mint a gyári. vga-hűtő eddig csak a régi karin volt rajta (asus fx5900), igaz csak pár fokkal hidegebb mint a gyári duplaventis fullréz hűtője, teljesen hangtalan! zm-f1-ekről meg ennyit:
mindemellett csak a csíftek tápot lehet hallani. de biztosan sz*r a zalman
[Szerkesztve] -
-
-Jackson-
őstag
vettem egy asus 6800gt-t. a kártya telivan ''fémbetétes'' lukakkal. a zm80d-met szeretném ráapplikálni. ha a hűtő gpu-blokk lefogató fémdarabokat kicserélem valami hosszabbra, elméletileg rátudom rakni. a kérdés, hogy ezeket a lukakat használhatom e ilyen célra?
-
-Jackson-
őstag
asus v9999gt 128 megásat vennék, így a frontoldal bőven elég
az 5900-emen is egyoldalon voltak a ramok, ezért kicsit bántott is a zalman bordák különbözősége, de úgy oldottam meg (mivel trapéz alakban voltak rajta a memok), hogy az op1 felőliekre raktam a kicsi rambordákat, a távolabb levőkre meg a nagyokat.
köszi a választ -
-Jackson-
őstag
#288, vagy itt: Bővebben: link
-
-Jackson-
őstag
potit csak a 7000b-n használom, a házat 2 db zm-f1 8 centis hűti 5 volton (van hozzá ellenállás, vagy lehet kapni ilyen 4-es elosztót, 2*5v, és 2*12). asszem a chieftec tápom a leghangosabb a gépben. de úgytudom amit venni akarsz ventit, az csendesebb a zalmannál (20dB)
[Szerkesztve] -
-Jackson-
őstag
kérdés:
zm80D alá befér e 15mm-es ram borda? eladtam a vga-mat, de a hűtőt megtartottam természetesen. a bordákat nem raknám fel újra, mivel nemigazi már a ragasztó rajta, de vennék újakat, találtam is elégjót, a revoltec bga freezer személyében, de azok magasabbak, mint a zalmané. már nem emlékszek, mennyi hely volt a rambordák és a nagy borda között.
valaki lemérné esetleg? -
-Jackson-
őstag
nincs húzva, azaz csak annyira, hogy alapból 205-ös fsb-t használ, ezt nemtommiért (2866mhz).
gyári hűtővel gyári biossal 52 fok idle. zalman rá alapfordulaton: 41fok idle 56 fok fullon (2óra cs: source). felraktam legújabb biost a héten, és 34 fok idle. terhelve megsem néztem
[Szerkesztve] -
-Jackson-
őstag
válasz
IntelPower #195 üzenetére
itt Bővebben: link lehet kapni, kérdés hogy befér e a házadba. meg nemtom hogy az alaplapod kompatibilis e vele. szerintem bővenelég a 7000B, nembeszélve a 7700Cu majd' egykilós súlyáról...
és AlCu is elég, vagy 2/3-a a súlya a Cu-hoz képest, és max 2-3 fokkal hűt jobban a Cu
Jimhun-nak: a vga-m most ugyanaz mint neked, egyedül azt hallom a gépemben. előtte egy 5900 volt zm80d+op1-el, egyedül a chieftec táp hangját hallottam
[Szerkesztve] -
-Jackson-
őstag
válasz
nyalifali #161 üzenetére
op1-el alaplapi másodlagos tápcsatiról dupla zalman ellenállással (amit zm-f1-hez adnak, azthiszem 2*50ohm) nem megy 56 fok felé agyonterhelve sem (teljes passzívan simán 68 fok is akár, de úgy nemnagyon teszteltem, mert ezzel a megoldással sincsen hangja
ez fx5900-el volt, 475mag és 950memo órajeleken
[Szerkesztve] -
-Jackson-
őstag
csaosztokk
cnps7000b alcu-t ha megpolíroztatok, meg veszek arctic ezüstpasztát, az hány fokot számít kábé?
ugyenez 80D-hp-re? -
-Jackson-
őstag
nah minden okés, megrendeltem a hiányzó alkatrészeket (ZM80D-HP+OP1, és a harmadik ZM-F1), holnapra itt is lesz
mégegyszer köszönök minden segítséget -
-Jackson-
őstag
megnéztem az útmutatót vagy 5-ször most, tényleg csak a GPU-val érintkezik, akkor már csak egy apró kérdés: nem gond, ha a párban lévő ramokon egyiken kisebb másikon nagyobb a borda? ( mivel ezeket a kétoldalas memocsip elrendezéshez tervezték ezekszerint, nálam viszont egymás mellett vannak, nem alatt)
Ui.: köszönöm a segítséget
[Szerkesztve] -
-Jackson-
őstag
1-2 milliméteres dolgok... most néztem nv silencert a honlapján, és az alapján a ramok úgy állnak, mint a 6800-as kártyákon, tehát ''ránézésre'' az nv silencer 5-ös talán jólenne. itt jól látszik, ahogy a hűtő a ramokkal érintkezik Bővebben: link
a kártya alja (beszerelve teteje) telivan ijen 1-2 millis akármikkel, csak nem tudom, erre hogyan fexik fel a zalman hűtője
már rajtavan a gépen a zalman matrica, nemszeretnék arcticot venni -
-Jackson-
őstag
Fontos kérdésem lenne:
egy asus fx5900-am van. ahogy néztem a zalman oldalán a ZM80D-HP install útmutatóját, fura dologra lettem figyelmes. ott a ram hűtőbordákat kétoldalról kell feltenni, az én karimon viszont a ramok kettesével (4*2), de egy oldalra vannak felszerelve. ez még a kisebbik gond lenne, mivel a bordák elférnének egymás mellett is, de a gpu hátoldalán (ahova szintén fel kell rakni valamit), ilyenkis kondik vagy nemtudommik vannak. erre rá tudom rakni az odavaló alkatrészt? mert az útmutató szerint valamiféle hőátadó ''matricával'' kellene odarakni, de a felület közel sincsen a síkhoz! félek, hogy esetleg az asus karija inkompatibilis ezzel a cuccal. ha valaki került hasonló helyzetbe, szóljon lécci, mert így nemmerek megvenni egy tizenkét ezres hűtőt
előreis köszi -
-Jackson-
őstag
gyárt: ZM-RHS1 külön, vagy ZM80D-HP-vel egyben Bővebben: link
ZM-F1 kb 1100HUF bruttó Bővebben: link
[Szerkesztve] -
-Jackson-
őstag
most készülök venni egy ZM80D-HP+ZM-OP1 kombót a vga-ra, meg egy harmadik ZM-F1-et előre beszívónak. a másik kettő felül-hátul kifújón van. a procihűtő minimál fordulaton (1400rpm), és a gyári intel hűtőhöz képest ígyis vagy 10 fokkal jobban hűt.
ZM-F1-ek hangját én nemigazán vettem észre, cserébe egy ilyen ZM-2HC2-re még lehet hogy előfizetek, mert a vga-n kívül mintha még a vinyót hallanám a gépben, és sokan írják, hogy az halkít rajta
ja igen, IS7-E2-n NB-n nincs kúler csak borda
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei MatePad Pro 12.2" (2024) 12GB / 512GB Premium Gold / 3 év Alza garanciával / Makulátlan
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest