Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• danworld

csendes tag

válasz orbano #330 üzenetére

Ránéztem az energia menedzsmentre és a ThinkPad Default helyett beállítottam egy sajátot ami Low módba (1GHz-re) teszi állandóba a proci sebességét. Viszont ugye még nagy terhelésen sem emelte meg az órajelet ezért visszaállítottam Adaptive módba (ez volt a default)... láss csodát valami történhetett mert még az állítgatás elöttig mikor figyeltem a procit és még ha nem volt terhelés alatt akkor is állandóan ingázott 1 és 2GHz között és emiatt kis (irodai) terhelés mellet is felmelegedett 60-61fokra... most miután át- meg visszaállítottam (tehát elvben ott van ahol volt) egészen rendben működik --> már nem ingázik föl le az órajel hanem szépen folyamatossan áll 1GHz miközben átlagos terhelés közben vagyok és rögtön ugrik mikor megnyitok egy új programokat vagy lefuttatok egy SuperPI-t de ahogy megnyíltak a programok -akár még ha sok* is- (ill. befejeződött a SuperPI futása) szépen stabilan visszalép 1GHzre ahogy annak lennie kell ...míg amikor még ugrándozott az órajel ha ezek a programok*(néhány irodai alkalmazás+WinAMP) volt megnyitva alig úgrott vissza 2GHz-ről 1-re pedig figyeltem hogy a processzor ugye nem igazán terhelt... most viszont nagyon szépen működik és 1Ghz-re röktön visszaugrik stabilan ha megszűnik a közvetlen terhelés... igy természetesen ugyanolyan erőbedobás mellett a hőfok szépen 50-52 fok körül állapodik meg!
    Pedig az állítgatás elött is be volt kapcsolva az energia menedzsment program... úgyhogy nem értem pontossan hogy hogyan de most szépen-stabilan megy a proci SpeedStep-je!

Új hozzászólás Aktív témák