Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
danworld
csendes tag
Ránéztem az energia menedzsmentre és a ThinkPad Default helyett beállítottam egy sajátot ami Low módba (1GHz-re) teszi állandóba a proci sebességét. Viszont ugye még nagy terhelésen sem emelte meg az órajelet ezért visszaállítottam Adaptive módba (ez volt a default)... láss csodát valami történhetett mert még az állítgatás elöttig mikor figyeltem a procit és még ha nem volt terhelés alatt akkor is állandóan ingázott 1 és 2GHz között és emiatt kis (irodai) terhelés mellet is felmelegedett 60-61fokra... most miután át- meg visszaállítottam (tehát elvben ott van ahol volt) egészen rendben működik --> már nem ingázik föl le az órajel hanem szépen folyamatossan áll 1GHz miközben átlagos terhelés közben vagyok és rögtön ugrik mikor megnyitok egy új programokat vagy lefuttatok egy SuperPI-t de ahogy megnyíltak a programok -akár még ha sok* is- (ill. befejeződött a SuperPI futása) szépen stabilan visszalép 1GHzre ahogy annak lennie kell ...míg amikor még ugrándozott az órajel ha ezek a programok*(néhány irodai alkalmazás+WinAMP) volt megnyitva alig úgrott vissza 2GHz-ről 1-re pedig figyeltem hogy a processzor ugye nem igazán terhelt... most viszont nagyon szépen működik és 1Ghz-re röktön visszaugrik stabilan ha megszűnik a közvetlen terhelés... igy természetesen ugyanolyan erőbedobás mellett a hőfok szépen 50-52 fok körül állapodik meg!
Pedig az állítgatás elött is be volt kapcsolva az energia menedzsment program... úgyhogy nem értem pontossan hogy hogyan de most szépen-stabilan megy a proci SpeedStep-je!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest