- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
hengertamas
csendes tag
Sziasztok.
Nekem vmiert nem megy... Raspberryn hasznalom... Latom a csatornakat es neha az epgt is, de hiaba kattintok a csatornara, nem tortenik semmi -
tkomlosi
aktív tag
hali
nekem eddig hibátlanul működik vagy csak nem vettem észre, ha van
köszi
-
szmegma
aktív tag
Ket jo hir:
1, Ha nem volt elerheto szereplolista, akkor is megjelent egy , , resz, az uj verzioban ez nem fordul elo tobbet
2, Uj IP cimrol generalodik az EPG ami nincs tiltva a musor.tv oldalon (es nem is lesz, mivel beepitettem egy anti-BAN systemet), ezert ujra elerhetoek az onnan erkezo csatornak: BravaHD es C-MusicA tesztek biztatoak, ugy nez ki, hogy az uj oldal indulasaval ez a verzio fog eletbe lepni.
-
szmegma
aktív tag
-
szmegma
aktív tag
Torekedve arra, hogy ne forduljon elo tobbszor, hogy nincs aktualis EPG a szerveren ugy dontottem, hogy a manualis grabbert automatizalom magan a szerveren. Igy minden nap automatikus frissiti magat mivel nem erdekli, hogy en elutaztam-e vagy a labamat tortem el eppen es korhazban fekszem.
Az ALFA teszteken sikeresen atment, am most benneteket kerlek meg, hogy segitsetek a BETA tesztben igy probalva tokeletesiteni ha talatok benne hibat.
Semmit ID valtozas nincs, csak magat az EPG elerest kell atirnotok erre:
http://epg.koditvepg.com/HU/guide.xml.gz
Termeszetesen a tomoritettlen verzio is elerheto.Ha bevalik ez a verzio, akkor az URL marad ez a regi pedig torlesre kerul!!!
-
gzolee2
tag
válasz
zsozsobasa #192 üzenetére
sziasztok
Felraktam proba jelleggel egy masik epg t az oldalra http://koditvepg.com/epg/z.xml.gz
ha van kedvetek probaljatok ki es szoljatok hogy milyen.egyenlore csk addig lesz elerheto mig a kolega visza nem jon a szabadsagrol!
-
szmegma
aktív tag
válasz
zsozsobasa #190 üzenetére
En operalok ezzel a musorujsaggal es 14-e ejfelig van minden adohoz (157 csatorna) musorujsag az epg-ben.
Magyarul az elkovetkezendo 4 napra megvan minden... miert kene addig frissulnie?
A masik pedig, hogy elutaztam de haver a 15-ei napot fel fogja elmeletileg tolteni 15-e elott szoval nem lesz kimaradas. 16-an pedig mar ujra en fogom kesziteni az epg-t es terveim szerint 7 naposat fogok gyartani.
Ami pedig a duplikalt csatornakat illeti van egy sokkal egyszerubb megoldas annal, hogy en tennem bele az epg-be ugyanazt a tartalmat ket kulonbozo neven:A playlist fajlodban add meg a ugyanazt az ID-t a HD csatornahoz, mint amit megadsz a normal csatornanal.
En is ugyanigy csinalom es sztem mindenki mas is. -
zsozsobasa
újonc
Sziasztok, ezt ki frissiti, illetve minden nap leszedi az aktualis egp-t? http://koditvepg.com/epg/guide.xml
Nagyon jo lenne ha tenyleg minden csatorna benne lenne, a duplikalt HD csatik is. Tehat nemcsak az rtl hanem az rtl HD is. Igazabol tudom hogy ugyanaz az epg de ha fel akarok venni valamit akkor azon a csatin eppen nincs epg.
Amugy meg most nem frissul par napja. Lehet valaki elutazott?
Koszi -
szmegma
aktív tag
El kell utaznom es 15-en este jovok vissza. Ugy nez ki, hogy addig nem fog frissulni az XML.
Gzolee beuzemelte a generatort par hete es mukodott, majd tegnap ujbol probalta es mar nem muxik... ismeretlen oknal fogva.
Elkuldtem neki megint a programot (100%-ban ugyanazt amit en is hasznalok) es nem jo. Nagy valoszinuseggel ami mukodteti az en programomat annak beallitasaval lehet a gond, mivel nalam tokeletesen general.
Probaltam, hogy tobb napot generalok le de elfeljtettem beallitani a limitet es 30%-nal error-t dobott, arra meg mar nincs idom, hogy ujra inditsam a generalast.
Persze gzolee meg nem adta fel van minimum 3 napja, hogy mukodesre birja a cuccost. -
gzolee2
tag
válasz
Nono0000 #185 üzenetére
Megy ez neked!
viszaterve a Hianyzo csatornakhoz, ma lesz egy kis idom es megnezem azokat is hogy honnan lehetne szedni.a szerverek vizetve vannak 1 evre Elore igy tiszavirag eletu nem lesz a dolog es folyamatos fejlesztesek vannak, lesznek, csak nem keves munka az oldalt fent tartani.
-
Nono0000
tag
Szia szmegma!
Köszönöm a válaszokat, megpróbálom a tömörített letöltést.
Bekapcsolom a gyórsítótárazást, remélem javul, viszont nekem nem a legfrissebb kodi van fent, így a 24 órás frissítés még nem opció, ha emlékeim nem csalnak, akkor 300 perc a max. amit be tudok állítani.
Bőven elég a három nap ne bántsd miattam / szerintem, ezen ne változtass!
A hiányzó csatornákhoz én sem tudtam soha epg-t előállítani, bepróbálkoztam, így jártam, nem fontos, köszönöm!
A külföldi adók egyébként sem érdekelnek, pedig van egy pár, de sose nézem azokat.
Na igen, ami a múltkoriból kimaradt, külön óriási köszönet jár azért, mert a nas-t fel tudtam szabadítani a grebbelés alól, ez a legfontosabb!
Köszönöm még egyszer remélem nem lesz tiszavirág életű a projekt.
A nasomon lévő progit nem töröltem, ha üzemszünet állna be nálatok, akkor szóljatok! Próbálok segíteni, de ehhez át kell állítsam az id-ket a konfig fájlban.Sok sikert!
-
szmegma
aktív tag
válasz
Nono0000 #183 üzenetére
Erre a lassu betoltesre 3 dolgot tudok mondani:
1, Probald meg a tomoritett EPG-t hasznalni, mint korabban Keef Lee is irta, a tomoritett alomannyal jelentosen gyorsul a betoltes.
2, Az ikonok nem lehetnek a ludasak, hiszen a kodi CSAK egyszer tolti le azokat es a C:\Users\***username***\AppData\Roaming\Kodi\userdata\Thumbnails mappaban szepen eltarolja es onnan toltogeti be, nem pedig a netrol.
3, Kodiban allisd be, hogy 24 orankent frissitsen es hogy mentse a lemezre:
- Hány napi adatbázis van az xml-ben?
3 napi- Miért ilyen "bonyolúltak" az ID-k?
Azert, hogy 100%-ban egyediek legyenek es ne legyen eselye a kodinak vagy egyeb lejatszonak "tevednie" - mert kezdetben en is normal ID-ket hasznaltam es voltak meglepetesek.
Ha pl. az RTL csalad adoit vesszuk amibol van vagy 5-6, akkor ott mar elegge meg tudnak zavarodni a dolgok.- Lehetne egy két napos xml-t generálni? Aki nem akar időzített felvételt annak szerintem bőven elég a két nap.
Vagy 2 vagy 3 napos, nekem mindegy de nincs kapacitasom ket kulonbozot is gyartani, ha a tobbiek beleegyeznek akkor mostantol 2 naposat gyartok.- Napi limit van-e az egy nap alatti letöltések számára vonatkozóan?
Nincs.- Milyen időközönként frissül az xml?
Naponta.Nálam a következő csatornák hiányoznak a teljes adatból (előfordulhat, hogy én nem találom, a regionálisak nem fontosak)
5 oldalrol jon a cucc de eleg nehez olyan adokhoz az EPG-t elkesziteni, amelyekhez nincs fent online semmi adat:DUNA MÉDIA
AXN CE HD
EUROSPORT NEWS
FILMBOX ARTHOUSE
havoc
MOTORS
Puskás TV
Békéscsaba TV7
csaba tv
Digitál Vác
KURCA TV
Makói Városi Televízió
SZENTES TVAz MTV benne van az EPG-ben:
ID: mtv.europe.hu.hun.horizon.tv.82
A kovetkezo adok nincsenek benne, mert senki nem hasznalta igy kiszedtem:
Baby tv
Nautical CHANNEL
Smile of a Child (English)
TRACE URBAN <= ez necces mert a musor.tv oldalrol jon az EPG, azok pedig irigy emberek!
VÁSÁRHELYI TELEVÍZIÓ
Balaton Televízió
GYÖNGYÖS TV
KŐRÖS TELEVÍZIÓ
SZEGED TVKeresre berakhatom amelyiket szeretned de csak akkor kerd, ha tenyleg ott van a playlistedben az adott TV ado. Egyebkent ebben a playlistben talalhatoak azok az adok amelyekhez van elerheto EPG, de nincsenek benne a magyar musorujsagban. Innen csemegezhetsz es ha kell valamelyik csak szolj!
Koszonom a visszajelzest es a tesztelest!
-
Nono0000
tag
Sziasztok!
Na ma egy kis tesztelgetés után:
Kodi-t használok egyébként és elég lassú a betöltése az epg-nek. Ezért a nas-ra írtam egy kis parancsfájlt, hogy minden nap egyszer letöltse, majd ezt hívtam be a kodi-ba. Hát nem lett gyorsabb. Lehet, hogy nem is az xml mérete a gond, hanem az ikonok letöltése jelenti a lassulást.Kérdéseim:
- Hány napi adatbázis van az xml-ben?
- Miért ilyen "bonyolúltak" az ID-k?Kéréseim:
- Lehetne egy két napos xml-t generálni? Aki nem akar időzített felvételt annak szerintem bőven elég a két nap.
- Napi limit van-e az egy nap alatti letöltések számára vonatkozóan?
- Milyen időközönként frissül az xml?
- Nálam a következő csatornák hiányoznak a teljes adatból (előfordulhat, hogy én nem találom, a regionálisak nem fontosak):
AXN CE HD
Baby tv
DUNA MÉDIA
EUROSPORT NEWS
FILMBOX ARTHOUSE
havoc
MOTORS
MTV Hungary
Nautical CHANNEL
Puskás TV
Smile of a Child (English)
TRACE URBANRegionális:
VÁSÁRHELYI TELEVÍZIÓ
Balaton Televízió
Békéscsaba TV7
csaba tv
Digitál Vác
GYÖNGYÖS TV
KŐRÖS TELEVÍZIÓ
KURCA TV
Makói Városi Televízió
SZEGED TV
SZENTES TVKülön tetszik:
- Az ikonok letöltése az epg-vel együtt
- Sorozatok esetén az évad és rész megjelenítéseMég egyszer köszönöm, hogy belevágtatok és ilyen profin meg lett szerkesztve!!
-
szmegma
aktív tag
-
Nono0000
tag
Szevasztok!
Hát itt meg mi folyik?
Na ma átírom én is az ID-ket, meglátom mi sül ki belőle....
Lehet, hogy leállítom a nas-on futó WebGrab-ot??? -
tkomlosi
aktív tag
úgy látom, mindenkinek működik minden faxán
-
-
-
Keef_Lee
senior tag
Az itteni Kodi fórumra beírtam, hogy van szmegma epg.
Szerintem a tartalomban ismétlődést még azért valahogy ki kellene küszöbölni. (Nem megoldható egy feltétel vizsgálattal, hogy összehasonlítani az előző változó stringgel és ha ugyanaz, akkor legyen üres?)
Sat beltérin a tartalom jelenik meg csak, ezért írták bele a rytec esetében a tartalomba az eredeti címet, kategóriát is. Lehet, hogy utána a satosok között is terjedne.
-
-
-
szmegma
aktív tag
tkomlosi: Igy igaz, az BBC Earth-ot kiszedtem de ha szukseged lenne ra visszarakom termeszetesen csak szolj.
Lattam kiprobaltad azt az orosz progit... nekem anno sok fejfajast okozott, hogy az EPG-met bevegye. Olyat csinalt, hogy volt 200 csatorna az EPG-ben de csak az elso 170-et latta.Keef_Lee: Rendben, holnaptol elerhetoek lesznek.
Nagyon szepen koszonom, hogy teszteltek es debugoltok nekem... Oriasi nagy segitseg!
-
tkomlosi
aktív tag
ezzel teljesen jól működik, úgyhogy a Kodi a ludas, hogy keveri az id és név alapján az epg tartalmat
-
szmegma
aktív tag
tkomlosi: Pedig igen, az EPG-ben levo channel-id-t probalja egyeztetni a playlistben levo tvg-id-vel. Miert kell 2-3 kulso XML a musorujsagodhoz?
Keef_Lee:Ha kell, akkor beintegralom neked azt a ket csatornat csak szolj.
Igazad van en neztem be tenyleg vannak ott olyan szereplok a Szólalj meg! musornal amelyeknek nem kene ott lenniuk! Megprobalom javitani. -
tkomlosi
aktív tag
válasz
Keef_Lee #163 üzenetére
csináltam többször is. a kodi-t is újraindítottam. kipróbáltam, ha a csatorna nevét átírom, hogy semmivel se egyezzen, akkor a az id-t veszi figyelembe
nem tudom, hogy van-e másik pvr addon az iptv simple clienten kívül, ami kezeli a m3u listát, mert akkor ki lehetne szűrni, hogy a kodi vagy az addon a ludas
-
tkomlosi
aktív tag
lehet rájöttem, de kicsit érdekes. a maradva a konkrét példánál az rtl+ az ami tudom, hogy nem a tiédből veszi, hiába abból kellene. az én playlistemben a csatorna neve RTL+, a tiédben RTL PLUS, a másik epg-ben pedig szintén RTL+
de ezt minek veszi figyelembe? nem a tvg-id lenne a lényeg azonosításnál?
-
Keef_Lee
senior tag
Ja értem, akkor még egyszerűbb lesz, mert a forrás megszűnik.
A két nagy "bö" betűvel kezdődő, ami cö-vel folytatódik és 1 és 2 is van belőle, kellett volna. De úgy tűnik, hogy az addon frissülése után már nem fog menni. Addon fejlesztői szándék volt.Ezt írtam én is, hogy a Szólalj meg-hez nincs szereplő és ezért mindegyikhez az azt megelőző műsor szereplőit írta továbbra is be,a helyett hogy üresen hagyta volna.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
tkomlosi #157 üzenetére
Esetleg több pvr kliens és mindegyikben külön be lehet állítani a forrást.
Régebben olvastam ilyet, meg egyszer csináltam is (nem nagyon emlékszem, valamiket át kellett írni benne). De valahonnét le is lehetett tölteni simple client2 néven. Lehet, hogy verzió függő is (jarvis-krypton) -
szmegma
aktív tag
válasz
Keef_Lee #155 üzenetére
Akkor a deutsche welle és az euronews megy vissza, nem problema.
Ja, hogy te a playlistet akartad kiprobalni a hozza tartozo XML fajllal?
Az angol csatornakhoz nem krealtam semmilyen EPG-t, arra vartam, hogy valaszd ki a playlistbol melyik ado kell es azt berakom a magyarba es ugy krealom egybe.
Sajnos nincs kapacitasom magyar es angol EPG gyartasara.
Azert csinaltam kulfoldi csatorna playlistet, hogy abban levo 213 TV adobol ha vki igenyli akkor atrakom a magyarba, mint pl. neked most a a deutsche welle-t es az euronews-t.
Apropo EURONEWS, bekerult par belole majd nezd meg, hogy a megfelelot kered-e le:'EURONEWS.EN' => 'IE.eng.horizon.tv|6',
'EURONEWS' => 'HU.hun.horizon.tv|76',
'EURONEWS.FR' => 'IE.eng.horizon.tv|7',
'EURONEWS.DE' => 'IE.eng.horizon.tv|8',
'EURONEWS.IT' => 'IE.eng.horizon.tv|9',
'EURONEWS.ES' => 'IE.eng.horizon.tv|10',
'EURONEWS.RU' => 'IE.eng.horizon.tv|11',"néhány műsornál valami még nem stimmel, mert az m5-ön az én kis családomtól kezdve az összes szólalj meg angolul... oroszulig mindnek ugyanazok a főszereplői, pedig nem"
Ezt sajnos nem tudom befolyasolni, az jelenik meg az EPG-ben ami a forras oldalon szerepel.
Nezegettem ezt a Szólalj meg! sorozatot es se az EPG-ben, se az oldalon nincs szereplolista ehhez a musorhoz....meg egy dolog, a musorok pillanatkepei mostantol https linkekrol jonnek, kellene tesztelni, hogy megjelennek-e a lejatszo programokban igy is a kepek?
tkomlosi: ugy is bezavarodik, hogy az en EPG-mben levo ID-k nagyon egyediek? Melyik EPG hasznalja az en ID-mat?
-
tkomlosi
aktív tag
használ valamelyikőtök egyesített guide.xml fájlt.
arra gondolok, hogy nekem tv_cat-tal linux alatt 3 forrásból érkező epg .xml fájl van egybegyúrva.
a problémám, (emiatt volt tegnap csúszással kapcsolatos hibám) hogy a kodi, ha a tvg_id első néhány karaktere egyezik, akkor a guide.xml fájlban hamarabb találhatót társítja.
nekem ez azért lenne fontos, mert több epg id-hez igazított playlistem van és több eszközön, több epg-t tesztelnék és nekem egyszerűbb lenne egy guide.xml fájl, de a kodi ebbe valamiért belekavarodik.
valakinek ötlet?
-
Keef_Lee
senior tag
Szia!
Megy az:
szmegma.channels.xml tartalma egy csatornán bemutatva
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!-- service references can be found in /etc/enigma2/lamedb -->
<channels>
<channel id="travel.channel.hu.hun.horizon.tv.145">1:0:1:7858:2C4:600:E080000:0:0:0:</channel> <!-- Travel Channel -->
</channels>szmegma.sources.xml tartalma
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<sources>
<source type="gen_xmltv" channels="szmegma.channels.xml">
<description>szmegma XMLTV</description>
<url>http://koditvepg.com/epg/guide.xml.gz</url>
</source>
</sources>Utána epgimport pluginban az új forrást is be kell pipálni a beállításokban!
és már erre az epg-re cseréli. -
Keef_Lee
senior tag
A deutsche welle és az euronews jó helyen volt a magyar szmegma-ban is
(most is van benne bőven nem magyar hanggal csatorna) Most az így már nem jön be.
A többit nem tudom kipróbálni, mert az eng szmegma-nak az elérhetősége micsoda. Melyik fájl az a serveren?A szereplők szuper, de néhány műsornál valami még nem stimmel, mert az m5-ön az én kis családomtól kezdve az összes szólalj meg angolul... oroszulig mindnek ugyanazok a főszereplői, pedig nem
(A horizonon megnézve úgy tűnik, akkor marad úgy a változó, amikor nincs megadva új.) -
szmegma
aktív tag
Van uj szmegma.m3u fajl, mivel uj csatornak kerultek be az EPG-be + Az angol nyelvu csatornakat elvalasztottam a magyartol, igy azokat a szmegma_eng.m3u fajlban talaljatok meg.
Keresre termeszetesen az angolbol rakok at a magyarba ha vkinek szuksege lenne arra, hogy egy EPG-ben elerhetoek legyenek a kedvenc TV ado musorai. Itt forumon vagy e-mailben szoljatok.Ilyen lett a korhatar es szereplok integralasa:
-
gzolee2
tag
válasz
Keef_Lee #148 üzenetére
Rytec nek ,oszetett forrasa van! BlackBear a tars fejlesztoje a webgrabb plus nak o csinalja a sajat ini fajlokat a grebbeleshez! doglover meg beallitja a muholdas frekfrenciakhoz hogy minden olyan legyen amulyennek lennie kell. PL az ex jugoszlav es roman epg kb 20 oldalrol szedik!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mandragora: Whispers of the Witch Tree teszt
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Mobil flották
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest