Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• crok

Topikgazda

válasz micafighter #14369 üzenetére

Az enyém mellé az Android Mic Fix már nem kell, meg ami abban van az a Mido-ra nem jó.. mert más telefonokon ugyanis máshogy rossz a zajcsökkentés mint a Mido-n ( :

A második dologra ez a modul nem jó, ez csak az ADB-t meg az MTP-t kapcsolja be pluszban. A blogban levő beállítás még a V8.5.4.0-ra meg a V8.2.10.0-re vonatkozott (ott még tartalmazta az app ezeket, a lezártképernyőstisztítás is ilyen kivett funkció volt).

A modul amit írkálok most az igazából akkor működhet hatékomyan ha engedik az "Android-ot élni a rendszerben" - ehhez MIUI-n le kell tiltani a MIUI optimalizációt meg a MIUI memória optimalizációt (ha nagyon akarod akkor a modulban bennehagyok 500MB zRAM-ot de ennél többet szerintem hülyeség, eszetlen processzkilövés, csak arra jó hogy akinem a szabad RAM számít annak legyen szabad RAM - ellenben aki a telefont használná az meg szív vele). A Camera2API aktiválást is beletehetem de arra mivel van már mod meg egy sor csak így nem tom'..

Mivel én biztos neki nem állok belepiszkálni vagy újraírni a framework-öt hogy az ActivityManager-t átírjam, szóval máshogy közelítettem meg a RAM kezelés dolgot. Az ötletet a LazyPlug működése adta egyébként (a LazyPlug nem terhelés szerint húzza fel a processzorokat online módba és útána az órajelüket magasabbra hanem fordítva: a telefon felhasználója impulzív módon használja a telefont, így ha a képernyő felnyílik akkor menjenek a magok, ha meg már nincs interaktivitás akkor csökkentse a leadható teljesítményt (itt egyébként kivétel pl. a videolejátszás, ilyenkor ugye azért szükség van konstans teljesítményleadási képességre szóval nem kapcsol le minden magot, nem csökkenti minimumra az órajelet se). Szóval az ötlet az volt, hogy adjunk elegendő helyet az Androidnak, a linux kernelnek magának az életre, ne korlátozza az ActivityManager annyira a felhasználót mint mikor még 512MB vagy 1GB RAM volt csak. Majd bezár meg megszűntet process-eket amikor már tényleg kevesebb a memória és tényleg kell egy új process-nek - na, akkor lőjön ki olyat ami régen volt használva. Amolyan back to the basics of linux OOM_Killer ( :

Én egy AEX + ReVolt 8.6 kernel (LazyPlug-al, az alapértelmezett beállításai szerintem tökéletesek) + pár repo és a saját Magisk mod kombót használom most és egyelőre meg vagyok elégedve, nem záródnak be "túl hamar" az aktívan használt appjaim. (Az Android alapértelmezett max. háttéralkalmazás száma 5, a devoptions-ben ugye lehet állítani hogy default vagy 1,2,3,4 vagy ne legyen háttéralkalmazás - na ezt az ötöt elég gyorsan kimeríti 7..8 chrome tab + pár más alkalmazás..).

A modul és a script leírásába beletettem mit csinál egyébként - legalábbis nagy vonalakban, aztán Google it ja több infora vágysz ( :

De most mondom: igazából * m a g a m n a k * írtam ( :
    Magisk modul: rmn4_fixes_by_crok_0.2.zip
    init.d script: rmn4_fixes_by_crok_0.2.sh
    Én a scriptet Kernel Adiutor-ral indítom (meg is vettem) ( :
    (Nem tudom egybeolvasztani a kettőt egyébként.. próbáltam, de a Magisk mod-ba hiába teszek be mindent az init.d scriptből pár sor valamiért "nem megy át" vagyis lefut de nem állítja át az értékeket de az init.d scriptben meg nem tudok build.prop értékeket átállítani (elvileg azt is lehetne de az se működik hibátlanul mindenre))

Persze lehet mással is trükközni, pl. felteszed az Autostart and StaY! nevű appot és abból indítod azt amit nem akarsz hogy bezáródjon - ez ugyanis service-ként indítja az appod ha hozzáadod így nagyobb prioritása lesz, pontosabban kisebb lesz a valószínűsége hogy az Activitylauncher meg az OOM Killer be akarja zárni.
    Vagy felteszed a Memory Lock appot ami root-al az appok prioritását írja át /proc szinten (és egész olcsón megveszed, hogy ne csak egy appal lehessen ezt megcsinálni).

• crok

Topikgazda

Remélem írok még erre - de a most azon dolgozom, hogy a modullal valahogy lehessen scriptet futtatni.. a helyzet az, hogy valamiért egyes parancsokat lefuttat, másokat meg nem vagy valamiért nincs hatása :\

• micafighter

nagyúr

Mármint ,,lezárt képernyő esetén letiltod a tisztítást"-t nem találtam :))

Új hozzászólás Aktív témák