Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kuyarashi

őstag

válasz CharlieDrop #7538 üzenetére

Az komoly.

Én azon buzdultam fel legutóbb - és írtam tegnap egy kis negatívumot a WP-ről -, hogy a sablonban bekapcsolva a "Sticky header"-t, böngészőben nem történt semmi (az egész menüsáv gördült az oldallal együtt, vagy a tartalom mögé csúszott a felső menüsávnak). Végül az lett megoldás, hogy "Default"-ra kellett állítanom a kapcsolót, illetve a főoldal "page" alatti "Header" részben ugyanezt "Show"-ra, a "Header view"-t pedig "Fixed"-re kellett jelölni. Ezeket már előtte is sokszor piszkáltam, csak nem volt meg a helyes kombináció. Azt viszont most sem teljesen vágom, hogy a többi oldalon miért működik jól, ha csak a főoldalon állítottam ezt be. Ezt nem gondolnám globális beállításnak, egyelőre mégis működik. Lehet "beszorult" valami. :D

2 hete lefordítottam "Loco"-val néhány szót, amelyek működtek is, de volt, amit pontosítanom kellett. User oldalon viszont nem történt változás többszöri mentés, felülírás, szinkron után sem. Telefonon, ami még "szűz" volt ugyanígy fennállt a probléma.
    Arra gondoltam, hogy ez szerveroldali cache lehet, és hagytam is pihenni a dolgot. (Nem értek hozzá, csak tudom, hogy WP-n belül is van cache-kezelés, és csak ezzel tudtam összekötni a jelenséget fejben, mint lehetséges előidéző okot.) Egyszerűen másnapra "meg is javult". Vagy alva jártam és megszállt közben az ihlet, vagy tényleg a cache, vagy, amit ti mondtok erre.

Szóval nekem néha nehéz a WP-vel, de mégis szeretem, mert egyébként sokrétű, sokra képes, csak van, hogy apróságokat baromi sokáig kell keresnem, amivel nagyon sok idő megy el. Ezek pedig sokszor logikátlanul működnek, vagy nagyon eldugott helyen találom meg őket. Illetve külön böngészőt tartok a monitorozásra, amiben szinte folyamatosan törlöm a cookie-kat.

Most pedig azzal küzdöttem, hogy navigációs nyilaknak - amelyekkel a portfólió elemei között lehet csatangolni - buborékban felugró elnevezései vannak ("Előző", "Következő"), és kattintáskor nem tűnnek el, csak az oldal újratöltésekor. Ezért egyelőre ki is kapcsoltam sablon szinten, amivel meg az a probléma, hogy a címsorral össze van kapcsolva, tehát az is eltűnik. Peh, mert tökre hiányzik onnan.
    A fejlesztőnek meg magyarázhatom ezt.

Új hozzászólás Aktív témák