- Alacsony profilú, madzagmentes klaviatúrák jöttek a Razer színeiben
- ASUS ROG csúcslap érkezett, ezúttal a "lopakodó" fajtából
- Átvette a DRAM-piac trónját az SK Hynix a Samsungtól
- Pénztárcabarát, ugyanakkor trendi mikrotorony jött a Jonsbótól
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egérpad topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nikon DSLR topik
-
PROHARDVER!
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
Az mitől van, hogy ha feltelepítek egy wp-t egy tárhelyre és nem lehet plugineket frissíteni, meg képeket hozzáadni, mert ftp-adatokat kér? (megőrülök ezektől a saját tárhelyes ügyfelektől)
-
Dexter68
addikt
Tudok olyat csinálni woocommerce-ban, hogy ideiglenesen kikapcsolom a vásárlási lehetőséget?
Az lenne a cél egy darabig, hogy minden látsszon, de ne lehessen még kosárba tenni, meg vásárolni. -
Dexter68
addikt
Létezik ingyenes előrendelés-plugin woocommerce-hez, vagy csak a woo 130 dolláros megoldása van?
-
Dexter68
addikt
válasz
adatfalo #1788 üzenetére
A legfontosabb a google eszköze, mivel a google a kirláy, az ő s*ggét kell nyalni fényesre. A második a Pingdom tools, innen is komoly infókat lehet nyerni, illetve elveszni bennük. De azon nem fogsz tudni segíteni, ha szar a szolgáltató, aki netet szolgáltat az ügyfélnek, vagy ha a tárhelyszolgáltató szerverei lassúak. Utóbbi esetben költöztetés vagy egy gyorsabb csomag segíthet.
-
Dexter68
addikt
válasz
Eastman #1782 üzenetére
A lényeg: amit FTP-n lementettél, abban egy kukk sincs a tartalomból. Tehát még véletlen se törölj semmit, amíg nem mentetted le (vagy valaki nem mentette le) az adatbázist is. Ehhez praktikus volna egy phpmyadmin felület, bár vannak pluginek, amik wp-alól is korrekt mentést csinálnak. Állítólag
-
Dexter68
addikt
Régóta rágódom ezen, hogy adatbázis létrehozásánál milyen jogosultságot célszerű adni? Feltétlen kell ez mind?
CREATE
CREATE ROUTINE
CREATE TEMPORARY TABLES
CREATE VIEW
DELETE
DROP
EVENT
EXECUTE
INDEX
INSERT
LOCK TABLES
REFERENCES
SELECT
SHOW
VIEW
TRIGGER
UPDATE -
Dexter68
addikt
Nem biztos, hogy jól értem, de ha a megérzéseim jók, akkor az történt, hogy a wordpresst egy alkönyvtárba tel tepítetted. Ami jó dolog.
Ha így van, akkor a beállítások/általános menüpontban írd át a honlap címet úgy, hogy kitörlöd mögüle az alkönyvtár nevét, a wordpress címet meg hagyd ahogy van.
FTP-n az index.php-t és a .htaccess fájlokat MÁSOLD (ne mozgasd) az alkönyvtárból a gyökérbe.
Az index.php fájlban ezt a sort:
require('./wp-blog-header.php');
Írd át ilyenre:
require('./alkönyvtárad/wp-blog-header.php');Ha megvan, akkor a beállítások/Közvetlen hivatkozások menüpontban nyomj egy mentést, hogy a wp a magáévá tegye a változásokat. Ez után érdemes kijelentkezni, bejelentkezni.
Ha kész van, elvileg az oldal gyökérre mutató majd, a belépés viszont marad az alkönyvtárra mutató linken. -
Dexter68
addikt
Huhh, ez még nekem is kell!
Woocommerce-kérdés:
van egy termék, amit ötméteres szálakban gyártanak, de a kuncsaft kb. úgy rendelné, hogy kell neki 137db 67cm hosszú. Tehát ki kéne kalkulálni, hogy hány szál kell ehhez és hány vágás lenne, mert az vágásonként mondjuk +2 Ft. Hogy tudnék egy ilyen terméket meghatározni? Két hete agyalok már rajta. -
Dexter68
addikt
válasz
spiritex #1743 üzenetére
Régen az ALO Easymail jól működött...
-
Dexter68
addikt
Tudja-e valaki, hogy a négyszáz „user role” plugin közül melyikben lehet szabályozni, hogy csak bizonyos szerepkör láthassa egy bizonyos plugin hatását?
-
Dexter68
addikt
-
Dexter68
addikt
Nnnnaközben egy kérdés:
Egy melónál felmerült az igény, hogy a cég kuncsaftjai belépve az oldalra, a saját személyre szabott letöltési könyvtáruk tartalmához férjenek hozzá frontend oldalon és onnan kedvükre töltögethessenek lefelé, de egymásét ne láthassák.
Van erre értelmes plugin? -
Dexter68
addikt
válasz
Dexter68 #1700 üzenetére
Nnnnnna. A yoastban megtaláltam ezt a sort:
if ( is_string( $keywords ) && $keywords !== '' ) {
echo '<meta name="keywords" content="', esc_attr( strip_tags( stripslashes( $keywords ) ) ), '"/>', "\n";
}a wp codexben meg azt, hogy ez kiírja vesszőkkel elválasztva a címkéket:
<?php echo get_the_tag_list(' ',', ','');?>" />Namost annyira nem vagyok otthon a php szintaxisban, hogy tudjam, hogy melyik részét hova szúrjam, de azt gondolom, hogy talán ez segítene.
-
Dexter68
addikt
Van arra valami mód, hogy woocommerce-ben a termékek címkéi automatikusan bekerüljenek a keywords tagbe?
Akár yoast, akár all-in-one... -
Dexter68
addikt
Woocommerce alatt backenden szeretnék úgy listázni termékeket, hogy pl. benne van a "gumi" kategóriában, de nincs benne a "befőttes gumi"-ban. Létezik ilyen?
(WP all import zseniálisan működött, köszönöm
)
-
Dexter68
addikt
Szerintem ezt az egész földrajzi-modell cuccot le lehet kezelni a Geodirectory pluginnel. Nem pont erre van kitalálva, de adatokat kezel, lokációt kezel, képeket kezel.
-
Dexter68
addikt
válasz
Des1gnR #1634 üzenetére
Szuper, köszi.
Általában a WooCommerce Poor Guys Swiss Knife-t használom erre, de jó, ha van egy ilyen leírás, ha makacskodnának a pluginek. -
Dexter68
addikt
válasz
Gabócza #1611 üzenetére
Biztos nem mondok újat, de a teljesség kedvéért (meg hátha valakinek még hasznos lesz)
Fordítást úgy szerkesztünk, hogy poedit-tel szerkesztjük a .po fájlokat, ez legenerálja a szükséges .mo fájlokat. Ha nincs .po, akkor jó esetben van .pot, ami alapján létre tudunk hozni új fordítást.
Ha csak .mo fájlok vannak, akkor keresünk a neten olyat, ami .mo-ból létrehozza a .po-t. Én ezt találtam most hirtelen.
A fordítást érdemes elhelyezni a /wp-content/languages/plugins folderbe, akkor frissítés után sem veszik el. Legalábbis ebben reménykedünk. -
Dexter68
addikt
még nem néztem. Először inkább pánikrohamot kaptam és írtam ide, aztán elmentem ebédelni
-
Dexter68
addikt
Fiss woocommerce-nél hol lehet beállítani, hogy milyen fizmód és milyen szállítás legyen az alapértelmezett? Elveszett a rádiógomb...
-
Dexter68
addikt
Kicsit belegabalyodtam a CSS-be: Ennek a menüjét hogy tudnám középre rendezni?
-
Dexter68
addikt
válasz
code1005 #1594 üzenetére
két kedvencem:
WP Canvas - Shortcodes
Shortcodes Ultimate -
Dexter68
addikt
első körben javasolnám, hogy aki újfiú (akkor is, ha lány), olvassa el az ingyen letölthető Wordpress Alapismeretek c. kiadványt.
És javasolnám azoknak, akik már rendelkeznek kódolási, de leginkább php tapasztalattal, tudással, hogy a wordpressbe nem írogatunk bele. Ha kell valami új funkció, akkor először megnézzük, hogy van-e az adott feladatra megfelelő pulgin ingyen, aztán megnézzük, hogy mennyiért adják a fizetőst, és, ha drágábban adják, mint amennyit szánnánk rá, akkor nekiállunk és lefeljesztjük a plugint. Nem pedig szidjuk a wp-t hogy milyen szar, mert a frissítés elmosta a munkánkat.
Valamint felhívnám a figyelmet szintén a fenti okokra hivatkozva a child-theme készítés előnyeire.
És tennék javaslatot azoknak, akik local-ban szeretnének inkább gyakorlatozni, hogy mik a lehetőségek.
Pl.: Instant Wordpress vagy Xampp. -
Dexter68
addikt
Woocommerce-ben tudunk-e olyat, hogy bizonyos termék vagy terméktípus rendelése esetén máshova küldjön e-mailt?
-
Dexter68
addikt
[Gonoszság on] az Internet Explorer önmagában maga a kockázat[Gonoszság off]
A Wordpressben az a csudálatos, hogy mindenhonnan elérhető az admin felület a megfelelő user/password birtokában. Inkább azt tartanám kockázatosnak, ha valóban csak egy gépről, azon is csak egy böngészőből lehetne dolgozni vele.
A tárhely adatokat meg lehet tudni itt.
Ha az igazgatótól be tudsz lépni, akkor létre tudsz hozni magadnak egy új felhasználót admin jogokkal és máris otthonról garázdálkodhatsz. Pl. átírhatod az évnyitót olyan időpontra, amikor ráérsz (vagy pont, hogy nem)
-
Dexter68
addikt
-
Dexter68
addikt
A woocommerce a következő mókát találta ki: Az adó/Szabványos rátáknál nincs olyan gombom, hogy „Kiválasztott sor(ok) törlése”. Illetve van, de mire teljesen frissül az oldal, hirtelen eltűnik. Ez mitől lehet?
-
Dexter68
addikt
Woocommerce alatt milyen megoldás lenne 1200 db termék importjára képpel együtt?
Van valakinek bevált módszere, vagy álljak neki gyalog? -
Dexter68
addikt
Kartársak! Az mitől lehet, hogy egyszer csak a wp nem hajlandó emailt küldeni? Panaszkodtak a kuncsaftok, hogy a contactform7 nem küld... teszt gyanánt csináltam egy felhasználót, arról sem kaptam mélt...
-
Dexter68
addikt
válasz
szaszimi #1550 üzenetére
A wp ingyenes. Semmilyen tagságot nem akar sózni senkire. Vannak remek ingyenes sablonok is. Egy fillérbe sem kerülnek. Vannak persze fejlesztők, akik prémium (vagy annak mondott) cuccokat fejlesztenek wp alá és pénzt kérnek értük, de ez szívük joga. Olyan is akad, hogy megéri fizetni. De majdnem minden megoldható ingyenes sablonokkal, bővítményekkel.
Szerintem, mielőtt kifzetsz egy fillért is, nézegesd, gyakorolj, olvasgass utána. -
Dexter68
addikt
válasz
Nagytalp #1544 üzenetére
Egyszerűbbnek tényleg egyszerűbb csak akkor meg kell oldani, hogy aki szerkeszti az oldalt, az ne jelenjen meg az analytics eredményei között, mert befolyásolja a statisztikát. A pluginben meg van egy rakat beállítás, hogy milyen szerepköröket zárjon ki, meg ilyesmik... Én ezek miatt jobban szeretek plugint használni.
-
Dexter68
addikt
válasz
Secretive #1533 üzenetére
Az elsőre nincs ötletem, max. cache ürítés, adatbázis karbantartás, ezek az ilyen rejtélyes hibák egy részét megoldják. Vagy nem.
A másodikra egyszer találtam egy olyan plugint, ami a termék súlyát veszi figyelembe, remekül lehet vele postaköltséget kalkulálni.
Hátha lehet valamit kezdeni vele. -
Dexter68
addikt
ha nem webshop kell, akkor lehet, hogy elég egy ilyesmi: Calculated Fields Form
-
Dexter68
addikt
Sziasztok,
Woocommerce guruk, van egy webshop, amit csináltam, és most hív az ügyfél, hogy nem lehet vásárolni, mert aszongya, hogy:Fatal error: Allowed memory size of 100663296 bytes exhausted (tried to allocate 7316 bytes) in /var/www/frio.hu/friowp/wp-includes/class-phpmailer.php on line 2733
Ezzel mit lehet csinálni?
-
Dexter68
addikt
válasz
CharlieDrop #1442 üzenetére
Ilyesmi mint ez?
-
Dexter68
addikt
Próbáld ki a Theme Test Drive-ot
-
Dexter68
addikt
válasz
CharlieDrop #1371 üzenetére
Nézd meg esetleg ezzel:
Poor Guys Swiss Knife
egy próbát talán megér -
Dexter68
addikt
Ha jól emlékszem (ez tavaly volt...) egyszer már rájöttem arra, hogy ha valaminek nincs ára, azt nem lehet megvásárolni. Ellenben eltettem a custom price label plugint ami viszont mégiscsak ír valami árat, de a woo nem számol vele, így átvertem a rendszert és lett katalógom ingyen sablonnal.
-
Dexter68
addikt
Ha a W3 total cache-t használom, érdemes/szabad mellette még valami gyorsítót használni?
Ha igen, akkor mit? -
Dexter68
addikt
Sziasztok, a következőre keresek megoldást:
Van egy weboldal, ami termékeket mutat be. Nem webshop, sima bejegyzések. Ellenben a termékek árai az Euró árfolyamától függnek. Van-e valami plugin, ahol központilag megadhatom az árfolyamot és minden bejegyzésben kiszámolja az árat? -
Dexter68
addikt
Ezt próbáltátok?
WP Category Permalink -
Dexter68
addikt
Frontend vagy backend oldalon akarsz keresgélni?
Backendre most is van élő megoldás, frontendre meg régen volt egy olyan, hogy Nextgen Search Engine, egy Alex Raabe nevű csóka fejlesztette, de ahogy elnézem, leállt vele. Az egyik oldalamon telepítve van, ha gondolod, átküldöm. -
Dexter68
addikt
válasz
(Bundás) #1158 üzenetére
1. Asszem ez a sticky popup.
Érdemes a contact form 7-tel kombinálni.2. ilyen pluginről nem tudok, de nem olyan nehéz egy logót a headerbe tenni.
-
Dexter68
addikt
Olyan plugin nincs, ami több menüsort is hozzá tud illeszteni egy alapvetően egy menüsoros sablonhoz? (mintha régen láttam volna ilyet, de lehet, hogy rosszul emléxem)
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, woocommerce-ban be lehet állítani valahogy, hogy a kapcsolódó termékeket automatikusan szedegesse össze? Van 3 termékkategóriám, és az lenne jó, hogy ha választ a kuncsaft az egyikből, akkor a másik kettőből ajánljon még valamit.
-
Dexter68
addikt
Nekem offline fejlesztésre az InstantWPjött be. Egyszerű és hordozható.
Stonerice: Én úgy szoktam az ilyet csinálni, hogy phpmyadminban csinálok egy adatbázis exportot, majd notepad++-szal csinálok egy keres-cserét, ezután az új helyen phpmyadminban kiürítem az adatbázist (vagy, ha több dolog használja, akkor csak a vonatkozó táblákat törlöm) és jöhet az import.
-
Dexter68
addikt
Nem arra gondolok, hanem woocommerce oldalakkal foglalkozom általában.
Többnyire a WooCommerce Poor Guys Swiss Knife pluginnel csinálom az ilyeneket és eddig nem volt gondom vele. -
Dexter68
addikt
Itt tárgyalnak egy ilyen esetet.
Én nem értem ezt a "pluginnélkülakarom" dolgot sokaknál. Először is, minek újra kitalálni azt, amit már valaki kitalált és ráadásul ingyen közreadta? Másodszor meg sokszor ehhez bele kell nyúlni a wp motorjába, ami az első frissítésnél oda lesz... Persze mindenkinek szíve joga ott mélytorkozni, ahol jól esik, ez csak kikívánkozott belőlem a sokadik ilyen után. -
Dexter68
addikt
Az a baj, hogy nem nagyon tudom, hogy mi a cél.
Ezeket nézted?
WooCommerce Sales MIS Report
Smart Reporter for WooCommerce and WP eCommerce
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Dell 16 Inspiron 5625 FHD+ IPS Ryzen5 5625U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Audio-Technica ATH-M20x fejhallgató
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest