Hirdetés
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Sziasztok!
Egy olyan problémába futottam bele, hogy körlevél esetén - amely az adatokat excelből veszi - egyes mezők nem megfelelően jelennek meg. Amennyiben az táblázat adott cellájában szám van, a word dokumentumban is megfelelő a mező, amennyiben szóköz vagy kötőjel vagy betű, akkor viszont nem. Felteszem a wordben lehet a hiba, amiért nem fogadja megfelelően az adatot, de nem látok arra vonatkozóan semmilyen adatot, hogy az adott mező csak számokból állhat. Más mezőnél simán megy az ugyanabból az excel forrásból beszúrt alfanumerikus karaktersorozat. Esetleg van erre ötletetek?
Köszi & üdv

-
looser
addikt
Sziasztok!
Word 2016 esetén futottunk bele abba, hogy körlevél-készítés esetén az egyik mezőnév beszúrásánál 0 értéket kapunk. A forrás egy excel tábla, ami Word 2010 esetén tökéletesen működött. Azok a cellák, ahol egybefüggő számok vannak, hibátlanul átkerülnek a körlevélbe, de ahol pl. kötőjel is van benne, ott lesz nulla a word-ben lévő érték. Van tippetek, mi lehet a gond?
Köszi & üdv

-
looser
addikt
válasz
localhost
üzenetére
Az igazat megvallva egy weblapról ollózok össze egy tananyagot és ott kijelölöm, másolom, beillesztem és 95%-ban jól jelenik meg, de van, hogy címsorokat szeretnék beiktatni, amely (fő)sorszámot kap, de akkor fogja és az előzőleg beillesztett szövegrészben is behúzza a bekezdéseket és beszámozza, amikor ezt a címsort bemásolom. Igazából annyi kellene, hogy ne formázzon semmit automatikusan :-)
Pld. beírok valamit, eléírok egy számot, ponttal és átírja nekem egy másik számra, amelynek vélt előzményeit meg is találom a szövegben. Na ezt nem szeretném :-) Gondoltam, esetleg wordpadben megszerkeszthetném, az is elegendő lenne (notepad nem, mert vannak benne képek) és utólag illeszteném wordbe és adnék neki egy megfelelő formázást. Szóval csak illessze be és ne nyúljon hozzá, s amikor magam is olyasmit csinálok ami szerinte hasonlít valamire amivel tennie kéne valamit, ne tegye :-)))Üdv és köszi

-
looser
addikt
Sziasztok, nem tudjátok, hol kapcsolható ki 2010-es wordben az, hogy ne csináljon semmit automatikusan, ne akarjon felismerni semmit, átalakítani, behúzni, formázni stb, csak majd ha én azt szeretném a végén?
Üdv

-
looser
addikt
Sziasztok! Van valakinek ötlete azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet egy word file-ból kigyomlálni azt az opciót, hogy valamilyen távoli szerverhez próbál csatlakozni? Word 2010. Azt látom, amikor töltődik be a program, hogy kiírja: Csatlakozás: \\szervernév\elérésiút (itt más adatok vannak)
Szóval hogy ezt hol tárolja a word vagy hogyan lehet kiszedni belőle? -
looser
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kipróbálom, de kétlem, a józan logika alapján legalábbis, hiszen az egyesített doksi már nem más, mint egy sztenderd doksi, minenféle mezők nélkül, tehát a benne lévő dátum is tökmindegy, hogy dátum volt-e valamikor még törzsdoksi vagy forrásdoksi korában, hiszen itt már csak egy karakterlánc, mint bármely másik szó. Köszi mindenesetre

-
looser
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm, hogy segíteni próbálsz. Megpróbálom még egyszer szavakba önteni, mert visszaolvasva tényleg nem tűnik egyértelműnek, ahogy leírtam.
- adott egy törzsdoksi (doc) a megfelelő mezők beszúrásával és egy forrásdoksi (xls),
- egyesítette egy új körlevélbe,
- a kész körlevél szinte minden egyes elemébe (111 személynek szóló levél) bele kellett írnia valamit (mindenhova mást), így értelemszerűen a törzsdoksi (helyesen) csak azokat a szövegpaneleket, bekezdéseket tartalmazhatta, aminek minden levélben jelen kell lennie, vagyis automatizálható volt (erről szól a körlevél),
- a legvégén vette észre, hogy nem helyes az excelben egyébként helyesen megjelenő dátum, amerikai formátumú (nn/hh/éééé) a magyar (éééé.hh.nn) formátum helyett,
-ekkor értesített engem s hamar rájöttem, hogy nem az a megoldás, hogy újrageneráljuk az egészet (ekkor már bejelöltem nála a wordben a 'Konvertálás jóváhagyása megnyitáskor' lehetőséget, amivel ezután minden jó lesz (tesztelve!)), hanem csak az, ha az egyesített körlevélben (amibe ugye már temérdek mindent betoldott) javítjuk ki utólag a dátumokat.
- erre gondolom lehetne egy makrót írni (fogalmam sincs hogyan
), ami megkeresné az összes nn/hh/éééé formátumú dátumot (vagy neki csak karakterlánc), amelynek tagjai számok és pont ilyen formátumban, pld. ##/##/#### és ha bárhol ilyen egyezést lát, akkor készítse el a következőt: az 5-6-7-8-ik számjegyet írja le, tegyen utána pontot, majd írja utána a 3-4-ik számot majd pont és végül az 1-2 számot tegye a második pont után.Talán így szájbarágósabban érthető :-)
-
looser
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia, ez remek lenne (és meg is jegyzem!), de őneki már többórai munkája van abban, hogy a már egyesített dokumentumba belejavított rengeteg helyen, amire nem volt ugye jó a törzsdoksi.
-
looser
addikt
Sziasztok, körlevéllel kapcsolatban kérdeznék (word 2003). Kolléganő elkészítette a körlevelet, 111 levél, azon belül külön átírogatott még adatokat a szövegben, amit nem tudott automatizálni. Utána látta csak, hogy hibásan jelent meg az excelben (mint forrásdokumentum) egyébként helyesen megjelenő dátum, de a körlevélben amerikai típusú lett (nn/hh/éééé).
Utólag bekapcsoltuk a 'Konvertálás jóváhagyása megnyitáskor' opciót, ami az elkövetkezőkre már helyessé teszi a dátumformátumot, de van-e arra lehetőség - az egyenkénti javításon kívül -, valamilyen automatizmus, ami ezeket a mezőket utólag ki tudja javítani az egyesített (s mint fentebb említettem, egyenként beleszerkesztett) dokumentumban?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), ami megkeresné az összes nn/hh/éééé formátumú dátumot (vagy neki csak karakterlánc), amelynek tagjai számok és pont ilyen formátumban, pld. ##/##/#### és ha bárhol ilyen egyezést lát, akkor készítse el a következőt: az 5-6-7-8-ik számjegyet írja le, tegyen utána pontot, majd írja utána a 3-4-ik számot majd pont és végül az 1-2 számot tegye a második pont után.