-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz adamka16 #25755 üzenetére
Egy antennánál marhára nem számít, hogy hogyan néz ki. A lényeg, hogy kétsávos-e, vagy sem. Ha specifikáltan kétsávos, jó lesz neked. Viszont ha a gyári szerelés b/g-modullal történt, akkor az eredeti antennák jó esetben csak egysávosak, kizárólag 2,4 GHz-en működnek.
-
sanzi89
addikt
válasz adamka16 #25743 üzenetére
Én is erre kezdek gyanakodni, van amire engedi átírni, van amire nem. Így aztán rohadt sok értelme van a dolognak.
@Wind-Storm
Win7 32bit. És Adatbiztonság és adatvédelem kurzuson egy ötösért kéne működnie."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
czgabi76
tag
válasz adamka16 #25664 üzenetére
ez nem lopás,mert ha nyitott a hálózat az olyan mint ha hotspot lenne.
akkor lenne lopás ha feltöri a jelszót.sbe561:
szerintem erős külső antennás wifi adapter megoldaná a problémát.
valami több mW-os nem gagyi adapter+jó antenna.[ Szerkesztve ]
A felhasználó nevem csak kitaláció!
-
adamka16
őstag
válasz adamka16 #25658 üzenetére
na... adott a hely, bár fogalmam sincs gyárilag hova rakhatják ezt a 3. antennákat :s
így néznek ki az antennák, 3-nak holcsináljak helyet? webcamera alatt? úgy, hogy kivágok egy darab fóliát? vagy esetleg valamelyik másik oldalra ne felülre? alul gondolom az inverter mellé szintén nem lenne túl célszerű a zavar miatt.
másik kérdés: mennyit számít, hogy dual band kártyát akarok 2,4ghz-es antennákra kötni?[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz adamka16 #25656 üzenetére
látatlanban erre nem lehet mit mondani, látod majd, hogy az eredeti antennák miként vannak elhelyzve, és annak függvényében - lehet, hogy nem lesz egyszerű, ha nem okés az jelenlegi elrendezés, mert csak 2 anatennára eszközölték az előkészítést...
a mimo pláne nem szereti, ha nem egyformák az antennák, vagy nem megfelelően vannak elhelyzve, ezért romolhat is a kapcsolat minősége![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz adamka16 #25648 üzenetére
pont úgy 300-as lesz a legjobb kapcsolati sebesség, mint amikor a 3 antennás routerhez egy 2 antennás ellenoldal csatlakozik, csak 3 <-> 3 felállásban jobb lesz/lehet a kapcsolat (minősége), nagyobb/több akadályt képes megugrani!
a linkelt teszt érdekes, amikor anno vettem a notit és olvasgattam a témában, akkor másféle leírást találtam, jó lenne emlékezni, hogy hol...
alul olvasd el az aprósat; 5300Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz adamka16 #25646 üzenetére
amennyiben az ellenoldal 2 * 2 mimo képes, úgy a router hibába 3 * 3 mimo képes, nem jöhet létre 3 * 3 mimo kapcsolat!
mint korábban is írtam, a 4865agn csak 5 gigahertz esetén képes 300 megabit/sec kapcsolati sebességre, 2.4 gigahertz esetén 150 megabit/sec alatt marad adott érték!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz adamka16 #25644 üzenetére
nem a szakértősdin múlik, csak hiszek a gyártói leírásnak, meg a hitelesebb teszteknek!
nem lehet így általánosítani, hogy a tp-link esetében hülyeség a mimo, mert ellenoldal és ellenoldal között is van különbség, és az sem mindegy, hogy adott router mellé 3 vagy 2 antennás, mimo képes ellenoldal kerül párosításra!
amúgy van olyan, hogy 3 * 3 * 2, esetlegesen azt magyarázták neked.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz adamka16 #25640 üzenetére
ugye, most nem akarsz vitatkozni?
tl-wr941nd az 3 * 3 mimo képes router, ráadásul nekem még v3 verziós volt, amiben pont olyan alaplap és motor van, mint a tl-wr1043nd típusban!
a tl-wr1043nd is 3 * 3 mimo képes!
mind a kettőnek a specifikációjában megtalálod; 3T3R MIMO™
utóbbit is rosszul tudod, nem csak abból áll össze a dolog, az már dual-band kérdése is![ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz adamka16 #25631 üzenetére
Ha jól látom ez csak an és csak két antenna foglalat van rajta.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz adamka16 #25629 üzenetére
Akkor azokat a sebességeket hozni fogja.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz adamka16 #25627 üzenetére
Az leginkább a router prociján múlik.
Nem néztem konkrét sebességet, de gyorsabban másolt, mint az abg modul.
Összességébe nekem megérte azt a kb 7$-t az upgrade.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz adamka16 #25621 üzenetére
Én innen rendeltem és raktam be a gépembe (msi gx600), alapból egy 3945abg volt benne, de mivel létezik n-es verzió is, így már 3 antenna volt benne, nem kellett beépíteni semmit se, de ha esetleg neked kell, akkor sem olyan nehéz és lehet ebayen azt is kapni.
Amúgy azt mondták, hogy a 3. antenna csak az elméleti 300mbps hálózati sebességhez kell (amit persze úgysem ér el), alapból elég a kettő is.
Én meg voltam vele elégedve, fél évig használtam, 25ös net jött 30al.
Semmi akadás, semmi para, vétel is tökéletes volt.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
egil
csendes tag
válasz adamka16 #15564 üzenetére
Köszi, de nem figyeltél. Nem az USB-s sebessége érdekel, az jól van úgy ahogy van. Az antennásé lett kevesebb a nagyobb sebességű net ellenére. Világos, hogy vagy az eszközök beállítása, vagy cseréje lesz a megoldás. A 8 mbps-ből nagyjából 6 megvolt eddig, most sincs több, inkább kevesebb. Ami az USB-s esetében nem számít, de az antennásnál már igen.
A router antennája szerintem 5 dbi-s, a PCI wifi kártyáét nem találom, olyan régi már.
Az antennák irányítgatását megpróbálom, ám korábban amikor próbáltam beállítani őket, a függőleges tűnt legjobbnak mindkét eszközön, noha a router szinte alatta van a kártyának.
Az alma alak bizonyára igaz, gondolom akkor az alma oldala kéne, hogy a kártya antennája felé nézzen. Tehát majdnem el kell fektetnem a routerét, aztán a kártyáéval majd játszom még.
Ezt az ötletet köszi.Silence, i kill you!... (Achmed the Dead Terrorist)
-
leviske
veterán
válasz adamka16 #15494 üzenetére
Háh, én attól azért nem igazán tartok, hogy valaki feltörné. Nem hiszem, hogy sok hacker éle errefelé, ha meg mégis és épp ingyen netre fájna a foga, akkor kapásból van két teljesen nyílt wifi hálózat számára.
Viszont most esik le, hogy a router is WPA2-t alkalmaz, arra mégis tudott csatlakozni. Na mind1, úgyis beakarok majd újítani egy N-es routert, ahhoz majd nem kell ad-hoc-al szórakozni.
-
And
veterán
válasz adamka16 #15493 üzenetére
Mutass / linkelj kérlek egy ilyen specifikációt! Amúgy teljesen nonszensz, még ha le is írnák: az EIRP-limit +20 dBm, amit 20 dBi-s antennával már akkor elérnénk, ha az eszköz (akár AP, akár kliens v. router) adóteljesítménye mindössze 0 dBm (=1mW) volna. Márpedig a szokásos TX-power olyan 15 dBm (20..30 mW) körüli, szinte mindenfajta otthoni wifi-nél.
"az mostani routeremre is hiába van 3 csatlakozás, összesen csak 20 dbi-t képes megfelelően használni."
Meg ne haragudj, de ez nettó értelmetlenség. Egyrészt az aljzatok számának semmi köze a használható teljesítményhez (akár a diversity, akár az n-szabvány MIMO-ja miatt van több antennád). Másrészt három antenna esetén - ami 802.11n-re utal - az egyes antennákat nem lehet, értelmetlen külön emlegetni, mivel azok közül legalább kettő egyidőben működik, és szükséges a teljes specifikált sávszélesség átviteléhez.
Nekem ezeréves (gyárilag kétantennás, de csak egy külsőt használok, a másik aljzat üres) b/g-routerem van, mégis "képes" kihasználni a 24 dBi-s gridet. Értelmetlen dolog olyasmit emlegetni, hogy az eszköz milyen antennát 'képes kihasználni'. Ha 'x' dBi nyereségű antennát csatlakoztatsz egy 'y' dBm adóteljesítményű wifi-re, akkor - a lehetséges kábelveszteséget most nem számítva - x+y [dBm] EIRP-t kapsz, és nincs másik eset. Illetve a nagyobb nyereség természetesen 'visszafelé' is hatásos lesz, vagyis a vételi jelszint is megnő általa. -
Kis Joe
senior tag
válasz adamka16 #15484 üzenetére
Szia!
Meg van a 24dbi antenna, nem azzal van a gond. Találtam is AP kliens-t ami meghajtaná, csak az 30.000 Ft, annyit meg nem ér az egész dolog.
Más tipp?
ÜdvKis Joe felhasználónak 118 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! phmegbizhatosag.atw.hu - Mindig ellenőrizd!
-
leviske
veterán
-
legenda
válasz adamka16 #15441 üzenetére
mást mutat, mert ahány környezet...stb, annyi átviteli érték...
amúgy a 20 cm sem jó, a túl közel is problémát okozhat!
ja, a tp-link vevők - főként az újabb szériásak - elég jók!Baboka; más/,minden csatorna kipróválása! sajnos a tl-wr340gd elég régi széria, nem zúz wifi szempontjából, lehet, hogy proci terén dobja el magát, és először a wifi kapja a korlátozást...
[ Szerkesztve ]
-
gilmour1
csendes tag
válasz adamka16 #15451 üzenetére
Köszi! A kérdésem még az lenne, hogy az adaptert a laptop-ba kell tennem? A pc-be nyilván nem, mert az a kábelen keresztül kapja a netet.
A laptopban viszont van beépített wifi. Ebben az esetben is kell az adapter? Hol tudom beállítani, hogy a laptop lássa a pc-t?
Köszi!
-
-
Manitou
veterán
válasz adamka16 #15456 üzenetére
7k-ból 3 év garival jobbat nem tudtam kihozni
Nekem elég lenne 20Mbit is, igazából ha ennyi az annyi, az se gáz annyira, csak többre számítottam.
A többi gépen csak netezésre lesz használva a gép főleg, nem olyan nagy gond ez nekem.A 7,5-8 méteren 1 db fal van csak és az se vasbeton sima válaszfaltéglából lévő 10cm-es fal Bár majd lehet a routert megpróbálom valami jobb helyre tenni, most a földön van.
wifi eszköz az nem sok lesz, max majd egy okostelefon még. Meg a laptop.
[ Szerkesztve ]
-
gilmour1
csendes tag
-
legenda
válasz adamka16 #15438 üzenetére
manapság sincs! n szabvány van, már 600 megabit/sec elméleti sebességig - a lite-n mimo nélkül 150 megabit/sec sebességig!
a 150-es eszköz meg nem pipálja le csak esetleges helyzetben (adott környezeti tényezők, ellenoldal, beállítások...stb mellett) a 300-as eszközt!
a 300-as (vagy sok helyen már a 600-as) elméleti maximális kapcsolat gyakorlati terheléses átvitele ~ 80 megabit/sec körül határozódik meg, felette már mondhatni extrém körülmények kellenek! 150-es kapcsolatnál ha a felét tudja valósan - nem névleges kapcsolati sebességen -, akkor az már nagyon extrém! azonos környezetben a 300-as eszköznek illene a 15-es felett teljesítenie!
egy hozzávetőleges alap; link a táblázatban a maximális és a jellemző sebesség aránya a mérvadó!
a g szabvány is hiába 54-es, a fele sem fér át rajta valósan...[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz adamka16 #15433 üzenetére
sima meg kezdeti n szabvány? az milyen? amúgy van 65-ös is, akkor az milyen?
az a mb/s megabit/sec akar lenni, vagy megabyte/sec? mert amennyiben megabit/sec, úgy nagyon kevés, ellenkező esetben viszont nagyon például 150-es eszköz esetén a 11 megabyte/sec átvitel... bár az 1/3 említéssel megabyte/sec lenne logikus, de akkor panaszod nem lehet!
amúgy a mimo nem csak a sebességre van hatással![ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz adamka16 #11118 üzenetére
Szerintem nincs beépített antennája, hanem egy arasznyi vékony koax a melléklet, egyik végén egy olyan miniatűr csatlakozóval, ami a nyomtatott áramkörre forrasztott antenna csatlakozó aljzatba illeszkedik, a koax másik végén meg a WiFi routereken szokásos SMA antennacsatlakozó.
Nem ismerem a szerkezetet, a gyártó honlapját nagyon gyengének találtam. Elég drágán mérik. (Tápegység van hozzá ?)
mezis
-
mezis
félisten
válasz adamka16 #11116 üzenetére
szedtem le hozzá anno user manual-t, abba benne van az IP és a felhasználónév is, ha csak nem állították át.
A "reset" után visszaáll a gyári értékre.amit korábban linkeltem AP, a leírásában mint ha az lenne írva, hogy beépített antennát tartalmaz. ez vajon mit takarhat?
Ha arról a két fényképet tartalmazó AP-ről van szó, akkor azt hittem, hogy már írtam róla.Csak megfelelő internetes támogatással rendelkező WISP Client routert érdemes venni, a többi nagy lutri, vagy tényleg olcsón megúsztad, vagy vehetsz helyette egy "igazit" (a gagyit meg árulhatod )
Ha ilyen közel a szolgáltató, én megpróbálnám a padlástérben belülről a vételt.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz adamka16 #11113 üzenetére
Valóban, ha ilyen közel van a szolgáltató antennája, akkor bővel elegendő az a dobozos komplett szerkezet.
Az igen szűkös gyári honlap szerint a WA-2204B szerkentyű egy szokásos, egyantennás WiFi router a 2.5 GHz-es tartományra.
Amikor már nincs szükséged rá, próbálhatsz keresni rajta valamilyen "reset" lehetőséget, amivel visszatérhetsz a default beállításokhoz. Már csak azt kellene megtudni, hogy milyen IP címen, milyen Log.Name/Psw-vel lehet bejelentkezni hozzá. (Próbáld meg leitatni a szolgáltatód munkatársát, hátha úgy ki tudod szedni belőle. )Esetleg valami alkalmas fórumot találni. Mert gondolom amikor leszállították, mindezt gondosan elfelejtették átadni.
Egyébként valamelyik LAN portjába csatlakoztatva az új szerkezetből lejövő UTP kábelt simán oszthatná, szórhatná az internetet, de ehhez a DHCP-t le kellene tiltani rajta. (Lenne egy trükkösebb beállítás is, amikor a WAN portba csatlakoztatod az internetet.)
Még talán annyit, hogy a gyári kis antennájával is lehet, hogy a szokásosnál nagyobb az elektromágneses sugárzása, ezért csak addig célszerű bekapcsolva tartani, amíg szükség van rá.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz adamka16 #11111 üzenetére
Igen, nagyon úgy néz ki, mint egy "Bquad" konstrukció aminél egy kb ilyen lemezfelület a tükör. (Az aktív elem valószínű, hogy a nyomtatott áramköri lapon lett kialakítva, vagy befért még a lemez és a doboz közé.)
Kb. 10-15 dBi lehet a nyeresége egy ilyen szerkezetnek. Ez azért kisebb a parabólás antennáknál, bár megfordítva be lehet tenni egy parabóla fókuszába.Én megmaradnék a jelenlegi parabóla antennánál és inkább pár méter antennakábellel a tetőtérbe helyezném az elektronikát.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
dr.bubo
őstag
válasz adamka16 #11106 üzenetére
De, ha a te cuccod valami miatt nem müködik eggyütt jól a a szolgáltató cuccaival (néha elöfordul), akkor is neked fájhat a fejed. (és 10ezer Ft nem sok, hogy ök adják és szerelik fel, más kérdés, ha ez miatt a havi dij drágább vagy több év hüséget kell aláirni.)
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
dr.bubo
őstag
válasz adamka16 #11104 üzenetére
Szerintem hagy, hogy a szolgáltató cserélje le a megfelelő eszközre, mert, ha gond van vele javitja(cseréli), mint ha a te saját eszközödnek lesz problémája nem fog vele foglalkozni.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.