Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
OEM Vista Business-t kell szerezz valahonnan (vagy ultimate-ot és telepítéskor a business-t választani.).
Ha szerencséd van nem gyalulta le a recovery partíciót a laptopról és boot-kor a Thinkvantage gomb megnyomásával elő tudod szedni.
Legrosszabb esetben némi pénzért kérhetsz a Lenovo-tól recovery lemezeket. -
kraftxld
félisten
Milyen Wifi kártya van benne és mi a driver verziója?
Akár WEP, WPA, vagy WPA2-es wifire próbálsz csatlakozni nem megy tovább? Nincs valami progi felrakva a wifi-hez ami a kapcsolatokat kezeli?
Csatlakozás után ezekről kellene képernyőmentés vagy adatok beírása:
parancssorban:
ipconfig /all
ping 192.168.1.1
ahol az 1.1 a router belső ip címe. -
kraftxld
félisten
válasz
Воланд
üzenetére
Kipróbáltam már úgy is, login script nélkül beléptem, majd manuálisan feldobtam pár meghajtót, 1-2 óra mulva ugyanúgy előjött.
SBS 2008 van, de sima login scripttel mennek a meghajtók nem GPP-el. Ha nagyon nem jön be semmi akkor átalakítom a login scriptet GPP-re.
A script amúgy tökéletesen megy a többi gépen.
Épp most megy a teszt, mert közben lett mégegy ötletem
-
kraftxld
félisten
válasz
Воланд
üzenetére
A gépen egy login script csatol 5 db hálózati meghajtót bejelentkezéskor. Ez működik is rendesen úgy 1-2 óráig, majd az összes létező betűre felrakja ezeket a disconnected network drive-okat.
A meglévő meghajtók is disconnected-ként jelennek meg utána, de működnek ha kettőt kattintok rá.
A linken lévő dolog természetesen nem működik, mivel maguk a meghajtók fantom meghajtók, a net use se listázza őket, ha rájuk kattintok és disconnect akkor se történik semmi.
A mount points-os registry cuccot már megcsináltam, azóta lett olyan, hogy újraindítás után működik 1-2 óráig, aztán visszajönnek. És nem user függő, mert ha Béla be van lépve, utána Géza belép, ugyanez történik. Rendszergazdaként is.
-
kraftxld
félisten
válasz
üzenetére
Elvileg Trend Micro van rajta, de ez a tapasztalataim szerint nem garancia semmire, általában csak a legális dolgok miatt szokott sírni (nirsoft féle produkey és tsai) de megnézem pár scannerrel, köszi a tippet!
Tegnap este 1,5 órát vártam az újraindítás után, és akkor még nem jött elő, de ma reggelre igen...
Ja, még egy infó, ha ki-be jelentkezek akkor is ott maradnak. -
kraftxld
félisten
válasz
Integra
üzenetére
Akkor okés a helyzet, a hét elején én is átkoztam a vistát, egy sima SP1+SP2 telepítésnek indult, majd Office 2010 jött volna, de az SP1 mindig elhalt egy igen informatív 0x80040790-es hibakóddal. Egyszerűen semmi nem segített rajta, pedig már sysinternals cuccokkal is nézegettem a log-okat, az összes neten fellelhető varázslás se ért semmit. Nyomni kellett egy repair installt, mire magához tért.
Kb 20 munkaórába telt rendesen gatyábarázni a dolgot
-
kraftxld
félisten
válasz
Coyote2000
üzenetére
Még 1GB ramot érdemes beletolni, azért Business mert pl lehet tartománytag. De az MS honlapján le van írva, hogy mi a különbség a kettő között.
-
kraftxld
félisten
válasz
richpublic
üzenetére
Vagy mondjuk kipróbálni a játékot először vista alatt? És ha nem megy akkor heggeszteni?
-
kraftxld
félisten
válasz
richpublic
üzenetére
Ha bírja a gép meg van licensz akkor inkább Win7
-
kraftxld
félisten
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Nem kell bonyolítani, az advancednél, az ownership-nél, saját tulajdonba kell venni az egész meghajtót, és kész.
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
válasz
BullKoxa
üzenetére
De ha a D-re telepíted utána már nem igazán lehet átpakolni a C-re csak úgy.
VMware Workstation [link]
Alap desktop virtualizációs progi. Feltelepíted, és a meglévő XP alatt egy ablakban kapsz egy másik számítógépet ami a fő gépen csak egy file-ként jelenik meg (vmdk virtuális hdd file). Ide feltelepíthetsz mondjuk egy 64bites vistát a nélkül, hogy belepiszkálnál a meglévő dolgokba. -
kraftxld
félisten
válasz
BullKoxa
üzenetére
Igen, lehet ilyet csinálni. Simán berakod a vista lemezt és kiválasztod a másik partíciót telepítésre. De ha csak próbálgatni szeretnéd, hogy a progik mennek-e rajta akkor én inkább egy virutális gépbe (VMware, a Virtualpc sajna nem viszi a 64 bites OS-eket) raknám próbaképp. Azután ha minden neked szükséges dolog működik vele akkor jöhet élesben, addig ne piszkáljon bele a dolgokba.
Sőt, ha beválik kapásból jöhet a Vista az XP helyett a C-re, nehogy később gond legyen, hogy a D-re került. -
kraftxld
félisten
Nem tudom volt-e már:
[link]

-
kraftxld
félisten
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Belenyúl, mert nekem is össze-vissza rakta a boot partíciót

Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) nem szedtem le a gépről, találtam egy KB cikket, hogy a symantec AV tud ilyet okozni