Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Google Chromecast topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert400
tag
válasz
szallasi007
üzenetére
A powershell csodákra képes.
Mai nap futottunk bele, hogy az egyik kilépő nevén volt egy olyan pc amit már rég nem is ő használ. Semmi más infó nem volt a gépről csak egy gyári szám. Powershellen lekértem, hogy a pc gyári számához milyen hostnév tartozik, a hostnév alapján pedig lekértem, hogy épp ki van rajta.
Így a világ újra megmenekült.
-
norbert400
tag
Sziasztok!
Kicsit off lesz de nem tudtam hova írni ahol esetleg hamar kaphatok választ.
felraktam a workstation pro 15-t
majd feltelepítettem teljesen szűz server 2019-et majd később 2016-ot is..de mindegyikkel ugyan az a gond.
Felrakom rájuk az ad ds-t, majd kliensről próbálok domainbe csatlakozni és nem sikerül.
ip címet tudok pingelni, viszont domain nevet vagy hostnevet nem tudok pingelni. nslookup unknowot dob rá.1 óra óta ezzel szívtam, mindent ki meg már be kapcsoltam hozzá..
ezek után elindítottam a workstation playert majd azon is felraktam egy szervert + klienst. Az érdekesség, hogy itt hiba nélkül működik a dolog. Egy deka problémám nem volt.
Mi lehet a gond? Lehetséges, hogy a pro-t zavarja, hogy a player is a gépen van?
-
norbert400
tag
Üdv.
amikor egy klienst beléptetünk tartományba akkor ugye a dns nevét kell megadni. pl test.local.
Működik ugye netbios névvel is a tartományba léptetés de akkor a netbios névfeloldások csak azon az adott hálózaton fognak működni.vegyünk egy példát.
telephely 1 és telephely 2
telephely 1 en található egy kliens és telephely 2-n pedig a dc.
így ha én most tartományba léptetem akkor csak telephely kettőn fog működni a névfeloldás.ez mit is jelent konkrétabban? milyen negatívumai lesznek a történetnek?
-
norbert400
tag
Ejh, nagyon szépen köszönöm nektek.
Utolsó mentsvárként jöttem ide.
és igen, jó sokat megspóroltál, mert már tényleg ott tartottam hogy megveszem netacadról csak aztán láttam hogy picit drága.

-
norbert400
tag
Sziasztok.
Sejtem hogy eléggé nagy kérést fogok leírni de akinek esetleg van ideje az segithetne.
Elég sok időt szenteltem arra hogy a FSMO szerepkörről olvassak és megértem de magyarul nem találtam semmi olyat ami emberi megfogalmazásban letudná írni a dolgokat.
Angolul találtam egy videót ami jó de sajna ahhoz meg már nem elég az angol tudásom hogy mindent megértsek csak nagyon felületesen.Szóval akkor pontosabban: Akinek van ideje az leírhatná a dolgokat és valós gyakorlati példaként hogy mikor kell belenyúlni.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lightyear - befektetési app
- Gumi és felni topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Óra topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Magisk
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest