Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
Gregorius
üzenetére
ez reálisan hangzik, lehet megejtek egy ilyen struktúrálást. csak a múltkori bénázásom óta, amikoris a regpol vagy milyen program hekkelése közben elkúrtam a 60 gép registry-jogait meg megakasztottam pár szervert nem szívesen nyúlkálok benne. mindegy ezt valamikor meg kell lépnem.
persze explorer rulez.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
válasz
Gregorius
üzenetére
És mindig talál egy újabb hibát
.
Elkezdett az eventlog szemetelni, hogy nem tudja lekérdezni a GPO-kat a szerverről. Namondom próba szerencse, megnéztem Total Commanderrel, hogy a SYSVOL share működik-e, erre az merevre fagyott, de nagyon. Akkor ugye endtaszk meg minden, de ez a szerencsétlen TC csak nem akart megszabadulni a kemény 160k lefoglalt memóriájától, többszöri felszólításra sem. Annyira nem, hogy az újraindítási kísérletemet is megakasztotta, az egész képernyőn maradt a kifehéredett TC ablak. Maradt a reset gomb, és most minden működni látszik.
Apropó, arról mi hír, hogy a Server 2007-ben milyen formában jelenik majd meg az AD? Annyit hallottam róla, hogy service-t csinálnak belőle, de ezzel ki is merült. -
Gregorius
őstag
Én szinte minden egyes beállításcsoporthoz külön GPO-t csinálok (pl. WSUS, RDP beállítások, Windows Time, Software install policy, Office beállítások, stb). Könnyebb megtalálni, hogy mi van beállítva (oké, ott a resultant set of policies, de ez így nekem jobban kézreáll), meg kiosztani, hogy melyik policy melyik gép(ek)re vonatkozik.
Asszem alapból csak a Domain Computers-re/Authenticated Users-re vonatkoznak a policy-k, ha azt akarod, hogy DC-kre is érvényesüljön, akkor hozzá kell adni a Security-ben a Domain Controllers csoportot (ha még nincs hozzáadva) és bepipálni az Apply Group Policy-t
[Szerkesztve] -
-
lapa
veterán
ja, mégvalami: tudom nem szabadna így, de egyelőre a defult domain policy mondja meg a wsus-t a klienseknek. így persze nem kerül bele a 2 dc a listába. hogyan rakjam bele őket? csináljak külön gp ojjektumot, vagy nem gáz, ha a default dc policybe rakom? miért nem javasolt egyébként a default megváltoztatása? csak egy esetleges rollback-lehetőség miatt?
-
lapa
veterán
tegnap lett wsus, az előző szerver (sus) halódik kicsit. ahogy én láttam az állapotjelentéstől függetlenül jelennek meg a hw-infók, nekem legalábbis úgy rémlik az i betűs gépekhez (első állapotjelentés előtt) már odabökte.
mindegy várok vele nem sürgős csak nem tudtam mire vélni.
mod: igen, most is van olyan, aminél kapok hardware-adatokat és még nincs jelentése...
[Szerkesztve] -
-
xyz2005
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni,hogy a Windows server 2003-hoz ki milyen videokártyát használ.Ez azért fontos nekem,mert ahogy tudom sem az ATI sem az Nvidia nem dob ki windows server 2003-hoz drivereket,csak a 64 bites verzióhoz,és éppen én egy gép vásárlása előtt allok és nem tudom,hogy érdemes-e Nforce4-es alaplapot vennem Pcie videokártyával vagy csak Nforce3 alaplapot vegyek AGP kártyával.
Előre is kössz.
A válaszokat légyszíves az e-mailcímemre küldjétek: xyz2005@freemail.hu
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
noigen, nem tudom mik kellenek hozzá. csak brainstorming jelleggel dobtam be, hátha vki a homlokára csap...
a firewire kapcsolat tulajdonságaiban nincs esetleg vmi piszkálva? ha jól emlékszem fix ip-t adtam volna neki egyszer de akkor nem nagyon működött. de ez megint csak ötlet, nem nagyon értek hozzá hogyan működik a dolog.
a következő a gondom a wsus-sal: vannak gépek, amelyeknek nem ismeri fel a hardver-konfigurációját, pedig más, azonos típusúaknak kiírogatja. a kliensek xp-k. vmi szolgáltatás-gond? köszi -
-
-
korneel
tag
na mivel senki sem ír igy gondolom elfórumozgatok én magamban

találtam egy programot az a neve hogy nlite(www.nliteos.com) még csak most raktam fel de már tetszik mert magyar nyelven is tud kommunikálni, felismeri milyen oprendszered van a menüpontjait még nem néztem végig de majd az is eljön :
- lehet szervíz packot integrálni vagy csak 1-2 javítást magában (hotfixeket)
- drivert eltávolítani
- komponenseket eltávolítani
- van vmi automatikus telepítő és módosítások menüpont és van tweak menüpont(erre kíváncsi vagyok)
- na és készít nekünk bootlható iso filet
ja és még ingyenes is, na megyek szétberhelem ezt a progit -
X-COM
nagyúr
sata:
Bővebben: link -
korneel
tag
hello mindneki
íme még egy kérdés:
windows server 2003-t használok, sata raid 0-s vinyókon futkorászik,mikor telepítem csak kislemez meghajtóból hajlandó megenni a raides vinyó drivert(akárcsak az xp)... de igazából ebben a gépben nem lenne kislemez, és nem is akarom hogy legyen,mert csak felesleges helyfoglalás, csúnya plussz vezeték,és akadályozza a vinyó szerelést, ezt most nem részeletezem hogy miért, szóval a kislemez meghajtó nélkül fel lehet telepíteni a server 2003-t raid0-s vinyóra? van vmi olyan program mint mondjuk a windows alá a ghost amivel csak kiírom dvd-re a vinyót bájtról bájtra majd visszatöltöm? vagy bármi más javaslat?
kössz előre is a segítséget -
erdoke
titán
Erre senkinek nincs tippje? Ugyanazon a gépen van XP SP2 és próba 2003 SP1 is. Előbbin azonnal megjelennek az eszközök között a firewire külső HDD (pontos chip információval), míg 2003 alatt 10 perc, mire a sárga felkiáltójeles ''Disk drive'' átmegy felkiáltójel nélkülibe, és megjelenik a HDD az eszközök között.

Illetve még 10 perc után se teljesen normális, mert ha az Eszközkezelőben a Tulajdonságokat megnézem, és változtatások nélkül leokézom, akkor percekig homokórázik a DM. A Computer Management/Disc Management pedig percekig próbál kapcsolódni a logikai lemez szervizhez.
Végül sikerül mindkettőnek, de valami nem kóser.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
drága licenc nélkül nem megy, szóval szerintem marad a mentés.
Amit ki kell próbálni, egy mi van ha esetben.
az AD ''tükrözése'' ugye viszonylag könnyen megoldható, mert be kell állítani mindkettőt DC-nek és kész, megfontolandó a feladatok elosztása, miszerint egyik exchange, másik fileszerver.
Viszont ezesetben ha bedöglik az egyik, akkor mindenképpen körülményesebb ráhegeszteni a másik kiszolgáló kiesett funkcionalitását, viszont így a munkálatok alatt legalább a szolgáltatások egyik fele elérhető. -
iwu
addikt
tudom, hogy kicsit gagyi a kérdés, de hirtelen csöppenek bele 1 dologba, és előérdeklődöm (meg már nézem a ms tanfolyam listákat, és gyűjtök rájuk
)
igazából van két brutál iker szervergép, amiből az egyik sima xp-t futtat csak (dual-xenon, vinyó hegyek, hp gép - no comment), a másikon meg van 1 2003 server. igazából semmi extra nem fut rajtuk, leginkább fileszerver és exchange a fő opció, viszont a rajtuk lévő adataok , mondhatni qrwafontos és qrwadrága kategóriát képviselnek.
rendszeres adatmentés megvan, több külön hordozóra is, de felmerült bennem, hogy mi lenne ha a ''parlag '' szerverre tükrözném a másikat, ezzel jócskán növelve az aatbiztonságot és a rendelkezésre állást. a 2 gép 1 lanon van, de az épület 2 végén. és ha ezt a clusterezést alapból tudná a 2003 , valami drága licenc nélkül, akkor tök parádé lenne, ha nem , akkor marad a mentés...
asszem ennyi röviden
-
X-COM
nagyúr
nos, ennél a kérdés bonyolultabb, egyáltalán milyen szolgáltatások lógnak ezen a szerveren.
Ugye a legkézenfekvőbb megoldás a cluster, de ez meglehetősen költséges mulatság. Mindenesetre, ha végülis a cél a 99,999 akkor igazából ez jöhet szóba.
Egyéb esetekben talán jobban jársz, ha van egy kipróbált mentésed.
így kb. ennyit tudtam mondani. -
iwu
addikt
hali!
windows server 2003 ban gondolom van lehetőség, hogy ha van két dettó egyforma szerver gépem, akkor tükrözve legyen a full rendszer, hogy komoly vashiba esetén beállhasson a második gép.
ehez melyik disztribúció kell, milyen címszó alatt keressek utána.
(bocs, lehet, hogy nagy láma a kérdés, de én eddig nem foglalkoztam ilyenekkel...)
thx!
ÜdW! -
erdoke
titán
Persze, ugyanaz a vas, szinte minden driver azonos, ami itt szóba jöhet.
Az optikai meghajtós 5,25''-ös keretem ugyanezzel a chippel gond nélkül megy, azonnali felismerés után már használható is.
Gyakorlatilag a két keret méretében van eltérés, illetve a tartalmában. Viszont XP alatt mindkettő jó firewire csatolással is.
Egész pontosan mostmár 2003 latt is megy, csak nem ismeri fel a keret típusát, és bazi lassan izzítja be. -
-
erdoke
titán
Valakinek van tippje ehhez:
WinXP SP2 alatt bekapcsolok egy 3,5'' USB 2.0/firewire kombó külső keretet, amiben egy HDD van. Minden tökéletes, akár USB-n teszem ezt, akár firewire-n.
Ha Win2k SP1 alatt kapcsolom be, akkor USB-n OK, de IEEE1394 csatolással csak egy sárga felkiáltójeles ''Disk drive'' látszik az eszközkezelőben, és azt mondja róla, hogy nincs hozzá driver installálva. Az eszköz letiltását vagy a driver frissítését nem engedi, csak homokórázik az Eszközkezelő. Ilyenkor más eszköz hozzáadása se megy, szerinte folyamatban van már egy.
Restart után USB-n megint OK.
Szerk: Az XP és a 2k3 alatt gyakorlatilag ugyanazok a driverek vannak.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
A kulcsok meg a vonatkozó fájlok jogosultságait csekkoltam. Magát a komponenst nem sikerült, mert a w2k-s component services-ben a szokásos helyen nem volt DCOM config (aztán kaptam a nyakamba pár elégedetlen júzert, úgyhogy elfelejtődött a dcomcnfg...). Mondjuk nem azt üzeni vissza, hogy nincs launch permission vagy valami hasonló (amikor a komponens ugye tiltva van az adott júzernek), hanem azt, hogy general access denied error. Tudnám, hogy a többi w2k gép mitől nem csinálja...
-
efge
aktív tag
en meg a jovo heten egy 2650est fogok stage-elni

-
X-COM
nagyúr
válasz
SPDeluxe1.0
üzenetére
mert olyan fasza, hogy nincs rá szükség

amúgy, ha jól tom SFF házakra nem tesznek. -
Gregorius
őstag
Akkor marad a szkriptelés...
Csak azzal az a bajom, hogy még nem jöttem rá, hogy hogyan lehet egy szkriptet grouppolból pontosan egyszer lefuttatni egy adott gépen. Vannak olyan gépek itt, amik reggel nyolctól este nyolcig mennek minden nap, de vannak olyanok is, amik napokig be sincsenek kapcsolva.
Van még egy ügy, újra MBSA (a régebbi domain resolve ügy úgy néz ki, megoldódott, tudnám mitől...). Szkennelek egy w2k gépet, és mindent kivallat belőle, kivéve azt, hogy milyen biztonsági frissítések vannak telepítve/kellenek még. Az eseménynaplóban a hiba:
DCOM got error ''General access denied error '' from the computer [Gépnév] when attempting to activate the server:
És itt a következő classok szoktak szerepelni (2 event, 10 mp-re követik egymást):
WindowsUpdateAgentInfo Class
UpdateSession Class
Az MBSA-ban jelzett hiba: An error occurred while scanning for security updates. (0x80070005)
Mérgemben már bekapcsoltam, hogy naplózzon minden sikertelenséget a célgépen, de nem lettem okosabb a kijelzett hibától (pártíz bejegyzés):
Event Type: Failure Audit
Event Source: Security
Event Category: Fiókkezelés
Event ID: 627
User: [TartományNév]\Administrator
Computer: [Gépnév]
Description:
Jelszó-módosítási kísérlet:
Célfiók neve: Rendszergazda
Céltartomány: [Gépnév]
Célfiók azonosítója: [Gépnév]\Rendszergazda
Hívó felhasználóneve: Administrator
Hívó tartománya: [TartományNév]
...
Jah, a szerver angol w2k3, a célgép meg egy magyar w2k. Legjobb tudomásom szerint naprakészre van frissítve (legalábbis a WSUS ezt mondja, mert az MBSA-val nem tudom megnézni)
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
mondjuk a fióbeállításokat elég reménytelen cseszegetni, mivel adm fájlból beazonosíthatatlan kulcsban tárolja.
hacsak nem lehet kijelenteni, hogy mondjuk a 00000002 kulcs alatt mindenhol ugyanaz van -
Gregorius
őstag
Outlook Express-hez létezik olyan adm, amivel táv lehet irányítani? Az alapvető security beállítások mellett (mindig plain text-ben olvas, restricted zone, stb...) olyasmit szeretnék még megcsinálni, hogy az egyes accountokban átírni a levelezőszerver nevét. Ezt persze meg lehetne csinálni direktben a registry-ben is, ha a kérdéses júzer nem volna bejelentkezve, így meg marad a szkript, de azt meg nem szeretném erőltetni...
-
Gregorius
őstag
-
Gregorius
őstag
És mi?
----------
Valaki meg tudná mondani a Component Services/.../DCOM Config/netman komponens alapértelmezett security beállításait? (Launch&Activation, Access és Configuration permissions)
Amikor VPN-nel kapcsolódok máshova, akkor a DCOM állandóan teleszemeteli az eventlogot, hogy az ntauth\network service-nek nincs joga hozzáférni a kérdéses komponenshez. Egészpontosan Local Activation joga nincs. -
Gregorius
őstag
És hogy imádjuk a Microsoftot Patch Tuesday alkalmával, amikor a bulletinek már kint vannak, a WindowsUpdate frissít, csak éppen a letöltőközpontban nincs még meg az IE Cumulative Update (az egyetlen komolyabb az összes közül).
Meg már csúszott nagyon le a topic
Jah, a technet főoldalán még mindig next release: aug. 9. van kint...
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Meg tudom az valahogy csinálni, hogy a tartományban lévő Win2000-es gépen kiléptetem az épp bejelentkezett felhasználót? Mondjuk anélkül, hogy küldök a gépnek egy indulj újra parancsot. Olyasmi szitura gondolok, hogy a csóri otthagyta zárolva a gépet és elment nyaralni, én meg csak a világ másik végéről tudok RDP-zni a szerverre, és fel kellene oldani a zárolást, hogy más júzer is hozzáférjen.
-
efge
aktív tag
nezd meg ezt a linket:
Bővebben: link
remelem segit...
[Szerkesztve] -
jeszi
tag
Az sbs2000-ről le akarom menteni a felhasználókat levelestől együtt. Elég láma vagyok windows serverben, nemrég még azt sem tudtam, hogy mi az az Exchange. Tudna nekem valaki segíteni?
Egy kis előzmény:
Bővebben: link -
jeszi
tag
Fel akarom telepíteni az SBS 2003-ra a Small business server administrator console-t. De ne találom
(Action pack van a cégnek)
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
válasz
Gregorius
üzenetére
Najó, ezután csak reggel fogok kérdezni, mert hajnal kettőkor gyorsan jön a megoldás...
Szóval bevonul az ember remote desktoppal a célgépre, nyit egy task managert, a júzersz fülön jobbclick a console session-ra, és connect. Ha a dolog elvégezve, akkor connect az eredeti RDP-s session-ra, logoff és pápá.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Lehet olyat csinálni (lehetőleg remote assistance nélkül), hogy távolról elvezérlek egy a rákapcsolódáskor már létező session-t?
Izé szóval van a szerver, be van rajta jelentkezve az admin (én), mert van néhány program, ami csak júzerként hajlandó futni, és le van lockolva. Namármost ha én RDP-vel lépek be, amit meg tudok tenni ugyanúgy adminnal, akkor kapok egy új session-t asztallal meg mindennel, anélkül, hogy az előzőt kilőném (ami így jól is van). Namost én azt szeretném, hogy az első (már meglévő) session-nal (pontosabban az az alatt futó júzer programokkal) tudjak interakciózni, tehát mintha fizikailag leülnék a gép elé és feloldanám a zárolást. -
lapa
veterán
be lehet valahol lőni, hogy automatikusan adjon bötűjelet a racknek? akárhányszor berakom meg kell adni neki...
-
Májki
tag
Rövidebb-hosszabb tesztelés után a következő erdményre jutottunk:
12*2,8 Xeon + 16GB Ram Win2kDC 23bit + Oracle9i
8*Itanium2 1.6Ghz / 9MB L3 cache + 24GB RAM Win2k3DC 64bit + Oracle10 (Sajnos a diszk alrendszer az Itanium alatt lassabb volt, szerintem az is visszafogta. Majd ha lesz elég diszk a nagyobb teljesítményű boxban akkor megpróbáljuk újra a tesztet.)
Így is az Itanium lett 30% -kal gyorsabb...
Nem tudom hogy örüljünk-e ennek?
[Szerkesztve] -
efge
aktív tag
active directory -rol valami jo kezdo leirast tudtok (lehetoleg magyarul) olvasgatom az ms oldalait, de nem igazan vagom. a problemam:
teszt gyanant ms virtual machine-nel felhuztam egy msdn win2k03-t. de pl nem talalok benne active directory-t. ezt kulon telepiteni kell ra?
amihez kene az egesz, hogy gyorsan es uygesen tudjak ad lekerdezeseket irni es futtatni egy eleg nagy cegnel. (nt es w2k server migraciok) -
moonman
titán
-
erdoke
titán
Néha bizonyos exe fájlokat nem hajlandó lefuttatni, amit XP SP2 alatt simán futtatok. Hol van ez a biztonsági funkció elrejtve, szeretném kicsit finomhangolni.
Mi alapján dönti el. hogy ezt nem szabad futtatni, azt meg igen? -
brd
nagyúr
A Small Business Servereket lehet domain fastruktúrába rendezni? Tehát, hogy a root domain is SBS legyen, ill az aldomain is.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
olyan, hogy nincs kiírva a folyamatot futtató user olyankor szokott előfordulni, mikor a services.exe ki van lőve felőlük, de asszem ilyenkor azt írja ki, hogy unknown
az 1053as meg szerintem egy profilos userenv hiba...
de ezen a gépen gondolom nem csak a TS nem működik rendesen... indítsd hálózatos csökkentett módban, megnézni, hogy úgy mi a helyzet pl. a task managerben,. -
grey209
tag
igen, 1053-as hibakód és leáll. Nem az az érdekes, hogy a system usernek sok mindenre van joga, hanem az, hogy a ha a task managerben megnézam akkor semmilyen user nem szerepel a folyamatok neve mellett. Még a system user sem. A szolgáltatásokhoz nem tudok hozzányúlni, mert csak homokórázik
-
grey209
tag
Üdv!
Olyan problémám van, hogy a windows 2003-on a system user nevében egy folyamat fut, a system idle process. Nem lehet a szerverre belépni RDP-n! Mit lehet tenni?
Ötlet?
grey -
-
mycso
veterán
Nemtom ez volt e már de érdemes átolvasgatni, hátha segít: Bővebben: link
-
erdoke
titán
Azt hiszem, ugyanez az ablak jön elő, ha a hálózati kapcsolatoknál az adott kapcsolaton jobbegeret nyomok, és a Tulajdonságokat választom.
Itt már kikapcsoltam az energiagazdálkodást, nem segített.
Egyébként is az lenne logikus, hogy ha valamilyen progi használni akarja ezt a kapcsolatot, akkor kilép az energiatakarékos módból, és újra connected lesz.
Szerk: Esetleg engedélyezzem BIOS-ban a ''Wake up on LAN''-t? Elvileg az nem ilyen esetekre való.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- AKCIÓ! Asus TUF A16 2024 FA607NUG Gamer notebook - R7 7445HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB
- AKCIÓ! HP Elitebook 8 G1i 14 FHD notebook - Ultra 5 235U 16GB DDR5 256GB SSD Intel IGP W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Akciós!! Előbb mint bárhol máshol !! Motorola Moto G77 8GB/256GB - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
. Például elolvasni a ''frissíts GPMC-re'' szöveget a GP fülön 

köcönöm a tippeket...