Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• d@minator

addikt

válasz tordaitibi #158736 üzenetére

#158737Zoz, #158739King Unique, Geth
    1. BIOS-ban csak a m2 volt látható. Átraktam CSM Legacy-ra ekkor megjelent a SATA SSD is. Előre raktam de semmi, ugyanúgy viselkedett. Így hagytam.

2.Megoldás: Letöltöttem az EasyBCD programot Win11-ben az Edit résznél a boot sorrendben a Win10-et pipáltam ki elsőnek. Újraindítás után megjelent a klasszikus rendszertöltés vezérlő. És már nem idult újra a WIN10 választásnál. :)
    Lehet ez a program csak annyit csinált, mintha a Win11 msconfig/Rendszerindításban a Win10-et tettem volna alapértelmezettre?! Programot utána töröltem.

3. Win11-et előre: A WIn11-et szerettem volna előre így átraktam mindkét Win-ben a Win11-et alapértelmezettre. Így is működött. Sőt a CSM helyett visszaállítottam az UEFI-t így is működött egy pár restartig rendesen mindkét OS...

4. Aztán egyszer nem tudom mi történt mindkét WIN a helyreállítási képernyővel jött be. Elegem lett. Újratelepítés. Viszont egyik telepítő sem látott meghajtót amire települhetne(BIOS látta). :U Kivettem egyenként úgy sem. Aztán gugliztam... Ki kellett kapcsolni ASUS lapál a System Agent/VMD-t. És működött. Megjelentek a telepítőben a meghajtók. Ez azért érdekes mer még sosem kapcsoltam ki ezt ezelőtt.

5. Egyenként telepítettem de nem párosítottam össze DUAL BOOT-nak még őket. Ja az Indiana Jones már el sem indul fekete képenyő Win11 alatt. :D Nyomozás majd folytatódik valamikor.

#158740Doky586: Igen, az a fránya SSD a VGA alatt van, ezt az egyet utálom az m2-ben.Köszönöm mindenkinek a segítséget! :R

• Zoz

őstag

válasz tordaitibi #158736 üzenetére

SATA-ról nem tud bootolni, mert a Win10 telepítésekor nem vette ki az M2-t, így annak boot particiójába került bele a Win10 bejegyzése, nem lett sajátja.
    Írta, hogy a BIOS csak az M2-esen lát Windows Boot Manager-t.

Új hozzászólás Aktív témák