-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyX_
őstag
válasz
Borisz76 #34555 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, addig kutattam, míg ki nem derült, hogy 125%-ra volt állítva a "Szöveg, az alkalmazások és más elemek méretének a módosítása".
Másik kérdés, laptopra váltottam és elszeretném adni az asztali gépet.
A helyzet az, hogy egy meglévő eredeti Windows 8.1-es kulcsot használtam még decemberben a Windows 10 telepítésénél.
Tegnap újra telepítettem a Windows 10-t a gépen és láttam, hogy újra aktiválva van a windows, jól gondolom, hogy az "új" tulaj a gép mellé kap ingyen windows-t is? -
válasz
klepto #34516 üzenetére
Üdv!
Itt van egy leírás arról, hogy miként lehet pl. alaplap csere esetén az op. rendszert átmenteni újratelepítés nélkül. Igaz, a leírás Win 7-hez készült, 10-es alatt nem tudom, hogy működik-e.[link] Egyébként legbiztosabb út, ahogy írták is a tiszta telepítés. Mivel új alaplapod lesz, és OEM-es Win 7-ed van, szerintem az lenne a jó, ha az alaplap cseréje után felraknád a Win 7-et aktiválva, majd arról ismét frissítenél a 10-esre, ez ugye júl. 29-ig ingyenesen megléphető.
A Win 7 aktiválása aligha fog gondot okozni az alaplap csere miatt. Nekem is OEM-es Win 7-em van, és 2014-ben alaplapot cseréltem (AMD-sről Intelesre), és simán elfogadta a kulcsot elsőre. -
sagit
veterán
Sziasztok
Adott egy laptop amit Win8 ról 10re frissítettem. Nincs hozzá lemez, 256 os ssd van benne és nagyon hülyén van partícionalva, szeretném formázni és ujrahuzni pendriverol.
Ez hogy oldható meg? Elég ugyan olyan verziót leszednem mint ami rajta van, feltelepiteni és beirni a kulcsot?
-
-
hege69
újonc
Szia! Nekem is Toshiba laptopom van. Nekem úgy sikerült megoldani ezt a problémát, hogy miután feltelepült a Home verzió. A gépházban az aktiválás menüpontban, megadtam a Pro általános kulcsát. Ezzel aktiválni nem fogod tudni, de a netről felfrissíti a Home rendszered Pro-ra. Amint végzett átírod a gépházban a megvásárolt kulcsoddal és aktiválni fogja magát a rendszer. Sajnos ezt minden újra telepítésnél meg kell tenned.
Ezzel a kulccsal próbáld meg: VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T Remélem ez nem tilos, mert a Microsoft oldalán is fent van ez a serial. -
Janou
őstag
Sziasztok
Adott 2 db Toshiba notebook. Pontos típust nem tudok, de szerintem ez nem is érdekes. Valami i7-es cucc, 16 GB rammal,1 TB-os vinyóval, Radeon vga-val. A probléma az hogy gyárilag van rajta egy Win 10 Home. Vettek hozzá Pro verziót, mivel vállalati környezetben használnák. Na és itt jön a gond. UEFI-ben telepítve EREDETI WINDOWS 10 PRO lemezről GPT-s partícióra, telepítés után azt lehet látni Hogy Win 10 Home. Magyarul a Pro lemezről feltesz egy Home-ot....NORMÁLIS???
Ha letörlöm az összes partíciót (tehát a recoveryt is), Secure boot kikapcsol, beállítom a CSM boot-ot és MBR-en telepítem fel az EREDETI Windows 10 Pro lemezről akkor is Win 10 Home lesz. Kulcsot átírni nem engedi parancssorból, grafikus felületen szintén nem fogadja el a Pro kulcsot. Mondjuk ez érthető hisz Home... De akkor mi a tököt lehet vele csinálni hogy fel lehessen rá tenni a Pro-t? Miért érzi azt hogy neki mindenáron Win 10 Home-ot kell felrakni még akkor is ha csak Pro van a lemezen? -
Dot
őstag
Hali,
Elgondolkodtam, hogy felrakom én is ezt a csodát, mást nem 30napig.
De egyáltalán nem akar frissülni Win7 x64 Enterprise-ról.
Felmentem ide rámentem, hogy frissítés, letöltött egy 7,28MB-os GetWindows10-sds_____________.exe fájlt amit megnyitottam. Ez megnyitja ezt az oldalt ami kiírja:Ha rámegyek a try-ra ide dob. 90 napig kipróbálhatom.
Ami végül is jó, mert 30 napig akartam.
De nem úgy volt hogy mindenki ingyen frissíthet?
A kulcsom eredeti, mennyiségi MAK kulcs.Ha rámegyek a 90 napos evalra, akkor letölt egy dvd-t. Ha ezzel telepítem is vissza tudok majd állni W7-re 30 napon belül?
(#34205) efs Ez esetben kérem szépen módosítani a topic összefoglalóban ezt a részt:
Minden Windows 7 (sp1 szükséges!) és Windows 8 (8.1 update szükséges!) tulajdonos ingyenesen frissíthet Windows 10-re. -
kippedli
tag
Kicsit nem világos 1-2 dolog. Vettem anno egy 8.1 pro kulcsot, ment a 8.1 majd felupgradeltam 10re, lejött az iso kép amit ki is írtam és azzal csináltam egy "tiszta" 10telepítést. A 8.1 kulcsot elfogadta akkor is a 10. Az első kérdésem az volna ,hogy ez egy egyedi iso kép és csak én a saját gépemre használhatom vagy másikra is csak az én kulcsomat nem fogja elfogadni mert már máshol használom? Másik kérdésem ,hogy ezek a kulcsok honnan tudják ,hogy melyik gépen vannak aktiválva? CPU id vagy valami hardver ID alapján? Szóval ha új gépem lesz akkor vehetek új kulcsot?
-
Akinek olyan problémája van, hogy nem látja a Win10 a DVD meghajtóját, annak itt egy megoldás:
-Regedit elindít.
-Kikeresed a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\atapi helyet.
-Jobb gomb rajta, Új -> Kulcs, neve Controller0
-Jobb gomb ezen a Controller0-án, Új -> Duplaszavar (32-bit) érték, elnevezed EnumDevice1 -nek
-Jobb gomb ezen az EnumDevice1-en, Módosítás, adj meg 1-et értéknek.
-Restart és örül.Tiszta vicc ez hulladék OS, a megoldást itt találtam meg, amely egy Windows XP-s support szócikkre hivatkozik. A legszebb megint az, hogy a Win8 alatt nem volt semmi gond. Update Win10-re, nem látja a DVD meghajtót. OK, már fel sem veszem, tiszta install. Továbbra se látja a DVD meghajtót. Oké, menjen fel minden update. Semmi.
Esküszöm, anno a Vista eljövetelekor nem szívtam ennyit OS upgradek esetén, pedig eddig az volt a negatív etalon. A Microsoft felülmúlta saját magát...
-
Sidorovich
senior tag
válasz
King Unique #33619 üzenetére
Köszi a tippet!
Igen, olyan MSDNAA, kaptam kulcsot illetve a Dreamspark áruházból kellett letöltenem.
Viszont rémlik olyasmi, hogy ez csak pár évig jó, legalább is csúszó öreg motoros hallgatóktól mintha hallottam volna panaszt, hogy már nem tudták azzal a kulcssal újrarakni vagy aktiválni.Egyébként, ha ebből az MSDNAA áruházból leszedett Windows 7/8.1-re frissítem rá a Win10-et ezzel az ingyenes akcióval, akkor az már akkor is örökre az enyém lesz, ha ez az időkorlát, amiről beszéltem, valóban él? Tehát így az már nem "egyetemi" Windows lesz?
Mert gondolkodtam ezen is, hogy leszedek onnan egy Windows 7 Prot, meg 8.1 Prot, és azokra frissítek, így kapnék két ingyenes Win10 Pro licencet, kulcssal együtt?
A boltban vásárolt OEM verzióhoz nem jár serial code? Az csak az első géphez láncolja magát, amire feltelepítik?
-
King Unique
titán
válasz
Sidorovich #33611 üzenetére
Ha olyan MSDNAA, amit a Dreamspark áruházból kellett letölteni és adtak hozzá retail kulcsot, akkor az simán használható tovább a jogviszony lejárta után is. Hivatalosan aszem újratelepíteni és átvinni másik gépre nem megengedett, de a gyakorlatban... persze ettől vehetsz külön Windows 10-et, ha akarsz.
(#33616) randras: a Multiple Edition a Home + Pro verziót tartalmazza. Az Education esetén külön ISO és kulcs van. Tehát, ha előbbit szedted le, akkor vsz csak azokhoz lesz jó a kulcs.
-
randras
veterán
válasz
VoidXs #32690 üzenetére
DreamSparkról (MSDNAA) "vettem" egy Windows 10 Pro Multiple Editions-t, kaptam hozzá egy kulcsot.
Utólag láttam, hogy a Multiple Editions nem tartalmazza az Edu-t, pedig az a legbővebb verziót, és azt is letöltöthettem volna. Akkor már legyen az Edu, de amit kaptam, az most milyen kulcs? Tudok ezzel és egy Edu ISO-val Edu-t aktiválni? (Csak 1-et lehet letölteni...)
-
Odin89
csendes tag
Üdv!
Új laptopot veszek (webáruházból), amihez nincs op. rendszer.
Kulcs nélkül tudom rá telepíteni az MS oldaláról letölthető W10 pro verziót?
Ha minden OK a laptoppal, akkor megveszem a dobozos win10-et
Annak a kulcsa beírható lesz és aktíválható a W10?Sajnos 17" i3 konfigot 200K környékén nem találtam W10 pro verzióval. Gondolom, ha még lenne Win7, vagy win8.1 pro-val telepített laptop akkor jobban járnék egy frissítéssel. De.. nincs.
-
morfondőr
addikt
Üdv!
Vettem egy notebook-ot, amihez gyárilag Windows 7 Pro liszensz jár, a COA matricán ott is a kulcs. Régebben olvastam valahol, hogy már nem kell végigjárni azt a kört, hogy a Win 7-et frissítem Win 10-re, hanem elfogadja a telepítő a kulcsot tiszta telepítésnél is. Ez tényleg így van? Ha igen, akkor honnan és milyen formában lehet beszerezni a Win 10 telepítő csomagját? Amit a media creation tool-al letöltök, menni fog?
Köszi előre is a választ! -
kisbancsa
senior tag
Üdv. Elgondolkoztam hogy megvásárolom a windows 10et. Ezt néztem ki: Windows 10 32/64-Bit. ( konkrétan így van feltüntetve az oldalon). Kérdésem a következő lenne, ha cserélek alkatrész, akkor nem bukom a cd kulcsot? Korábban volt probléma más rendszernél, és akkor a supportal kellett beszélni..
-
jeni
félisten
válasz
Racecam #33384 üzenetére
Köszi
Gyanítottam,hogy a Win 10 esetében másképp van, ott a Win 8 rendszerrel kapcsolatos infók vannak.
Elsőre a Win alatt és utána Cmos reset után a BIOS-ban próbáltam állítani.
Azóta éjszaka újra raktam a Win10-t.
Amúgy most se jön be a BIOSClick II. A másik oldalon innen meg épen az van írva,hogy ezt a mappát törölni kell.StartOverride mappa
Windows 8 esetén
# WIN gomb + R, írd be, hogy regedit és enter
# Navigálj el az alábbi kulcsig
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\storahci
# A jobb oldali panelon található Start nevű elemen duplaklikk és módosíts az értékét 0-ra
# A bal oldali panelon található StartOverride mappát töröld (jobb egér rajta/Törlés) storahci/Start kulcs és StartOverride mappa -
junior11
veterán
válasz
#14595328 #33204 üzenetére
Amúgy egyesek szerint azért nem lenne aktivált, mert nem klónoznám a HDD tartalmát az SSD-re, hanem tiszta telepítésként raknám fel a Win10-et az SSD-re, s ez esetben már nem lesz automatikusan aktivált, a Win8 kulcsát fog kelleni szerintük megadni, azért is kérdeztem.
-
törölt tag
-
TheProb
veterán
válasz
TheProb #33005 üzenetére
+1: DreamSpark-ról Education verziót "vettem", de mivel (mint utólag kiderül) azzal muszáj telepítés után vmilyen AD-hoz csatlakozni, így inkább egy pro-t raktam fel, ellenben ha az edu-s kulcsot akarom aktiválni akkor mindenképpen upgradelni akar..., lehet ezzel valamit kezdeni?
-
gbela
senior tag
válasz
vorosmarti #32968 üzenetére
Köszi, otthon kipróbálom, bár ha jól tudom ezt tömegessel nyomták ki kicsi kinaiak. Ez lehet a gond? Bár csináltam már clean installt tömeges licenszelt gépen is, és akkor is tudtam kulcs megadása nélkül, így már csak emiatt sincs ötletem most miért nem megy.
Köszi mégegyszer. -
vorosmarti
senior tag
http://www.rjlsoftware.com/software/utility/winproductkey/download.shtml
Ez megmutatja a kulcsot, amennyiben nem "tömeges" liszensz van a gépen.
-
Werkly
őstag
Még csak ismerkedem e rendszerrel. Nos Google Earth, Adobe Reader, OpenOffice, pl.: Daemon tools programokat érdemes föltenni vagy alapból kezeli a rendszer valamilyen beépített saját programmal? Amúgy 1511 vagy melyik verziót letöltöttem majd dobozos W7 kulcs megadásával aktiváltam. Oké is lett. De ha alaplap csere lesz jogosult leszek megint mivel nem OEM volt a 7-esem?
-
r3dsnake
nagyúr
Win10 telepítőnek megadható-e már W7 kulcs, vagy ez még mindig nem megoldott? Szóval végig kell csinálni a 7-ről frissítés 10-re, majd clean install tortúrát?
-
Werkly
őstag
Melyik akkor a "fullos" verzió a letöltés után a Microsofnál:
Windows 10 N
Windows 10 KN
vagy simán:
Windows 10
Home kulcsom van amúgy 64-es.
Köszi a választ! -
zotya123x
újonc
Üdv!
Dreamsparkról leszedtem a Win 10 Multiple Editions ISO-t és feltelepítettem. Viszont telepítésnél nem tudtam kiválasztani, hogy a Home vagy a Pro verziót akarom, és a Pro-t rakta fel. Lehet valahogy downgradelni Pro-ról Home-ra? Vagy amit adnak kulcsot az csak a Pro-hoz jó?
Nincs szükségem a Pro-ban lévő extra dolgokra, jobban örülnék ha a Home verzió lenne a gépemen
-
Dareius
tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem, ha veszek, még egyszer mondom veszek egy Windows 10-et, szóval nem frissítek.
Az is egy gépre szól eddig korrekt, de vásárolt példány is egy gépre szól, de ha teszem, azt megsül az alaplapom veszek egy másikat akkor is felhasználható maga licenc kulcs? Vagy ha új gépet veszek a másik meg gép megy süllyesztőbe? Ezen esetekben bukó az oprendszer?
Másik kérdés szerintetek június 27-e után esni fog az ára?Az hogy itthon mennyibe kerül, ne linkelgessetek pls a googlet én is ismerem.
(Na ezt jól meg fogalmaztam hirtelen…)
-
rioter
tag
Ezt olvasva még várnom kell kicsit a frissítéssel 8.1-ről 10-re, mert pont majdnem minden főegységet cserélni akarok. Ha azzal megleszek, gondolom, az első lépésnek a frissítés kell, hogy legyen, hogy a microsoftnál összekössék a hardvert+8.1 termékkulcsot az új 10-es kulccsal. Eztán egy tiszta telepítést is meg akarnék csinálni. Ekkor a 8.1-es kulcsomat kellene használnom, vagy inkább a frissített 10-es kulcsát írjam le egy papírra és azzal végezzem a tiszta telepítést?
-
ela
tag
válasz
#23920384 #32772 üzenetére
Elméletileg igen. Gyakorlatilag pedig az MS jelenlegi stratégiája szerint és tapasztalatom szerint is , amennyiben a jelenlegi OS-edről frissítesz W10 megfelelő verziójára ,akkor az örökké aktivált marad.
Na jó ,inkább így "örökké" ,amíg a Processzorod és az Alaplapod marad a jelenlegi.
Amennyiben ezek közül bármit is kicserélsz , mondjuk erősebb procira ,vagy jobb alaplapra ,akko9r fel kell venned a kapcsolatot az MS ügyfélszolgálatával az újra aktiválás miatt . Úgy mint most (w7 ,w8.1) ,amennyiben a megvásárold kulcsod nem akarná aktiválni a Windows-odat .( Telefonos AKTIVÁLÁS).Üdv:
ela -
r3dsnake
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
válasz
r3dsnake #32701 üzenetére
Mivel határozatlan időre szól, nincs beépítve elavulás, ha úgy érzed, hogy nincs jogod tovább használni, akkor kell törölni. A frissítések addig mennek, ameddig te így nem teszel.
Amúgy most nézem, sikeresen beaktiváltam mindkét gépem a két kulcs közül ugyanazzal az eggyel. Szóval, akárcsak az XP-nél, nem kell neked semmit deaktiválni (csak ha mondjuk eladod vagy ilyesmi, de ha kuka, akkor mindegy), format C a régin, írd be az újba a kulcsot, ennyi.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
r3dsnake #32697 üzenetére
A kereső kihozza a magyar verziót. Költözni csak ezzel tudsz, ha a másikat már elhasználtad. A dobozos csak régiesen annyit jelent, hogy OEM, vagyis egy gépes. Ja, és a szabályzat szerint, ha megszűnik az egyetemi jogviszonyod, nem használhatod tovább. Neked kell lecserélned a végzésed napján, mert nem ellenőrzik. Ez elkerülhető azzal, ha nem Education kulcsot kérsz ki, hanem mixedet. Ott ha jól tudom, nincs korlát, se vízjel.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
VoidXs #32693 üzenetére
A hsz. első felével tisztában vagyok, a második fele pedig nem helytálló, mert nem jár már külön kulcs a különböző kiadásokhoz. De a dreamspark elméletileg dobozosat ad nem? Tehát simán aktiválható másik gépen, a kérdés, hogy az előző gépen vissza kell-e vonni valahogyan az aktiválást?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
r3dsnake #32691 üzenetére
Kulcs tekintetében nincs olyan, hogy dobozosként működik, ugyanúgy használható mindegyiken (kivéve az RTM, IOT Core, meg ilyen hülyeségek). Ahogy elhasználtad egy gépre, az onnantól kizárólag azé, a másikat nem fogja engedni aktiválni. Az újratelepítés viszont működik, adott hardverhez kötött a kulcs, nem telepítéshez. Nem lehet visszavonni. Viszont DreamSparkon belül két darab Win 10 kulcsra vagy jogosult, 1 amerikai angolra és 1 bármi másra. Az amerikai angolra ugyanúgy letölthető a magyar nyelvi csomag (egyedül a Welcome felirat lesz angol utána, de lehet, hogy már az sem), vagy eleve magyar telepítés is aktiválható vele.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
VoidXs #32690 üzenetére
Okés köszi.
Nekem is Education kulcsom van, viszont ez dobozosként működik? Notebookot fogok váltani, és értelemszerűen az újra kéne az OS, a régire nem. Aktiválható az új gépen? Előtte deaktiválni kell valahogyan a régin? Valamint az Education le fog-e járni, ha már nincs dreamspark hozzáférésem?
Köszi!
-
tollhegy
tag
Sziasztok ma az új gépemre feltetttem a win 10et amit a microsoft oldaláról töltöttem le. Eddig egy tört(igazából nem is volt tört csak nem aktivált 1 napig volt fennt) win8.1em volt ezért nem frissítettem hanem teljesen újratelepítettem. Vásároltam hozzá (win10) egy retail kulcsot és ez a kép fogad aktiválásnál:
-
Srácok, ez miez? Ma másodjára kaptam kékhalált, először képszerkesztés, most meg játék közben. De ez nekem kínai.
Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Dátum: 2016. 01. 23. 16:04:33
Eseményazonosító:41
Feladatkategória:(63)
Szint: Kritikus
Kulcsszavak: (70368744177664),(2)
Felhasználó: SYSTEM
Számítógép: Home
Leírás:
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>3</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000400000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2016-01-23T15:04:33.514815900Z" />
<EventRecordID>5833</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Home</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">313</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x3</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0xffffd001afd66550</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0xffffd001afd664a8</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">0</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
<Data Name="BootAppStatus">0</Data>
</EventData>
</Event> -
Petyyyyy
addikt
Hey urak!
Otthon most HDD-n a rendszer és költöznék SSD-re. Nem szeretnék eltolni egy egész napota telepítéssel, gondoltam klónozom. Megoldható így, vagy feleselni fog majd?
Sima 8 kulcs van a BIOS-ba égetve, másik 8 Pro kulccsal telepírettem a mostani rendszert hogy W10 Prot kapjak a végére. Ha ez számít.
-
hunluki
senior tag
válasz
Mosqu!to #32525 üzenetére
Nem szükséges, elég ha az MS oldaláról leszeded a telepítőt és a W7 kulcsával telepíted. Ha nem fogadná el (nem tudom OEM kulcsnál mi a helyzet), akkor marad a frissítés még HDD-n, megvárod amíg aktiválja magát, majd onnantól mehet bele az SSD, és kulcs nélkül mehet fel a 10-es. HW ID alapján aktiválni fogja magát.
-
cattus
addikt
válasz
kriszwells #32502 üzenetére
A kulcs maga nem kötődik az architektúrához, szóval a 64 bites rendszert is tudod aktiválni a mostani kulcsoddal. Viszont frissíteni 32 bites rendszerről 64-esre nem tudsz, csak tiszta telepítéssel oldható meg a váltás.
-
válasz
kriszwells #32500 üzenetére
Hát hetesből is használhattál volna legális 64 bitest. A kulcs csak azt határozza meg, hogy a windowson belül melyik verzió használatára vagy jogosult.
Telepíteni meg tudod a hetes kódjával akár tisztán is. -
janeszgol
félisten
Totálisan újra kell tenned a rendszert. Nálam egy proci csere miatt is kellett.
A kulcsod natívban jó a W10-hez. Tehát letöltesz egy kulcsodhoz megfelelő (32 vagy 64 bites) W10-et az MS honlapjáról, azt feltelepíted és bele írod a kódod. (Ha sulis kód, egyetem, főiskola, az nem jó hozzá.) -
Racecam
nagyúr
Ha Retail kulcsot vásárolsz, bár van itt vita köztünk, de szerintem újra teheted más gépre is 2 év múlva, de tévedhetek... Viszont ugyanarra gépre biztos, hogy bármennyiszer újrateheted amíg az végleg meg nem hal.
u.i.: Az utolsó mondatodnak utána kellene járni, mert itt vannak leginkább az eltérő álláspontok. És nem szeretnék olyasmit írni, amiből később bárkinek problémája lesz...
-
madle
őstag
válasz
Racecam #32454 üzenetére
Ez világos persze, ami olcsó, az lesz a drágább végül.
De azért merült fel bennem a kérdés, mert olyan eladók hirdetik, akik számtalan pozitív értékeléssel rendelkeznek. Csak kérdésem, hogy tömegesen valaki hogyan jut hozzá ennyi kulcshoz?Másik dolog, az járható út lenne, ha eredeti Windows 7 rendszert megvásárolok CD-n. (Ami jelenleg tűrhető áron van) és frissítem Win10-re. Ezután, ha 2 éven belül újra kell telepítenem, akkor gondolom nem tehetem újra a Win 10-et, hanem muszáj a 7-el kezdeni, de akkor már nem lesz ingyenes a frissítés igaz?
-
Racecam
nagyúr
Ha azok a kulcsok valósak, vagyis valaki megvásárolt a hozzá tartozó oprendszert, de már nem használja, akkor valami pénzt még megpróbál kihozni belőle. DE! A gyakoribb eset, hogy vagy nem érvényes a kulcs, akár azért, mert már használatban van, esetleg nem is Retail, valmilyen "rossz helyről" származik stb. Ezért ezeket fenntartásokkal fogadnám a helyedben és elgondolkodnék rajta, hogy semmi sincs "ingyen".
-
madle
őstag
Bocsánat ha nem ide illőt kérdezek, csak meg szeretnén tudni, hogy az aprón hirdetett retail kulcsok, miért ilyen olcsóak a bolti Windowsokhoz képest, illetve itt is mitől függ az árdifferencia? Láttam 3500 Ft-tól egészen 9000 Ft-ig retail kulcsokat. Mi a különbség? Mivel tud kevesebbet mint egy 40.000Ft-os Windows?
-
Воланд
titán
válasz
rgeorge #32431 üzenetére
pont ez a lenyeg, hogy a licencszerzodesben nincs olyan, hogy frissites utan retail-bol oem lesz. az aktivaciot teljesen felesleges idekeverni, mert az aktivacios folyamatban nincs benne a kulcs blokkolasa, ergo, ha te letorlod a w10-et, majd felteszed egy masik gepre egy retail w7 kulcsaval, akkor az aktivalodni fog.
-
hamikike
tag
Újabb segítséget kérnék (win10 pro), és kicsit hosszan írom le.
A hdd-ém ssd-re klónozása után, mini probléma megoldásával sikeresen elindult az oprendszer az adott (asus) gépen.
Ezt követően, csak úgy próbaképpen a hdd-t betettem egy vadiuj, de teljesen más márkájú és paraméterű gépbe.
A legnagyobb meglepetésemre tökéletesen elindult a win10 (az elején valamilyen telepítést, frissítést ugyan végzett), pedig én minimum valamilyen hardverütközési problémát vártam. Ehhez képest amikor betöltődött, egyenlőre csak net nem volt, ami érthető.Na meg az aktivált állapot megváltozott, de egyenlőre csak annyi volt az üzenet, hogy net kapcsolat hiányában nem tudja ellenőrizni az aktiválást.
Hozzá kell tennem, hogy 2 gépünk van (mindkettő aktivált) az egyiken minden oké (asus), a másik egy régi lenovo és az új gép is lenovo (ebbe tettem bele az asus hdd-ét)Kérdésem:
Melyek az okos lépések?1. Tudom-e, mondjuk a telepítőlemez igénybe vételével úgy telepíteni az új gép wifi driverét, hogy még nem indult el a windows (tehát ne a win10 vegye észre a telepítést, és ha elindult próbáljon meg aktiválni)?
Vagy nyugodtan tehetem az elindult windows alatt is?2. Ezután van-e értelme telepíteni a lenovo összes driverét (látszólag mintha nem lenne gondja az asus drivereivel) , vagy várjam meg az esetleges aktiválást?
3. Ha net kapcsolatom lesz, mekkora esélyem van a sikeres aktiválásnak, ha van win7-es telepítő kulcsom?
-
sanyek2
senior tag
Üdv mindenki!
-Van egy win 7Home Premiumom regisztrálva (laptop), és annak a kulcsnak az opciói érdekelnének:
Ha laptopon marad a win7, tudom-e telepíteni, és aktiválni asztalin, majd utána frissíteni 10-re? Ha igen, melyik Build-ra?
-Hány gépen lehet használni azt az egy kulcsot? -
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Ha kicserélem a notebookomban a merevlemezt egy SSD-re, akkor hogy tudom ujra rakni a Win 10-et?
Honnan tudom letölteni?
Az eredetileg rajta levő Win 8 CD kulcsával tudom telepíteni vagy azt sem kell megadni ha egyszer már aktiválva volt a gépen?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
raidx
őstag
"Érdemes viszont megemlíteni, hogy a Windows 7 és Windows 8.1 rendszereken a Windows 10 telepítésére sürgető figyelmeztetések és beállítások elrejtését és kikapcsolását egy felületről lehetővé tévő GWX Control Panel fejlesztője szerint az ezen funkciókat tömörítő KB3035583 is újfent módosult. A Microsoft egy új háttérfolyamattal naponta kétszer 1-es (azaz megengedő) értékre visszamódosítja a regisztrációs adatbázisban az AllowOSUpgrade kulcs értékét, így automatikusan felülírva és felülbírálva a felhasználó (valamilyen úton) manuálisan beállított tiltását. A "funkció" az eddigi tapasztalatok szerint csak látszólag véletlenszerűen kiválasztott PC-kre került fel, azok tulajdonosainak viszont meglepetést okozhat."
Ugye nem is erőszakos az MS?
-
Drughi
addikt
Üdv,
Rendelkezem win8 kulcsal. Még most is végig kell járni a tortúrát, hogy Win8 telepítés -> Win8.1 -> win10?
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Teljes gépcsere előtt állok. A mostani gépemen a Windows 8.1-et frissítettem 10-re, viszont most tiszta telepítést szeretnék. A 8.1 kulcsával tudom majd aktiválni?
-
Racecam
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #31931 üzenetére
Akkor még egyszer... A "tisztaszoftveres" kulcs is OEM, ha jól tudom, ami egy gépre való telepítésre használható. Amikor feltelepíted egy bizonyos számítógépre, onnantól kezdve már csak azon használható. (Persze arra a gépre akár 100x is újra rakhatod.) Mivel "megjegyzi" a számítógép paramétereit és ez úgy lett kialakítva az MS-nél, hogy az alaplaphoz köti a gép fogalmát, így ezt a kulcsot másik gépen nem tudod aktiválni. Más alkatrészt, perifériát cserélhetsz, de az alaplap cserénél ez a kulcs már nem lesz érvényes.
Nyilván elképzelhető, hogy az alaplap meghibásodik egy számítógépben és emiatt kell cserélni. Ilyenkor az MS ügyfélszolgálata tud segíteni abban, hogy mi a teendő, illetve adott esetben, ha ezt elfogadják, küldhetnek egy új OEM kulcsot.
Ennél egyszerűbben nem tudom leírni...
-
-
GEPESZ66
veterán
Két asztali gépem is eredeti WIN8.1-ről lett frissítve WIN10-re.
Sajnos régiek már a gépek, 8 évesek.
Gondolkozok, hogy veszek két újat tavaszra.
Ha az új gépekre felrakom a WIN8.1-emet, akkor ezeken is feltudom frissíteni WIN10-re?
Illetve ha mindjárt a WIN10-et rakom fel, akkor már aktiválható a WIN8.1-es kulcscsal? -
HoriBali
csendes tag
Már frissítettem 7-ről, és SSD-t cserélek, nem fog kérni kulcsot?
Köszönöm! -
steele80
senior tag
Nem kell! A 1511-est telepítheted direktben és a 8.1 kulccsal aktiválod be! Ha volt egy 8.1-es jogtiszta rendszered és azt frissítetted 10-re, majd alaplapot cseréltél és feltelepítetted a 1511-es 10-est azt be tudod aktiválni a 8.1 kulcsával! Ez 100% mert ki lett próbálva!
-
SzlobiG
félisten
Üdv!
Alaplapcsere történt és most nem aktív a winem. Mi a megoldás ez esetben? Átirányított az áruházban és ott rámentem az újra aktiválásra és nem történik semmi csak "gondolkozik" az eszköz hamarosan jogtiszta lesz felirat fogad.
Win 8-as kulcsom volt azt upgradeltem szóval nem win 10-es kulcs.
-
-
törölt tag
Hali! van egy w10 home 64 bites telepítőm és kulcs nélkül felraktam a pro-t amit be is aktivált. most akkor ezt így legálisan használhatom? ugyanezen a gépen előzőleg frissítettem w8 pro-ról w10 pro-ra. sajnos a w8 telepítőlemez már nincs meg.
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
Ha win 10-et telepítek fel egy üres rendszerre már elfogadja a win7 kulcsot,vagy csak frissítésnél működik?
-
Kernel
nagyúr
Process Monitorral nézném meg.
(#31597) Shurycen
Pont azokat lehetne cserélni, amit nem cserélsz, de egyébként sem kell Win7 kulcs. Elég telepíteni és frissíteni Win10-re, ha jól emlékszem.
Ha így sikeresen aktiválódik, utána már lehet tisztán is telepíteni.
-
Shurycen
tag
Sziasztok, az volna a kérdésem, hogy tudomásom szerint a win10 hardware-hez köti az aktiválást, na most azt lehet e tudni, hogy mihez? szeretnék cserélni alaplap+cpu+vga kombót, de ugyan az maradna egyelőre a RAM-om, illtve az SSD-m és a HDD-m is.. akkor most szereznem kell megint valahonnan egy eredeti win7 kulcsot és végig vinni az egész, telepítős, aktiválós, újratelepítős procedúrát, hogy eredeti win10-em legyen?
-
raidx
őstag
válasz
diegho #31545 üzenetére
Csinálj egy regisztri mentést majd próbáld ki az alábbiakat.
"A home változatok ebből adódóan nem rendelkeznek a szükséges gpedit.msc fájllal. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezen változatok esetén nem kapcsolható ki az automatikus frissítés.
Ezen változatok esetén a regisztrációs adatbázis megfelelő bejegyzését kell módosítani. A regisztrációs adatbázis szerkesztő megnyitása után navigáljunk el a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU kulcshoz, majd itt keressük meg az AUOptions bejegyzést.
Ennek az értékét módosítsuk az alábbi értékek valamelyikére:
2 – Értesítés letöltés és telepítés előtt egyaránt
3 – Automatikus letöltés és értesítés a telepítés előtt
4 – Automatikus letöltés és ütemezés szerinti telepítés" -
Armahun
addikt
válasz
cattus #31246 üzenetére
F..
Nincs ilyen kulcs, és ha létre is hozok egyet nem érvényesül.
Minél fejlettebb egy rendszer, annál körülményesebb használni.(komolyan egyre csak butítják)
Azért szerettem volna megnövelni a listát, mert egy olyan fájl nevére lennék kíváncsi, amit régen nyitottam meg a programmal.
Hogy előkerüljön egyesével ki kell törölgetni az újakat az előzményből, hogy a régebbiek legyenek láthatóak.Esetleg valahogy nem lehet megnyitni ezeket az előzmény listákat?
-
Kindar
tag
Sziasztok!
Biztos írta már valaki valahol, de a "dobozos" szóra keresve nem találtam konkrét választ a kérdésemre így felteszem, ne haragudjatok érte.
A kérdésem az lenne, hogy ha van egy dobozos windows7 amit frissítek windows10-re majd valamiért az akció vége után újra kell telepítenem, akkor lesz-e bármi problémám a windows7 telepítése és aktiválása közben.
Az világos, hogy a windows10 csak az akció végéig aktiválható régebbi verziók kulcsával csak az nem, hogy mi történik akció után a dobozos kulcsommal.
Ha az első kérdésre az a válasz, hogy simán tudom majd használni a régi windows7 kulcsomat minden gond nélkül windows7hez akkor egy új kérdés:
Létezik egyből szűz windows10 telepítés a 7 kulcsával vagy előbb frissítés a hardver reg miatt és utána a clean install működik csak?Előre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz
imi123 #31091 üzenetére
Így van. Én nem is Win10 alól nyomtam újratelepítést, hanem USB-ről és formázva az egész SSD, szóval minden nulláról mégsem kellett beírnom a kulcsom. Amint telepítés után először bejelentkezel MS fiókkal, a felhőből csekkolja a háttérben és aktiválja viszonylag hamar.
-
imi123
őstag
Köszi!
Akkor a telepítésnél csak ugorjam át licensz kulcs beírást és telepítés után magától aktiválódik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest