Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- Genius SW 5.1 Home Theater
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutibci
újonc
Sziasztok! Nem tudom hogy jó topikot néztem e, de van egy olyan jellegű problémám, hogy kaptam egy csúnya vírust, ami miatt újra kellett tennem az op rendszert (win10). Viszont, a problémám az, hogy nem tudom beaktiválni azzal a kulccsal amivel az előző volt. Eredeti kulcsról van szó, nem aktivátor vagy ilyen jellegű dolgok. Képet csatoltam hozzá, ha valakinek hasonló cipőben volt része, megköszönném a segítségét!
-
törölt tag
Valószínűleg nem érte el az ingerküszöböt. Hajlamosak a szoftvercégek elfordítani a fejüket lényeg az ő termékeiket használják minél többen, aztán egyszer vesz legálisat is az ember. Hivatalosan már a Win7-8 kulcsról frissítés sem él, gyakorlatilag pedig simán elfogadja a Win10, és OEM kulcsokat is lehet új alaplapra vinni.
-
cigam
titán
Pedig nem az. Valószínűleg elfogadja a kapott kulcsot, de attól nem lesz legális példány. Egy e-mailben küldött Windows 10 telepítőkód, garantáltan mennyiségi licenc kód. Addig él, amíg a Microsoft ki nem üti. Lehet soha, lehet 1 hónap múlva.
A hivatalosnak tűnő magyar oldalon az (X) jelzést is látta? Ami a fizetett hirdetés jele, vagyis nem a saját kútfőből írt ajánlásuk, hanem pénzt kaptak azért hogy megjelentessék azt az írást.
Az a fura, hogy az MS még nem készített egy tájékoztató oldalt ezekről a töredék áron nepperkedőkről.
-
milu
aktív tag
Egy ismerősöm számítógépet akar vásároolni. Amit néz, az Win10 nélküli gép lenne és a vásárlást követően vásárolna külön Win10 oprendszert.
Amit kinézett az az alábbi linken található Win10 lenne!
A kérdés az, hogy a licencelés jogszerűsége miatt az innen rendelt kulcs használata és futtatása a gépén jogszerű-e? (szerintetek milyen korlátozások lehetnek ennek a kulcsnak a megvásárlása után a használata miatt?)
Azért kérdezem itt a fórumban, mert tegnap írtam az Win10 kulcs eladójának, de eddig még nem érkezett válasz, a honlapon pedig nem találtam a kérdéssel kapcsolatos leírást. (Mivel hivatalosnak tűnő magyar oldalon látta az ismerősöm a hirdetést, etzért megbízik a honlap jogszerűségében)
-
Geth
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Home-ból Home lesz, a bitness meg irreleváns, tekintve hogy nem számít külön SKU-nak (kulcs jó mindkettőre).
-
Témához tartozik, ezért nem rakom OFF-ba.

Van Vista 32bit (Home Premium) , Win7 32bit Home Premium , Win7 x64 Pro "Retail" és ebből a Vistán kívül a 2 db W7-t tudtam "Upgradelni" / telepíteni (SN-k szerint) a Win10 x64 Pro -t (listából kiválasztva és a W7 keyeket elfogadta). Ez így normális? (mind eredeti lemezes/matricás szoftver) van 2 laptop amire újra raknám a rendszert és így ezeket a kulcsokat felhasználva lehetséges? (a notikon levő szoftverek eredete nem ismert, lehet viragbolti verzió, mivel rendszerrel lettek véve)
-
Ablakos
addikt
Ezen a linken található kulcs OEM vagy minden további (fejleszett) hardverre használható? Nem szeretnék fél évre op. rendszert venni.
-
allein
addikt
Sziasztok. Szeretnék kérni egy kis segítséget. Bátyám laptopjára telepítettek egy win10-et, egy hónapja. Most kéri a kulcsot ami nincs, ennek ellenére azt jelzi a windows, hogy aktíválva van.
Milyen módon tudom hivatalosan aktíválni, hol tudok vásárolni egy hivatalos kulcsot? Amennyiben ezt a kulcsot megadom, aktíválódik majd a windows10?
-
válasz
üzenetére
Én ezért is vettem 2 lemezes (32&64 bit) kiszerelést, amihez külön kártyán volt a key is hozzá.
Igaz nincs hozzá SN matrica amit fel lehet ragasztani, de nem OEM és bárhova, bármikor feltehető és nem szűnik meg.
Amúgy régen vettem már ilyen "Retail" Pro Key-t is (mikor még aktívan toltam az eBay-t) és fene tudja jó lehet még vagy sem, Az még Win7 -es rendszerhez volt.
Win10 Pro "Retail" kulcsot vettem tavaly, de az bontatlan csomagolásban kaptam és CZE verzió volt (onnan származott a Csehektől) az a mai napig jó és az is jó is lesz.Mint ahogy mondod, igaz!
Egy key önmagában kb. semmit nem ér, nem lehet tudni az eredetét, felhasználhatósági idejét sem tudni.
-
törölt tag
válasz
lanszelot
üzenetére
A játékoknak egyrészt semmi köze ehhez, másrészt az olcsóbb helyeken gyakran lopott adatokkal veszik a kódokat, amiket a kiadó szépen visszavon.
Szóval 80 ezer forint az MS-nél a Win10 Pro, te pedig megvennéd ugyanazt most 3600 forintért? Egy digitális terméket? Vajon miért ekkora az árkülönbözet?
Egyik linkelt oldal sem írja, hogy ezek milyen kulcsok, honnan vannak. Sokszor MSDN-en kapott kulcsokat adnak el, amiket bármikor letilthat az MS. Esetleg nem is működik a kulcs, vagy már felhasználták, de vannak annyira jófejek ezek az eladók, hogy kérdés nélkül küldenek újat. Kérdés.
Persze lehet, hogy használt licenceket árulnak, például leselejtezett gépekről, ezt megtehetik. A te dolgod, hogy megbízol-e ezekben, de senki sem fogja helyettük bizonyítani, hogy jogtiszták. Egy kód önmagában még nem jelent semmit.
-
Joker88
őstag
válasz
savior
üzenetére
májusra ígérték, hogy hónap eleje,közepe,vége, azt nemtudom, de tőlem csúszhat is, csak legyen normálisan megszerkesztve.. Állítólag most olyan problémát észleltek,hogy ha rá van dugva egy USB tároló-eszköz a gépre (akár USB-s HDD,akár USB kulcs) már hibaüzenettel leáll a telepítés.. igaz-e vagy sem,nemtudom,csak olvastam nemrégen..
-
AsakuraDave
őstag
Hali,
Windows 10 PRO-ra szeretnék váltani és látom,hogy aprón valami irdatlan olcsón vannak OEM kulcsok
Ha most telepítenék egy win10et a hdd-mre de késöbb ssd-re szeretném akkor azzal az OEM verzióval nem kéne hibába ütköznöm,igaz? Illetve hol tudnám a win10 pro 64bitet letölteni? -
Bence942
tag
Helló valaki tud olyan oldalt ahol 10 dolcsiért lehet win 10 kulcsot vásárolni? (privátba küldjétek az oldalakat ne legyen reklámszag...)
-
-
kutkut
addikt
Sziasztok!
Itt egy kommentben azt olvastam, a mennyiségi licencben vásárolt kulcsokat is lehet értékesíteni. Ezt valaki meg tudná erősíteni/cáfolni?
Utánanéztem az áraknak - aprón is... Akik kb. 15-20k-ért árulják, azok miben különböznek azoktól, akiktől 3-4k-ért beszerezhető? Tényleg van valami különbség, vagy csak szimplán pofátlanabbak?

-
vallas
őstag
Sziasztok!
A jelenlegi konfigom egy intel i5-s, GTX1060 vga-s,gép amin a win 10 egy eredeti win 8-ról lett upgradelve.
Meg van az új konfig, egy Ryzen 2600-s AMD -s konfig, ebbe is a 1060-s vga kerül , szokásos alaplap, proci, ram csere lesz.
Megpróbálom, hogy hát ha elindul a win, ha leszedem a régi drivereket a csere előtt, de ha nem jön össze, akkor hogy lehet kinyerni a telepítőkulcsot, a mostani winből?
Vagy elég lenne csak egy friss telepítőbe, beírni a win8 kulcsot, ami elvileg meg van?
Előre is köszi!
-
Geth
veterán
válasz
tylerddd
üzenetére
A kérdésem az lenne, hogy a BIOS-ban milyen beállítások szükségesek a telepítés megkezdése előtt?
UEFI lesz az, de a kérdés nem biztos hogy szerencsés, például fogalmunk sincs milyen beállításokra van lehetőség az adott laptop UEFI-jében. Általában a laptopoknál kevesebb beállításra van lehetőség, így egyszerűbb lehet ha azokra kigyűjtve keresel/kérdezel rá.NVMe ~ Ilyenkor a sata beállításoknak van értelme?
Ha nincs SATA eszközöd, akkor semmit nem befolyásol NVMe esetén.
Nálam nincs SATA, így a komplett controllert letiltottam, de nem tudjuk hogy Nálad a kérdéses opció magára a controllerre vonatkozik, vagy pl. csak annak módjára (AHCI/RAID/legacy)?
Ha van SATA eszközöd, vagy a beállítás nem a teljes controller kikapcsolására vonatkozik, én meghagynám AHCI módban.Legyen a secure boot bekapcsolva vagy ne?
Lényegtelen, lehet telepíteni úgy is hogy be van kapcsolva. Ekkor Setup módba kell rakni ha van ilyen opció, illetve szokott olyan menüpont lenni amivel telepíthetőek az alapértelmezett kulcsok, arra érdemes rábökni.
De akár ki is kapcsolhatod a telepítés idejére és csak utólag kapcsolod be.Ezen felül egyes UEFI-k esetén szokott lenni Fast Boot vagy Ultra Fast Boot, általában előfeltétel, hogy ha tud is CSM-et (BIOS emuláció), az legyen kikapcsolva.
(#98565) vlevi: kicsit mindig elsírom magam amikor látok valakit File Explorer-rel dolgozni, annyira nem hatékony gyakorlatilag bármilyen orthodox dual pane file managerhez képest

-
macilaci78
nagyúr
Haver vett egy HP Z420-as gépet egy Kingston A400 120 GB SSD-vel. A géphez jár Win7 kulcs, telepítene rá Win10et, de hibába ütközik.
-
zolee001
őstag
válasz
adika4444
üzenetére
Igy igaz,a matrica azt jelenti,hogy OEM igy minden felmerülö problémával a gép gyártojához kell fordulnod,amennyiben te magad vásároltad volna meg külön a windowst (külön) és nem géppel együtt akkor tudnád tölteniw az MS töl
A torrentes "megesküszöm MSDN érintetlen iso" ime egy részlet az nfo-bol
"Aktivalas (legalis):
- Elinditod az activation.bat-ot.
- A megjeleno ablak megfelelo rubrikajaba beirod a legalis kulcsot, majd az Activate gombra kattintasz.Aktivalas (nem legalis):
- Elinditod a W10 Digital Activation-t.
- Kozepen a Activate Windows 10 gombra kattintunk.
- Megvarod, amig az aktivator befejezi az aktivalast.
Fontos: ehhez az aktivalashoz elengedhetetlen, hogy a gep internetre csatlakozzon!"Valahogyan az én MSDN gyári telepitökészleteim nem tartalmaznak activator.bat filet
Aztán,hogy mik vannak még elrejtve ezekben az "érintetlen MSDN telepitökben" azt ki tudja
-
FistXL
senior tag
Sziasztok!
Honnan érdemes letölteni a Win 10-et, MS oldaláról vagy nCore-ról? Utóbbiban integrálva vannak a legújabb frissítések, de nem szeretnék vírusosat használni
. Lehetőleg Home N kéne, a legkevesebb előre telepített bloatware-el, és a lehető leggyorsabb működéssel, ami nem lassul be 3 hónap után. Eredeti kulcsom van hozzá természetesen.Köszönöm

-
Kékes525
félisten
válasz
üzenetére
A tweaker programot alig-alig használok, attól, hogy megvan. A vírusirtók csak paranoiából vannak meg. Utoljára 90-es évek közepén volt vírusom, akkor is én engedtem véletlenül szabadon az akkori vírus gyűjteményemből.
(#98211) Geth
"Az is lehetne költői kérdés, hogy mitől van az, hogy Neked szükséged van ennyi utility progira"
Ebben igazad van.

"shell ext"
Mint fentebb írtam, és láthattad is, nem használok olyat. Az eredetit használom már, sokkal régebb, mint ahogy a hiba történt.
"szépen kilistázzák pl. a reg kulcsokat amikhez hozzányúlnak?"
Sajnos nem. De ennek semmi jelentősége, hazudhatnak is. Ezt látom. [kép]
De az, hogy nem látom, az önmagában még nem indok az elvetésre. A Windowsnál sem látod, hogy pontosan milyen cuccaidról ad információt a Microsoftnak és azt sem, hogy mikor mit csinál egész pontosan. És ezt az összes programról el lehet mondani. Csak az lenne az igazi transzparencia, ha minden program forráskódja a kezedbe lenne és pontosan végig tesztelnéd őket. Ez viszont nonszensz. Valamilyen szinten meg kell bízni a gyártókban.
(#98214) Doky586

-
Geth
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
Az is lehetne költői kérdés, hogy mitől van az, hogy Neked szükséged van ennyi utility progira, és mit csinál rosszul az akinek ezektől mentesen sincs problémája

Amikor írod, hogy látod mit csinálnak ezek a progik, ez alatt azt érted, hogy szépen kilistázzák pl. a reg kulcsokat amikhez hozzányúlnak? Mert ha nem, akkor nem pontosan értem hogy mit látsz, vagy esetleg procmonnal kimentetted miket írkálnak át?
Ha esetleg kiderül, hogy valami shell ext miatt zuhan össze az explorer, talán érdemes lesz átgondolni, hogy mennyire látod mit csinálnak ezek a programok. -
-
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valaki aki frissített Win 8.1 Pro-ról Win 10 Pro-ra, ide adná a Win 8.1 termék kulcsát, hogy átírhassam az Enterpriese verziómat?

-
kutkut
addikt
Sziasztok!
Megfelelő Windows 10 kiadás (ESD - mennyiségi licenc - refurbished) kiválasztásában, és jogtiszta módon történő vásárlásában kérem most a segítségeteket! Két napja nézem a Microsoft honlapját, fórumokat, de még mindig nem tiszta a kép.

Sokáig az volt, hogy a termékkulcs mellé kell COA matrica. ESD-nél ugye ilyen nincs. Ott mire érdemes figyelni, hogy "bebiztosítsd magad" (hogy jogtisztán vásárolj)?
Ha felújított (refurbished) Windowst veszek, akkor mit kéne átadnia az eladónak a termékkulcs mellett? COA matrica (+ számla) elég? Vagy azokat csak valami leharcolt géppel együtt lehet venni, így azt is mellékelni kéne? Mondjuk elvileg csak az OEM van a géphez kötve, úgyhogy ebben
nsem vagyok biztos. Retail kulcsot is el lehet így adni újra? Ha igen, akkor csak COA matricával együtt "szabadna" átvenni, vagy elég egy számla?Itt egy kommentben azt olvastam, a mennyiségi licencben vásárolt kulcsokat is lehet értékesíteni. Ezt valaki meg tudná erősíteni/cáfolni?
Utánanéztem az áraknak (aprón is)... Akik kb. 15-20k-ért árulják, azok miben különböznek azoktól, akiktől 3-4k-ért beszerezhető? Tényleg van valami különbség, vagy csak szimplán pofátlanabbak?

Egyébként hol lehetne arról tájékozódni, hogy melyik bolt tekinthető hivatalos Microsoft viszonteladónak? Egy Microsoftos fórumon találtam hozzá egy linket, de a link nem működik, legalábbis valahova teljesen máshova irányít. (Jó pár éves a beszélgetés, és ez a legnagyobb problémám, hogy a legtöbb infó régi, elavult; a linkek nem működnek, a jogszabályok megváltoztak stb.)
Valaki rendet tudna tenni a fejemben/fejekben? A válaszokat előre is köszönöm!

-
Csupingo
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Neked valami szuper főnöki kulcsod lehet, bármire tudsz váltani.

-
zolee001
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez most hogy?
OEM az okay de hogy Enterprise???OEM:SLP (System Locked Pre-installation): OEM SLP keys are preinstalled by the OEM on the machine. End-users normally does not get to see the product key, unless when using product key viewers to retrieve the key manually. Data embedded in the BIOS (in SLIC table), together with the digitally signed certificate (OEM cert), is used to validate the product key. SLP keys will work with any OEM SLP system, regardless of the OEM system’s brand, i.e. not brand specific.
OEM SLP product keys are the only keys that are able to perform offline activation instantly and locally, without going online or connecting to Microsoft server. OEM SLP keys are only issued to big manufacturers such as Dell, Asus, Sony, etc.Magyarul a kulcsod OEM ráadásul vmelyik gyártó által mellékelt termékhez
Aztán hogyan csináltál ebböl Ent verziot..... -
válasz
King Unique
üzenetére
Kipróbáltam a PM_2013 -al is.
Kikapcsolt CSM és akár ki akár be-kapcsolt SB mellett elindul a grub, indítja a PM-et: 4db pingvin 1oldalnyi szöveg és "Setting up devices..." és itt megáll nem lép tovább percek alatt se, de ctrl+alt+del re ujraindítja a gépet. Ha bekapcsolom a CSM-et akkor innen továbblép és bejön a grafikus felület.
Na ezt most hogy értelmezzem?
v1 - már a 2013-as PM is SB képes, csak valami vga kompatibilitási problémám van..
v2 - nem SB kompatibilis ez a PM, csak nem működik a SB hiába kapcsolom be.
v3 - így működik a SB.A 4 pingvin alatti listában láthatók a lemezek nevei, memória méret stb. Nekem nem világos. A biosban SB alatt ha a kulcs-installálást választom akkor csinál valamit, de hogy melyik merevlemezről vagy melyik pendriveról vagy az internetről az talány..
-
Én hoztam fel a portable mp3-mat mert nekem az jött le hogy ha egy portable, elavult, várjálcsak,... unsecure (tanulok
) TrueCrypt veszélyes akkor az mp3 is az. Erre írtad te:
Tehát Te azt mondod, hogy egy program disken elfoglalt tárhelyétől függ, hány rést tartalmazhat. Van egy rossz hírem: nem így van." És ezért a felvetésemért Csicso is kinevetett, most meg mégse veszélyes?
Ezért kérdeztem hogy valaki magyarázza el, hogyan tud potenciális veszélyforássá válni bármelyik is.
A TrueCrypt konténer a megfelelő jelszó vagy kulcs nélkül gyakorlatilag feltörhetetlen, ezt Poplacsek fórumtárs nemrégen írta le itt és a program fejlesztőjének a visszavonulása okát is. A futtatása közben mivel portable, nem támadható, nem szemetel. Akkor most miért is felejtős? Mert régi? Mert esetleg a fejlesztőt térdre kényszerítették külső nyomással és ugye le kellett írnia hogy "nem biztonságos".
Erre is kérném Döglött rókát, világosítson fel hogy akkor én miért is ne terjesszem ennek a programnak a saját használatáról tapasztaltakat? A régi verzióról beszélek, nem ami már esetleg tényleg backdoor-t nyit. Vagyis itt a régi a jobb. -
Én Home verziót talán még Toshiba C660 laposon használtam (nem sokat, mert a lapost gyorsan túladtam)
(#97853) zolee001:

(#97854) csicso82 & (#97861) core i7: Pedig érzetre olyan, amit írtam és van benne ráció. Anno mikor még nem voltak elérhetők így a rendszerek (Microsoft letöltési oldalon) akkor innen-onnan beszerzett verziók nem voltak olyan minőségileg, mint a lemezes "eredeti" verziók. (stabilitást és egyéb mást tekintve) bár ez még Win7 fénykorában volt. Mind1, elfér a Pro nálam a laposon, így teljes lesz a kép.

A Home kulcsot kinyomtattam, mert lehet még hasznát fogom tudni venni majd. (vagy nem) de gondolom az csak ezen a laposon használható fel, mert termék specifikus key. (lehet) - alaplapot cseréltek (Asus szakszervizben) és arra is ráírták (BIOS-ban) a "régi" key-t vagy mi. -
kutga
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Megvannak a kulcsok. Valahol...

-
Dragon3000
nagyúr
Ha 2 gépen használok win10-et és szeretném összekapcsolni az ms fiókommal a cd kulcsokat, ilyenkor érdemes a két gépnek külön ms fiókot csinálni vagy mehet egyre a kettő? A lényeg, hogy ha valami miatt gépcsere történne, a következő gépre tudjam aktiválni a windowst.
-
zolee001
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Beirod a kulcsot és jo esetben megköszöni,nagy csodára nem kell számitani ugyanis a binárisok ott vannak a gépeden csak nincsenek "aktiválva" illetve tiltott állapotban vannak a pro funkciók amik az upgrade után engedélyezve lesznek
-
Zotya84
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A leírásod alapján, amennyiben az eredeti helyen már nem használják/deaktiválták a licencet, úgy minden probléma nélkül mennie kell (még, minthogy hivatalosan már nem megy, gyakorlatilag még mindig megeszi a 10 telepítő 7/8 kulcsokat is, és aktiválja is. 190x-nél nem tudom, azt még nem próbáltam így, de a 1809-ig ment még a múlt héten.)
-
hegegabi80
addikt
Nos alaplap+cpu+memória kicserélve. Egész hamar fel is állt a rendszer, csak a lan-t, meg audiót kellett egyenlőre újratenni.
Viszont újraaktiválás nem sikerül, hiába próbálom a leírtaknak megfelelően. Ezek szerint csak OEM volt a korábbi win7 kulcsom, vagy ki tudja, régen volt már. Esetleg még valami ötlet?
Ha nincs akkor adom tovább a lappal, ha kell. -
Cr00py
senior tag
válasz
Fred23
üzenetére
Én is jártam hasonlóan. Én is lapot/ cpu-t cseréltem. 1151-ről váltottam 2066-ra. Nem telepítettem újra a rendszert. alaplaphoz tettem fel pár drivert. Annyi szerencsém volt, hogy mind 2 rog.
MS fiók miatt aktív is maradt, de a kulcsom megvan, mivel dobozos win10-t vettem még anno.
-
válasz
hegegabi80
üzenetére
A Win10 szinte bármit elvisel, de a kulcsod könnyen elveszhet. Mondjuk ha van M$ fiókod, nagy baj nem lehet.
-
Cs1csó
titán
válasz
smallmer
üzenetére
Sajnos igen, ez egy nagy biznisz, dolgozol egy nagy cégnél hozzáférsz egy ilyen mester kulccsal amivel "sok" gépet lehet aktiválni és magadnak gyártasz kulcsokat amiket pár ezer forintért árulsz, gondold el 20-30-at elad 5 ezer forintos áron az TISZTA 100-1500k-s haszon úgy hogy ő SEMMIT sem tett - ugye ezek a kulcs átadások is emil-en mennek.
BizB
Igen az lehet, hogy jót jelent, de majd lesz itt aki a kulcsok eredetiségének megállapításához jobban ért és remélhetőleg olvassa a hozzászólásodat és ha pontosításra szorulok akkor ír.
Egy biztos, ha valaki 100%-osan biztosra akar menni az csak COA matrica és számla birtokában lehet.
-
smallmer
őstag
-
King Unique
titán
válasz
core i7
üzenetére
Ha már a 19H1-et is hosszabban tesztelik pont emiatt, akkor vélhetően a 19H2-nél is hasonlóan fognak majd eljárni. Amúgy a 1809-nél valóban voltak bakik, de eleve nem mindenkit érintettek az egyes problémák. Sőt, itt a topikban is voltak olyanok, akik meg sem várták az 1. körben kiadott hivatalos megjelenését, hanem feltolták és használták gond nélkül a kiszivárgott verziót.
Ha a W7 támogatása megszűnik és továbbra is Windows kell a delikvensnek, akkor meg úgyis előbb-utóbb váltania kell majd újabb Windowsra, ahol a fő opció eleve a Windows 10 lesz. Lehet ugyan akár 8.1-re is, de az anno nem kellett a népnek, meg ahhoz nem jó a 7-es kulcsa, ami megint nem utolsó szempont. 
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Amíg van lehetőség folyamatosan frissítem a cégnél lévő gépeket win7-ről win10-re... Egyenlőre a Win10 csont nélkül elfogadja a win7-es kulcsot, és elméletileg használható marad...
Viszont van 10db asztali HP konfiguráció, amin nincs rajta a Windows matrica, gyárilag telepítve kaptuk. Igenám, de a win10 telepítéséhez meg kell adni egy kulcsot... Ilyen esetben mit tehetek? Honnan tudhatom meg a gyári windows7 kulcsát a gépnek? Vagy honnan kellene megközelítenem a dolgot?
Olyat is hallottam, hogy a biosban van letárolva, de nem találtam ott sem a kulcsot...
-
kezo0
addikt
Sziasztok, ma váratlanul megoldódott egy hetek óta fennálló Win 10-es problémám, de azért leírom, mert az a tanulság, hogy néha az a legjobb, ha csak várunk.

Szóval az történt, hogy hetek óta nem működött a timeline. Régebben működött, aztán egyszer csak, egyik napról a másikra (talán egyik kisebb update után? de ez egyáltalán nem biztos) megszűnt létezni, és a Task View mindig csak az éppen futó programok ablakait mutatta, kicsiben.
Rákerestem külföldi fórumokon a jelenségre, és azt láttam, hogy elég sokaknál előfordul, igazából nem nagyon tudni, hogy mi okból. Találtam is rá megoldási javaslatokat, egyiket-másikat ki is próbáltam (pl. registry-szerkesztéssel bizonyos hiányzó kulcsok létrehozása), de nálam egyik sem segített – és az olvasottak alapján ezzel nem voltam egyedül. Igazából az sem derült ki, hogy ugyanaz a workaround miért oldja meg egyeseknél a dolgot, másoknál meg miért nem...
Már épp készültem rá, hogy megírjam itt a problémát, amikor tegnapról mára hirtelen újra megjelent a timeline, anélkül, hogy bármit csináltam volna. Nem jött új frissítés, nem volt közben kikapcsolva/újraindítva sem a gép, szóval rejtély, mitől javult meg, de most a Task View-ra kattintva újra egy hónapra visszamenően mutatja minden tevékenységemet a timeline. Vagyis a kis rohadék ugyanúgy naplózott mindent, mint korábban, csak nem volt hajlandó megjeleníteni nekem, bármit csináltam...
Valószínűleg sosem fogom megtudni, hogy most egyszeriben mitől működik újra. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Marci112233
üzenetére
Itt bejelentkezel azzal az ms fiókoddal, amivel összekapcsoltad a kulcsod, ha az eszközök között látod az aktuális géped, akkor elméletileg rendben van.
-
gippazoid
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
De van. 1809-re frissült a win10 a telepítés után és azt hittem, gond van a szolgáltatóval, mert 20 évet ment vissza az időben a böngészés sebessége, meg be se töltött oldalakat. Csak azóta jó mióta a registry-be beírtam azt a kulcsot. Ezt a megoldást idén januárban találták ki, addig egy komplett script-et kellett volna futtatni.
Edge, IE és Firefox nem érintett.
2 hete telepített Win10, ami lelőhetetlenül frissíti magát - ezért szüneteltettem a használatát 1,5 évig - legújabb Chrome.
CryptSvc service leállítására 1 órára megjavul.
-
gippazoid
őstag
Sziasztok!
Két kérdésem van:
1. Win10 alatt hogyan lehetne megoldani azt, hogy a taskbar-ra kitűzött és háttérben futó alkalmazások ikonja ki legyen emelve? Most csak egy kis kék csík van az ikon szélén (jobb oldalt van a taskbar-om) de én alig veszem azt észre. Ha ki lenne úgy emelve, mint az éppen fókuszban lévő app, akkor könnyebben észrevenném.
2. A 2018 áprilisi Win10 frissítés (1709 utáni?) a Chrome böngésző működését akadályozza, "Establishing secure connection..." és alig tölt be oldalakat, vagy nem frissíti. Más böngészőt nem érint a probléma. Ha jól olvastam, saját certificate-ek kiadóját próbálja visszaellenőrizni és loop-ba kerül. Erre korábban készült egy script ami a registry-ben állít át dolgokat, madj végül sikerült odáig csiszolni, hogy egyetlen kulcsot kell hozzáadni Flag néven "1" értékkel és megjavul a Chrome.
Csak saját cert-ek nem lehetnek így.Van erre másik megoldás vagy még mindig semmi? Se a Microsoft se a Google nem javította lassan 1 éve a problémát.
-
Geth
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Tekintve hogy a kulcsok nem tesznek különbséget a 32/64 bit között, így az áraknak sem kellene

Ha valahol külön áron szerepelnek, ott átb*szás lesz. -
NoOne1976
őstag
Szeretnék áttérni Win 10-re, és venni hozzá legális kulcsot. Itthoni használatra volna, de fogalmam sincs, hogy Home vagy Pro verziót vegyek. Illetve gondolom elég volna a Home, de érdekes módon a Pro picivel olcsóbb most akcióban.
Melyik verziót érdemes megvennem?
-
Hokunda
senior tag
Üdv
Az előbb volt egy olyan win összeomlásom, mint még soha. Simán böngésző volt nyitva - nem voltam a gépnél - majd arra jövök vissza, mintha egy ezeréves katódsugárcsöves tvt bámulnék, kép nincs, hanem hangyás a kijelző. Csak resetre reagált, mondjuk az meg is oldotta látszólag, de kíváncsi lennék.
Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Dátum: 2019. 03. 24. 14:44:56
Eseményazonosító:41
Feladatkategória
63)
Szint: Kritikus
Kulcsszavak: (70368744177664),(2)
Felhasználó: SYSTEM
Számítógép: DESKTOP-IAU6DOI
Leírás:
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>6</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000400000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2019-03-24T13:44:56.284729100Z" />
<EventRecordID>17216</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>DESKTOP-IAU6DOI</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">0</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
<Data Name="BootAppStatus">0</Data>
<Data Name="Checkpoint">0</Data>
<Data Name="ConnectedStandbyInProgress">false</Data>
<Data Name="SystemSleepTransitionsToOn">5</Data>
<Data Name="CsEntryScenarioInstanceId">0</Data>
<Data Name="BugcheckInfoFromEFI">false</Data>
<Data Name="CheckpointStatus">0</Data>
</EventData>
</Event>Ebből valaki ki tudja hámozni a problémát? (meghaladja az ismereteimet)
Ha számít a win eredeti, nem warez.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Dave567
üzenetére
Ha OEM tudomásom szerint alapértelmezetten 3x lehet aktiválni a második esetben már telefonálni kell az ms-nek, pl meghalt az alaplap ezért cserélni kellett és szeretnéd újra aktiválni a Windows-t. Kivéve EU tagállamokban, mert az EU-s törvények miatt, ha össze van kapcsolva az ms fiókoddal a CD kulcs, akkor tovább tudod vinni, új gépen belépsz az ms fiókoddal és aktiválás hibajavítás vagy mi a neve és úgy meg lehet oldani az újra aktiválást. Ha RETAIL verzió azt eleve tovább viheted korlát nélkül csak ügye nem használható egyszerre több gépen.
-
Dragon3000
nagyúr
OEM, beregisztrálja az alaplapot, amit ha jól emlékszem telefonon 3x engednek tovább vinni. Pl tönkre ment az alaplap kifogás. De ha jól tudom EU tagállamokban, ha össze van kötve a licenc az ms fiokoddal, akkor tovább tudod vinni, mint a retal verziót. Az elektronikus rész gondolom, az amit írtál is, hogy csak a kulcs van benne.
-
pintyesz
senior tag
Üdv!
Ha win 10 Enterprise-t befrissítem egy Win 10 Professional kulcssal az működni fog? -
tomic
addikt
Sziasztok!
Virágbolti Winemet szeretném legalizálni. Beszereztem egy kulcsot hozzá. A kérdésem az lenne kell esetleg az aktiválás előtt tennem valamit a korábbi aktivátor törlésen kívül?
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586
üzenetére
+1 szerintem ez egy bullshit, 3 lehetőség van:
- venni egy teljesen hivatalos helyről - ahogy írtad számla matrica stb.
- vagy használni aktiválás nélkül
- venni egy régebbi használt pl. Windows 7-es kulcsot - persze ott is legyen matrica és régi számla stb. és onnan upgradelni -
-
petya2012
őstag
lehetne mégegy kérdésem?
a win10 tiszta telepítésénél megadtam a termékkulcsot(legális),viszont az aktiválásnál azt írja,hogy a Windowst a Microsoft fiókjához kapcsolt digitális licenccel aktiválták
ez jó így vagy alatta a termékkulcs frissítésénél beírjam a kulcsot??még a médiaadatfolyamtovábbításról is kérdeznék...
win7-nél simán ment,de itt hiába nyomok a bekapcsolásra nem engedi
-
King Unique
titán
válasz
palfitom
üzenetére
Mármint ha gyárilag Windows 10-zel van előtelepítve és újabb típusú laptop akkor pláne nem kell kulcsot keresgélni, kiolvasni. Az UEFI BIOS-ban ott van az OEM key, onnan kiolvassa és automatikusan aktiválódik a rendszer. De ha egyszer már telepítve lett arra a gépre és sikeresen aktiválni, akkor ugyanazt a kiadást újratelepítve szintén nem kell a termékkulccsal szórakozni. Ezt a telepítő is világosan leírja, illetve felkínálja erre az esetre a nincs termékkulcsom opciót.
-
King Unique
titán
válasz
Ghost84
üzenetére
A hibaüzenet elég egyértelmű, nem jó a kulcs (elgépelted?), vagy nem a telepítőben elérhető kiadásokhoz való. De akkor már az aktiválásnál problémáznia kellene, nem a telepítésnél bedobnia. Ha 8.1 Pro kulcsod van és érvényes, akkor az a 10 Pro kiadáshoz jó lehet, már ha még mindig elfogadja a 10-es telepítője a 7/8,1 kulcsokat (vsz igen). Aztán nem derült ki, hogy a telepítő (ISO) honnan van, de ha Microsofttól letöltve, akkor azokban eleve van többek között Pro kiadás is. Egyébként nem muszáj a telepítésnél megadni a termékkulcsot, a nincs termékkulcsom opciót és a megfelelő kiadást választva, telepítve ráér utána is.
-
Geth
veterán
válasz
KonzolKartel
üzenetére
-
Döglött Róka
veterán
válasz
üzenetére
Oké

Szóval a feladat a következő, kézzel fogunk kék halált okozni:
Fontos hogy a pagefile mérete 200mb-al több legyen mint a rendszermemóriád. Legyen a C:-n kétszer annyi helyed mint a memóriád. 4 gb esetén 8.
Ezeket a reg kulcsokat állítsd be:
HKLM\System\CurrentControlSet\Services\kbdhid\Parameters - CrashOnCtrlScroll REG_DWORD value of 0x01.HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CrashControl - CrashDumpEnabled REG_DWORD 0x1.
Indítsd újra a gépet.
Újraindulás után állítsd le a gépet, amikor jön a hiba, tartsd nyomva a Ctrl-t majd nyomd meg kétszer a Scroll Lock-ot. Ha mindent jól állítottál be akkor kékhalálod lesz. Várd meg, míg eléri a 100%-ot.
Ha elindult a gép és minden rendben ment akkor a c:\Windows-ban találsz egy memory.dmp file-t aminek a mérete a rendszermemóriáddal fogy megegyezni nagyjából. Tömörítsd be és töltsd fel valahova ahonnan le tudom szedni. Ha szerencsénk van, akkor látjuk majd melyik driver-re várunk leállításkor.
Bővebben a dump-okról itt olvashatsz.
@Winnie The P: Az egy hálózati nyomtató...
-
King Unique
titán
válasz
sgergi
üzenetére
Ha rákeresel, akkor le volt írva írva ebben a topikban is már egynéhányszor, hogy ez a lehetőség hivatalosan már évek óta megszűnt. De a gyakorlatban még mindig működhet és a beszámolók alapján szokott is, akár pl. most is. Ha 8.1 Pro kulcsod van, akkor az a 10 Pro kiadáshoz jó lehet, mint azt a táblázat is szemlélteti.
Amúgy meg kipróbálod, aztán kiderül.
-
Ernesto78
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni benneteket, hogy lehet-e két különböző laptopot és win10-et aktiválni ugyanazon microsoft fiókra ha mindkét laptopnak saját új win10 kulcsa van?
Feltelepítettem a win10-et mindkét laptopra ugyanazzal a microsoft fiókkal és az egyik lett már aktiválva egy elektronikus licenszel egy hónapja és most vettem egy másik licenszet a másik laptophoz.
Esetleg meglehet változtatni a fiókot a másik laptopon amit aktiválni szeretnék?köszi

-
zolee001
őstag
válasz
Kékes525
üzenetére
Ember nem tudja fejböl a registry beállitásokat de barátunk a google és a MS megfelelö site-ja ahol pontosan vagyon dokumentálva és buherlás elött illik egy back up-ot késziteni amennyiben valami félresikerülne
Ezzel a modszerrel az ember tudja mit állitott el és vissza is tudja tölteni az eredeti kulcsot ellenben a tweaker maszlagokkal amik ki tudja mit müvelnek a rendszerrel már a telepitése során is. -
Kékes525
félisten
Ahhoz képest jobb megoldás szerintem az a szirszar tweaker progi, amikor nem tudod, hogy hogyan lehet másképp, hol van az a regisztry kulcs, amit meg kellene változtatni és mire kellene beállítani az értéket. Nem mindenki tudja, nem mindenki akarja megtanulni a regisztry buherálását és veszélytelen ahhoz képest, hogy a regisztryhez nyúlj és ott véletlenül elállíts valamit (nem te, hanem a third-party user).
Szerintem ugyanúgy téves leírni mindenféle tweaker progit, mint amikor nyakra-főre használom mindenre, mint egy csodaszert. Mind kettő szélsőséges álláspont, ami szerintem kerülendő. -
King Unique
titán
válasz
Imi1981
üzenetére
Nyilván igen, akár a mentésből (lemezképfájl) állítod vissza, akár klónozod. Jó az Acronis is ilyen célra, ahogyan a népszerű Macrium Reflect szintén. Egy másik válaszban le van írva néhány dolog, ami esetedben is aktuális lehet. A licenc és a Windows aktiválásának szempontjából pedig maga a hardver (géped) számít, nem a háttértár. Vagyis a HDD / SSD cseréje egy másikra nem befolyásolja, ellenben ha pl. alaplapot cserélsz, akkor az már igen. De akár még az utóbbi esetben is megoldható az újraaktiválás, meg ha OEM helyett retail kulcsod van, akkor az átvihető másik gépre.
-
King Unique
titán
válasz
galaxys80
üzenetére
Mehetne egyből a 10-es telepítése a 7-es kulcsával, felesleges az upgrade-del vesződni. Már ha még mindig elfogadja (kipróbálod).
(#96046) sgerg:
Az egyes slmgr parancsokkal le lehet kérdezni a licencinformációkat. Ha nem tartósan aktivált, hanem lejárati időhöz kötött, akkor vsz 180 napos KMS aktiválás... Meg ha home használatra Enterprise kiadás van rajtuk, akkor az megint gyanús.
-
-
King Unique
titán
válasz
Pityu89
üzenetére
Itt egyrészt a hallgatói licenc nem feltétlen lesz érvénytelen a jogviszony megszűnésével. Ha Imagine (DreamSpark) retail kulcsot kaptál, akkor az akár utána is használható tovább. Ha központi aktiválást használó változat, annál reálisabb a lejárat, ahogyan pl. az O365-nél is. De a konkrétumokat az oktatási intézménynél kellene megérdeklődni.
Másrészt el kell dönteni, hogy most a 8.1-et akarod tovább használni, vagy váltani akarsz Windows 10-re. Ha az előbbi, akkor használod tovább a 8.1-et a meglévő, vagy az új termékkulccsal. Illetve attól, hogy másik Pro termékkulcsot adsz meg, még nyilván nem kell újratelepíteni. Ha Windows 10-re akarsz váltani, akkor kellhet újratelepítés. De itt is egyrészt elvileg még mindig opció lehet (ki kell próbálni) akár a 7/8.1 kulcsokkal történő aktiválás. Másrészt nemcsak a reinstall jöhet szóba, hanem akár az upgrade is pl. az MCT-vel, vagy a letöltött W10 ISO-t a fájlkezelőben felcsatolva és a gyökerében a setup.exe fájlt futtatva. De ha nincsen nagyon belakva a rendszer és nem gond a újratelepítés, akkor célszerűbb lenne inkább tiszta lappal kezdeni.
-
pintyesz
senior tag
Üdv!
Win 10 Home-ot aktiváltam egy Win 7 pro kulcssal.
Aktiváció után frissített elég hosszan,majd restart után Win 10 Pro lett.
Az érdekesség,hogy az előző win 10 home kulcsot előtte kiolvastam aida64-el és frissítés után a Win 10 pro kulcs, teljesen különböző lett mindkettőtől.
Ez normális így? -
mcmike
őstag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Rendben, köszi! Meg mindenki másnak is a tanácsokat...

Szerintem megy a levesbe a mostani kulcs (jó lesz a gyerek gépére), én meg veszek egy rendes Pro változatot.
Tudnátok ajánlani megbízható forrást hardverapróról vagy üzletet ahol jó áron lehet beszerezni? Bocsi ha ez OFF, jöhet priviben is...

-
mcmike
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ahhoz van kulcsom... azaz Pro N kulcsom van.
Miért? Minden codec már alapból benne van a windows-ban? Akkor csak szedjem le a K-Lite-ot?

-
sloja
csendes tag
Sziasztok!
Biosba épített, jogtiszta WIN10 home-ot szeretnék upgrade-elni win10 pro-ra.
Szeretném megtartani a jelenlegi programokat.
Tunátok tippet adni, hogy melyik kulcs típust kéne megvásárolnom? ( lehetőleg max 10k-ig, esetleg refurb. )
Hol indítsam az upgrade-et utána, a Store-ból? -
kkp900
senior tag
Sziasztok!Lenne egy kis problémám megvettem a termék kulcsot a Goodoffer24.com
oldalról egy Windows 10 Pro termék kulcsot.Jelenleg egy 10 Home fut rajta ,és ha beírom a kódot a másik termék kulcs megadásához és nyomunk egy Tovább gombot akkor ez a Hiba van:Error Code: 0xc004f050?!!
Mit csinálunk rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Ultra jó ajánlattal lépheti át a Vivo a 7000 mAh-t
- Netfone
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- HDTV HD010 kül/beltéri FULL HD/4K tv antenna / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Ha a W7 támogatása megszűnik és továbbra is Windows kell a delikvensnek, akkor meg úgyis előbb-utóbb váltania kell majd újabb Windowsra, ahol a fő opció eleve a Windows 10 lesz. Lehet ugyan akár 8.1-re is, de az anno nem kellett a népnek, meg ahhoz nem jó a 7-es kulcsa, ami megint nem utolsó szempont. 
(MiCrosofT)