- Hővezető paszták
- Házimozi haladó szinten
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Több játékon engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valaki aki frissített Win 8.1 Pro-ról Win 10 Pro-ra, ide adná a Win 8.1 termék kulcsát, hogy átírhassam az Enterpriese verziómat?
-
kutkut
addikt
Sziasztok!
Megfelelő Windows 10 kiadás (ESD - mennyiségi licenc - refurbished) kiválasztásában, és jogtiszta módon történő vásárlásában kérem most a segítségeteket! Két napja nézem a Microsoft honlapját, fórumokat, de még mindig nem tiszta a kép.
Sokáig az volt, hogy a termékkulcs mellé kell COA matrica. ESD-nél ugye ilyen nincs. Ott mire érdemes figyelni, hogy "bebiztosítsd magad" (hogy jogtisztán vásárolj)?
Ha felújított (refurbished) Windowst veszek, akkor mit kéne átadnia az eladónak a termékkulcs mellett? COA matrica (+ számla) elég? Vagy azokat csak valami leharcolt géppel együtt lehet venni, így azt is mellékelni kéne? Mondjuk elvileg csak az OEM van a géphez kötve, úgyhogy ebben
nsem vagyok biztos. Retail kulcsot is el lehet így adni újra? Ha igen, akkor csak COA matricával együtt "szabadna" átvenni, vagy elég egy számla?Itt egy kommentben azt olvastam, a mennyiségi licencben vásárolt kulcsokat is lehet értékesíteni. Ezt valaki meg tudná erősíteni/cáfolni?
Utánanéztem az áraknak (aprón is)... Akik kb. 15-20k-ért árulják, azok miben különböznek azoktól, akiktől 3-4k-ért beszerezhető? Tényleg van valami különbség, vagy csak szimplán pofátlanabbak?
Egyébként hol lehetne arról tájékozódni, hogy melyik bolt tekinthető hivatalos Microsoft viszonteladónak? Egy Microsoftos fórumon találtam hozzá egy linket, de a link nem működik, legalábbis valahova teljesen máshova irányít. (Jó pár éves a beszélgetés, és ez a legnagyobb problémám, hogy a legtöbb infó régi, elavult; a linkek nem működnek, a jogszabályok megváltoztak stb.)
Valaki rendet tudna tenni a fejemben/fejekben? A válaszokat előre is köszönöm!
-
Csupingo
veterán
válasz
MaxxDamage #98076 üzenetére
Neked valami szuper főnöki kulcsod lehet, bármire tudsz váltani.
-
zolee001
őstag
válasz
MaxxDamage #98062 üzenetére
Ez most hogy?
OEM az okay de hogy Enterprise???OEM:SLP (System Locked Pre-installation): OEM SLP keys are preinstalled by the OEM on the machine. End-users normally does not get to see the product key, unless when using product key viewers to retrieve the key manually. Data embedded in the BIOS (in SLIC table), together with the digitally signed certificate (OEM cert), is used to validate the product key. SLP keys will work with any OEM SLP system, regardless of the OEM system’s brand, i.e. not brand specific.
OEM SLP product keys are the only keys that are able to perform offline activation instantly and locally, without going online or connecting to Microsoft server. OEM SLP keys are only issued to big manufacturers such as Dell, Asus, Sony, etc.Magyarul a kulcsod OEM ráadásul vmelyik gyártó által mellékelt termékhez
Aztán hogyan csináltál ebböl Ent verziot..... -
válasz
King Unique #98032 üzenetére
Kipróbáltam a PM_2013 -al is.
Kikapcsolt CSM és akár ki akár be-kapcsolt SB mellett elindul a grub, indítja a PM-et: 4db pingvin 1oldalnyi szöveg és "Setting up devices..." és itt megáll nem lép tovább percek alatt se, de ctrl+alt+del re ujraindítja a gépet. Ha bekapcsolom a CSM-et akkor innen továbblép és bejön a grafikus felület.
Na ezt most hogy értelmezzem?
v1 - már a 2013-as PM is SB képes, csak valami vga kompatibilitási problémám van..
v2 - nem SB kompatibilis ez a PM, csak nem működik a SB hiába kapcsolom be.
v3 - így működik a SB.A 4 pingvin alatti listában láthatók a lemezek nevei, memória méret stb. Nekem nem világos. A biosban SB alatt ha a kulcs-installálást választom akkor csinál valamit, de hogy melyik merevlemezről vagy melyik pendriveról vagy az internetről az talány..
-
Én hoztam fel a portable mp3-mat mert nekem az jött le hogy ha egy portable, elavult, várjálcsak,... unsecure (tanulok
) TrueCrypt veszélyes akkor az mp3 is az. Erre írtad te:
Tehát Te azt mondod, hogy egy program disken elfoglalt tárhelyétől függ, hány rést tartalmazhat. Van egy rossz hírem: nem így van." És ezért a felvetésemért Csicso is kinevetett, most meg mégse veszélyes?
Ezért kérdeztem hogy valaki magyarázza el, hogyan tud potenciális veszélyforássá válni bármelyik is.
A TrueCrypt konténer a megfelelő jelszó vagy kulcs nélkül gyakorlatilag feltörhetetlen, ezt Poplacsek fórumtárs nemrégen írta le itt és a program fejlesztőjének a visszavonulása okát is. A futtatása közben mivel portable, nem támadható, nem szemetel. Akkor most miért is felejtős? Mert régi? Mert esetleg a fejlesztőt térdre kényszerítették külső nyomással és ugye le kellett írnia hogy "nem biztonságos".
Erre is kérném Döglött rókát, világosítson fel hogy akkor én miért is ne terjesszem ennek a programnak a saját használatáról tapasztaltakat? A régi verzióról beszélek, nem ami már esetleg tényleg backdoor-t nyit. Vagyis itt a régi a jobb. -
MaxxDamage
félisten
Én Home verziót talán még Toshiba C660 laposon használtam (nem sokat, mert a lapost gyorsan túladtam)
(#97853) zolee001:
(#97854) csicso82 & (#97861) core i7: Pedig érzetre olyan, amit írtam és van benne ráció. Anno mikor még nem voltak elérhetők így a rendszerek (Microsoft letöltési oldalon) akkor innen-onnan beszerzett verziók nem voltak olyan minőségileg, mint a lemezes "eredeti" verziók. (stabilitást és egyéb mást tekintve) bár ez még Win7 fénykorában volt. Mind1, elfér a Pro nálam a laposon, így teljes lesz a kép.
A Home kulcsot kinyomtattam, mert lehet még hasznát fogom tudni venni majd. (vagy nem) de gondolom az csak ezen a laposon használható fel, mert termék specifikus key. (lehet) - alaplapot cseréltek (Asus szakszervizben) és arra is ráírták (BIOS-ban) a "régi" key-t vagy mi. -
kutga
félisten
válasz
Döglött Róka #97871 üzenetére
Megvannak a kulcsok. Valahol...
-
Dragon3000
nagyúr
Ha 2 gépen használok win10-et és szeretném összekapcsolni az ms fiókommal a cd kulcsokat, ilyenkor érdemes a két gépnek külön ms fiókot csinálni vagy mehet egyre a kettő? A lényeg, hogy ha valami miatt gépcsere történne, a következő gépre tudjam aktiválni a windowst.
-
zolee001
őstag
válasz
MaxxDamage #97837 üzenetére
Beirod a kulcsot és jo esetben megköszöni,nagy csodára nem kell számitani ugyanis a binárisok ott vannak a gépeden csak nincsenek "aktiválva" illetve tiltott állapotban vannak a pro funkciók amik az upgrade után engedélyezve lesznek
-
Zotya84
őstag
válasz
MaxxDamage #97794 üzenetére
A leírásod alapján, amennyiben az eredeti helyen már nem használják/deaktiválták a licencet, úgy minden probléma nélkül mennie kell (még, minthogy hivatalosan már nem megy, gyakorlatilag még mindig megeszi a 10 telepítő 7/8 kulcsokat is, és aktiválja is. 190x-nél nem tudom, azt még nem próbáltam így, de a 1809-ig ment még a múlt héten.)
-
hegegabi80
addikt
Nos alaplap+cpu+memória kicserélve. Egész hamar fel is állt a rendszer, csak a lan-t, meg audiót kellett egyenlőre újratenni.
Viszont újraaktiválás nem sikerül, hiába próbálom a leírtaknak megfelelően. Ezek szerint csak OEM volt a korábbi win7 kulcsom, vagy ki tudja, régen volt már. Esetleg még valami ötlet?
Ha nincs akkor adom tovább a lappal, ha kell. -
Cr00py
senior tag
válasz
Fred23 #97721 üzenetére
Én is jártam hasonlóan. Én is lapot/ cpu-t cseréltem. 1151-ről váltottam 2066-ra. Nem telepítettem újra a rendszert. alaplaphoz tettem fel pár drivert. Annyi szerencsém volt, hogy mind 2 rog.
MS fiók miatt aktív is maradt, de a kulcsom megvan, mivel dobozos win10-t vettem még anno.
-
válasz
hegegabi80 #97716 üzenetére
A Win10 szinte bármit elvisel, de a kulcsod könnyen elveszhet. Mondjuk ha van M$ fiókod, nagy baj nem lehet.
-
Cs1csó
titán
válasz
smallmer #97518 üzenetére
Sajnos igen, ez egy nagy biznisz, dolgozol egy nagy cégnél hozzáférsz egy ilyen mester kulccsal amivel "sok" gépet lehet aktiválni és magadnak gyártasz kulcsokat amiket pár ezer forintért árulsz, gondold el 20-30-at elad 5 ezer forintos áron az TISZTA 100-1500k-s haszon úgy hogy ő SEMMIT sem tett - ugye ezek a kulcs átadások is emil-en mennek.
BizB
Igen az lehet, hogy jót jelent, de majd lesz itt aki a kulcsok eredetiségének megállapításához jobban ért és remélhetőleg olvassa a hozzászólásodat és ha pontosításra szorulok akkor ír.
Egy biztos, ha valaki 100%-osan biztosra akar menni az csak COA matrica és számla birtokában lehet.
-
smallmer
őstag
-
King Unique
titán
válasz
core i7 #97467 üzenetére
Ha már a 19H1-et is hosszabban tesztelik pont emiatt, akkor vélhetően a 19H2-nél is hasonlóan fognak majd eljárni. Amúgy a 1809-nél valóban voltak bakik, de eleve nem mindenkit érintettek az egyes problémák. Sőt, itt a topikban is voltak olyanok, akik meg sem várták az 1. körben kiadott hivatalos megjelenését, hanem feltolták és használták gond nélkül a kiszivárgott verziót.
Ha a W7 támogatása megszűnik és továbbra is Windows kell a delikvensnek, akkor meg úgyis előbb-utóbb váltania kell majd újabb Windowsra, ahol a fő opció eleve a Windows 10 lesz. Lehet ugyan akár 8.1-re is, de az anno nem kellett a népnek, meg ahhoz nem jó a 7-es kulcsa, ami megint nem utolsó szempont.
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Amíg van lehetőség folyamatosan frissítem a cégnél lévő gépeket win7-ről win10-re... Egyenlőre a Win10 csont nélkül elfogadja a win7-es kulcsot, és elméletileg használható marad...
Viszont van 10db asztali HP konfiguráció, amin nincs rajta a Windows matrica, gyárilag telepítve kaptuk. Igenám, de a win10 telepítéséhez meg kell adni egy kulcsot... Ilyen esetben mit tehetek? Honnan tudhatom meg a gyári windows7 kulcsát a gépnek? Vagy honnan kellene megközelítenem a dolgot?
Olyat is hallottam, hogy a biosban van letárolva, de nem találtam ott sem a kulcsot...
-
kezo0
addikt
Sziasztok, ma váratlanul megoldódott egy hetek óta fennálló Win 10-es problémám, de azért leírom, mert az a tanulság, hogy néha az a legjobb, ha csak várunk.
Szóval az történt, hogy hetek óta nem működött a timeline. Régebben működött, aztán egyszer csak, egyik napról a másikra (talán egyik kisebb update után? de ez egyáltalán nem biztos) megszűnt létezni, és a Task View mindig csak az éppen futó programok ablakait mutatta, kicsiben.
Rákerestem külföldi fórumokon a jelenségre, és azt láttam, hogy elég sokaknál előfordul, igazából nem nagyon tudni, hogy mi okból. Találtam is rá megoldási javaslatokat, egyiket-másikat ki is próbáltam (pl. registry-szerkesztéssel bizonyos hiányzó kulcsok létrehozása), de nálam egyik sem segített – és az olvasottak alapján ezzel nem voltam egyedül. Igazából az sem derült ki, hogy ugyanaz a workaround miért oldja meg egyeseknél a dolgot, másoknál meg miért nem...
Már épp készültem rá, hogy megírjam itt a problémát, amikor tegnapról mára hirtelen újra megjelent a timeline, anélkül, hogy bármit csináltam volna. Nem jött új frissítés, nem volt közben kikapcsolva/újraindítva sem a gép, szóval rejtély, mitől javult meg, de most a Task View-ra kattintva újra egy hónapra visszamenően mutatja minden tevékenységemet a timeline. Vagyis a kis rohadék ugyanúgy naplózott mindent, mint korábban, csak nem volt hajlandó megjeleníteni nekem, bármit csináltam...
Valószínűleg sosem fogom megtudni, hogy most egyszeriben mitől működik újra. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Marci112233 #96999 üzenetére
Itt bejelentkezel azzal az ms fiókoddal, amivel összekapcsoltad a kulcsod, ha az eszközök között látod az aktuális géped, akkor elméletileg rendben van.
-
gippazoid
őstag
válasz
Doky586 #96952 üzenetére
De van. 1809-re frissült a win10 a telepítés után és azt hittem, gond van a szolgáltatóval, mert 20 évet ment vissza az időben a böngészés sebessége, meg be se töltött oldalakat. Csak azóta jó mióta a registry-be beírtam azt a kulcsot. Ezt a megoldást idén januárban találták ki, addig egy komplett script-et kellett volna futtatni.
Edge, IE és Firefox nem érintett.
2 hete telepített Win10, ami lelőhetetlenül frissíti magát - ezért szüneteltettem a használatát 1,5 évig - legújabb Chrome.
CryptSvc service leállítására 1 órára megjavul.
-
gippazoid
őstag
Sziasztok!
Két kérdésem van:
1. Win10 alatt hogyan lehetne megoldani azt, hogy a taskbar-ra kitűzött és háttérben futó alkalmazások ikonja ki legyen emelve? Most csak egy kis kék csík van az ikon szélén (jobb oldalt van a taskbar-om) de én alig veszem azt észre. Ha ki lenne úgy emelve, mint az éppen fókuszban lévő app, akkor könnyebben észrevenném.
2. A 2018 áprilisi Win10 frissítés (1709 utáni?) a Chrome böngésző működését akadályozza, "Establishing secure connection..." és alig tölt be oldalakat, vagy nem frissíti. Más böngészőt nem érint a probléma. Ha jól olvastam, saját certificate-ek kiadóját próbálja visszaellenőrizni és loop-ba kerül. Erre korábban készült egy script ami a registry-ben állít át dolgokat, madj végül sikerült odáig csiszolni, hogy egyetlen kulcsot kell hozzáadni Flag néven "1" értékkel és megjavul a Chrome.
Csak saját cert-ek nem lehetnek így.Van erre másik megoldás vagy még mindig semmi? Se a Microsoft se a Google nem javította lassan 1 éve a problémát.
-
Geth
veterán
válasz
Dragon3000 #96932 üzenetére
Tekintve hogy a kulcsok nem tesznek különbséget a 32/64 bit között, így az áraknak sem kellene
Ha valahol külön áron szerepelnek, ott átb*szás lesz. -
NoOne1976
őstag
Szeretnék áttérni Win 10-re, és venni hozzá legális kulcsot. Itthoni használatra volna, de fogalmam sincs, hogy Home vagy Pro verziót vegyek. Illetve gondolom elég volna a Home, de érdekes módon a Pro picivel olcsóbb most akcióban.
Melyik verziót érdemes megvennem? -
Hokunda
senior tag
Üdv
Az előbb volt egy olyan win összeomlásom, mint még soha. Simán böngésző volt nyitva - nem voltam a gépnél - majd arra jövök vissza, mintha egy ezeréves katódsugárcsöves tvt bámulnék, kép nincs, hanem hangyás a kijelző. Csak resetre reagált, mondjuk az meg is oldotta látszólag, de kíváncsi lennék.
Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Dátum: 2019. 03. 24. 14:44:56
Eseményazonosító:41
Feladatkategória63)
Szint: Kritikus
Kulcsszavak: (70368744177664),(2)
Felhasználó: SYSTEM
Számítógép: DESKTOP-IAU6DOI
Leírás:
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>6</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000400000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2019-03-24T13:44:56.284729100Z" />
<EventRecordID>17216</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>DESKTOP-IAU6DOI</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">0</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
<Data Name="BootAppStatus">0</Data>
<Data Name="Checkpoint">0</Data>
<Data Name="ConnectedStandbyInProgress">false</Data>
<Data Name="SystemSleepTransitionsToOn">5</Data>
<Data Name="CsEntryScenarioInstanceId">0</Data>
<Data Name="BugcheckInfoFromEFI">false</Data>
<Data Name="CheckpointStatus">0</Data>
</EventData>
</Event>Ebből valaki ki tudja hámozni a problémát? (meghaladja az ismereteimet)
Ha számít a win eredeti, nem warez.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Dave567 #96795 üzenetére
Ha OEM tudomásom szerint alapértelmezetten 3x lehet aktiválni a második esetben már telefonálni kell az ms-nek, pl meghalt az alaplap ezért cserélni kellett és szeretnéd újra aktiválni a Windows-t. Kivéve EU tagállamokban, mert az EU-s törvények miatt, ha össze van kapcsolva az ms fiókoddal a CD kulcs, akkor tovább tudod vinni, új gépen belépsz az ms fiókoddal és aktiválás hibajavítás vagy mi a neve és úgy meg lehet oldani az újra aktiválást. Ha RETAIL verzió azt eleve tovább viheted korlát nélkül csak ügye nem használható egyszerre több gépen.
-
Dragon3000
nagyúr
OEM, beregisztrálja az alaplapot, amit ha jól emlékszem telefonon 3x engednek tovább vinni. Pl tönkre ment az alaplap kifogás. De ha jól tudom EU tagállamokban, ha össze van kötve a licenc az ms fiokoddal, akkor tovább tudod vinni, mint a retal verziót. Az elektronikus rész gondolom, az amit írtál is, hogy csak a kulcs van benne.
-
pintyesz
senior tag
Üdv!
Ha win 10 Enterprise-t befrissítem egy Win 10 Professional kulcssal az működni fog? -
tomic
addikt
Sziasztok!
Virágbolti Winemet szeretném legalizálni. Beszereztem egy kulcsot hozzá. A kérdésem az lenne kell esetleg az aktiválás előtt tennem valamit a korábbi aktivátor törlésen kívül?
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #96538 üzenetére
+1 szerintem ez egy bullshit, 3 lehetőség van:
- venni egy teljesen hivatalos helyről - ahogy írtad számla matrica stb.
- vagy használni aktiválás nélkül
- venni egy régebbi használt pl. Windows 7-es kulcsot - persze ott is legyen matrica és régi számla stb. és onnan upgradelni -
-
petya2012
őstag
lehetne mégegy kérdésem?
a win10 tiszta telepítésénél megadtam a termékkulcsot(legális),viszont az aktiválásnál azt írja,hogy a Windowst a Microsoft fiókjához kapcsolt digitális licenccel aktiválták
ez jó így vagy alatta a termékkulcs frissítésénél beírjam a kulcsot??még a médiaadatfolyamtovábbításról is kérdeznék...
win7-nél simán ment,de itt hiába nyomok a bekapcsolásra nem engedi -
King Unique
titán
válasz
palfitom #96294 üzenetére
Mármint ha gyárilag Windows 10-zel van előtelepítve és újabb típusú laptop akkor pláne nem kell kulcsot keresgélni, kiolvasni. Az UEFI BIOS-ban ott van az OEM key, onnan kiolvassa és automatikusan aktiválódik a rendszer. De ha egyszer már telepítve lett arra a gépre és sikeresen aktiválni, akkor ugyanazt a kiadást újratelepítve szintén nem kell a termékkulccsal szórakozni. Ezt a telepítő is világosan leírja, illetve felkínálja erre az esetre a nincs termékkulcsom opciót.
-
King Unique
titán
válasz
Ghost84 #96239 üzenetére
A hibaüzenet elég egyértelmű, nem jó a kulcs (elgépelted?), vagy nem a telepítőben elérhető kiadásokhoz való. De akkor már az aktiválásnál problémáznia kellene, nem a telepítésnél bedobnia. Ha 8.1 Pro kulcsod van és érvényes, akkor az a 10 Pro kiadáshoz jó lehet, már ha még mindig elfogadja a 10-es telepítője a 7/8,1 kulcsokat (vsz igen). Aztán nem derült ki, hogy a telepítő (ISO) honnan van, de ha Microsofttól letöltve, akkor azokban eleve van többek között Pro kiadás is. Egyébként nem muszáj a telepítésnél megadni a termékkulcsot, a nincs termékkulcsom opciót és a megfelelő kiadást választva, telepítve ráér utána is.
-
Geth
veterán
válasz
KonzolKartel #96225 üzenetére
-
Döglött Róka
veterán
válasz
#63718632 #96188 üzenetére
Oké
Szóval a feladat a következő, kézzel fogunk kék halált okozni:
Fontos hogy a pagefile mérete 200mb-al több legyen mint a rendszermemóriád. Legyen a C:-n kétszer annyi helyed mint a memóriád. 4 gb esetén 8.
Ezeket a reg kulcsokat állítsd be:
HKLM\System\CurrentControlSet\Services\kbdhid\Parameters - CrashOnCtrlScroll REG_DWORD value of 0x01.HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CrashControl - CrashDumpEnabled REG_DWORD 0x1.
Indítsd újra a gépet.
Újraindulás után állítsd le a gépet, amikor jön a hiba, tartsd nyomva a Ctrl-t majd nyomd meg kétszer a Scroll Lock-ot. Ha mindent jól állítottál be akkor kékhalálod lesz. Várd meg, míg eléri a 100%-ot.
Ha elindult a gép és minden rendben ment akkor a c:\Windows-ban találsz egy memory.dmp file-t aminek a mérete a rendszermemóriáddal fogy megegyezni nagyjából. Tömörítsd be és töltsd fel valahova ahonnan le tudom szedni. Ha szerencsénk van, akkor látjuk majd melyik driver-re várunk leállításkor.
Bővebben a dump-okról itt olvashatsz.
@Winnie The P: Az egy hálózati nyomtató...
-
King Unique
titán
válasz
sgergi #96190 üzenetére
Ha rákeresel, akkor le volt írva írva ebben a topikban is már egynéhányszor, hogy ez a lehetőség hivatalosan már évek óta megszűnt. De a gyakorlatban még mindig működhet és a beszámolók alapján szokott is, akár pl. most is. Ha 8.1 Pro kulcsod van, akkor az a 10 Pro kiadáshoz jó lehet, mint azt a táblázat is szemlélteti.
Amúgy meg kipróbálod, aztán kiderül. -
Ernesto78
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni benneteket, hogy lehet-e két különböző laptopot és win10-et aktiválni ugyanazon microsoft fiókra ha mindkét laptopnak saját új win10 kulcsa van?
Feltelepítettem a win10-et mindkét laptopra ugyanazzal a microsoft fiókkal és az egyik lett már aktiválva egy elektronikus licenszel egy hónapja és most vettem egy másik licenszet a másik laptophoz.
Esetleg meglehet változtatni a fiókot a másik laptopon amit aktiválni szeretnék?köszi
-
zolee001
őstag
válasz
Kékes525 #96172 üzenetére
Ember nem tudja fejböl a registry beállitásokat de barátunk a google és a MS megfelelö site-ja ahol pontosan vagyon dokumentálva és buherlás elött illik egy back up-ot késziteni amennyiben valami félresikerülne
Ezzel a modszerrel az ember tudja mit állitott el és vissza is tudja tölteni az eredeti kulcsot ellenben a tweaker maszlagokkal amik ki tudja mit müvelnek a rendszerrel már a telepitése során is. -
Kékes525
félisten
Ahhoz képest jobb megoldás szerintem az a szirszar tweaker progi, amikor nem tudod, hogy hogyan lehet másképp, hol van az a regisztry kulcs, amit meg kellene változtatni és mire kellene beállítani az értéket. Nem mindenki tudja, nem mindenki akarja megtanulni a regisztry buherálását és veszélytelen ahhoz képest, hogy a regisztryhez nyúlj és ott véletlenül elállíts valamit (nem te, hanem a third-party user).
Szerintem ugyanúgy téves leírni mindenféle tweaker progit, mint amikor nyakra-főre használom mindenre, mint egy csodaszert. Mind kettő szélsőséges álláspont, ami szerintem kerülendő. -
King Unique
titán
válasz
Imi1981 #96144 üzenetére
Nyilván igen, akár a mentésből (lemezképfájl) állítod vissza, akár klónozod. Jó az Acronis is ilyen célra, ahogyan a népszerű Macrium Reflect szintén. Egy másik válaszban le van írva néhány dolog, ami esetedben is aktuális lehet. A licenc és a Windows aktiválásának szempontjából pedig maga a hardver (géped) számít, nem a háttértár. Vagyis a HDD / SSD cseréje egy másikra nem befolyásolja, ellenben ha pl. alaplapot cserélsz, akkor az már igen. De akár még az utóbbi esetben is megoldható az újraaktiválás, meg ha OEM helyett retail kulcsod van, akkor az átvihető másik gépre.
-
King Unique
titán
válasz
galaxys80 #96050 üzenetére
Mehetne egyből a 10-es telepítése a 7-es kulcsával, felesleges az upgrade-del vesződni. Már ha még mindig elfogadja (kipróbálod).
(#96046) sgerg:
Az egyes slmgr parancsokkal le lehet kérdezni a licencinformációkat. Ha nem tartósan aktivált, hanem lejárati időhöz kötött, akkor vsz 180 napos KMS aktiválás... Meg ha home használatra Enterprise kiadás van rajtuk, akkor az megint gyanús. -
-
King Unique
titán
válasz
Pityu89 #95872 üzenetére
Itt egyrészt a hallgatói licenc nem feltétlen lesz érvénytelen a jogviszony megszűnésével. Ha Imagine (DreamSpark) retail kulcsot kaptál, akkor az akár utána is használható tovább. Ha központi aktiválást használó változat, annál reálisabb a lejárat, ahogyan pl. az O365-nél is. De a konkrétumokat az oktatási intézménynél kellene megérdeklődni.
Másrészt el kell dönteni, hogy most a 8.1-et akarod tovább használni, vagy váltani akarsz Windows 10-re. Ha az előbbi, akkor használod tovább a 8.1-et a meglévő, vagy az új termékkulccsal. Illetve attól, hogy másik Pro termékkulcsot adsz meg, még nyilván nem kell újratelepíteni. Ha Windows 10-re akarsz váltani, akkor kellhet újratelepítés. De itt is egyrészt elvileg még mindig opció lehet (ki kell próbálni) akár a 7/8.1 kulcsokkal történő aktiválás. Másrészt nemcsak a reinstall jöhet szóba, hanem akár az upgrade is pl. az MCT-vel, vagy a letöltött W10 ISO-t a fájlkezelőben felcsatolva és a gyökerében a setup.exe fájlt futtatva. De ha nincsen nagyon belakva a rendszer és nem gond a újratelepítés, akkor célszerűbb lenne inkább tiszta lappal kezdeni.
-
pintyesz
senior tag
Üdv!
Win 10 Home-ot aktiváltam egy Win 7 pro kulcssal.
Aktiváció után frissített elég hosszan,majd restart után Win 10 Pro lett.
Az érdekesség,hogy az előző win 10 home kulcsot előtte kiolvastam aida64-el és frissítés után a Win 10 pro kulcs, teljesen különböző lett mindkettőtől.
Ez normális így? -
mcmike
őstag
válasz
Cs1csó #95469 üzenetére
Rendben, köszi! Meg mindenki másnak is a tanácsokat...
Szerintem megy a levesbe a mostani kulcs (jó lesz a gyerek gépére), én meg veszek egy rendes Pro változatot.
Tudnátok ajánlani megbízható forrást hardverapróról vagy üzletet ahol jó áron lehet beszerezni? Bocsi ha ez OFF, jöhet priviben is...
-
mcmike
őstag
válasz
Döglött Róka #95462 üzenetére
Ahhoz van kulcsom... azaz Pro N kulcsom van.
Miért? Minden codec már alapból benne van a windows-ban? Akkor csak szedjem le a K-Lite-ot?
-
sloja
csendes tag
Sziasztok!
Biosba épített, jogtiszta WIN10 home-ot szeretnék upgrade-elni win10 pro-ra.
Szeretném megtartani a jelenlegi programokat.
Tunátok tippet adni, hogy melyik kulcs típust kéne megvásárolnom? ( lehetőleg max 10k-ig, esetleg refurb. )
Hol indítsam az upgrade-et utána, a Store-ból? -
kkp900
senior tag
Sziasztok!Lenne egy kis problémám megvettem a termék kulcsot a Goodoffer24.com
oldalról egy Windows 10 Pro termék kulcsot.Jelenleg egy 10 Home fut rajta ,és ha beírom a kódot a másik termék kulcs megadásához és nyomunk egy Tovább gombot akkor ez a Hiba van:Error Code: 0xc004f050?!!
Mit csinálunk rosszul? -
TRob1
veterán
válasz
Tappancs2001 #95342 üzenetére
Természetesen egy ssd csere miatt nem kell új win-t vásárolni.
ui: Simán felteszed a win-t az új ssd-re, mikor kéri a kulcsot kihagyod, ha netet kap, aktíválja magát (az esetek többségében
Ha meg mégsem, MS üfsz felhívni és segítenek. ).
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok.
Laptop mellé adott win10 kulcs egy gépen többször felhasználható?
Tehát adott a céges laptop, win 10 pro oem matricával + biosban is beírt licenszel.
Ugyanezzel a licenszel ugyanerre a gépre telepíthetek-e egy másik os-t?
Egyik lenne a "Tiszta" rendszer amit nem szemetelek tele, A másik meg amit napi szinten használok fejlesztésre, gányolásra.... -
válasz
#54072192 #95234 üzenetére
Pedig ez így működik..!
Ha OEM kulcsot fiókban átteszel másik gépre akkor az a másik gép csak addig lesz aktivált amíg ki nem lépsz vele a fiókból. Még így is előrelépés az eddigi 'nem átvihető másik gépre' módszerükhez képest.. Különben ez érthető is mert ha nem így lenne akkor 100 gépen is használhatnád egyszerre azon 1db licenszet.. -
törölt tag
És miért, mihez kell belepiszkálni? Mi nem lenne, amire bárkinek szüksége lehet?
Már mondtam korábban példaként a témázást Win10-en. Az ahhoz használt program felülír 3 darab .dll fájlt a System32 mappában, miután te kézzel átvetted a tulajdonjogot felettük. Aztán jött a 1809, és aki ezzel szórakozott, az indításkor kapott egy fekete képernyőt kurzorral.
Aztán kezdődött ugye a hibakeresés, mert hát a gép nem megy. Elszállt a VGA driver? Valamelyik gyári program kavart be? Hülye a Microsoft és bugos a rendszer? Tiltsuk a frissítést? Mi az a live Linux?
Ezt senki sem fogja megmondani addig, amíg rá nem jönnek azok, akik mókoltak, addig pedig vajon kit/mit fognak hibáztatni?Sőt, utána is. A rendszer meg közben nem jó.
Amúgy magadnak természetesen azt írsz felül amit akarsz, én mindenesetre senkinek (másnak) sem javasolnám, hogy saját maga olyan módosításokat végezzen, amik konkrétan kárt tehetnek a rendszerben, extrém esetben adatvesztéssel egybekötve (például nemrég pont volt szó itt ilyenről, mikor az EFS kulcsok nem voltak lementve). Ha a jogosultságokkal sincs valaki tisztában, akkor főleg nem kéne ezzel szórakozni, vagy utána rábízni a helyreállítást, mert talán nem lesz az olyan egyszerű. Ez a véleményem.
-
z123456z
őstag
Sziasztok.
A gépen jelenleg egy win 10 pro N szolgál. Van egy rendes, nem N-es Retail Pro kulcsom is, ezzel szeretném újrahúzni. Nem tudom, jó e a kulcs. Tehát, ha telepítés után aktíválja akkor jó, ha nem akkor nem. Ez esetben gondolom vissza kellene rakni az N verziót. Nem fog bezavarni, hogy próbálkoztam egy esetlegesen érvénytelen kulccsal? Ha pedig aktíválná a Retailt, akkor a MS fiók nem fog kiabálni, hogy nem ez a rendszer volt rajta, vagy az nem op rendszerhez kötött? Nem akarok két szék között a padlóra ülni.
Köszi. -
erdey_a
addikt
Sziasztok,
SSD-t akarok rakni a laptopomba a jelenlegi HDD helyére. Minden ami lényege már külső vinyóra mentve lett, szóval jöhetne a gyalu, de aztán felmerült bennem, hogy ha az ssd-re újratelepítem a windowst (10-es), akkor kérni fogja a kulcsot.
Namost a lapos eredetileg win7-tel lett véve, cimkéje megvan, rajta a kulcs.
Időközben persze először win 8-ra lett frissítve (megvettem anno akcióban párezerért), ahhoz is kaptam egy kulcsot.
Aztán valamikor valahogyan (gondolom az ingyenes firssítés keretében, mert win10 számlát nem találok) frissítettem win10-re, de ehhez nem találok kulcsot.
Most ráeresztettem a recovery keys progit, ami csak az utolsó 5 karaktert jeleníti meg, ami nem egyezik se a 7-es, se a 8-as kulccsal.Kérdés: mit adjak meg telepítéskor?
-
RootRulez
félisten
válasz
TiberiusX #94953 üzenetére
Ezek az OEM verziók telepítéskor a gépedhez rendelik a kulcsot, mivel változott a géped, így úgy tűnik a MS hitelesítő rendszernek, hogy másik gépen próbálták aktiválnia Te liszensszkulcsod. Szóval sztem fel kell őket hívni, ennek a pontos metódusát nem ismerem.
De a support tud neked segíteni, ha új lapod van.
-
King Unique
titán
válasz
kisza25 #94905 üzenetére
Itt azt írtad, hogy W10 Pro-val árulták, vagyis ha a tied is eredetileg azzal volt eltelepítve, akkor úgy már reális a BIOS-ban lévő kulcs. Az viszont nem derült ki, hogy akkor miért 7-es van rajta... De ha az előbbi áll, akkor mehet a 10 Pro telepítése és automatikusan aktiválódni fog majd a rendszer.
-
kisza25
félisten
válasz
-Nomad- #94890 üzenetére
Újracsomagolt, ma jött meg, ránézésre nem látszik használat nyoma, 95 pénz volt, ennyiért nekem megérte (i3-6100U+4GB+500GB 11,6")
Win7 DVD van hozzá, de nincs cd kulcs, matrica van az alján, de nincs azon se kulcs.
Amúgy win 10 proval árulták, de nem az van rajta, hanem 7 pro, de legalább 3 cellás aksi helyett meg 6 cellás van bennemondjuk a többi dolog stimmelt
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
King Unique #94868 üzenetére
En csak windows office kulcsot kaptam ingyen még általános iskolaban.. kellett volna kapjak windowst is?
Itt az olcso kulcsokat nem mindenki tartja teljesen legálisnak egyebkent.Annak a rétegnek megfelelhet akinek van tapasztalata androidon es régi gepe van/nem gamer ami egesz nagy reteg lenne. Csak hogy peldaul itt kisvárosban minden 10edik ember tud windowst telepiteni azt viszik egymashoz pendriveon a windows 10et.
Ha a windowst nem lehetne ingyen hasznalni semmilyen formaban sem akkor android alapu os-ekbol egyből tobb lenne es elterjedtebb lenne.(ez egyebkent nem lenne jo mert azert a sajat gepemre amin jatszok telefont flashelek stb stb nem raknák androidot sose)
Ez tenyleg csak a szar gépekre meg a nem gamer(meg nem hekker nem gépen dolgozó csak internetező egyszerubb usereknek jo) -
King Unique
titán
válasz
terapeuta007 #94858 üzenetére
Az egy dolog, hogy tud ezt-azt és megfelelhet egy rétegnek, viszont ha gyakorlatilag ez nem látszik olyan mértékben a desktop OS használati statisztikán, akkor gyakorlatilag nem sokat ér... Addig csak feltétles módban, mi lenne ha alapon megy ez a fejtegetés és pont emiatt valójában nincs miről beszélni.
Maga a Windows lehet fizetős operációs rendszer, de a home usereknek nem feltétlen, nem minden esetben kell megvennie, vagy éppen X tízezret fizetni érte. Ráadásul itt nemcsak arról a bizonyos trükközésről van szó, hanem a kedvezményes áron beszerezhető kulcsokról, Windowszal előtelepített hardverekről. oktatási intézmények, akár munkahely által biztosított licencekről stb. Az pedig ugye a másik, hogy hiába van xy alapból ingyenes alternatíva, ha ennek ellenére sem használják őket széles körben.
-
xkoti
senior tag
Szerintem próbáld meg a feladatkezelőt megnyitni ott lesz egy ilyen fül, hogy indítás és keresd ki a skyepot majd jobb klikk rá és tiltás.
Doky586 Nem stresszelek rá annyira az jobban idegesített volna fel ha mielőtt törlöm nem próbálkoztam volna meg mindennel
Furcsa de egyébként nekem mikor titkosítottam semmilyen kulcsot nem kért hogy adjak meg.
De köszönöm a választ így most már tudom mindent meg próbáltam -
-
xkoti
senior tag
válasz
King Unique #94770 üzenetére
Bocsánat hogy lemaradt az EFS titkosítást használtam az E maghajtómon ahol csak az adatokat tárolom.
Azt amit linkeltél az összes lépést megcsináltam kivéve az cmd-s verziót.
Olvastam hogy a a kulcsot exportálni kellett volna, de sajnos mint mondtam elfelejtettem.A cmd-s dolog se működött akkor ennyi :/
-
zzola
titán
válasz
viperabácsi #94616 üzenetére
Retail vagy Oem a kulcs? Show Key Plus nevű store applikációval meg tudod nézni a kulcsot.
-
viperabácsi
addikt
Üdv ! Lenne egy kérdésem . Adott egy régi 775-ös lap amely tartósan aktivált win 10 es 8.1 -ről frissítve. A lap haldoklik. Át lehet vinni valahogy az aktivációt microsoft fiókra , hogy az új gép is aktivált legyen. Nincs semmilyen kulcsom, csak a lapra regisztrált win .
-
Keem1
veterán
-
Keem1
veterán
Hölgyek, urak! Adott egy hölgyismerős Asus laptopja, amin még a 2 évvel ezelőtt vett gép előre telepített, azóta totál teleszemetelt Windows 10-e fut. Újrahúznám. De akkor már az eddig megjelent frissítéseket is tartalmazó, letölthető ISO-ról. Magamnak már megcsináltam ugyanezt, a beírt lincesz kulcsból tudta, milyen windowsom van. Nos, itt jön a bökkenő, a gép "seggén" nincs a kulcs, ismerős meg már valószínűleg rég elhagyta a gép papírjait. Mit tudok tenni? Kéne az a fránya termékkulcs, elővadászható-e valahogy a most rajta lévő Windowsból?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged