Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kutkut

    addikt

    Sziasztok!

    Megfelelő Windows 10 kiadás (ESD - mennyiségi licenc - refurbished) kiválasztásában, és jogtiszta módon történő vásárlásában kérem most a segítségeteket! Két napja nézem a Microsoft honlapját, fórumokat, de még mindig nem tiszta a kép. :(

    Sokáig az volt, hogy a termékkulcs mellé kell COA matrica. ESD-nél ugye ilyen nincs. Ott mire érdemes figyelni, hogy "bebiztosítsd magad" (hogy jogtisztán vásárolj)?

    Ha felújított (refurbished) Windowst veszek, akkor mit kéne átadnia az eladónak a termékkulcs mellett? COA matrica (+ számla) elég? Vagy azokat csak valami leharcolt géppel együtt lehet venni, így azt is mellékelni kéne? Mondjuk elvileg csak az OEM van a géphez kötve, úgyhogy ebben nsem vagyok biztos. Retail kulcsot is el lehet így adni újra? Ha igen, akkor csak COA matricával együtt "szabadna" átvenni, vagy elég egy számla?

    Itt egy kommentben azt olvastam, a mennyiségi licencben vásárolt kulcsokat is lehet értékesíteni. Ezt valaki meg tudná erősíteni/cáfolni?

    Utánanéztem az áraknak (aprón is)... Akik kb. 15-20k-ért árulják, azok miben különböznek azoktól, akiktől 3-4k-ért beszerezhető? Tényleg van valami különbség, vagy csak szimplán pofátlanabbak? :)

    Egyébként hol lehetne arról tájékozódni, hogy melyik bolt tekinthető hivatalos Microsoft viszonteladónak? Egy Microsoftos fórumon találtam hozzá egy linket, de a link nem működik, legalábbis valahova teljesen máshova irányít. (Jó pár éves a beszélgetés, és ez a legnagyobb problémám, hogy a legtöbb infó régi, elavult; a linkek nem működnek, a jogszabályok megváltoztak stb.)

    Valaki rendet tudna tenni a fejemben/fejekben? A válaszokat előre is köszönöm! :R

    [ Szerkesztve ]

    Meizu MX3 32GB

Új hozzászólás Aktív témák