- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Aktív témák
-
Marharepa
csendes tag
atty: Nem biztos, hogy ugyan az a kettőtök problémája, de elég valószínű mivel a tünetek kísértetiesen hasonlítanak. A pagefile hoz pedig annyi köze van, mint a fizikai memóriához: Ha az fizikai+virtuális memória elérhető mérete nagyobb, akkor a a felhasználható memóriakorlát is nagyobb, így nagyobb file-oknál jelentkezik csak a probléma. Tehát, vagy teszel még memóriát a gépbe, vagy manuálisan átállítod a virtuális memória méretét (pagefile) így kitolhatod a határt.
Az élet elég hosszú, de nem elég széles. -
atty
tag
Jah, azt nem mondtam, de Fat32-es a filerendszer, egyébként mi köze lenne a page file mérethez?
-
e_Yoda
csendes tag
Atty !
Nekem is detto ugyanez a problémám van otthon ! Kurvasoxor előfordult már és nem tudom, hogy miért lehet, csak sejteni tudom. Vannak ötleteim, meg tapasztalataim, amikre rájöttem. Ezeket most leírom ide:
1. Nem csak 1 gépen fordult elő nekem, máshol is jelentkezett a probléma. Minden esetben 256 RAM volt a gépben.
2. Annyi szent, hogy nekem azóta van, mióta átváltottam NTFS filerendszerrre. FAT32-vel nem volt ilyen gondom.
3. Frissen telepített rendszernél nem jelentkezik a dolog.
4. Eddig csak Win2000-ben tapasztaltam, XP-n nemtom, hogy van-e.
5. Nem csak másolásnál van, hanem kicsomagolásnál is.
6. Ha hálón keresztül másolok és én küldöm az adatot egy gépnek, akkor is probléma van. Ha viszont tőlem visznek, akkor semmi gond.
Sejtésem:
Ha a Win2000-ben CTRL+ALT+DEL -t nyomsz és bemész a feladatkezelőbe, átváltasz a Teljesítmény fülre, akkor bal alul lehet figyelemmel követni a Lefoglalt memóriát. Nos, nekem nagyon az az érzésem, hogy a Korlát melletti szám lehet ebben a ludas. Ha 256-nál több RAM van, akkor ez a Korlát is megnő. Nézd meg, neked mennyi, nekem általában 630-700 megányi. 512 RAM esetén már 1300 mega szokott lenni, szal sztem ilyenkor az 1.4-1.5 gigás fileoknál jelentkezne a dolog.
A suliban a tanárom egy elég komoly rendszergazda, de ő még nem találkozott a problémával. Nos nekem azt tanácsolta, hogy próbáljam meg manuálisan a page file kezelést beállítani. Nos, megmondom őszintén, még nem próbáltam ki, de elképzelhető, hogy ez megoldaná a problémát.
Természetesen a fentebb leírt sejtéseim egyáltalán nem biztosak, bár többen mondták, hogy valszeg jó irányban kapizsgálok.
Remélem tudtam segíteni valamit és ha esetleg megtalálod a problémára a választ/megoldást, akkor írd már meg ! :) Köszi !
Na pá !
Yoda -
atty
tag
Új fejlemény. Most pl. olyat mondott másolás megszakadása után, hogy megtelt a lemez (20GB-os winyón még volt 11GB szabad hely: vigyor). Mi a franc?
-
atty
tag
Azzal nincs is gond. De mit is kell ott keresnem?!
-
sh4d0w
félisten
Az ilyen registry-buzerálásra kiváló programok vannak (freeware), amivel ez a tulajdonság (meg még néhány tucat) értelmes kezelőfelületen keresztül állítható. Javaslom az Xsetup nevű progi használatát, letölthető a www.xteq.com címről. Van egy másik is, amit FreshGUI-nak vagy FreshXP-nek hívnak (nem tom pontosan), az is alkalmas erre.
-
atty
tag
Eccer valaki mondta, hogy másoláskor a winfos valami cachet használ, és ez lenne a kicsi, és állítólag ezt a registriben lehet piszkálni. Hmmmmm??????
Valaki??? -
atty
tag
Munkahelyemen mittoménmilyen alaplap, 900 MHz cerka, 256 MB ram stb, ha több 100 MB-os file-okat másolok (pl. film) a rackemre, akkor 60-90% között ezt írja ki: ''Hiba, nem olvasható.'' Ha van türelmem és kb ezerszer megpróbálom a másolást egyszer csak sikerül. Kisebb file-méretnél, vagy ha feldarabolok mondjuk egy filmfilet kb 100MB-os darabokra, akkor nincs gond. Ez meg mi a franc? Még sosem láttam ilyet. A winyo rendben, nincs bad sector rajta. SEGÍTSÉG!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest