- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
válasz
attika80 #486 üzenetére
látom holl lax talán te is hozzá tudz ehhez szólni : Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Chieftec
őstag
válasz
Winner_hun #492 üzenetére
Én azért a pár fokért tuti nem szedném le. Gari persze ugrott.
-
attika80
aktív tag
válasz
Winner_hun #494 üzenetére
Koszi.
Akkor belinkelem a ket cimet. Bővebben: link ez a zipzoomfly Bővebben: link ez pedig a newegg. Sziasztok -
Winner_hun
félisten
Namsot lehet, hgoy hülyeséget fogok kérdezni, de ha leszedem a qpackot akkor a mag ugyebár ''csupaszon'' van. Namost ha nagyon meghúznám a procihűtőt, akkor van rá esélyem, hogy a magnak baja lesz?
-
anulu
félisten
westlake! sry, de nem tudok menni... majd vmikor megoldjuk a qpaktalanítást. azért köszi!
-
Fercsa
senior tag
Aki esetleg megis kupakolasra adja a fejet
es marad leghutesnel ajanlom a zalman 7x00-es hutoket ,mert allithato a leszorito magassaga
jah es konnyen beszerezheto es meg jo is a teljesitmenye -
attika80
aktív tag
Szia.
Nem sok jo velemeny olvastam a forumokon az altalad kerdezett laprol. Sot az MSI K8N Diamondot nem is nagyon lehet itt kapni ami jelent szerintem valamit. Premiumot lehet sok helyen de sajna tenyleg nem jokat olvastam rola. Szintugy az ASUS A8N sli premiumrol. Ez volt a ket kiszemelt alaplapom. A dfi elkondolkodtatott es az ABIT fatality.
Szia
[Szerkesztve] -
attika80
aktív tag
válasz
westlake #471 üzenetére
Szia.
Az MSI K8N Diamonddal meg vagy elegedve?? Allitolag valami ram kompatibilitasi gondjai vannak(voltak) . Te ismered szemelyesen is a DFI lanparty fullos lapjat? Igen itt lehet kapni 198$. Amugy tuningolni nem tudok, azert jon a 4800+. Meg jon jovo honapban 4x 512 Geil 1.5.2.2.5 Ramok. Amugy ezek a ramok 500 MHZ pedig 2.2.2.5 idoziteseket tudnak. Amugy nezegettem otthon a 4800+ proci 271e ft? Nagyszeru itt 880$: Ami meg lesz a gepemben az evga 7800 gtx sli-ben. Adok neked ket cimet innen tudsz vagyis tudtok arakat nezni. www.newegg.com www.zipzoomfly.com Esetleg ha van valami amit nem tudsz beszerezni akkor szoljal nyugodtan megoldjuk
A ket hely amit beraktam a legolcsobb itt. Sziasztok.
-
lorcsi
veterán
válasz
westlake #483 üzenetére
az aggazstó..
...utánanézek én is.
bár ez szvsz attól is függ ki mire/mennyire használja a lapot & mennyire akarja kihúzni belőle & a bele tett dolgokból az utólsó szuflát is...
Nekem spec a modernség( főleg metr az adataimnál lévő konfigom van ) & a stabilitás elég fontos annak meg utána fogok nézni ezeknek megfelel e. -
westlake
félisten
pedig mar erre a kerdesre is valaszoltam
nem, gyari huto alatt nem a gyari amd hutore gondoltam kizarolag..
szerintetek egy masik gyato hutoje nem ugyanolyan elven szorul ra a procira, mint gyari?
gyari huto alatt minden olyan bordas leghutot ertettem ami az alaplapok gyari fekete (esetleg mas szinu) muanyag keretebe csatlakozik es a normal ket fulet bekasztos-leszoritos elven mukodik -
westlake
félisten
válasz
Winner_hun #478 üzenetére
hol laksz?
csak ugy lehet visszarakni, ha valahogy visszaragasztod
azert nem lehet leszoritani, mert a gyari leghuteok (amik az alaplapra szerelt ket muanyagfulbe kapaszkodnak, min olyan elven mukodnek, hogy egy bizonyos erovel leszoritjak a procit.. ha te kiszedsz egy 3mm-es elemet ebbol a kozegbol, akkor a borda nem tud raszorulni a procira, hiszen nicsen ott kupak
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
Hát ez jó
Itt lax tőlem egy köpésre
Szal lehet átviszem boncolásra a procit, de előtte ki kéne próbálni, hogy megy-e mert még nem volt gépben
-
MyKonzerv
senior tag
ollé kijózanodtam
bocs a fenti mega mostani offért -
westlake
félisten
válasz
Winner_hun #472 üzenetére
1. kes pengejevel nem fogod leszedni.. en a sima penget tartom a legjobbnak, esetleg meg a sniccer is szoba johet
2.nem tudom, hogy a coolink bat milyen huto (gondolom leg), de mar mondtam, hogy kupak nelkul nem lehet leszoritani a bordat a procira
3. ha nem erzel hozza eleg elvetemultseget, batorsagot, inkabb ne is fogj hozza..
ra fogsz jonni, hogy csak a szivas van a magon elcsuszkalo kupakkal -
-
westlake
félisten
válasz
attika80 #470 üzenetére
4800+?
gratulalok hozza.. marmint ahhoz, hogy van erre penzed
az a velemenyem, hogy teljesen mindegy milyen procit veszel, mert az x2 semmiben sem kulonbozik, mint a sima a64.. igaz, hogy ''ket'' magja van, de nem igenyel bonyolultabb alplapot mint az egymagos tarsai.. en egy msi k8n diamondot hasznalok, de mastol hallottam rossz tapasztalatokat is.. ha szeretnel egy fullosan tuningolhato lapot venni, szerintem neked egy dfi sli full extras lapot kell venne (foleg, hogy nalatok meg beszerezheto)
(biztos vagy benne, hogy megeri neked a majdnem dupla olyan magas ar, mint amennyibe egy 4200+ kerul?... szerintem nem lesz sok kulonbseg kozotte, ha tuningra kerul a sor)
[Szerkesztve] -
attika80
aktív tag
válasz
westlake #469 üzenetére
Szia.
Figyi ne haragudj, hogy kerdesemmel zavarlak. Plvasgattam a forumot gondolom te nagyon vagod az x2 temat. Az lenne a kerdesem milyen alaplapot ajanlanal egy x2 4800+-hoz a proci jovoheten jon de alaplappal bajban vagyok nem tudom mit vegyek. Amerikaban elek elore is kocce. Jahh igen es hutes eredetileg Thermalright xp 120 volt az otletem de ha tudsz jobbat akkor thx
Szia -
MyKonzerv
senior tag
-
westlake
félisten
válasz
Winner_hun #466 üzenetére
ircen szoktam csak csevegni..
-
rup1u5
nagyúr
válasz
westlake #460 üzenetére
áá... igazából azoknak szólt volna akik nagyon felháborodtak rajtad.
meg akartam említeni, hogy úgy ismertelek meg, hogy megvetted nekem a konfigom felét saját zsebedből, úgy, hogy soha nem találkoztunk.
az meg, hogy 85%os bizonyossággal tippeltem meg, hogy te vagy conroe, köszönhető annak ami miatt mások a torkodnak estek.
Mégpedig annak, hogy vitat6attlanúl egy nagyképű marhavagy
.
minden nagy ember átka, hogy nem értik meg őket.
kitartás testvér!
azthiszem ha hazaértem megkupakolomén is a procimat...
[Szerkesztve] -
SzlobiG
félisten
válasz
westlake #452 üzenetére
Nem tudom, hogy leszk-e olyan bátor majd elbálik.
Ilyen a lefogtóm amúgy: Bővebben: link
-
-
westlake
félisten
válasz
Winner_hun #445 üzenetére
szerintem mindig van ertelme.. foleg azutan, hogy tudom mennyire el van kurva gyarilag a pasztazas.. en szivesen megcsinalom neked, foleg, hogy kellene nekem rola fenykep
-
westlake
félisten
-
nRu3
addikt
Egy kicsit belegondoltam hogy menyi pihent ember van itt a PH-n.
-
kovsol
titán
most nagyon off leszek, de ti tuti tudtok rá válaszolni. Mikor tudok majd én is ilyen avatarokat berakni mint ti ? (mármint arra gondolok hogy egyedi(netán csak nagyon ritka) mint nektek)
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
igen.. a szognek az egyik vege hegyes es a masik veget utik,.a szegecs vege pedig altalaban lapos/tompa a masik vege pedig gombolyu, vagy lehet mas alaku is.. a tompa veget addig utik kalapacsal, amig szet nem terul az osszefogatando dolgok egyikenek a lapjan..ez igazabol oldhatatlan kotes, a szoget pedig ki lehet huzni, tehat oldhato
-
westlake
félisten
azert raktam vissza, mert jelenleg se kompresszorom, se vizhutesem, a gyari amd hutot meg eleg bonyolul megmoddolni ugy, hogy athidalja az a 3mm kupakvastagsagnyi hianyt...
nem kezugyesseg kerdese.. ha naponta leszeded valamiert a blokkot a magrol, akkor ohatatlanul lesarkazod. szerencsere az intel prociknal nem annyira gazos ez a dolog.. nekem egy procim magjanak egesz jobb szele vegig volt ''sarkazva'', megis ment.. nem ragaszottam vissza, egyszeruen beraktam a foglalatba a procit, a kupakot rahelyeztem es lefogattam a gyari hutovel -
t-shirt
veterán
-
-
westlake
félisten
meg mindig x2-es tuning..
de ezentul kupakmoddolva
a beavatkozas kb 8 fok javulast jelentett
elotte: 1.344volt full load 56fok
utana: 1.344volt full load 48fok
gyari hutovel -
westlake
félisten
válasz
FlasH-BacK #424 üzenetére
ismerem, neha hasznalom is
-
hobizoli
nagyúr
hobizoli -
erdoke
titán
válasz
westlake #421 üzenetére
Engem nem érdekel a tuning 20-25 % fölött, csak a stabilitás, a passzív laphűtés és a déli híd tudása/driverei. Ez az nF4 meglehetősen alkalmatlannak tűnik egy folyamatosan működő WS alapjának a forrósodásával és az IDE drájver szarakodásával. A VIA-val SOHA nem volt olyan gondom, hogy a BenQ íróm nem a beállított sebességen írta a DVD-t. Itt még az okát se tudom, csak a telepített legfrissebb IDE driverre tudok gyanakodni. Amikor az embernek 6 vinyója és 4-5 DVD-írója van a lapra kötve, akkor nincs helye ilyen melléfogásoknak.
-
erdoke
titán
válasz
westlake #417 üzenetére
Nálam a BIOS-ban már a maximum van beállítva (1,35 V + 9,9 %), de terheléskor így is leesik néha 1,344 V-ra, egyébként 1,38 V-on variál. Atom tuning lap ez, ehhez képest az Abit AN8 Ultra egy OC Kánaán volt, ráadásul nem süvített az nF4 ventije sem, és ráment az XP-120 is.
Nem baj, majd a Sapphire/ATI üti mindet az nF4-ek közül. -
westlake
félisten
az a durva, hogy a potival pont be lehet allitani olyan koztes erteket, hogy a fesz ne harom ertek kozott ugraljon, hanem csak ketto... ha mar igy nezzuk, akkor lehet drop mod is
1.400v helyett 1.408v sikeredett, viszon ez a legalacsonyabb ertek es maximum 1.424v-ra ugrik fel
30 perce full load.. 26 fokos szobaban 52 fokos a proci
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
kesz a kapcsolo, ugyhogy bekapcsolva a voltmodot 1.350 volt helyett 1.402 voltot kap a proci
idle (1.392-1.422v)
full load (1.372-1.402v)
felcsavarom a feszt 1.430voltra es akkor full loadnal pont kijon legalso erteknek az 1.400volt.. na erre jo a voltmod
jol lathato, hogy a vcore drop terheles alatt es idle alapotban is igy alakul:
-0.020v_kozepertek(default)_+0.020v
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
nekem default beallitasnal (1.350 volt) full terhelesnel maximum 1.328voltra esik le a fesz..
-
westlake
félisten
a leggyengebb lancszem elve alapjan mindig azt nevezem stabil tesztfeszultsegnek, ami a legalacsonyabb ertek a cpu-z-nel.. hiaba csak egyszer esik le 0.1s-re.. akkor is az a legalacsonyabb
erdemes felrakni egy olyan progit, ami monitorozza a feszt (min-max ertek) az a baj, hogy a motherboard monitor egy jo progi, csak nem frissitik es szerintem mar nem ad megbizhato ertekeket -
erdoke
titán
válasz
westlake #414 üzenetére
Néztem 1.30-as CPU-Z-vel a feszt, miközben futott 2 db SuperPí. 1,289 V volt a legalacsonyabb érték, de ez csak kétszer 1-1 pillanatra, a folyamatos értékek közül 1,312 V volt a legalacsonyabb. Pontosan 0,1 V-tal kevesebb, mint amit beállítottam.
Most 24,5 fok van a szobában (végre besüt a nap), és CnQ netezgetés mellett 39 fokos a proci az AC Freezer64-gyel. Szerintem bírna egy kis plusz feszt.
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
jaaaa.. hat ez egyertelmu, hogy reg nem szabad hinni a lapon beallitott feszeknek, sot, meg a bios mononitorozo resze altal mert erteknek sem!
en mindig ugy tesztelek konkrett feszultseggel (pl. default), hogy mindig nezem a cpu-z altal kiirt feszt.. ott mindig arra kell figyelni, hogy mi a legalacsonyabb ertek, amire leesik a feszultseg.. nem szabad egy tesztre azt mondani, hogy defaulton stabil, mert a cpu-z idle allapotnal 0.02-0.03 voltal magasabb erteket ir ki, mint terheles alatt... valljuk be, hogy nem az a feszultseg, amit idle allapotban ir, hanem amit terheles alatt -
westlake
félisten
tehat.. a kondimod nem egyenerteku a vcore drop moddal, magyarul a kondimodtol nem lesznek ugymond stabilabbak (tehat nem az ingadozasat kuszoboli ki a kondimod)..
annyit lehet elerni vele, hogy a feszek ''tisztabbak'' lesznek.. (jobb kifejezest nem talalok ra) igen, ez a biosban beallithato feszadogatos dolog eleg erdekes az msi-knel, mert pl. en mar vettem olyat is eszre, hogy hiaba allitottam be tisztan +0.050 voltot, a lap ugyanugy a default feszt adta a procinak.. csak akkor kapta meg a + feszt, amikor %-os + feszt allitottam be.. ezert csinaltam meg a voltmodod, csak azzal meg az a baj, hogy kapcsolo nelkul alapbol 1.49voltot ad a procinak.. asszem este teszek ra kapcsolot es akkor meg tudom nezni magasabb fesszel is.. nalam viszont ekkora elteresek nincsenek, mint nalad..
nalam az 1.6-os biosz elott voltak az x2-vel gondok (1.6 elott meg hibasan kezelte a procifeszultseget) -
erdoke
titán
válasz
westlake #388 üzenetére
Esetleg van vmi emléked, hogy a K8N Diamond legújabb BIOS-a hogyan adja a feszeket Volt és kondimodok nélkül?
220 MHz-es HT-nél nem volt stabil a hosszú dual SuperPí, így emeltem egy kis feszt. Ezután se, úgyhogy feltettem 1,412-re. Ezek után stabil, viszont 1,32-1,33 V-ot riportol minden progi! El tudom képzelni, miért nem volt stabil előtte, 2,42 GHz-en kevés lehetett az 1,2 V.
Olyan beállítások vannak, hogy alapból tudja a proci Core feszt kezelni 1,35 V-ig (lefelé kis lépésekben egész sokáig), és ehhez van 3,3-6,6-9,9 %-os plusz emelési lehetőség. Tehát max. kb. 1,48 V-ot tudok adni az alap 1,3 V helyett, ami nekem tulajdonképpen még meg is felelne.
Viszont amikor beállítom 1,3 V-ra a proci alapfeszét, és erre rakok + 6,6 %-ot, akkor nem a BIOS-ban látszó, 1,412 V lesz a fesz, hanem az említett 1,32-1,33 V körül. Ez normális? Nem tűnik annak... -
Florida
tag
legyen meg a ti akaratotok
-
Break
senior tag
válasz
Achill3uS #401 üzenetére
öööööö ...nem
Bővebben: link
ARIMA ...asszem....
West...nemsokára csörgök
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Politika
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Suzuki topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Last Epoch
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest