- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali fotós kérdések órája
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
Achill3uS #46 üzenetére
az ilyen specko cuccokat mindig amcsibol hozatom, ugyhogy csak ottani arakat tudok irni.. ez a memoria mar a kinti arakhoz kepest is sokba kerult, kb. 43k forint volt.. ezeket a cuccokat alltalaban azert hozatom, hogy teszteljem, de meg is tartom oket.. eletlik egy kis ido es valaki epp valami olyat keres, ami nekem van a fiokban
-
Achill3uS
nagyúr
Grat, kellemesen indul a topic, barátságos konfiggal
''pqi turbo ddr500'' ennek az árára lennék kiváncsi ha nem gond, lehet h írtad csak nem láttam, akkor sry..
amúgy ezeket a spéci cuccokat tesztelésre hozattad, vagy ''saját felhasználásra'' ? ha megkérdezhetem ezt isaz 1. hsz után csak óvatosan merek kérdezni
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #39 üzenetére
a memoriak mennek 640mhz-en, a chipset meg egeszen 370mhz-ig elszalad..
a 270 akkor minek korlatja? -
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #36 üzenetére
olvass vigyelmesebben
a ket beallitas kozott van egy nagy instabilitasi kulonbseg, viszont semmilyen sebessegkulonbseg nincs.. tehat miert kene barminek is megemelnem a feszultseget? adott ket cpu fesz, magasabb feszen instabilabb a proci.. ez nem normalis
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
valoszinuleg nem tuti valami a lappal, vagy a venice-em nem szereti a feszemelest, mert 1.402 volton 2700mhz-en 55sec elteltevel dob ki a prime, ha megemelem a feszt 1.550 voltra, akkor meg 10sec mulva..
valami otlet? -
westlake
félisten
válasz
Sir Riccio #32 üzenetére
koszi a tapasztalatok megosztasat, de nehany dolog magyarazatra szorul szamomra
ha az alomfsb-t memoriasebessegre erted akkor ok, mert nekem megy az alaplap 370mhz-en is..
tehat azt akarod mondani, hogy mindegy, hogy a memoriak 278*2-n mennek, vagy 330*2-n? mondjuk ezt nehezen hiszem.. igy ertetted egyaltalan?
jo, hogy ezt az alacsony szorzos dolgot mondtad, mert errol nem is tudtam..
igazabol nalam a biosban meg 3*-os szorzot is be lehet allitani, csak ott mar szanaszet hal a rendszer..azert a 8000 mb/s memoriasebesseg mar megvolt -
Sir Riccio
addikt
Azért én is elmondom Neked a saját tapasztalataimat: nos én is elértem a 337 MHz-es álom FSB-t, de tapasztalataim szerint 278 MHz felett semmi sem profitál belőle, sem a tesztek sem pedig az alkalmazások, sőt néhány esetben rosszabb eredményeket kaptam. Mielőtt azt mondod hogy véletlen volt, nos mindent kétszer háromszor ellenőriztem a végeredmény nem változott.
''a tervezosracok valamit nagyon elronthattak a 4*-es szorzonal, mert az itteni memoriasebesseg es a 5*-os szorzoju memoriasebesseg kozotti kulonbseg kb. 25.5 %-os.. (viszont ezt mind a negy tesztprogram kimutatta)'' én nem gondolom hogy bármit is elrontottak volna ugyanis a ''gyári AMD féle'' CPU driver-rel nem is tudsz 4-es szorzót állitani, és én is az RM clock-al állitom 4-re, viszont ha a vizsgálódásod kiterjeszted a fogyasztásra is, tapasztalni fogod hogy a teljesitmény csökkenés arányában az is csökken. Nem lennék meglepve ha az olcsóbb nótikban is megjelennének ezek a procik, mondjuk 4-7 4-8 -as szorzóval, az enyém Pl: stabilan megy 0,875 V-on 4-es szorzóval, passiv proci hütéssel.
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
valami csak kisul belole
Bővebben: link -
westlake
félisten
válasz
viharhozo #26 üzenetére
a +30k penz +200mhz-ert csak a venice kontra san diegonal van..
a 3000+os venice es a 3200+os venice kozott meg 10k forint van... itt nincs meg a 200mhz kulonbseg?
en azt mondtam, hogy velemenyem szerint senki nem fog azert + 30k-t kifizetni mert kap +200mhz-et es +512 l2 kesst, amikor ezt a ket procit siman egalba lehet hozni a venice 300mhz-es tulhuzasaval..
extrem tobbkompis tuningot en is szivesen latnek magamtol, de az azert nem lenne nagy szam, mert a brutal kompirendszer csak penz kerdese es abban semmi szemelyes, semmi egyeni nincs.. majd idovel venni fogok kompit, de most nem ez a fajta tuning vonz
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
Hat, koszonom a felvilagositast, eddig nem tudtam, min mennyit fogok szakitani, most mar tudom.
Egyebkent ha Becsben van, akkor itthon is, csak az itthoni kereskedelmi egysegeket nem ismerem tulzottan melyrehatoan, mivel nem ebbol elek.
A +30k/+200 mhzen nem ertem, miert vagy felhaborodva, ez evek ota igy van, a nagy prociknal a presztizst fizeted meg.
Na, gl a cuccokhoz, bar inkabb vmi extrem tobbkompresszoros ubertuningot latnek toled szivesen, nem ilyen memoriabiszbaszkodast. -
westlake
félisten
nehanyan a hwsw forumon azt mondtak, hogy nekik nem hozott sebessegtobletet a magasabb szorzo beallitasa, ugyhogy megneztem meg nehany tesztet windows alatt:
nem irom le megint de az eredmenyek ilyen beallitasokkal szulettek, ilyen sorrendben.. 4*300mhz, 5*300mhz, ..... 9*300mhz - sc cl3 4 4 8
everest
3392/1059
4247/1326
4455/1352
4508/1382
4497/1467
4495/1479
sisoft sandra
3172/3164
3977/3961
4074/4080
4080/4092
4075/4078
4084/4088
crystalmark
4020, 5082, 5703, 6351, 6916, 7295
jol latszik hogy az everest es a sandra eredmenyeivel nincs valami rendben, mert magasabb szorzonal nemhogy emelkedne a memoriasebesseg, hanem csokken..
en ezt a ket programot sosem tartottam megbizhato tesztprogramnak, csak sajnos nagyon sok ember ezt hasznalja, mondhatni ezek a most popular benchmarkok
ezek nagyon jo analizalo progik, de en nem hasznalnam sebessegmeresre
a crystalmark nevu tesztprogi jonak tunik mert az altala adott eredmenyeken eszreveheto, hogy a szorzonkenti novekedes 12, 11, 9, es 6 %-os
(a passmark memoriatesztjenel ez 14, 12, 11, 9 %-os volt)
az is jol latszik, hogy a tervezosracok valamit nagyon elronthattak a 4*-es szorzonal, mert az itteni memoriasebesseg es a 5*-os szorzoju memoriasebesseg kozotti kulonbseg kb. 25.5 %-os.. (viszont ezt mind a negy tesztprogram kimutatta)
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
kretenallat #22 üzenetére
igen, ilyen celom volt, de mar nem szandekszom ilyet osszehozni, mert rajottem, hogy a futuremark tesztek erosen intel partiak (szerintem).. azota semmilyen 3dmark eredmenyt nem is nezek meg... jo hutest szeretnek a jovoben, de egyelore nem veszek kompresszort es foleg nem epitek (nem tudnek)
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
viharhozo #21 üzenetére
''+ raadas gyanant egy 3700+ -os san diego.. igazabol itt a san diego a nagy szo, mert tudtommal itthon ez meg nem kaphato, igy en lehet az elso, aki leirja tapasztalatait..'' ezt en irtam..
erre te ezt valaszoltad: ''Rosszul tudod, kaphato San Diego magos proci.''
aztan meg postolod a mostani hozzaszolasodat, miszerint itthoni procirol nem tudsz... ez csak nekem ellnetmondasos?
egyebkent meg elarulom, hogy te (es senki mas) ezen nem fogsz sokat szakitani, ha ilyet akarsz behozni, mivel alig jobb mint a venice!
+30k tobblet +200 mhz-ert meg egyszeruen nevetseges, foleg, hogy a +512kb l2 kesst meg +100mhz-el siman tudod ellensulyozni.. -
kretenallat
senior tag
re
a celjaid? mar csak halvanyan emlekszem a regire... asszem 3dmark csucsdontogetes volt... (?)
sok sikert! -
viharhozo
addikt
3700+ 326 euro, 4000+ 483 euro, Becsben raktarrol, azonnal. A benzin oda-vissza eros 10 rugo.
Egy hete kaphato, a nemeteknel picit elobb volt, de onnan macera behozni. Itthonit nem tudok, ezeken a procikon szeretnek sokat fogni, ugyh draga lesz.
X2-re gyurjal, ha azt szerzel egy-ket heten belul, az fegyverteny! -
Fade_Away
őstag
éncsak annyit, hogy sok sikert!
-
westlake
félisten
válasz
Sir Riccio #18 üzenetére
koszi az eszrevetelt, tenyleg igen erosen rosszul fogalmaztam..
tehat 4*-es szorzoval mar ddr670-nel jarok.. (nagyon bennem maradt az a *300) -
Esmein
nagyúr
válasz
Sir Riccio #16 üzenetére
Sztem ezt úgy érte el, hogy 300-as fsbn a szorzókat hasonlítgatta, de a max tuningja 335-ös fsb.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Motion_Blur #3 üzenetére
''monstantol nekem az a leggyorsabb memoria, ami tobb memoritesztben az elen vegez.. jelenleg a venice-el tesztelek es 4*300 (1200mhz) -as beallitassal, egy modullal 2t cl 3 4 4 8-as idozitesekkel stabil! ddr 670mhz-nel jarok..''
Ezt elmagyaráznád nekem hogyan csináltad??? 300 MHz-es FSB mellett hogy lett a RAM sebessége 670 MHz?? vagy csupán elirás??? -
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #7 üzenetére
4 darab 500-as adatat vettem, de sajnos csak a masodik volt samsung tccd chip-es.. a masik harom modul hynix d5 chip-ekkel volt szerelve (ezekenk olyan 570-580) a vege
[Szerkesztve] -
ody42
senior tag
ilyen hajnali órákon jó kis dolog ez
milyen lapban sikerült ezt összehoznod? -
westlake
félisten
es akkor jojjon a lenyeg, amire talan kivancsiak is vagytok
par napja megerkezett hozzam legutolso ameriaki csomagocskam (hala egy kedves kulfoldi honfitarsunknak) amiben egy pqi turbo ddr500-as (samsung tccd) memoriaparos lapult, nehany kondi ahhoz a kondimodhoz, amit hamarosan felrakok az alaplapra es nem utolso sorban egy a64 3200+ -os venice, + raadas gyanant egy 3700+ -os san diego.. igazabol itt a san diego a nagy szo, mert tudtommal itthon ez meg nem kaphato, igy en lehet az elso, aki leirja tapasztalatait..
elso korben elohalasztam regi adata (samsung tccd) memoriamat es megint megneztem, hogy mennyi a maximum, amit meg bir a kicsike.. regebben 634mhz-ig jutottam, de ma ra kellett jonnom, hogy ez 939-es a64 nem jelent semmit...
tudvalevo, hogy ezeknel a prociknal a memoriavezerlo a processzorba kerult,(mekkora ujdonsagot mondtam) igy nagyon nem mindegy, hogy a stabilitasi teszteket milyen cpu szorzoval vegezzuk.. en mindig ugy teszteltem 939-es rendszerbe a memoriakat, hogy a cpu szorzojat a legkissebbre allitottam (nehogy a cpu instabilitasa miatt bukjon a rendszer)
mint kiderlut (lehet csak nekem esett le ilyen keson) minel magasabb a szorzo, annal magasabb a cpu mukodesi sebessege es igy a memoriasebesseg is no..
tehat szamomra mar nem jelent semmit, ha valaki azt mondja, hogy az o memoriaja stabil 650mhz-en (ddr1-rol beszelnuk), mert lehet hogy ezt egy alacsony szorzoval erte el es valaki mas 600mhz-es memorisebesseggel es magasabb szorzoval (gyorsabb cpu sebesseggel) megveri azt..
felre ne ertsetek, en most nem komplett rendszertesztekrol beszelek, ahol szamit a processzorsebesseg, hanem szigoruan memoriasebessegtesztekrol
monstantol nekem az a leggyorsabb memoria, ami tobb memoritesztben az elen vegez.. jelenleg a venice-el tesztelek es 4*300 (1200mhz) -as beallitassal, egy modullal 2t cl 3 4 4 8-as idozitesekkel stabil! ddr 670mhz-nel jarok..
memtest86+ -t (legfrissebb verzio) hasznalok a stabilitas tesztelesere es csinaltam egy kis osszehasonlitast.. ugyebar a memtest kiirja az aktualis memoriasebesseget (mb/s)..
4*300 1200mhz 1563 mb/s
5*300 1500mhz 1953 mb/s
6*300 1800mhz 2069 mb/s
7*300 2100mhz 2160 mb/s
8*300 2400mhz 2232 mb/s
9*300 2700mhz 2198 mb/s
jol latszik, hogy a memtest gyengelkedik megbizhato sebessegmeres teren...
az utolso ket teszt nem igazan ertheto.. minden eredmenyt ellenoriztem egy restart utani meressel, tehat mondhatjuk, hogy valotlan eredmenyek szulettek.. persze windows alatt is teszteltem, egy altalam nagyon megbizhatonak itelt programmal, a passmark fele performance test-el.. az uj verziokban mar van egy kulon memoriateszt funkcio... eleg erdekes modon mer, mert vegeredmenykent alltalaban ketszamjegyu ertekek jonnek ki (mb/s)
4*300 1200mhz 11.99 mb/s
5*300 1500mhz 15.04 mb/s +25.44 %
6*300 1800mhz 17.26 mb/s +14.76 %
7*300 2100mhz 19.31 mb/s +11.88 %
8*300 2400mhz 21.44 mb/s +11.03 %
9*300 2700mhz 23.37 mb/s + 9.00 %
a szazalekos ertekek mindig az egyel kisebbi szorzon elert eredmenyekhez kepest elert novekedest mutatjak.. csak mellekesen jegyzem meg, hogy a venice 2700mhz-en ment teszt alatt, gyari veszultseggel, gyari hutessel
termeszetesen ez nem jelent semmit, hisz nem teszteltem prime-al..
majd meg jovok -
westlake
félisten
udvozletem minden kedves nezonek...
9 honap elteltevel ismet irnek valami hasznosat, remelem orommel veszitek...
igazabol abban remenykedem, hogy ezalatt az ido alatt nehany forumozo annyira megvaltozott, hogy nem teszi tonkre valaki olyan topikjat, aki csak azert irja le a tapasztalatait, hogy masoknak segitsen.. 9 honapja ugy hagytamm itt a ph-t, hogy soha tobbe nem irok erdemi (kozosseg szamara hasznos) dolgot erre a forumra..
en megprobalom meg egyszer, hatha most tobb szerencsem lesz..
..akko ha'd szoljon
[es legyszives a ''szija vesztlek, reg lattalak'', ''vegre egy normalis ember'' es ehez hasonlo hozzaszolasokat mellozzuk... en orulok neki, ha orultok nekem]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- GTA VI
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Direct One (műholdas és online TV)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sorozatok
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest