- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- MWC 2026: Megérkezett a Xiaomi Pad 8 sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Aktív témák
-
JaniS
senior tag
Üdv!
Lehet, hogy félreértettem a problémádat és Te azért nem érted a válaszomat.
Úgy vettem ki a szavaidból, hogy nem tudsz szabadon böngészni bentről, mert valamilyen filter nem engedélyezi bizonyos címek elérését. Ha a filter csak url-t szűr, akkor lehet megoldás az anonim proxy (anonymous proxy), mert ebben az esetben pusztán azt látják, hogy ezzel a proxy-val állsz kapcsolatban (konyhanyelven). Az anonim proxy-k alapvetően arra valók, hogy ne tudjanak azonosítani ill. hogy megvédjen a káros oldalaktól (értem alatta a nem biztonságos oldalakat).
Hogy megy ez a gyakorlatban?
Először is kell egy anonim proxy szolgáltatás, lehetőleg ingyen. Úgy emlékszem a www.orangatango.com -on regisztrálhatsz magadnak egy egyhetes ingyenes hozzáférést. Ezek után az ott megjelenő http://... kezdetű ablakba írod be a kérdéses (egyébként filterezett) url-t. Ha minden oké, akkor böngészheted azt is. A működése egyszerű, a proxy tölti le a keresett oldalt és utána Te a proxy-tól töltöd le - ezért lényegtelen, hogy az url közvetlen elérése esetleg tiltott volt, mert Te közvetlenül az anonim proxy-tól töltessz.
Az SSL nem lényeges, csak arra mondtam, hogy ha esetleg valaki át akarja nézni mit töltögetsz és honnan, akkor komoly gondban lesz SSL kapcsolat (titkosított kapcsolat) mellett.
Amint mondtam a konkrét helyzetet nem ismerem, de ha csak ez a gondod, hogy tiltva van néhány url, akkor menni fog.
JaniS
Remélem így világos és nem kell a NASA-t bevonni...
Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- Gainward 4060Ti Ghost 8GB / 11 Hónap Alza.hu Garancia / Beszámítás OK!
- BONTATLAN Új Ipad 10th , 11th Minden szín 1év hivatalos Apple Garancia AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL.
- BONTATLAN Új Iphone 17 256-512GB Minden Szín 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehet
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Eladó SteelSeries Apex 3 gamer billentyűzet, új!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Thin A15 B7VE FHD Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB W11
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest