Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Inv1sus #6433 üzenetére

    "nem értem ezt a folyamatos IE7-IE8 utálatot. Persze lehet verni a mellünket"
    Ez vicces. :D
    Hát figyelj, szerintem elég belenézni egy normalize.css-be, ami CSS reset fájlként szolgál, hogy tabula rasa-val lehessen kezdeni a formázást, és nagyjából minden böngészőt megpróbáljon ugyanúgy belőni.
    Drupalnál használom a Zen theme-et, ami nagyon igényes CSS-kóddal rendelkezik, és azok szinte tele vannak az IE-specifikus "hekkelésekkel", pofozgatásokkal, és ennek hatására szerencsére tényleg elég jól sikerül kialakítani ugyanolyanra a felületet. Nem tudom, mennyire komplex honlapokat fejlesztesz, de sokszor előjönnek a problémák formoknál és egyéb helyeken is. A Zen theme CSS-kódját elég tapasztalt emberkék állítják össze, igazából egy nagy tudásbázis van a stylesheetjeikben.
    Nem tudom, ez pontosan az-e, mint amit a Drupalba beleraktak, de például itt van egy:
    http://code.google.com/p/drupal-contrib/source/browse/trunk7/themes/zen/zen-internals/css/normalize.css?spec=svn627&r=627
    csak elég, ha rákeresel az IE szócskára, fogsz kapni találatot rendesen. Csak gyorsan fuss át rajta, jól kommentezett a kód, látható, mire miért van szükség, legtöbbször IE-specifikusan. Növeli a kódbázist rendesen, nem mintha manapság a stylesheet mérete lenne a legnagyobb probléma.

    Ha félretesszük a CSS-t: ha JavaScriptben nem igazán kódolsz, vagy jó library-t használsz, megértem, hogy nem találkoztál még az IE hülyeségeivel. Ha viszont valaha programozgattál plain JS-ben, akkor nem egyszer futhattál volna bele olyan hibába, ami kifejezetten az IE-nél jön elő, hiszen ezen a téren is szeretnek/szerettek külön utakon járni, hogy nekünk nagyon jó legyen. Nem szeretnék kiemelni itt specifikus problémákat, mert tele van a net az olyan kérdésekkel, hogy "Here is my JavaScript code, why doesn't it work in Internet Explorer?"

    Előfordulhat, hogy Te még nem találkoztál annyi problémával Internet Explorerben, mint amennyi előjöhet bizonyos esetekben, és amikkel tele van a stackoverflow.com is (érdemes ott is rákeresni, ha még mindig szkeptikus vagy), de az még nem azt jelenti, hogy nincsenek problémák.
    Sajnos vannak, és az Internet Explorernek bőven megvan az alapja. Hidd el, a legtöbb webfejlesztőnek, sitebuildernek, stb. nem az a kedvenc időtöltése, hogy egy adott böngészőt szidjanak, mert az olyan jó szórakozás.

    A CSS3-as újításokhoz pedig tudom ajánlani a CSS3PIE-t, nagyon jó, bár el kell játszani sokszor a z-index-szel és egyebekkel, nem mindig triviális a használata, lásd ezt:
    http://stackoverflow.com/questions/13770341/using-csspie-for-js-tab-content-in-ie8-not-rendering/13773321#13773321

    De amúgy tényleg nagyon hasznos:
    http://css3pie.com/

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák