- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
doktor úr
aktív tag
Sziasztok, első kérdésem: hol tegyem fel ezt a kérdést?
Nem akarunk ugyanis weboldalt írni, inkább létező ingyenes megoldásokat használnánk.
A probléma: adott egy kis filmes alkotói közösség (10-15 fő). Olyan megoldást szeretnénk, ahol az egyes filmalkotások készülésének menetét mutathatnánk be, illetve az elkészült filmek adatai, trailer stb. megtalálhatók lennének. A film(részlet)eket Youtube-ról és/vagy Vimeo-ról ágyaznánk be.
Hogy érthetőbb legyen: ilyesmi adatlapot kapna minden film, és persze az alkotóműhelynek is lenne egy főoldala, de semmi bonyolult, a lényeg a filmes adatlapok.
Szerintetek megoldható ez külön tárhely bérlése nélkül, létező megoldásokra (pl. valamilyen blogmotor vagy ilyesmi) támaszkodva? -
ro_bert17
őstag
válasz
Sk8erPeter #12197 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
Nem vártam egyértelmű válaszokat a kérdésemre, mert annyi minimális elképzelésem nekem is van, hogy ez rengeteg tényezőtől függ: keretrendszer, jelenlegi megoldások bonyolultsága, a fejlesztési igény bonyolultsága, az igényelt opció módozata, ennek eszköze, supportálás, egyebek.
És ugye "természetesen" deka ismeretem sincs ezen tényezők jelenlegi állásáról.
Esetleg privátban megkereshetnélek az oldallal, és fent álló problémával kapcsolatban egyszeri levéllel? -
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #12193 üzenetére
A visszascroll megy Firefox és Chrome alatt is. IE8-ban nem megy. Miért ilyen ősrégi jquery-t használsz, az 1.5.1-et? CDN-en ott az 1.11 ág, ha IE8 -cal kompatibilis akarsz lenni (persze ahhoz nem ártana a html5shiv sem)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
ro_bert17 #12189 üzenetére
Sajnos ez annyi mindentől függ, hogy erre a kérdésre nem lehet egyértelmű, egyenes választ adni, amilyenre gondolom várnál. Függ attól, hogy mihez kell hozzáfejleszteni pluszban (keretrendszer, CMS vagy egyedi megoldás), milyen programozási nyelven (bár ezt még vehetnénk független tényezőnek is, de mégsem az (értsd: PHP-fejlesztő az esetek többségében olcsóbb, mint pl. egy ASP.NET-fejlesztő)), mikre van egész pontosan szükség a fejlesztéshez (ennek az árát is ezernyi dolog befolyásolhatja, az még önmagában nem elég, hogy fizetős, kérdés, hogy lehet fizetni, hogyan lehet majd elérni, stb.). Szóval még egy ilyen elsőre relatíve jól behatárolható területnek is ezernyi költségvonzata van. Mondjuk a fejlesztés úgy általában ilyen, ahogy egy lakás berendezésére sem lehet egy darab egzakt összeget mondani, hogy ennyibe fog fájni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kérdés, van-e értelme vele szenvedned, hogy cross-browserré tedd, amikor más már megtette helyetted:
http://demos.flesler.com/jquery/scrollTo/(#12183) PumpkinSeed :
"A preventDefault résszel, amit elavultnak ír."
BULLSHIT! A preventDefault metódus NEM elavult. Legfeljebb a jQuery-s megvalósítás belső részében van egy elavult rész, de akkor illene talán pontosan idézni a hibaüzenetet, és nem csak ilyen merész kijelentést tenni.Egyébként van olyan eset, hogy nyugodtan ignorálhatsz egy-egy figyelmeztetést. Vagy valóban használhatod a return false-t, de jó tudni, hogy ez rohadtul nem ugyanaz (ez szól Phvhun kollégának is, ha már a Google használatát javasolta), mert a return false az event.stopPropagation() és event.preventDefault() EGYÜTTESEN, itt már leírtam:
http://prohardver.hu/tema/weblap_keszites/hsz_10515-10515.html -
DNReNTi
őstag
válasz
Ha a scrolltotop-ra gondolsz akkor: ja működik. Viszont a menü nem működik: IE 9-10-11, és Firefox alatt. A visszascroll ezekben is megy (továbbá krómban, operában és szafariban is).
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #12191 üzenetére
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #12191 üzenetére
Ha lesz FTP elérésem (mert koleszban le van tiltva -.-), akkor felteszem és kérhetnék arra is egy tesztet?
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #12182 üzenetére
Nekem működik.
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Első kanyarban legyetek olyan kedvesek, és segítsetek nekem a kérdezésben...A témakör ami miatt hozzátok fordulok, az üzemelő weblap bizonyos tartalmainak fizetőssé tétele. Milliméterben mérhető a weboldal fejlesztési ismeretem, ezért minden információért hálás lennek.
Kicsit konkrétabban: weboldal, egy újság online felülete. Igény bizonyos cikkek fizetőssé tétele. Az oldalt én konkrétan nem ismerem, és valószínűleg azt sem tudom kideríteni, min üzemel a lap.
Érdeklődés tárgya: milyen jellegű fejlszetést igényelhet egy ilyen opció? Milyen nagyságrendű lehet ennek a költségvonzata?De tényleg bármilyen infót szívesen veszek a témakörben.
Köszönetel -
Phvhun
őstag
válasz
PumpkinSeed #12187 üzenetére
másold már be google-be a "return false"-t
-
PumpkinSeed
addikt
-
Phvhun
őstag
válasz
PumpkinSeed #12185 üzenetére
google
-
Phvhun
őstag
válasz
PumpkinSeed #12183 üzenetére
return false
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
PumpkinSeed #12182 üzenetére
Kiderült, hogy ezzel a résszel van baj:
$( "#home_nav" ).click(function( event ) {
event.preventDefault();
$('body').animate({
scrollTop: $("#home").offset().top
}, 1000);
});A preventDefault résszel, amit elavultnak ír. Mit lehet helyette használni?
-
PumpkinSeed
addikt
Az miért van, hogy IE és Mozilla alatt nem működik a jQuery míg Chrome alatt tökéletesen működik? Pl.:
$(window).scroll(function(){
if ($(this).scrollTop() > 10) {
$('.scrollToTop').fadeIn();
} else {
$('.scrollToTop').fadeOut();
}
});
$('.scrollToTop').click(function(){
$('html, body').animate({scrollTop : 0},800);
return false;
}); -
honda 1993
senior tag
Koszi mindenkinek.
Most a javascript-tel proalkozok.
Ezutan kovetkezik a php
-
Jim-Y
veterán
válasz
honda 1993 #12177 üzenetére
Meg annyit, hogy nem csak php van a vilagon, mas programnyelvben is meg tudod valositani a forumot. Igazabol nagyon sok lehetoseged van.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Ha gyakorlod a programozást akkor előbb-utóbb lesz elképzelésed, hogyan valósítanád meg. Majd egyszer csak megvalósítod.
-
DNReNTi
őstag
válasz
"Nem hiszem hogy ha tanulgatom a php-t akkor idovel csak ugy magamtol a 0-rol fel tudom epiteni."
Pedig de. Mán optimális esetben. Senki nem úgy el le programozást tanulni, hogy na akkor én most megírok egy operációs rendszert.
Idővel, kitartással, és sok (SOK) gyakorlattal kialakul a megfelelő tudás hozzá.
-
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #12176 üzenetére
Erdekes.
Es ha majd kesobb meg akarom irni a forumot, akkor honnan erdemes tanulni?
Nem sok oldal van ami kifejezetten ezzel a temaval foglalkozik.
Nem hiszem hogy ha tanulgatom a php-t akkor idovel csak ugy magamtol a 0-rol fel tudom epiteni.
Valami kis olvasni valo jo lenne (ha lenne). (valami olyanra gondolok amibol nyugodtan lehet tanulni
Koszi a valaszt
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #12172 üzenetére
Csak mutatóba, hogy lásd kábé mire lehet számítani: [link].
Hozzáteszem az írás több hibát is tartalmaz, elavult, meg szvsz nem is jól van felépítve, de ez szubjektív, szóval semmiképp ne használd fel, csak azért linkeltem be, hogy lásd, egy nagyon alap fórummotor elkészítése mivel járna. Elismétlem: ne ezt használd.Egyébként az első találat volt a "create php mysql forum" keresőkifejezésre.
-
honda 1993
senior tag
Koszi, koszi.
Hahaha.
Nem is irtam hogy forumut akarok csinalni XD
Csak annyit kerdeztem hogy van - e olyan oldal ahol le van irva hogy hogyan lehet.
-
martonx
veterán
válasz
Fórumra vannak kész fórum motorok, amiket még talán te is be tudsz üzemelni. Ilyen pl. a phpbb
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Ne akarj fórumot "csinálni", amíg egy értelmes kódsort nem tudsz leírni. Komolyan. Egyelőre a tanulgatás és gyakorlás fázisában vagy, fogadd el.
-
honda 1993
senior tag
sziasztok.
azt szeretnem megtudni hogy van -e olyan oldal ahol le van irva hogy hogyan lehet megcsinalni egy forumot .
-
DNReNTi
őstag
válasz
Phvhun #12168 üzenetére
Ha engem kérdezel, max néhány nap, de nem én fogom csinálni, szóval ez irreleváns. Másik dolog ami árnyalja a képet: az ügyfél. Mindig így kezdődik, hogy csak ennyi, meg egyszerű, alap, ő is megcsinálná, de most nincs rá ideje. Aztán jön hogy még ez, még az, meg legyen öt nyelvű, ésatöbbi.
(#12169) Sk8erPeter
+1 -
Phvhun
őstag
válasz
Sk8erPeter #12167 üzenetére
Ennél konkrétabban nehezen tudok lenni, csak az kell ami le van írva, kb ilyen raktárkészlet nyilvántartó cucc lenne, ami az ügyfelek cuccait tartja nyilván a cég raktárában, amit az ügyfelek raktak be.
Nekem elég egyszerűnek tűnik, frameworköket nem ismerek szóval ez alap php+mysql lenne default bootstrappal.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Phvhun #12166 üzenetére
Ezek a "cuccok" megvásárolhatók, vagy egyszerűen csak elmentegetsz magadnak valami preferenciarendszert? Nem egészen volt világos a leírásodból, hogy most ez egy webshop, vagy mi a bré. Ja, várj, akkor most magyarul vannak emberkék, akiknek vannak termékeik, és azokat mutogatják? Vagy mi va'?
A kliensek cuccainak mennyisége miért állítható admin-oldalon, mi a cél? Nekem ez így összecsapott specifikáció. De egyébként nyilvánvalóan attól függ, hogy miben csinálod, milyen tapasztalattal. Amiket leírtál, Drupallal simán összekattintgatható akár pár nap alatt, ha valaki vágja a Drupalt. Ha valaki nem vágja a Drupalt, akkor meg sokat kell utánajárni, és akkor az jó sok idő még pluszban. És akkor a szokásos rizsa: csinálhatod frameworkkel, de akkor az nem összekattintgatós lesz. Blabla. Erre nem nagyon lehet konkrét választ adni, hogy "mennyi idő megcsinálni", a fejlesztő(k) képességeitől, és egy konkrétabb specifikációtól függ.
-
Phvhun
őstag
Mennyi ideig tart lefejleszteni egy olyan rendszert ami ezt tudja:
- Nyilván vannak tartva felhasználük akik be tudnak lépni, és van admin/sima user. Email visszaigazolás meg ilyen nyalánkságok nem kellenek
- Van kliens felület és admin felület
- Vannak termékek nyilvántartva, aminek van neve, ára, mennyisége, és képe
- A namost a klienseknek ezekből a termékekből vannak x darabjuk.
- Kliensoldalon annyi kell látszódjon hogy egy lista, ahol a cuccaik fel vannak sorolva, és ki van számolva az összérték.
- Admin oldalon meg látszik a kliensek listája, és a kliensek cuccainak a mennyisége állítható, és új accountok hozhatóak létre.
- Semmi csicsamicsa meg reszponzivitás meg ajax varázslat nem kell -
Mentiii
tag
válasz
Phvhun #12163 üzenetére
Hát jah.
A story:
Sokszor leállt az oldal.
- Mondták, hogy nagyon sok a látogató (valószinűleg a spam).
#Oké, akismet, spamblokk meg minden...megakadályozvaProbléma megoldva? Nem...
- Sok a plugin.
#Kikapcsoltunk X darabotProblem?
- Túl nagy a terhelés , valószinűleg sok a látogató (hírportál), ajánlják a virtual szervert
#Beüzemelve a virtual szerverProblem?
- Nagy merevlemez leterheltség
#Itt tartunk most -
Mentiii
tag
Sziasztok!
Adódott egy problémám a szolgáltatónál.
Azt írták, hogy az oldalam (azon belül az adatbázis) nagyon leterheli a merevlemezt.
A túl sok "sleep process" miatt.
Ideiglenesen csökkentették a "wait_timeout"-ot 15 másodpercről 3-ra, de ezt csak ideiglenesen lehet megoldás sajnos.
Valahogy optimalizálni kellene az adatbázist vagy valamit, ami után elmúlna a nagy terhelés a szerveren.
Valakinek van ezzel tapasztalata?
Előre is köszönöm -
Lacces
őstag
válasz
Phvhun #12125 üzenetére
Miért érdekes, hogy mit akarok vele elérni?
Egyszerű, én is akarok egy ahhoz hasonló oldalt, nem az olx-t vagy az express.hu-t betámadni, dehogy. Csak kutakodtam egy termék után, és annak vannak hype-olt aprós oldalai, amiknek a funkcióival vagy kinézetével nem voltam megelégedve, és gondoltam, hmmm hozhatnék én is létre egyet. Ennyi. Ez az üzleti része, ha erre gondoltál
Annyi, hogy ne nekem kelljen az alapjaitól létrehozni egy ilyen oldalt, hanem legyen egy alap, amit tudok gyorsan továbbfejleszteni és kész. Nem akarok vele hónapokat tökölni, ennyi.
Most elkezdhetném Symfony2-ben írni egyet, mert a PHP hosting olcsó, vagy ingyenes, és a Symfony2 egy piszok gyors keretrendszer valós életben, de most nincs túl sok időm alapjaiból felépíteni.
És mivel tudom, hogy van egy csomó kész alkalmazás PHP-ban, mint az osCommerce vagy Magento, vagy OpenCart, gondoltam, akkor inkább egy ilyet fejlesztenék fel. Ezeknek más a szisztémája. Nem akarok motor szinten belenyúlni.
Szóval vannak ilyen open-source content management system-ek? Vagy mi a specifikus nevük?
De ha nincs, nem para, akkor majd Ruby on Rails-ben létrehozok egyet. -
ooszi
senior tag
Sziasztok szeretnék készíteni egy web lapot, ami az itthoni gépemről futna, elég karcsú a tudásom e téren de az alapok meg vannak, már mindent meg csináltam hogy a külvilágról el lehessen érni a megadott címet, portokat nyitottam meg stb...
A kérdés az lenne hogy így ezáltal mennyire van veszélybe a gépem tartalma, szóval mik az esélyek, hogy jönnek a kéretlen vendégek, mert gondolom egy vírus irtó nem elég? -
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #12155 üzenetére
A float-olt elemek kikerülnek a normál dokumentum flow-ból, a nem floatolt blokkelemek emiatt úgy viselkednek, mintha a floatolt elemek ott sem lennének. A te példádban a H3 floatolt, a #like_button normál blokkelem.
Részletesebben:
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #12153 üzenetére
Igazából én azt akarom, hogy csak a 12-nek és a Like-nak legyen háttere. Ezért adtam annak a divnek hátteret.
Nem értem mi logika alapján van az, hogy a fölötte lévő #like_button divtől független h3 is belekerült a színezésbe.
(#12154) martonx
Szemléltetés szempontjából ez is megtette, de nem is ez volt a kérdés.
-
martonx
veterán
válasz
PumpkinSeed #12152 üzenetére
Mivel nem adtál neki saját színt, és rácsúszik arra a bazi nagy zöld divre. Adtam neki saját színt, így még színsebb lett ez a tuti példa: [link]
Máskor jó lenne, ha nem elcseszett rgba kódokból kellene ránézésre találgatni, hogy az most milyen szín lehet, hanem a példa erejéig olyan színeket használnál, mint én.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #12152 üzenetére
Megmondom őszintén nem értem a kérdést.
Ha arra gondolsz hogy miért van #like_button háttérszíne a h3-nak, akkor azé' mer' a #like_button alatta van a h3-nak.Egy border ezt szépen szemlélteti.
-
PumpkinSeed
addikt
Alap kérdés tudom, de az érdekelne, hogy az most milyen jelenség, hogy egy <h3> tag a <div>-en kívül felveszi a <div> hátterét.
-
GG888
senior tag
http://www.szerverberlet.net/domain-tarhely.html
Ha elférsz 10 megán, akkor free...régi melóhelyem intézi, mielőtt valami modi törölne, hogy bevételem származik belőle...
-
_ak_
addikt
Tudom tudom, Tárhelypark, a kis csomag még épp beleférne most, de domain címet most nem is tudok, nem is akarok venni. Nincs valami ingyenes aldomain-re lehetőség?
-
_ak_
addikt
Nem egy kutyát, hanem az adott felhasználó kutyáit csoportosítom egy táblázatba. Lekérdezésnél a bejelentkezett felhasználó azonosítóját küldöm tovább, amit a Controllerben, összevetek a bejelentkezett felhasználó azonosítójával, ha egyezik, akkor bingó és lekérdezem azokat a kutyákat amiknél szerepel az az adott azonosító.
Illetve, ugyanakkor végzek még egy ellenőrzést, hogy a jelenleg bejelentkezett felhasználó admin-e...
A másik problémám, meg 99%, hogy a régebbi MySQL MyISAM párostól van. Igazából nem is tudom, hogy miért működik az adatbázis, pl. "tele vagyok foreing keyekkel és azok relációival", ennek ellenére mondjuk működnek a lekérdezések.
-
_ak_
addikt
válasz
PumpkinSeed #12128 üzenetére
Abszolúte a véletlen műve...vagy talán azt mondod, hogy arrafelé nincsenek is kutyák?
-
_ak_
addikt
válasz
Phvhun #12131 üzenetére
Köszönöm a tippeket, utána járok ezeknek.
Mondjuk inkább csak gyakorlásnak, bár amit csak tudtam megpróbáltam korrekten megcsinálni.
Amúgy Laravel és Twitter Bootstrap keveréke, de gondolom az utóbbi elég egyértelmű.Az üzenet küldésénél arra gondoltam, hogy ha esetleg valaki nem a regisztrált címén keresztül akar emailezni, persze leírhatná az üzenetben is, de most így jelen formában mindenkinek privát a címe, tehát más felhasználó nem fér hozzá sehogy sem, Aztán lehet, hogy tök felesleges ennyire védeni.
A kis képeket valóban jó ötlet lehet kiemelni egy kicsit, eredetileg is olyasmi volt. Ami a linket illeti, azért nem az egész kártyát tettem kattinthatóvá, hogy ha mobilról nézi valaki, akkor talán ezzel csökkenthető a véletlen kattintások száma, igaz azt nem tudom, hogy mennyire lenne valós probléma.
A div/táblázat keverése leginkább tényleg csak pozicionálási kérdés volt. Nem jutott jobb az eszembe, hogy hogyan rendezzem függőlegesen egy sorba az adatokat (gondolok itt a fajtára/nemre stb.).
Amúgy ahogy láttam, inkább csak 1-1 kutyanév van ami nem fér el, ezt már javítottam az adatbázisban, csak még nem azt használtam fel.
Esetleg találtál olyan települést is?A nav-ban tényleg nem lenne fontos a kicsi kutya kép, csak eredetileg egy nagyobb headert akartam és ahhoz késztettem, de mivel azt az ötletet eldobtam, ezért gondoltam, hogy jobb híján berakom oda. Így tényleg nem sok értelme van, még ha mobilon nem is olyan rossz.
A kutya törlése, meg onnan jön, hogy gyakorlatilag így néz ki az admin felület is, aztán onnan csak átmásoltam, de jól hangzik amit mondasz, csak majd utána kell járnom, hogy az hogy működik.
De ha már az adminnál tartunk. A vagrant boxomban jól működik, de itt 2 gondom is van vele.
Alapból úgy van megcsinálva, hogy ha admin aki bejelntkezik, akkor egyből az admin felületre vigyen. Nos itt ez nem megy. Illetve az admin felületen, ha a 'Mutat'-ra kattintok egy adott felhasználón, akkor mutatnia kéne a felhasználó kutyáit.Előbbi így néz ki:
if (Auth::user()->admin === 1)
{
return Redirect::route('admin.index');
} elseBejelentkezés után egyből ezt ellenőrzi, és ha admin nem 1, akkor tovább visz a főoldalra, vagy a megnyitni kívánt oldalra.
Utóbbi meg ilyen if else:
if ($id === Auth::id() or Auth::user()->admin === 1)
A kutyáim url-ben tovább adom a user id-t és azt ellenőrzöm. Ezzel akartam kivédeni, hogy más ne tudja, csak a saját kutyáit szerkeszteni/törölni.
Annyit tudok, hogy boxomban 5.5-ös MySQL van, illetve eredetileg InnoDB-t használok, míg ezen a webhoszton 5.1 van MyISAM-mal. Ez lehet a probléma forrása?
5.5-ös PHP van mindkettőben, így másra nem tudok gondolni.Ezen kívül még nincs szabályozva a feltölthető fénykép méret és a település lista nem töltődik vissza, hogy ha egy hiányzó vagy rossz adat miatt visszairányítok a feltöltő formra. Gondolom a scripten kéne még csiszolni.
-
Phvhun
őstag
Pozitívumok
● Az alap színvilág és a háttér tetszik.
● Az alap koncepció tetszik, beszélgettél emberekkel akik azt mondták hogy szükségük van erre, vagy tényleg csak webfejlesztési gyakorlatnak szánod?
● Ha van rá valódi igény, akkor simán kirakhatnád élőbe, csak kérdés hogy szerinted hogyan tudnád később monetizálni?
● Framework miatt legalább nincs CSRF meg Sql Injection sebezhetőség az oldalon.Lényegesebb problémák:
● Levél küldő link footerben rossz.
● Főoldal szövegének kontrasztja nem elég nagy, öregek pl rosszabb szemmel nem fogják szeretni.
● Üzenet küldésnél minek kell megadnom az email címemet, ha már registrációkor megadtam?Lényegtelen apróságok:
● Kutya képek köré én alapból tennék kicsi fehér keretet és árnyékot alá, és a hoover effect akkor nem kell, plusz az egész kutya "kártyát" tenném kattinthatóvá.
● Mi volt az oka hogy a kutya kártya listában keverted a dives és a táblázatos struktúrát? Emiatt a szövegdoboz fix széles, és pl a hosszabb településnevek feleslegesen tördelődnek rossz helyen.
● A kutya képe a sarokban minek? Vagy legyen nagyobb elem az oldalon, vagy pici fekete paca marad értelmetlenül.
● Biztos hogy a kutyát "feltölteni" akarják az emberek? (feltöltés gomb szöveg)
● "Regisztrálás" hülyén hangzik. -
_ak_
addikt
Hogy ha valakinek van kedve/ideje vethetne egy pillantást erre.
Mondhatni az első oldalam, nem lesz élesben használva, szóval szívrohamot nem kell kapni.Regisztráció/feltöltés/törlés működik, a feltöltött kutya szerkesztése még nem.
-
Phvhun
őstag
Valaki tudja hogy milyen szinten lehet meghackelni egy CORS API endpointot?
http://www.staticapps.org/articles/cross-domain-requests-with-cors
Ez alapján nekem sebezhetőnek tűnik de ez csak egy megérzés, nem teljesen értem a működését.
-
Lacces
őstag
Hali.
Az olx.hu, express.hu hirdetes felado oldalaknak van valamilyen specialis megnevezese, mint a webshopoknak az e-commerce?
Csak mert erdekel hogy van ilyen "framework" vagy minek is nevezem (Magento, OpenCart, osCommerce, stb) letrehozva php alapokon. -
martonx
veterán
Szerintem ez egyre kevéssé igaz. Én egy jó ideje már jóval többet szívok a Safarival és a Chrome-al, mint az IE-vel.
Ettől még nem lesz jó az IE, és nem akarom én védeni, csak jeleztem, hogy fejlesztői szemszögből nézve egyre több furcsasága van a hype-olt böngészőknek, és egyre kevesebb a lenézett IE-nek. -
Jim-Y
veterán
Old, but true [link]
-
Phvhun
őstag
Fps-ék postolták az amcsi megfelelőjét a magyar webfejlesztő sztárunknak
-http://www.webkinglasvegas.com/ -
jocomen
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #12114 üzenetére
Az majd lehet a Webalkalmazasok fejlesztése II.-n lesz.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Legalább van CSS. Nálunk az se vót.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Ejj .. es hany helyen olvasom a W3-at. Lehet, hogy MAR nem annyira gaz, de ha van nala sokkal jobb (MDN), akkor miert nem azt ajanljak
-
PumpkinSeed
addikt
Első óra Webalkalmazasok fejlesztése I. kurzuson:
A fő téma a HTML es CSS lesz. Ajánlott olvasmányok a W3Schools.
Mikor megkérdeztem hogy JS lesz-e, nem lesz.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #12112 üzenetére
Jogos. Rosszul emlékeztem.
-
-
Phvhun
őstag
Van valami ajánlott netes tréning ami megtanít korrektül azokra a dolgokra, mint pl kód menedzselő tool-ok (pl git) ismerete, doksi készítés, etc.. amik csapatban való munkavégzéshez szűkségesek?
-
_ak_
addikt
Mi a legegyszerűbb módja, hogy ha dinamikus dropdown listet szeretnék egy űrlapnál?
Megye település választót szeretnék, de nem tudom biztosan, hogy merre induljak el.
Van már egy select-em, amit adatbázisból töltök fel, az viszonylag könnyű volt, de nem vagyok benne biztos, hogy ilyen könnyedén vennék egy ilyen relációt is.
-
dabgergo
őstag
válasz
fordfairlane #12105 üzenetére
Ja értem, csak meg se találtam h az melyik fájlban van az a google-ös link.
Meg így annyi előnye van h ha updatelem a témát akkor is megmarad minden ami a custom css-ben van. -
fordfairlane
veterán
válasz
dabgergo #12104 üzenetére
Én csak arra gondoltam, hogy a fonttípus már be van állítva a megfelelő helyeken "Architects Daughter"-re.
Nincs más teendő, mint kiszedni a link href="fonts.google?Architects Daughter" izébizét, (konkrétan ezt a sort:
<link rel='stylesheet' id='cosmo-gfont-2-css' href='http://fonts.googleapis.com/css?subset=latin-ext&family=Architects+Daughter&v1'_rel=%27stylesheet%27+type%3D%27text%2Fcss&ver=3.9.2' type='text/css' media='all' />
)és a helyére betenni a saját fájlodra változatra mutató font-face tagot. Ha ennek is "Architects Daughter" nevet adsz,
<style>
@font-face {
font-family: 'Architects Daughter';
src: url('wp-content/fonts/architectsdaughter-webfont.eot');
src: url('wp-content/fonts/architectsdaughter-webfont.eot?#iefix') format('embedded-opentype'),
url('wp-content/fonts/architectsdaughter-webfont.woff') format('woff'),
url('wp-content/fonts/architectsdaughter-webfont.ttf') format('truetype'),
url('wp-content/fonts/architectsdaughter-webfont.svg#architects_daughterregular') format('svg');
font-weight: normal;
font-style: normal;
}
</style>akkor elvileg egyéb teendő nincs.
-
dabgergo
őstag
válasz
fordfairlane #12103 üzenetére
Tuti h igazad van, nekem így volt a legegyszerűbb, sajnos annyira nem értek hozzá mint te, biztos h van szebb megoldás; új nevet amúgy nem én adtam neki hanem amikor leszedtem ez volt már a neve.
-
fordfairlane
veterán
válasz
dabgergo #12102 üzenetére
h2 {
font-family: 'architects_daughterregular'!important;
}Ez csak példakód. A témában az már be van állítva, hogy az oldal melyik részén használják ezt a fajta fontot, ezt fölösleges külön beállítani még egyszer. Csak a megfelelő @font-face részt kell beletenni, és ugyanerre a fontra mutató Googlefonts hivatkozást meg kidobni. Nem is kellett volna új nevet adni ennek (Architects Daughterregular helyett architects_daughterregular nevet kapott) , csak még bonyolultab lett így az egész.
-
dabgergo
őstag
huu sikerült!!!
el se hiszem, nagyon köszi!
végül úgy lett meg h összerakosgattam amit a support írt kódot meg amit fontsquirrel generált.
annyi volt még a baj h minden egyes betű átváltozott olyanná holott nem mindennek kellett volna, de aztán kikísérleteztem és ha csak a h2-re alkalmaztam akkor csak ott változott ahol kellett, szóval végül ez lett a custom css-be:
@font-face {
font-family: 'architects_daughterregular';
src: url('wp-content/fonts/architectsdaughter-webfont.eot');
src: url('wp-content/fonts/architectsdaughter-webfont.eot?#iefix') format('embedded-opentype'),
url('wp-content/fonts/architectsdaughter-webfont.woff') format('woff'),
url('wp-content/fonts/architectsdaughter-webfont.ttf') format('truetype'),
url('wp-content/fonts/architectsdaughter-webfont.svg#architects_daughterregular') format('svg');
font-weight: normal;
font-style: normal;
}
h2 {
font-family: 'architects_daughterregular'!important;
}Nagyon köszönöm a segítséget!
-
fordfairlane
veterán
válasz
dabgergo #12100 üzenetére
Feltöltöd a saját tárhelyedre a fontfájlokat, majd az src-t lecseréled a sajátodéra, ami eredetileg a google fontsra mutat. Ennyinek elégnek kell lennie, elvileg.
Illetve, jah, igen. Magát a CSS tartalmat (@font-face) is legenerálja neked a Google fonts, tehát azt akkor ebben az esetben neked kell előállítanod a fenti minta alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- Xbox Series X|S
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest