Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Haver rájött a mgoldásra, íme:
Ha a gépet kikapcsoljuk, akkor ezt a router is érzékeli és leveszi a portforwardot. A megoldás egy DMZ beállítása. Ez az SMC routeremben a firewall menüpont alatt van, van ahol a portokkal kapcsolatos oldalon, stb... Ennek a lényege, hogy a router IPje egyből a gépé lesz elv., így tehát amit a router kap, az egybő a gépé is lesz. DMZ menüpont alatt simán beír géped IP-t (pl 192.168.2.100) és enabled. Megnéztük úgy, hogy a gépet ~10 percre kikapcsoltuk, majd utána ébresztettem és sikerült.
[Szerkesztve] -
Fauszt
senior tag
Ha router nélkül, közvetlenül kapcsolódsz a netre, akkor tuti nem fog menni távolról interneten keresztül a felébresztés, mert nem lesz ip címed, amit meg lehetne adni célcímnek.
Megjegyzem a fenti tapasztalatok miatt még ha meg is tudnád címezni a gépedet (tehát lenne ip címed), akkor sem ébredne fel az időtényező miatt, mert csak akkor tuti az ébresztés ha broadcast címre küldöd magic packetet, ha pedig ezt megpróbálnád, akkor az már az első internetes routernél elakadna...
Közben azt hiszem én meg már sejtem miért van az, hogy kikapcsolást követően néhány percig a kikapcsolt gép egyedi ip címére küldött packettel bekapcsolható, de aztán már nem. Megvizsgáltam ugyanis a küldő gépen lévő tűzfallal (kerio), hogy amíg be volt kapcsolva a felébresztendő gép és annak egyedi ip címére küldtem a csomagot, addig az ment is és a kerio is jelzett, majd kikapcsolást követően néhány percig ugyanez volt a helyzet, de néhány percet követően már nem jelzett és ilyenkor már nem is kapcsolt be a gép, bár érdekes módon ekkor is villogott az ébresztendő gép hálókártyájának a ledje ugyanúgy, mint amikor be is kapcsolt rá (ez sokáig félre is vezetett a probléma megismerésében), de az mindig villogott, akármilyen ip címre is küldtem a csomagot az adott alhálózatban, ill. a mac address is lehetett bármi.
Szóval ez már nagyon elmélet és valószínűleg az internet protokoll sajátosságával magyarázható, hogy néhány perccel a kikapcsolást követően az ébresztő gép még tudja azonosítani, hogy az adott ip cím valójában melyik gépet jelenti... -
Fauszt
senior tag
Az mc-wol.exe sem csinál mást, ha csak MAC címet adsz meg neki, egyszerűen kiküldi a magic packetet a 255.255.255.255-ös broadcast címre és így a helyi hálózatban lévő megfelelő mac address-el rendelkező gép be fog kapcsolni.
Routeren keresztül meg nyílván te sem broadcast címre továbbítod a csomagot, hanem a géped egyedi címére és ahogy azt már írtuk, ilyenkor van az, hogy ha csak 1-2 percig volt kikapcsolva a gép akkor általában felébred, viszont ha több mint 10 percig, akkor szinte biztos, hogy nem. Ezt én sem értem miért van így, de ez a tapasztalat, ha valaki tudja a magyarázatot, az ne tartsa magában! -
harry
veterán
Majd még kipróbáljuk, hogy ha én nem router mögött vagyok, hanem egyből netre kötve és engem akarnak ébreszteni, akkor mi a helyzet. Ha úgy is megy minden egyes alkalommal, akárcsak a helyi hálón, akkor a router kavar be. Ha ott sem mindig, akkor mással lehet probléma. Az gondolom teljesen mindegy, hogy a küldő router mögött van-e.
-
harry
veterán
Az mc-wol.exe-t használjuk, itt meg lehet adni MAC és IP címet, így:
MC-WOL ethernet-cím(=MAC address) [/a ip-address][/p password]
Ez helyi hálón működik gond nélkül, simán megadtuk a MACet és ébresztett is, viszont routerent keresztül kívülről csak néha (ott nyílván hozzájön egy IP), jelenleg ezt próbáljuk megoldani, de nem tudjuk mivel lehet gond. -
Fauszt
senior tag
''beállítottam az UDP 7-es port forwardját az asztali gépemre (tehát nem broadcast ip-re)'' - tehát router config (nálam NAT résznél) nem az IP-det adod meg hanem a gép elnevezését, vagy ez hogy volt?
Végül is a HGW-ben is ki lehet választani a célgépnél a gépnevet, de meg lehet adni ip címet is (igaz, ha azt az ip-t (192.168.1.64) írom be, amit egyébként kapni szokott az asztalim a HGW-től, akkor a beállítás érvényesítésekor ki is javítja a gépem nevére), de ez teljesen lényegtelen a wol szempontjából.
Amúgy helyi hálón a progi nem kér IP-t csak MAC címet, ip a routeren kívülre küldésnél kell (legalábbis így ment, és a leírás is ezt állítja). Szóval azt nem tudom, hogy a program hogyan küldi a cuccot.
Ez amúgy egy egyszerű DOS-os progi, de láttam grafikus változatoknál több beállítási lehetőséget is, megnézzük majd azokat is.
Amennyiben a fentebb említett 40kB-os wol.exe progit használod, akkor annak ahogy én láttam nem is lehet megadni ip-t, mert az a 255.255.255.255-ös címre küldi a packetet és ha helyi hálózaton belüli gép felébresztését akarjuk, akkor ez így elég is, hiszen ekkor a hálózat összes gépéhez eljut a csomag és az a gép fog bekepcsolni, amelyiknek a MAC címe benne van a magic packet-ben. -
Fauszt
senior tag
Ha azt a 40kB-os wol.exe fájlt használtad a felébresztéshez, akkor ez teljesen normális, hiszen ez is broadcast címre (255.255.255.255) küldi a magic packetet, így mindenképpen fel kell ébrednie a gépnek, függetlenül attól, hogy mennyi ideig volt előtte kikapcsolva, valamint ennél a proginál tudtommal nem is lehet megadni ip-t.
-
harry
veterán
Még kezdők vagyunk a témában ezért ezt nem teljesen értem:
''beállítottam az UDP 7-es port forwardját az asztali gépemre (tehát nem broadcast ip-re)'' - tehát router config (nálam NAT résznél) nem az IP-det adod meg hanem a gép elnevezését, vagy ez hogy volt?
Amúgy helyi hálón a progi nem kér IP-t csak MAC címet, ip a routeren kívülre küldésnél kell (legalábbis így ment, és a leírás is ezt állítja). Szóval azt nem tudom, hogy a program hogyan küldi a cuccot.
Ez amúgy egy egyszerű DOS-os progi, de láttam grafikus változatoknál több beállítási lehetőséget is, megnézzük majd azokat is. -
harry
veterán
-
Fauszt
senior tag
Mitől leeht ez, mi köze ennek ahhoz, hogy mennyi diő kikapcs után akarunk WOL-t?
No ez a másik amit én is nagyon szeretnék tudni. Én egy kicsit mélyebben teszteltem a dolgot és a következőt tapasztaltam.
Nekem van egy thomson speedtouch 780i wl típusú home gateway-em ill. egy fon routerem. A HGW csatlakozik a netre, ennek egyik lan portjára van kötve az asztali gépem, a másik lan portjára meg a fon. A HGW DHCP-n osztja ki mindig fixen ugyanazokat az ip-ket a gépnek (192.168.1.64) ill. a fon-nak (192.168.1.65). HGW-ben beállítottam az UDP 7-es port forwardját az asztali gépemre (tehát nem broadcast ip-re), majd következtek a tesztek. Notim segítségével a fon wifijén keresztül felmentem a netre, és innen [link] küldtem a routerem WAN portjára a magic packeteket és hozzád hasonlót tapasztaltam. Amennyiben közvetlenül az asztali kikapcsolását követően küldtem a wol csomagot, akkor felébredt a gép, de ha kicsit később akkor már nem mindig. Volt amikor már az asztali gépem kikapcsolását követő 1-2 perc múlva sem ébredt fel, de olyan is volt, hogy 10 percig volt kikapcsolva, amikor küldtem a magic packetet és felébredt, igaz ez volt a ritkább, és 10 percnél hosszabb kikapcsolás esetén nem emlékszek, hogy akár egyszer is felébredt volna ilyen módon.
Ha a HGW-re az asztalim mellé nem a fon-t, hanem a notimat kötöttem (ez is DHCP-n mindig ugyanazt az ip-t kapta (192.168.1.68)) és erről próbáltam a Poweroff nevű progival felébreszteni az asztalit oly módon, hogy az ébresztendő gép ip címének a 192.168.1.64-et míg alhálózati maszknak a 255.255.255.255-öt adtam meg, szintén hasonlókat tapasztaltam, hol felébredt, hol nem, attól föggően, mennyi ideig volt előtte kikapcsolva az asztali.
Ha viszont a Poweroff progiban a 192.168.1.255-ös broadcast címre küldtem a magic packetet, akkor mindig felébredt az asztali, még akkor is ha egy napon át ki volt előtte kapcsolva. A gond ezzel kapcsolatban csak az, hogy ugye a routerek többsége nem forwardol broadcast címre, bizonyos routerekben be sem lehet írni, míg másokban (mint pl az én fon-om vagy a HGW) be lehet ugyan írni a broadcast címet, csak épp nem küldi ki a csomagot.
Az ébresztést teszteltem a notimon is és hasonlókat tapasztaltam.
Szóval ezt az időtényezőt én is rendkívül érdekesnek tartom és nem értem, miért ébred fel unicast címre küldött csomaggal néhány percig, és utána nem, ellentétben a broadcast címre küldött magic packettel, amivel mindig felébred, bármeddig is állt előtte kikapcsolva a gép. Aki tudja rá a magyarázatot, az ossza meg velünk, mert engem speciel kifejezetten érdekel... -
Fauszt
senior tag
Helyi hálón be tudom kapcsolni gépemet MagicPackal, viszont ha boot folyamat alatt kikapcsgomb hosszú megnyomásával 'szabálytalanul' leállítom, utána nemkapcsol be.
Hello! Én több gépen használtam már a wol-t és arra a tapasztalatra jutottam, hogy a gép indítását követően ugye az alaplapi hangszóró bizonyos lapoknál egyszer, míg másoknál többször is sípol és ha a a legutóbbi sípolás előtt kikapcsolod, akkor nem fog felébredni, sőt nem csak a a wol-ra, hanem az alaplapok bios-ában állítható adott időpontban történő bekapcsolás, jelszóra történő bekapcsolás stb. sem történik meg ezesetben, csak ha az utolsó sípolás után történik meg a kikapcsolás. Valószínűleg ez valami ACPI dolog lenne, de engem pl. érdekelne mélyebben, hogy miért is van ez így? Ha valaki esetleg tudja, az ne tartsa magában a választ. Gondoltam már rá, hogy ezügyben nyitok is egy fórumot, de még nem tettem, viszont ami késik, az nem múlik.... -
harry
veterán
Eddig úg teszteltünk, hogy gép kikapcs, havert megcsöregttük, indította a progi és utána visszajelzésként telón vissza hívott. Ez ugye azt jelenti, hogy kikapcs után úgy fél perccel érkezett a jel, és indult is a gép rendesen. Egyszer kicsit később, 3 perccel indítottunk, úgy nem ment. Nem tudom, hogy az idő tényezővel lett volna gond, ez elég furcsa lenne, de más nem változott. Két továbbított portom volt mindkét tesztnél, egyik ebből egy torrentnek. Mitől leeht ez, mi köze ennek ahhoz, hogy mennyi diő kikapcs után akarunk WOL-t?
-
Bandus99
őstag
Szia
jelentkezem nekem mukodott a magic packet interneten keresztul.
A gondot a router beallitasa jelentette, hiszen nem igazan talaltam routert ami engedett broadcastolni csomagot.
Magyaran pl MP csomagot elkuldtem a 9 es portra ezt port forwardolni a 255 os vegu IP re. Na ezt nem engedik amit talaltam egy osregi Linksys BEFSR41 es router, de abbol is a ver 1 (talan ver2) de a ver3 mar nem engedte. -
harry
veterán
Nos nekünk kicsit összetettebb a problémánk, de megosztom a tapasztalataimat:
Helyi hálón be tudom kapcsolni gépemet MagicPackal, viszont ha boot folyamat alatt kikapcsgomb hosszú megnyomásával 'szabálytalanul' leállítom, utána nemkapcsol be. Kézzel kell beindítani, vindóz alól kilépni, így megint megy.
3an tesztelgetjük külső hálón is, mindannyian különböző routerek mögül. Belső IP-nk fíxre állítva és port továbbítva (külső elvileg nem statikus, de nem is változik... mindegy). És ami érdekes, hogy haver gépét fel tudom kelteni gond nélkül, ő az enyémet nem. Nálam lehet valami gond, mert srácok próbálták és mindkettőjüknél ment oda-vissza, az én gépemet viszont nem tudják ébreszteni - viszont belső hálón nekem ment. Ebből arra gondolnék, hogy a routerben lehet vmi gond. De tűzfal nincs, belső ip fix, port továbbítva, mi lehet akkor a gond? Többieknél ugyan ezen beállításokkal megy. -
egymonk
csendes tag
A pár másodpercen belüli újraindulás esélyesen azért van mert a hálókártya támogatja a hálózati forgalomra éledést és épp arra van állítva. Prosza úgy, hogy leállás után kirántod a netkábelt, ha így már nem éled akkor az volt.
A wake on lan többféleképp is beállítható ugyanis, a magic-packetes élesztés csak az egyik ezek közül. Van olyan hogy saját cimre érkező csomagtól éled, vagy broadcastra, vagy multicastra, vagy akár bármely csomagra (ez pl okozhatná a fenti jelenséget).
Állítani linux alatt az ethtool nevű eszközzel tudod, windóz alatt nemtudom. Gondolom a kari driverével... Ha mákod van
üdv -
lacko22
aktív tag
Köszönöm a segítséget
haho -
Vizibirka
csendes tag
Szia, régebben foglalkoztam én is WOL -lal, a gépednek ki kéne kapcsolni teljesen normálisan amikor azt választod a Win XP -ben hogy kikapcsolás (gondolom te is távoli asztalról irányítgatod). Kissé értetelenül állok a probléma előtt, mert nekem ilyet nem csinált igaz, csak helyi hálóról küldözgettem csomagokat, nem pedig routeren keresztül.
Az ok amiért bekapcsolhat hogy kap egy magic packetet, ez pedig velaszínű hogy a router miatt van (mintha beragadna a magic packet a routerbe).
Próbálj meg egy hálózatelemzést (forgalom elemzést) végezni, és abból kiderül, hogy ment-e ilyen csomag a hálózaton.
U.I.: azt el tudom képzelni hogy a netről beesik egy ilyen csomag és azért kapcsol be. (Ilyenre már láttam példát)
Remélem tudtam segíteni.
Üdv Vizibirka -
lacko22
aktív tag
Senki nem tudja véletlenül a választ?
-
lacko22
aktív tag
-
lacko22
aktív tag
Sziasztok. Még én se jöttem rá arra hogy lehet kikapcsolni a gépet ha beindítom Wake On Lannal. Amikor kikapcsol vagy 20 mp után beindul újra a gép. Linksys Routerrel használnám. Ki tudja hogyan kell?
[Szerkesztve] -
akom
őstag
Hi !
Adott 2 gép a Belső háló D-link 604 es roterrel.
Van egy Integrált halokari, amiről egy 3com os WOL kábellel összekötött gépet szeretnék felkelteni.
DE SEMMI !
Elküldöm a megfelelő ip re mac re a csomagot, de a gép be se indul.
VAlaki erre valami ? -
bezzeg
csendes tag
válasz
Drótszamár #72 üzenetére
Én nem mértem mennyi ideig lehet ébreszteni(abit nf7) ,de nekem is működik netről.De x idő után az istennek se kapcsolbe .Viszont ha bekapcsolom majd ki ,utánna akár 10X is simán be tudom kapcsolni.de pár óra mulva megint nem működik.Ez most a router vagy az alaplap hibája?
köszi -
tibibi
őstag
valaki használja neten keresztül? Nekem helyi hálón oké,de neten nem.
-
Drótszamár
őstag
válasz
lrobertoc #66 üzenetére
Tudom kicsit régire válaszolok.
Ha ez megnyugtat, akkor Abit NF7-S alaplappal ugyan ez a helyzet. Kikapcs után kb 5 percig megy a wol, utána mintha elvágták volna. Helyi hálóról szintén megy, de az nekem kevés.
Valami olcsó gigabyte router.
Szerintem az alaplapon van valami elszúrva. -
Balage85
tag
Hali!
Vki segítsen plz. Nem értem igazán ezt a router konfigolási dolgot.
Most az addig ok, hogy a 9es portot beállítom udp-re, de miért kéne azt 192.168.0.255-re állítanom?? Nem azt kell megadni, ami a gép ip címe?
Meg mi ez a dydns??
Amúgy meg kipróbáltam és netről működik az ébresztés távoli gépek között ezzel: [link] -
regent
aktív tag
UP!
-
regent
aktív tag
Ugy látom ilyen problémája,még senkinek nem volt:
Ment (és megy is) a wake on lan két gép között. Az, amelyiket fel kel ébreszteni a 25-ös porton figyel router mögött. Semmi gond, minden perfekt. De van egy másik gép amiröl mintha egyszerüüen nem menne ki a magic pack.
Ugyanaz a wol program van azon is, tüüzfala kikapcsolva, elindítom a wol-packet-et, de a célgépre nem érkezik meg.
De közben a célgép akár az internetrööl is fogad megfelelöö ébresztöö csomagot, azaz úgy tüünik nem ott van a hiba.
MIndkét gép win XP pro. Amelyikrööl nem megy, az egy teljesen új, most installált példány, igaz kisebb gondok miatt volt rajta egy rendszervisszaállítás egy korábbi állapotba.
Esetleg nem megy rajta valamilyen szükséges service?
MInden más jónak tüünik rajta. -
Xtras5
csendes tag
válasz
lrobertoc #66 üzenetére
Hy. Hasonló a dolog nálam is, leírom mi van most, hátha tud valaki segíteni:
Nálam egy SMC7004vbr típusú mondem van.
1. Biosban és windowsban beállitva a wakeonlan
2. Routerban a 192.168.2.255 -re van forwardolva a 9es udp
3. Routerban a gépemnek, a dhcp által kiosztott fixip-jére -re van forwardolva a 9es udp
4. Routerban a gépemnek, a dhcp által kiosztott fixip-jére -re van forwardolva a 8900as port, ezt depicuson irják, kell a WOLGUI hoz...asszem
5. Dnydns belőve, routert elérem netről
6. DMZ aktiválva
7. MAC adress is enable
Nem történik semmi, itt nekem a tudomány megállt. T-Online-nál vok előfizető. A wol helyi hálón szépen müxik.
Alaplap: K8NNEO4 SLI
Bios és router firmware volt frissitve.
Hozzászolásotokat előre is köszönöm.
Üdv. -
lrobertoc
tag
Sziasztok!
Nekem is WOL problémám lenne! Van egy SMC WBR14-G routerem a gép amit ébreszteni szeretnék netről LAN-on lóg. Dyndns beállítva és műxik rendesen, NAT-ot úgy állítottam be hogy a 9-es UDP porton érkező kérések menjenek át a LAN-os gép fix IP címére. A NAT-ben egyszeűen nem tudom beállítani, hogy a 192.168.2.255 ip-re forwardoljon, max 254-et tudok megadni az IP végének. A helyzet az, hogy a gépet netről a kikapcsolás után kb 5 percig tudom feléleszteni netről utána semmi, próbáltam DMz-ben is a szitu hasonló! A router logja egyszerűen semmit nem ír a Magic Pavkettel kapcsolatban. Mindezt egy abit AN8 SLI alaplapi hálókarival produkálja, ha a gépben lévő D-Link hálókarival próbálkozom, ott még ennyi sem sikerül. Mindkét kértya esetén azonban a helyi LAN-on működik a WOL!
Ha valaki tud segítsen, vagy mondjon egy olyan DSL wireless router-t ahol ténylegesen működik az egész! -
shev7
veterán
Ha jol ertem itt szinte mindenki arrol beszel, hogy a helyi haloban megy, tavolrol, ha kozte van a router nem.
Ha megengeded jelentkezek valaki helyett: [link]
A hajadra is kenheted a bios beallitasat, ha nem tudod eljuttatni hozza a megfelelo csomagot. Nem vagyok egy nagy hardver guru, de szerintem az integralt halokartya is PCI device. Legalabbis PCI buszhoz kapcsolodik. -
bypet
tag
Elvileg lehet olyan módon is megcsinálni, hogy készenléti üzemmódba teszed a gépet winből, és akkor az oprendszer beállításainál kell turkálni. Jobban mondva, ha a lan csatoló képes rá, akkor a hálókártya tulajdonságainál találsz ( XP ) 3 pipálási lehetőséget.
bővebben: [link] -
Sz_L
csendes tag
Szerintem először tisztázni kellene, hogy a BIOS-ban egyáltalán szükséges-e beállítani a WOL-t, és ha igen akkor, mi módon?
Senkinek nem gyanús, hogy a magic packet nem véletlenül nem jut el oda ahova kellene? Minden topicban a legégetőbb téma, hogy hogyan kell beállítani a routert, nektek nem tűnt még fel, hogy egyetlen cikket sem olvastatok, ami arról szólt volna, hogy valakinek sikerült ez a művelet?
Szerintem nekem alaplapra integrált kártyába csatlakozik a router, ezért egyáltalán nem biztos, hogy a BIOS-ban Power>>APM Configuration>>Power On By PCI Devices = Enabled beállítás lenne az üdvözítő. Ha jól gondolom akkor a gép felébresztéséért elsősorban a bios beállítása felelős, majd csak eztán következne az, hogyan juttassuk el ehhez a kártyához a megfelelő csomagot. Vagy rosszul gondolom?
Jelentkezzen az az élő fórumozó aki már sikeresen alkalmazta az ébresztést az internetről!!! -
Sz_L
csendes tag
Sziasztok!
Én is kínlódok ezzel a WOL-lal egy ideje, rengeteg fórumot átnyálaztam, de SySERR az első, aki sikerről számolt be. Sajnos az ő módszerét viszont egyáltalán nem értem.
Nos a problémám sokakéval azonos, kikapcsolás után a router miatt a gépem azonnal újraindul:
AMI BIOS:
Power>>APM Configuration>>Power On By PCI Devices = Enabled
gondolom ez a beállítás lehet az oka (no meg a router).
Egyébként azt olvastam más fórumokon, hogy a D-LINK routerek nem képesek működni a dyndns-sel.
Valakinek sikerült már megoldania az újraindulást?
Illetve tudtok valamit a D-LINK és a dydns viszonyáról?
SySERR neked belső hálón sikerült a gépeket ébresztened, vagy interneten át?
Köszi előre is! -
bypet
tag
-
bypet
tag
Én is ezzel próbálkozom, egyelőre kevés sikerrel.
Nálam belső hálózatról lenne szó.
- Hálókártyám koaxos kábellel van összekötve, Rtl8029 BNC, ez lenne a gond? Hálókártyán kell állítani vmit ?
- Az alaplapom NF7-S v2 , A biosban Wakeup by PME# of PCI opciót engedélyeztem. OK.
- A Magic Packet-et sikerül elküldeni, sniffeltem, UDP re érkezik is a csomag ez OK.
próbáltam felkelteni, hogy csak Standbyban pihen ( S1 és S3 ) sikertelenül. Persze próbáltam kikapcsolva is..
Azt olvastam, hogy mindegy milyen kábellel van összekötve a hálókártya, felábreszthető. -
imli
csendes tag
Hi,
Helyi hálón megy gond nélkül a wake-on-LAN a wolgui-val, viszont kívülről még nem sikerült felébreszteni a gépet. Trust routerem van, és elég keveset logol. Hogyan tudok rájönni, hogy egyáltalán a routerig eljut a ''magic packet''? A port tök mind1, bármire működik LAN-on.
Please help! -
imli
csendes tag
Üdv minenkinek,
Nekem a kikapcsolással nem lenne gond, (VNC-vel sima ügy szerintem.) viszont a WOL-lal kapcsolatban nem tiszta a dolog.
Asus A8V-deluxe VIA K8T800Pro lapom van integrált Marvell Yukon 88E8001 hálókártgyával. Marvell-nél van ilyen device manager-ben, hogy Wake Up capabilities. (érték Magic Packet) Tehát ennek működnie kell. BIOS-ban csak annyi van, hogy wake-up-MODEM. Így is biztos megy??
Másik dolog: Trust router mögül szeretném feléleszteni (de még LAN-on sem ment). Routeren portforwarding csak IP-címre van, MAC-re nincs. (Private IP, Type (TCP/UDP), Port Range) A private IP-hez nem írhatok 255 végűt... tehát nem tudom szórni.. Routeren be van állítva belső hálóra fix IP, de kikapcsolt állapotban ez semmit sem ér...
(VNC megy távolról, van DynDNS-em routerbe beállítva..)
Tud valaki segíteni WOL ügyben?
Noan köszi előre is! -
SySERR
csendes tag
En a cegnel csinaltam mar ilyen WakeOfLan dolgot.
Barmelyik gepet tudom inditani ami tudja a WOLt vagy a ''Power Up On PCI device''-t
Mar eleve van 1 linux router ami megy 0-24 oran keresztul es innen webes feluletre fellepve lehet mindent iranyitani jol
1 gep nem tudja a ''WOL''-t de tud helyette ''Power Up On PCI device''-t igy annal nem tokeletes gep inditasa (neha elindul magatol). Ezt ugy sikerult kikuszobolni hogy abba a gepben aktivaltam az alaplapi halokarit is (gigas kari van benne), winben beallitottam egy olyan IPt amit sehonnan se lehet elerni, linux alatt meg semmilyen IPt nem allitottam be. Ennek a karinak MAC cimet adtam meg etherwakenek es igy ez a halokari csak a gep inditasara szolgal.
amiket hasznaltam:
- etherwake
- pptp szerver (hogy a belsohalot el lehehessen normalisan erni)
- dyndns
vegul 1 kep a mukodo rendszerrol:[link] -
McLaca
őstag
Integráltak menni fognak, ott valóban nem kell kábel (PCI 2.2-nél sem kell már).
Azóta sem tapasztalt külön hálókártyások közül senki más olyat, hogy engedélyezett WOL mellett nem tudja a gépet kikapcsolni?
Illetve kikapcsolni ki lehet, de 10-20mp múlva visszakapcsol...
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest