- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
válasz ssgt1981 #517 üzenetére
Igy van, erre gondoltam Ma volt egy kissebb fajta hiszteria a topikban, sok-sok hsz torolve lett, osszefoglalo atszerkesztve, "Téma tudnivalók" szinten, eros moderacio es boszorkanyuldozes kiseri mostantol a VPN-es "trukkozeseket" mindegy, toroltem, ne szaporitsuk a szot...
[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
4Grider
nagyúr
válasz ssgt1981 #1725 üzenetére
A böngészés során a böngésződ és a webkiszolgáló között ugyanazok a tranzakciók hajtódnak végre vpn-en, mint vpn nélkül. Az, hogy eközben mennyi adatod szivárog, ez a te viselkedéseden és a böngésződ beállításain múlik, ehhez semmi köze nincs a vpn-nek.
Vpn-t elsősorban arra használunk, hogy távoli és biztonságos hozzáférést valósítsunk meg két/több helyszín belső hálózata (LAN-ja) között, vagy elrejtsük (esetleg nemzeti) identitásunkat a másik fél előtt (pl. amerikai vpn-el, amerikainak hisznek a primitívebb weboldalak/szolgáltatók). Az utóbbitól viszont még nem lesz biztonságosabb a böngészés maga. -
kzs
tag
válasz ssgt1981 #1725 üzenetére
az, amit 4Grider ir, kiegészitve azzal: biztonsagos kapcsolat olyan értelemben, hogy egy ismert VPN nagysagrendekkel biztonsagosabb egy idegen helyen talalt wifinél vagy akarmilyen kapcsolatnal. Az idegen net helyett hasznalod a megbizhato / ismert VPN-t, legyen az otthon (pl. NAS vagy router), vagy valasztott VPN szolgaltato.
-
petir
senior tag
válasz ssgt1981 #2315 üzenetére
Beleharap a cica a farkába loopback
Saját VPN szerveredre csatlakozol otthon a saját címed lesz látható szóval semmit nem érsz el azon kívül , hogy megy egy kört az adatfolyam.
Ehhez valóban külső VPN szolgáltatás kell ahogy feljebb írták.
De amúgy az OpenVPN-be van valóban ilyen beállítás a config fájlban
Alábbi sort kell megkeresned és kivenni a #-et# redirect-gateway def1
Ekkora ha kívülről csatlakozol rá a VPN-edre a NAS-od WAN IP-je lesz látható az adat nem mert mindent a NAS-od bonyolít majd..
Pl.
Yettel-es mobilon csatlakozol a NAS VPN-re ami tegyük fel T-Online-os akkor a mobilon ha csekkolsz IP-t a T-Online-os IP lesz látható. -
Ricsii2001
tag
válasz ssgt1981 #2535 üzenetére
Amit én jelenleg használok, a CsibVPN. Ez egy Magyar szolgáltatás, én is csak itt láttam pár hete. Az írásom továbbra sem reklám, de a szolgáltatás nagyon olcsó, csak 15000 forint havonta, van féléves csomag, meg 12 hónapos csomag, és tartalmaz Francia szervert, szerintem megérős dolog. Majd nézz rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Linux kezdőknek
- Építő/felújító topik
- OLED TV topic
- Elektromos autók - motorok
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Kedvenc zene a mai napra
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest