-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Tarill #10647 üzenetére
De valószínű kéne, mert az autóradiátorok sűrű lamellásak és nem száll ki belőle a meleg. Ráadásul gyenge venti át se fújja. Persze attól függ milyen proci meg húzva van-e, mert kis procit elvisz passzívan a mérete miatt, nagyobb rendszert nem biztos, csak átmelegszik és vége. Arra kell figyelni hogy ezek a radik legtöbbször nem rézből készülnek és ha a réz blokkod mellé beteszed akkor elkezdhetik szétmarni egymást. Pongyolán mondva.
Ha dobsz képet a robi radiról akkor talán meg tudjuk mondani, hogy nagy-e az ellenállása és tudnád,e használni.
-
törölt tag
válasz Tarill #10640 üzenetére
Apróban DDC vagy Eheim HPPS szivattyút kaphatsz pár ezerért, ha szerencséd van. Ezek pc vízhűtéshez vannak eleve. Vagy vehetsz akvárium szivattyút, ha már gányolsz akkor tök mindegy. Csak azt be kell dobozolnod, mivel azokat akváriumba kell tenni, nincs szívócsonkja. De van aminek van és levegőn is üzemeltethető. Esetleg ha meg tudod építeni rendes elkerülővel a nyomásbeállítás miatt akkor lehet fűtés keringetője is. Mosógép szivattyút meg se próbáld.
Azt most megmondom előre, hogy az általad gányolt rézdarab még a kompakt vizek szintjét se fogja hozni. Úgyhogy csak akkor kezdj neki ha kurva gányolhatnákod van és számíts rá hogy szar is lesz. Vannak ilyen bóvli, nem H100 méregdrága egybevizek, 4-7 ezerért. Abból veszel kettőt, hármat és benne vagy az árban és hűtheted a procit, vidit, még északit is.
De ha türelmes vagy meg szerencsés akkor ebből a pénzből ki tudsz fogni egy régi szettet ami valódi vízhűtés és nem szar se. Ide megint az enyémet hozom fel amivel kezdtem, HPPS szivattyú, XXFlow blokk és egy tripla slim radi. 15-ért. Nem egy csúcs cucc, de ahhoz képest amiben gondolkozol ez csúcskategória....
És mit akarnál hűteni, csak procit?
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
[link]
Készítettem egy gyors vázlatot hogyan tervezem a gépet kinézetileg. Szóval hátul az a kék izé a tartály, az oldalán a radi kint, bent a ventik szívnak. Mellette a két csík plexi, a teteje meg még nem tudom valószínű méhsejt, de lefelejtettem hogy körbe ezüstre lesz festve, keretet kap illetve a radi is körbe. Szemből meg a szálcsiszolt hatású előlap keretet szedem szét és festem le. Szóval valami ilyesmi és hogy mi lesz belőle azt ugye a rosseb se tudja. -
törölt tag
Mi van? Az ~40 fokos vizet fog produkálni továbbra is, csak épp egy 150W-os procit meg 250W-os karikból 4way CF-t fog elvinni.
Az 1500W-tal meg úgy fűtesz ahogy felhasználod. A villanykályha még 2000rel se fűt be normálisan, egy légkondival meg 600Wból nyarat csinálsz.
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #10522 üzenetére
Kösz. Igaz nekem nem az van, hanem ami ugyan azon az oldalon csatis.
Nekik van ez az X izé rendszerük? Ahol a radi élével is felezve van és úgy áramlik át a víz.
Az a Mora grafikon, szegény pára eléggé lefojtja a rendszert, még a hármas is ott van a legalján. Ellenállás powa. Majd a négyesbe már 10-esével lesznek a csövek.Amúgy a Phobya Nova az nem csak 2x engedi át magán a vizet ha jól látom, hanem 4x. Csak középen felesbe.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem nyissa meg, de lehet az én gépembe van a hiba.
Csak számolgattam a saját radimból, hogy az 5V-on elvisz 200W-ot. Akkor a Mora meg 6x akkora + 120 helyett 140-es.
Szóval akkor 4 darab 21 centis ventivel (ha egyáltalán van ekkora) mondjuk 4V-on ami eléggé halk mennyit visz el egy ilyen drágaság? És ha mindkét oldalon 12V-on?
-
törölt tag
Jól számolgatom, hogy a 140-es Mora3 elvisz kb. 1500W-ot néma kussban? Eszem a szívit...
-
törölt tag
válasz GumisPeter #10446 üzenetére
Esetleg Todyval gyártatsz fet blokkot rá és valahogy rögzíted. Vagy veszel valami 3 ezres blokkot meg egy akkora vörösréz lapot és úgy hűtöd. Ha mindenképp vizezni akarsz.
Ha passzívozni akarsz akkor kell venned rá hűtőbordát és méretre vágod, színezed akármi. De jó nagy legyen. Ne ilyen kis kuki ramsünik. És akkor terhelni is lehet nyugodtan. Akár Slot1 borda is jó méretre vágva.A lényeg az, hogy ha játszani is akarsz és nincs légmozgás se, akkor a fetekre mindenképp kell borda és nem ramsüni, mert az nem elég.
-
törölt tag
válasz GumisPeter #10436 üzenetére
Tehát a gép csak kinézetre lesz és nem fogsz vele játszani se? Csak sima 2D képet kell adni Windowsban? Mert akkor tegyél a fetekre valami csinos süniket és elég. A többi meg vizezve lesz.
-
törölt tag
válasz GumisPeter #10431 üzenetére
Elég lesz, a VGAkat amúgy is feljebb lehet engedni. De a feteknek melege lesz az tuti, arra is kéne egy blokk. Vagy süni. De akkor a ramokna kis elég süni és csak gpu blokkot kell venned, abból meg valami normálisabbat. De akkor kell házszellő vagy a radi szellőjét irányítod a karira. Vagy hagyod ahogy van aztán ha megsül, megsül. Sajnos ha nincs FC blokk akkor ez van. A másik ilyen szivattyú történet meg az alaplap. Én ezért mondtam le róla, megfizethetetlen. Majd kap a radi levegőjéből, ha nem elég neki akkor rohadjon meg.
-
törölt tag
válasz GumisPeter #10427 üzenetére
Ez szerintem a szokásos alutalpas, kis sünis vacak. 105W-nak elég lesz, de ne várj sokat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz GumisPeter #10408 üzenetére
Az egész autó árírással együtt... Relatív mi a drága.
-
törölt tag
Amúgy a Moránál miért nem [link] ezt a felépítést használják és miért a csöveset?
És mi lenne ha nem csak oda-vissza, hanem 2x oda-vissza fordulna meg benne a víz ennél a felépítésnél. -
törölt tag
válasz Satyricon #10380 üzenetére
65ezer a 140-es Mora3, a saválló csili-vili külborítással, ventifelfogatóval. Erre 10rongy a saválló rács. De ha jól látom csak egyet adnak és mivel két oldala van a radinak... De gondolom csak a ventik felől kell tenni, de én tennék mindkét oldalra elvégre nézzen ki jól is. 6ezer a fekete műanyag láb hozzá. Fémet nem találtam. 7ezer a házra szerelhető sínek.
Magát a hűtőt 42-ért megkapod. De ahhoz semmi se, még ventifelfogató se jár, csak a csupasz hűtő.
A 120-as Morát megkapod 33-ért, szintén így csupaszon. A kiegészítők gondolom ugyan annyiba kerülnek itt is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
2200-ért vinnék az AGB o matic izé hogy kívják kuki tartályt. Tartsam meg, vagy örüljek neki hogy ennyit adnak érte egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fatal1ty1984 #10323 üzenetére
Főleg így, hogy borda sincs rajta.
-
törölt tag
Nézegetem a 180-as radikat, mert a gépház pont olyan széles és beférne faragással. Rohadt nagy választék nincs ami azt illeti, Alpha meg Phobya. Kár hogy 45 vastag csak, de még így is kicsivel nagyobb felülete van egy tripla 120as ultránál. Szóval jó.
Nekem az lett volna a gondolatom, hogy single alul meg felül és akkor faszán átszellőzteti a házat. Csak épp 20 rongy darabja. Nem is terveztem tovább.
Marad a 360 ultra aztán rohadjon meg minden alkatrész ami nem kap a huzatból.Oldallapra lesz szerelve. Belül a ventik szívnak és fújnak a házba. Felül meg alul ki lesz vágva a ház és úgy megy ahogy akar a huzat. A radi meg kívül lesz az oldallapon. Itt a kinézet azon fog múlni mennyire szépen csinálom. De mivel lassan elérek a végstádiumhoz és elkészül teljesen illene szépre, hogy nektek is megmutathassam, ne csak a gány topikba.
Még azon gondolkodom a radi két oldalán olyan 5 centis csíkba ki kéne vágni és plexit kapna, az lenne a kukucs nyílás, kék ledek bent. Csak nem vagyok benne biztos hogy a végletekig kéne gyengíteni a házat, főleg a nehéz radi mellett ezekkel a díszcsíkokkal.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz potyi23 #10238 üzenetére
Van értelme, de akkor jól kell megcsinálnod. És persze itt is kicsapódik a pára, úgyhogy arra figyelj. A végtelen fagyos vizet nem tudom honnan szerzed. De mi lenne ha eladnád a léghűtőt és vennél egy valami blokkot? Pár ezerért vannak már normális blokkok.
A 10-es és 11-es belső csőméret között nem sok különbség van, nem nagyon fogsz javulást észrevenni. Még nagyobbnál se. Romlani nem fog természetesen. Esetleg kicsivel könnyebben törhet a cső, mert vékonyabb lesz a fala, de nem biztos. Cső-cső között is hatalmas különbség lehet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #10190 üzenetére
Amíg be nem melegszik ott lent. Voltál már komolyabban "föld alatt"? Ugyanis mocsok módon be lehet fűteni átlag élettel, akkor már inkább a leásás árát klímába ölöm és csuton járatom évekig.
Jó, vannak a passzív házak. Értem én. Csak azzal én kitörölhetném.
Ez a Nova egyre szimpatikusabb, ha nem 45 vastag lenne csak tutira bepályáznám. De engem zavar, hogy csak ennyi, mert a méret a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #10187 üzenetére
Hát azzal nem, mienk is 2500W-os (egy klíma feleennyit eszik és lehűti az egész házat). A paraszt kút jó ide ami jó mély és beledobsz valami kis pumpit.
Eszkimó vagyok, nagyon nem hat meg a hideg. Ha felfordulok két évvel előbb akkor így jártam, de legalább a melegbe nem döglöttem meg. Na jó nem offolok.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #10185 üzenetére
A másik ami bevett szokás, bár nem olyan hatékony, de jó és olcsónak is mondható, ha van kutad és a benne lévő 10-en x fokos vizet nyomatod be a szobába egy radiba és úgy hűtesz. Egy ismerősöm meg is csinálta, jó pár fokot jelent. De nekem biztos nem lenne elég, mert ha már nekiállok 15 fokig hűtsön le legalább... Sok klíma sajnos képtelen rá.
-
törölt tag
válasz DigitXT #10181 üzenetére
Az viszont gáz, ha még kapcsolgatós. Nem is a fogyasztás miatt, hanem a hangerő. Ha neked pont csak 20% teljesítménye kell akkor annyit dolgozik és halkabb is. Így meg ugyanúgy kibe, mintha maxon járatnád, csak néha kussol el. Pont itt a PC hűtésnél ahol a hangerő igenis lényeges nem lépik meg? Szerintem tuti van már nem kapcsolgatós is.
Ez nem ide tartozik, de ezek szerint ezek tudnak 1000W hővel is elbánni? Szóval ha egy nagy autóradiba keringetem, akkor klímának is jó? Csak ahhoz meg kevés. ráadásul a keletkező hővel valamit kezdenem kell. Pont olyan rossz ötlet, mint a mobil klíma.
-
törölt tag
válasz DigitXT #10177 üzenetére
Szerintem ezek már okosak, mint a mai klímák, hogy nem kapcsolgat, hanem folyamatosan szabályozza a teljesítményét menet közben. azzal is sokat takarít meg.
Amúgy ha minden igaz van valami mendemonda, hogy a sok hőtől a hardver is többet fogyaszt, mert nő az ellenállása vagy mi a bánat. De hogy ez mennyire igaz, meg mennyire számít fene tudja, de szerintem annyira nem, hogy a chiller fogyasztását ellensúlyozza. De hát itt nem is a fogyi a lényeg, hanem a jó hideg. -
törölt tag
A 18-as lenne a jobb. Viszont abból nehezebb olyat gyártani ami nagy nyomást tud kifejteni. De mivel maga a radi elég vékony, nem is fog kelleni. Meg a 18-asból elég kevés választék van. De én azt mondom 18-asból tegyél rá, mert még van pár apró előnye, bár azok már annyira nem számottevőek.
Aztán várom az okosok véleményét, mert én még mindig csak kezdő vagyok, ha értek hozzá, ha nem. -
törölt tag
Hogy a boxba fér-e azt nem tudom, de értelme nem sok van a két oldali ventiknek, mert mint mondtam csak 45 vastag, amit átfúj egy sóhajtás is. 60-tól kezdődik a nehézség, de inkább a 80.
Meg ezek eleve a méretükből adódóan jobban elviselik ha kicsit kevesebbet szellőzik át, mint egy sima tripla radi ahol minden csepp levegő számít. -
törölt tag
6 ezerrel többért van abból a Nexxos XP-ből réztetős? Ú király. Nem veszek. Nekem jó az acetál, majd figyelek rá. A vidi meg a tartály is abból van, eddig problémám nem volt vele.
-
törölt tag
válasz DigitXT #10152 üzenetére
Az szinte semennyit nem nőtt. A múltkor próbáltam épp ki, hogy 20 percig nem ment a szivattyú és akkor érte el a 70 fokot. Itt meg talán 2 percre állt le. A VGA viszont tényleg érdekes, hogy akkor miért érte el ilyen hamar a 60-at. Lehet hogy levegős még? De a terhelt értéke nem rossz.... Vagy ennyivel többet fűt a VGA idle. Vagy a blokk. Azért az XX Flow hiába kaki blokk rohadt nagy rézdarab, ez a Alpha gpu blokk meg egy kis izé.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Basszus, valahol kontaktos az Eheim. A molexnél. Már a múltkor is észrevettem, hogy ha mozgatom leáll és most meg is tette. Csak az lett gyanús, hogy a VGA 60 fokos és semmit se csinálok, a ventik meg pörögnek bika. Nézem a Sensorpanelt, minden alapon, idle. Ránézek a tartályra síri csend uralkodik a vízfelszínen, anyád mondom akkor ez a baj. Hozzáértem és már ment is.
Szerintem csak a tápnak a molex duójába vannak az érintkező kitágulva, elég sokszor előfordul. Rosszabb esetbe a szivattyú nyákján van a kontakthiba ahol a molex tűk állnak ki. Bár azt kétlem. -
törölt tag
Nálam 30 a max, azt még szerencsére sose léptem túl egyik nyáron se, de én már 20-ba is megdöglök, szóval kínszenvedés. Klíma nincs, de ha volna akkor egész nyáron csuton pörögne. Csak szaros Teszkós ventim van, azzal küddöm magam hogy ne dögöljek meg és éjjel még aludni is tudjak pár órát.
Rossz helyre születtem, na.... Csak pár ezer Km-t. -
törölt tag
Gondolkozom rajta, hogy le kéne blokkozni az északi hidat. Arra elég valami kuka 3 ezres blokk is. Mert akkor nem kéne fújatni az alaplapot, hanem mehetne felülre a radi, ahova való. A feteknek nem kell víz, azoknak több, mint 90% a hatásfokuk, ha 90%-kal számolunk is 200W-os procifogyasztás mellett ami igencsak durva, még mindig csak 20W-ot fűtenek és ez a legrosszabb eset ráadásul igen jól bírják a meleget.
A VGA fet meg szintén marad úgy ahogy van, az meg 15W-ot fűt csak.Most nézem a 890FX északi is csak 18W-os. Akkor minek ezeket vizezni, meg egyáltalán fújni? Nem mennek el ezek a saját bordájukkal?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ForRedGlory #9996 üzenetére
Akkor két 780 FC blokk, az eleve 50k körül lesz. 500W az alap fogyasztás, nem tudom akarsz-e tuningolni. Meg hogy kívül, vagy belül legyen a radi és milyen házikó, milyen lehetőségekkel. De mivel csak VGA kerül bele, mehet magasabbra a vízhőfok, de én sejtem, hogy te később a procit is be akarod vizezni. Amit vagy külön körrel teszel és itt érdemesebb is lenne, vagy ugyanabba a körbe, akkor viszont jóval nagyobb radi kell.
Szóval 50k a blokk, kell még egy szivattyú én D5-öt mondanék ha azt mondod halk kell, de az meg 25k körül megy vagy mennyi. A radiátor is lesz 20k körül, meg még csövek, tartály, venti és az az összekötő Sli izé. Ez nem fog beleférni 100-ba, kicsivel túl kéne adnod rajta.
A használt cuccokkal az a baj, hogy szinte sosincs az ami pont kellene.40k a réztetős D5, azt a kurva. Szerintem legyen 10W-os DDC, erősnek bőven elég erős és halknak is halk szerintem, legalábbis az itteni beszámolók szerint. Feleennyibe kerül. De ha szerencséd van használtan kapsz még olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Adatlapon két 780, a képen egy 680 blokk, a címébe meg egy Titan blokk, most akkor mi a jó segg van?
Mire kell neked víz és mid van eddig? És mennyi pénzt akarsz beleölni? Új, használt? Mennyire legyen halk, bika?
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #9966 üzenetére
Átlátszóra akarom. Az esővíz meg sárgás, természetesen színes.
Nagyon rondák azok a körök, bocs EK de ez irtóan nem jön be. Amúgy én is akartam mondani a polírozást, csak azt nem tudtam, hogy ez felszínesen mattolt vagy az egész anyaga olyan. De felszínesen ezek szerint.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #9964 üzenetére
Az is igaz.
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #9960 üzenetére
Ez nagyon ronda, sötétkékre gondoltam de ami még átlátszó. Az jó amit a tag mutatott, max több ételfestéket kell belenyomni és jó lesz.
-
törölt tag
Kék lötty nekem is tetszik. De nem szívesen színezem be a folyadékom. Ételfestéket próbált valaki? Kicsapódik az?
-
törölt tag
Azt már kiöntöttem. Nem kelt fel benne semmi. De lassan három hónapja megy ugyanaz a rendszerbe, ott se kelt fel. A kis üvegbe csapvíz+vodka, a rendszerbe meg desztvíz+vodka+ezer éves Innovatek lötty megy. Ehhez kéne még esővíz.
Szerintem mindenhova kirakódik a vízkő, mivel egyenletesen meleg az egész rendszer. De a blokkokba lesz a legszarabb, pláne az ilyen mikrobarázdált izéknál. Ott kegyetlen dolgokat művel. Meg gondolom a szivattyú csapágyazását ha lehet így hívni is gyorsabban koptatja.
Azt hogy mennyi kő van benne attól függ mennyire kemény a víz. Ha valaki unatkozik akkor tud házilag is csinálni vízdesztillálót, nem egy nagy ördöngösség csak kell hozzá gánykedv meg pár cucc. -
törölt tag
Így tettem, kösz.
Végül is lehetne csapvíz, mert annyira nem melegszik fel hogy a vízkő kirakódjon pikk-pakk, de azért gondolom ettől még ki tud. Vagy tenni kell bele vízlágyítót. De megleszek a sima 5 liter ioncserélttel, ráadásul ha utoljára viszik a radit akkor talán még az se kell hanem egyből csere.
De van csökkentett ásványi anyag tartalmú forrásvíz, talán abba még kevesebb szar van, mint a csapvízbe.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ja, esővizet lehetne használni? Full tiszta esővíz. Van nagyon finom szűrőm+kap alkoholt. Úgy nem kel életre benne semmi és darabkák se lesznek benne. Az úgy nagyon elvetemült, vagy azért használható?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
De valahonnan pénzt kell összevakarnom, mert soha nem áll össze a vizem. Ha arra várok, hogy az anyaszomorító fizetésemből újra félrerakosgassak akkor két hónap múlva esetleg kijön.
Ja, amúgy segítetek beárazni?
A HWLabs GTS 360 slim radi újonnan 16k szóval 10-re gondoltam.
Az Eheim kék izé o matic tartálya 5k, úgyhogy 3-ért próbálom.
Az XXFlow blokk 15k újonnan, de ez szerintem beragadt ár, 5k-ért elmegy ez?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mivel eladósorba kerül a radi, azt akarom kérdezni, hogy ha veszek 5 literes kannába ioncserélt vizet, hozzáöntöm a mostani löttyöm ami kb másfél liter, az elbírná a gépet csak netezni, néha kis Youtube? A procit vissza tudom fogni 2 GHz-re 0.9V-on biztos futja még. A vidivel sok mindent nem tudok csinálni. Szóval 50W biztos meglesz idle amit hűteni kell. Tegyem valami saválló edénybe? Jobb a hőleadása a műanyagnál. Meg a rendszert se kezdi ki talán.
-
törölt tag
válasz potyi23 #9909 üzenetére
A bronz az vörösréz és valami más anyag, de ezt lehetetlen megmondani, mert jó pár anyag lehet benne és akármilyen arányban. Általában ónnal szokták, de lehet benne alu, arzén, mangán, de még vas is. Akármi. Attól függ mire akarnák felhasználni. Nem kell nagy tudónak lenni hogy rájöjj közelébe nem ér a vörösréz hővezető képességéhez, mivel mocskolva van más anyagokkal is. Mond vissza. Te vörösrezet kértél akkor ne bronzot adjanak a jó édes anyjukat rakatra.
-
törölt tag
Csak egy E8400, 1.45V és 4.5 GHz.
Lehet az Innovatek blokk az oka? Ha tényleg igaz hogy a csúcsabb blokkok még 10 fokot se vernek rá akkor is 60 fokos lenne a proci, az úgy nekem nem valami hú de pofára estem hőmérséklet. Vagy a 35 fokos vízzel van a baj? -
törölt tag
35 fokos víznél 70 a proci. Az nómális?
-
törölt tag
válasz DEV_NULL #9817 üzenetére
Ez ~225W, ha a tuningot is beleveszünk ~250W, erős tuningot akkor ~300W. Két single 120as radi akkor annak mindenképp 60 vastagnak kell lennie. De még így is határeset. 80 vastagot nem ajánlok, mert extrémen drága és nem biztos hogy elfér, meg az már jobban szereti a két venti szívó-nyomó felállást, ergo 4 venti kéne.
Ilyen radit elég nehezen kapsz használtan, úgyhogy azt valószínű újonnan kell. A szivattyú ha szerencséd van kapsz olcsó DDC-t vagy Eheim HPPS-t használtan. Illetve a két blokk is használtan, de van egy egész olcsó 8 ezres Alpha blokk újonnan a VGA-ra az bővel elég annak a kártyának.
A radi 12k körül van újonnan. A 80 vastag meg 18k körül. Darabja persze. Egy olcsó szivattyú ha épp van akkor 10k alatt. Meg olcsó blokk az 5-8k körül. Ja meg még tartály is 3-5k.50 ezret számolj rá. És persze ez a jobbik eset. Ha ilyen 20 ezred van rá max akkor felejtsd el. Akkor vegyél egybevizet kettőt és azt tedd rá. Vannak páran akik így csinálják, annyira nem rossz az se, ha az ár az egyik legfontosabb de mindenképp víz kell.
-
törölt tag
válasz fatal1ty1984 #9808 üzenetére
Hány fokos a VGA-d? Ha 5 fokkal melegebb vizet kap szerinted baja lesz?
-
törölt tag
válasz Destructo #9804 üzenetére
Ha a gpu bal oldali csatijába dugod és onnan a chipset jobb oldali csatijába úgy is törik? Mert ahogy elnézem ezeknek a blokkoknak mindegy merre folyik át rajtuk, vagy max forgatsz rajta. Milyen cső ez hogy így törik amúgy? Nekem ez a hulladék Innovatek is úgy gyűrhető hogy nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fatal1ty1984 #9800 üzenetére
Meg azt érdekli a legkevésbé a meleg... 90 fokon is megy, ellenben a procival. A procinak lenne igen fontos ez a sorrendezgetés, mert ott minden fok számít. Ha már mindenképp sorrendezgetni kell akkor a tartály, szivattyú, radi, proci ami ildomos. Nem tudom pontosan mekkora hőfok nyerhető így, de azt tudom hogy annyi nem hogy megérje szenvedni vele.
Amúgy meg ha 90 fokos csatit teszel a vga-ra meg a chipsetre akkor nem törne meg annyira a cső, csak épp szerintem nagyobb ellenállást ad a csati, mint így most +10 centi csővel. De ha be tudod rakni egyenes csatival úgy hogy nem törik meg nagyon akkor úgy lenne jobb, mert esztétikusabb ha a szivattyúból a vga-ra, chipsetre és úgy a procira megy.
-
törölt tag
válasz Kekebatta #9793 üzenetére
Teljesen mindegy hogyan hajtja, mert a gyors áramlási sebesség, kis vízmennyiség miatt szinte nem lesz különbség. Ellenben ha a felállás miatt 2x annyi csövet kell felhasználnod, az már igencsak növeli az ellenállását a rendszernek, ami miatt esik az áramlási sebesség és az már jó pár fokot jelenthet.
Mert nem a meleg víz megy be a radiba és a hideg jön ki, és nem fog melegebb víz átmenni a procira attól, hogy előtte a vidi van bekötve. Ez nem a lakás fűtése, meg nem a kocsinak a hűtése. Ez máshogy megy.
-
törölt tag
Biztos, hogy egy nem lenne elég. Vagyis elég lenne csak pörgetni kéne. Meg amúgy is az néggyel néz ki jól.
3 rongy egy Phobya G-Silent szóval azért van megfizethető árban is. Mondjuk nem tudom ennyiért mit kapni, kicsit gyanús ára van.
Jó dolog ez a nagy radi, csak hát lehetne monsta is meg 140-es ventikkel is, meg 4x3-as elrendezésbe. -
törölt tag
Szemezgetek egy Nova 1080-nal, kicsivel több árban mint egy tripla (csúcskategóriás), van rajta kis esztétikai sérülés. Kérdés, hogy ez a Nova vajon mit tud. Mert méretre a 140-es monsta se éri be, csak a közelében van kb. Meg a másik bajom, hogy mi a bánattal fújom. Mert alig van 18 centis venti, abból 4 az már bitang drága lehet. Úgyhogy nem sok esélyt adok neki, pedig igen impozáns.
-
törölt tag
Nem cikizzük a hűtésed. Fos az tény, ha nem haragszol meg a kijelentésért, de mondhatjuk úgy is hogy költségtakarékos alsó kategóriás. Nem számít. Itt egy a lényeg, hogy Vized van.
Vizet általában ezen okok egyikéből, vagy akár többől építi az ember:
-halkabb
-durvább tuning
-alacsonyabb hőmérséklet
-feeling
-elmebajNálad a rendszer milyensége meg összetétele miatt a feeling, az elmebaj és talán a halkabbság az ami szóba jöhet. De a feeling biztosan. Ez pedig már elég ahhoz, hogy itt legyen a helyed és nem kell kirekesztettnek érezni magát senkinek attól, hogy valakinek ilyen van csak, valakinek meg 4way FC blokk.
-
törölt tag
De nekem 1046-os van és nem emlékszem, hogy elől van cserélhető csapágy szerűség. És ebből azt se látom, hogy a rotor amihez van az mi a farok. De ezek szerint az mágnes, vagy egymenetes rövidre zárt tekercsek, mint az elektromos fűnyírókban és a tekercs amin az áram átmegy az kívül van a szivattyútestbe és az általuk keltett mágneses mező pörgeti ezt a mocskot a rotorral együtt. Csak mert ugyanígy működnek a sima szivattyúk is, de ott külön házba van a "mágneses" rész és szimering választja el a szivattyúrésztől. Itt meg ezek szerint a víz befolyik oda is ahol a "mágnes" van? Mert a tekercs amibe az áram megy az meg be van öntve gyantába de talán még valami műanyag háza is van.
Csak mert akkor nem kell tartani tőle, hogy a szimering folyni kezd, mert a sima szivattyúk halála az. Főleg ha olyan cuccot szivattyúznak. De ebbe ezek szerint nem így van. De nem tudom, csak tippelek. Ebbe az a két csapágyszerű vacak van ami cserélhető és ha kikopik akkor csak zörög, mert szigetelő funkciót nem lát el csak tartja a rotort a forgó tengellyel.
A Laing meg gondolom úgy működik, mint a DVD meghajtók, meg mint a ventilátorok. Az megint más történet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt én is néztem, hogy mikor szétszedtem mennyire mozog és az elején az a műanyag pöcök tartja középen. Én azt hittem ezek olyanok, mint a hagyományos szivattyúk csak kicsibe. [link] Nem tudom szedtetek-e már szét ilyet. Szóval az Eheim az rohadtul nem ilyen. Szimeringje sincs? A motor is víz alá kerül vagy mi van?
-
törölt tag
válasz Satyricon #9712 üzenetére
Ha nagyon nincs semmi akkor alumínium lehet még. De mivel rézből van a blokk alja lehet összeházasodnak, ezt majd megmondja valaki okosabb. De hő szempontjából az lenne a második lehetőség a réz után. Más nem. Sárgaréz se. Vas meg főleg nem. Persze működne azzal is és lehet, hogy elég is lenne a feteknek, de értelmetlen. Mintha egy Morára rátennél egy 4 centis ventit 5V-on.
Itt egy ram blokk. A víz a blokkon átfolyik és hűti a lemezt alatta, az meg a hozzá csavarozott másik lemezt. Elég fusi, de ezek amúgy ilyenek. [link]
Ez meg egy full cover blokk. A víz csak ott áramlik ahol fekete. A réz színű részen nincs víz, csak simán lehűl az is. Egyszerűen fogalmazva. [link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Satyricon #9710 üzenetére
Ez teljesen jó. Annyira jó, hogy nagyon.
Nem tudom láttál-e ram hűtőt, vagy FC blokkot vidire. Ott is egy túlnyúló rézcsík hűti a blokkból a fetet. Amúgy meg 90% feletti a hatásfokuk (tehát a proci fogyasztásának a tizede, még kevesebb amit elfűtenek) és a hőt is jól bírják.A fémlap amit rá akarsz tenni semmi más nem lehet csak is vörösréz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Satyricon #9683 üzenetére
És ha nem 2.0-ás karit tesz bele azt se ismeri fel? Ez nekem erősen hülyeség. Az viszont tény, hogy ha tényleg nem 2.0 akkor sebességveszteséget is ad és minél hosszabb, meg minél hitványabb, meg minél zajosabb a gép annál több anomália lesz vele. Csíkok, kockák, színek, LSD, 3Dben bekattanás.
-
törölt tag
Ezzel a vízbe merítéssel az a baj, hogy ha lekened a kártyát akkor arról feloldódik egy idő után és ugyan olyan mintha rajta se lenne (lásd balu). Utána meg beszívódik a nyákba, kondikba. Ráadásul onnantól kezdve a használat végén kb. kuka. Mosogathatod alkoholban, szárítgathatod és vagy elmondod hogy mi volt vele és senki nem veszi meg vagy eltitkolod.
Jól látom, hogy 116W a kari? És jól egy kupacban vannak a fetek is. Akkor teszel rá egy univerzális vga blokkot, meg jól megsünized és viszlát. Ha van a gépben egy kis huzat elég lesz, de még passzívan is. Ennyi.
-
törölt tag
Tudom, már néztem őket. Über ronda, azok a lapátok meg amennyi levegőt szállítanak... Na ennél csak szívóra szabad rakni, ha azt akarod, hogy a radi több, mint 10%-a át legyen szellőztetve.
Volt is egy cikk a Heti szemlében ahol a kocsiba szerelt gépet vizezte a gyerek és ilyen radit használt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha beleteszem akkor mindenképp javul a procihő? Elvileg. Mert ott mindenképp gyorsul a víz, hiába fogja vissza.
Ennek akkor tulajdonképp egyedül a vga fogja a kárát látni, mert az kisebb sebességgel kapja. De az meg ha most 60 fokos, akkor a kis tuning, meg egy kicsivel melegebb nyári nap szerintem bőven megáll 75-nél max, ott meg még mindig fázik.
Esetleg még azon tudok javítani, hogy a radi meg a vidiblokk is egyenes csatit kap. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz simlisgumis #9623 üzenetére
Áhh, de barom vagyok, hiszen a vidimhez is van hátlap, a refhűtésé. [link] Nem valami nagy cucc, de több mint a semmi. Fém. Arra gondoltam, hogy akkor a ramsüniket is leszedem róla és nem sünizve hanem a refhűtő fém lapja lesz rátéve, az is merevít mint a dög, mint egy backplate. [link]
És nem hiszem, hogy nagyon rosszabbul hűlne így, mint a sünikkel. Főleg hogy teljes terhelésen fél óra múlva még mindig csak langyos volt a fetborda is. Én kicsit többet vártam 150W-tól, de hát ezek szerint lepkefing. Pláne hogy feszt se lehet emelni elég korlátozott a tuning.Akkor 1500 pénzt nem sajnálok a procitól se, had merevedjen. Mint a....
A jetplate. Nincs ennek magyar megfelelője? Betét. Eléggé növeli az ellenállást. Amúgy ugyanilyen acetál a tartályom is meg a vidiblokk is. Nem repedt el. De én csak kézzel húztam meg, azt se izomból. Így is reped?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pista0001 #9620 üzenetére
Ez az Alpha állítólag felső kategória, úgyhogy akkor illene hozzá. Mindegy, ha lesz akkor lesz, ha nem akkor nem.
És a plate nem fogja nagyon lefogni a rendszert? Defaulton megy a szivattyú és 12V-on. Nem tervezek módosítani rajta, mert így pont jó. A tartályban a cső fölött van 5 centi víz és egy centire még felnyomja. Ekkora delejt tud, szerintem egész jó. Nem tudom ezt ti szakértők jobban tudjátok.
-
törölt tag
És nem adnak a blokkhoz merevítőt? Minden normálisabb meg nehezebb léghűtőhöz adnak. Én külön nem fogok venni, ha meg nem megy rá valamelyik léghűtőmé pedig nem fog, mert mind 775, ez meg AM3-ra kell majd. Akkor nem lesz. Vidin sincs, hajlik is kicsit. De alátámasztottam így egyenes. Majd jól rögzítem az alaplapot, nem csak 4 csavarral hanem minden lyukba.
A vízhűtés első áldása. A tehetetlenségéből adódóan két percig még pörög a venti mire lehűl a játékból kilépve. Légnél meg mire kidobott az asztalra leálltak a ventik. Jó persze én vagyok a hibás, mert a tripla radira nem csak egy ventit kéne tenni.
-
-
törölt tag
Na jó megmutatom. De gyenge gyomrúak ne nézzék.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik