- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
h.adam.92 #33729 üzenetére
Ha sima vizet használnánk akkor egy idő után tele lenne a rendszerünk moszatokkal, amőbákkal és papucsállatkákkal. Igazából csak ezért kell a vízhez valami anti-öko szer.
A legelterjedtebb a fagyálló ami egyáltalán nem eszi meg a műanyagot de ha PC vízhűtéses gyári alkatrészekből állítod össze a rendszered akkor semmilyen problémád nem lesz vele.
Az adalékokkal előbb-utóbb meggyűlik a baja az embernek, lerakódik elszínezi a csövet stb. Én akkor se használnék adalékokat ha ingyen adnák.ui.: a fagyállóra is oda kell figyelni, lehetőleg minőségit(Glycoshell, Valvoline stb) vegyünk és a megfelelő arány 1:10 legyen. Én 2L-es Colás flakonba 2dl tömény fagyállót teszek a többi ioncserélt víz.
-
G@ß!
őstag
válasz
h.adam.92 #33725 üzenetére
Most látom h "orosi" hűtésed van...
Hát szerintem felesleges nagyon márkás blokkokat venni.
(EK-ról elég jó véleménnyel vannak, de szerintem Tody56 blokkjai is tökéletesek.)
Főleg mivel 775-ös foglalatos, ezért nézz szét az apróban, hátha van valami...
Vga-ra érdemes full covert tenni, főleg ha tuning is közbe játszik.
Lehet h azt is találsz apróban.
A hűtőközegről pedig megoszlik a vélemény: Deszt víz + fagyálló (1:10es keverésbe), vagy ioncserélt víz+fagyálló.
Felesleges drága löttyöket venni.
Csövezés lehetőleg 10-es belővel legyen (másnéven HighFlow)
Pl 16/10-es masterkleer csövekkel és Tody56 féle csatikkal.
Radi jó lesz amit kinéztél.
Pumpa meg vagy x2o 450, vagy Laing D5 (elég halkak).
Az első pumpával meg lesz a tartály oldva. A második esetben kell tartály, olyat veszel amilyen tetszik... -
Joshi
titán
válasz
h.adam.92 #33718 üzenetére
Nem nagyon mivel általában nagyobb ellenállásúak az autóradik mint a pc vízhűtésesek. Ha ehez még hozzáveszem a túl nagy méretet és a nehézkes szerelhetőséget(venti rászerelés+csatlakozó probléma) akkor már egyáltalán nem célszerű a használatuk. Egy átlagos konfighoz bőven elég egy tripla radi is.
-
nebancsa
senior tag
válasz
h.adam.92 #28926 üzenetére
Az első vízhűtésemnél egy kadett fűtőradiátort használtam, bontóból szereztem 2eFt. Full. réz, lamelázatán átjárt a levegő 15x15cm a nettó felülete, cerka 600Mhz@1000 +vga(voodoo 3) hűtésére ideális volt. Majd jött a Barton proci + ati 9800, itt már kettő ilyen fűtőradiátort raktam fel, a konfigot simán elbírta.
Most a jelenlegi konfigomat a vga-n kívül is ezzel hűtöm, ha nem akarnám tuningolni, még mindig elbírná. Viszont akarom, és a vga-t is akarom vízzel hűteni, ehhez meg kéne dupláznom a radiátoraimat, szóval elég bután nézne ki a konfigom 4 db. kadett radiátorral
Inkább beruháztam egy mo-ra 2-re.
Ha meg egy nagy gépkocsi hűtőt guberálok a bontóba, a mérete megfelelne, de mint lentebb is írták, annyira sűrű a lamelázata, hogy képtelenség átfújni rajta a levegőt. -
Delta-Laca
aktív tag
válasz
h.adam.92 #23466 üzenetére
Ez igaz, annak idején én is barkácsoltam radit, meg szökőkút szivattyúval is nyomtam homméd blokkokkal, de rá kellett jönnöm ,hogy hosszútávon nem a legjobb. Inkább beinvesztáltam egy kezdő rendszerbe, és szépen lassan kifejlődtem a jelenlegi szintre, ahol minden alkatrész minőségi
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Mini PC
- BestBuy topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Gumi és felni topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bittorrent topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Lépj egy szintet felfelé gamingben! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest