- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Egérpad topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Nos valami ilyesmit szeretnék, ezt a rendszert kellene hűtenie:
P5K Premium/WiFi-AP + Q9550@3.7GHz
Sapphire HD4830Lapnál ezekhez készültek blokkok:
Ilyen házba kerülne a komplett rendszer:
A ház tetejébe menne egy radiátor 2 ventivel kifelé fújatva a levegőt a házból:
A házról linkelt kép jobb alsó sarkában a winyórekeszek helyére lett készítve a plexi tartály, melynek beépítéséhez a belső függőleges lemezt el kell távolítani. Számítások alapján kb. 2 liter űrtartalmú a tartály.
Csövezést valahogy így gondoltam el:
szivattyú - déli híd - GPU - Északi híd - CPU - FET1 - FET2 - HDD blokk - radiátor - tartályJelenleg ilyen körülmények uralkodnak a ház aljában:
Mondjuk a Sata kábelek picit más elrendezésben lesznek, ha a HDD blokkal a winyók a gép tetejébe költöznek.A HDD blokk 5.25-ös helyre lett készítve és 3db winyót képes hűteni
Itt vannak képek az elemekről:[link]
A radiátort méretei alapján választottam, mert szépen be lehet szerelni a házba. Mostanában nekifeszültem a topicnak és találkoztam 1-2 hozzászólással, amit, ha hamarabb olvasok lehet nem így fekszem neki a vizezésnek.
Egyelőre marad ez a radiátor, bár teljes terhelésen nem hinném, hogy elegendő lesz és így a rendszerbe szánt HDD hűtése bizonytalanná válik, bár most mikor hidegebb van 31...35 fokosak. Furmark alatt közel 300W-ot mutatott a fogyasztásmérő.A blokkok lefogatásával vagyok gondban, mert írtatok túlfeszítésről, alaplap meghajlásról és rugós előfeszítésről. Megnéztem a blokkokat, de mindegyikhez csak sima csavar+anya kombináció tartozik. Keresgettem neten összeszerelt rendszerekről részletes képeket, de kevés sikerrel. Egyet találtam amin jobban kivehető volt, hogy a proci blokk lefogatásánál az egyik oldalon rugós előfeszítést alkalmaztak, de a másik oldalon csak sima csavar+anya.
Úgy néz ki elvetem a vödrös puffer elképzelésemet és maradok az eredeti plexitartályos elgondolásnál. Így a tartály-pumpa elhelyezése is megfelelő lesz a rendszerben. A pumpa a tartály kivezetéssel kb. egy szintbe fog kerülni.
Szerelgetés esetére milyen megoldást javasoltok leeresztéshez? A tartály oldalán és tetején van 1-1 levakolt nyílás lásd alábbi képen. Ezeket tudnám ez ügyben hasznosítani valahogy?
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Metal topik
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest