Hirdetés
Aktív témák
-
gery03
senior tag
Bővebben: link
Bővebben: link
Figyelj, és tanulj a mestertől. -
gery03
senior tag
válasz
hummerdikk #4744 üzenetére
Te hol látsz azon a képen hangfalat? Én nem lelem...
[Szerkesztve] -
gery03
senior tag
válasz
SimoNPhoeniX #4681 üzenetére
Hello! Írtad, hogy nem találtál semmi normális címet. Ez a blokk készítésben sokat segíthet, de másban is jó lehet.---> Bővebben: link
[Szerkesztve] -
gery03
senior tag
válasz
popey37 #4513 üzenetére
Egy kis gond van. Én 12-es csöveket használok, szal a járatok sztem 10-esek lesznek. Mondjuk nemtom úgy elférnek-e egymás mellett. Még méretarányos rajzot nem csináltam. De ha elkészül, akkor más 8-as csöveivel meg már túl nagy lesz, nem? Ha nagyobb, lelassul benne a víz, és a teljesítmény is csökkenhet... Szal igazán univerzális blokkot ilyen szempontból nem tudok csinálni. Vagy esetleg jó a nagyobb járat?
-
gery03
senior tag
válasz
popey37 #4492 üzenetére
Ok. És szerinted milyen vastag legyen a talpa? Én 10mm mélyre terveztem a marást, és 1,5-ös anyagot fogok szerintem használni. Tehát olyan 0,5 cm lesz a talp. Az megfelelő valyon ebben az esetben? Esetleg hagyjam még vékonyabbra? Bár akkor meg az a gond, hogy lassabb pumpával drasztikusan csökken a teljesítménye.
-
gery03
senior tag
2 éve nem sok újítás történt nálam vízhűtés terén, akarok valamit megint alkotni. Lehet poénból (vagy nem feltétlenül poén, hanem mert jó
) csinálok blokkot. Már meg is rajzoltam a vázlatos tervet paintbe. Fedele a trend szerint plexi lenne
és egyben az lenne a lefogatója is. A plexibe meg gyorscsonk menne. Szerintetek nagyjából jó elképzelés ez?
-
gery03
senior tag
válasz
(Kolombusz) #4276 üzenetére
Gondolkodtam énis rajta, hogy poén-e, de egy smiley nincs benne, szal gondoltam nem kamu.
De megnyugodtam, hogy nincs akkora sötétség... vagy mégis?
-
gery03
senior tag
válasz
(Kolombusz) #4273 üzenetére
LOL!!
Komolyan kérdezted? Ennyire sötétség...
Nah mind1... Bővebben: link
Itt le van írva sokmindenm, meg vannak képek is.
Csak aztán nehogy összekeverd a peltrieres, meg kompresszoros hűtéssel, mert azis van az oldalon. -
gery03
senior tag
válasz
hummerdikk #4229 üzenetére
irc.extra.hu
#prohardver csati
és mindezt irc klienssel próbáldd meg elérni, ne http-vel -
gery03
senior tag
válasz
hummerdikk #4219 üzenetére
msconfig
-
gery03
senior tag
Mien port csináltál pontosan? Mert ha valami nem kémiailag előállítottról van szó, akkor nem fog bevállni, mert alapvetően a paszta, nem a hőátadásra van kiatlálva, csak a rések kitöltésére, de így otthon nem tudunk olyan finom port előállítani, ami beférne ezekbe a mikrorepedésekbe, tehát a hűtőfelületek távolabb lesznek -> a hőátadás jelentősen romlik, mert a fémes kapcsolat sokszor jobb hőátadást biztosít, mint a paszta.
-
gery03
senior tag
válasz
hummerdikk #2669 üzenetére
Hydor 9m-hez valóban kevés, mert asszem 120-ig bírja, de a 8-as csövekkel mi a baj? Igaz nagy teljesítményű pumpa nem fogja szeretni, de...
Amúgymeg sztem ezt a pincében a radi dolgot felejtsd el, nincs értelme... -
gery03
senior tag
Nah elkészültem jelentem. Összeraktam a rendszert. Király végre egyben a gép, de gond az még van. A vantikapcsolónap a csatlakozója leszakadt, mert vékony volt nagyon a vezeték, és meglett hajítva párszor.
Tehát a videókártyán msot nincs léghűtés, csak víz, de így melegszik eléggé. Elég halk lett elégedett vagyok vele. De a tarályom nagyon szar. Mint tartály jól funkcionál, de mint légtelenítő, már nem. Annyira kicsi az alján a lyuk, hogy magától fel sem jön benne a buborék. 20 perc volt a feltöltés emiatt, mert nyomással kellett belenyomatni a rendszerbe a vizet...
A proci most így netezve 36 fokos az nb pedig 26. Ennyit tudtam elmondani, kérem kapcsolja ki...
D: -
gery03
senior tag
Most, hogy énis szenvedek a gépbe integrálással, nekem is kellett egy új tarti. És tegnapelőtt vettem is egy fékolajtartályt.
MEgelőztelek az ötlettel.
Kemény 0 ft-ért ideadták. Rendesek voltak. Alig várom már, hogy kész legyen a rendszer újra 4 hónap után...
A radi mosmár fullra kész, rajta van a venti is zajmentesen. A felfogatás is kész. A lefogatók részben (az nb-jé még nincs kifúrva, 10perc max) A tartály még be kell ragasztanom a spéci reggel forrasztott légtelenítő rendszerembeUtána meg csak össze kell rakni. Talán holnap este fele még sor is kerülhet rá.
Már várom a csendet, és nyugalmat újra a szobámba. -
gery03
senior tag
válasz
hummerdikk #1789 üzenetére
Húbazz mire felfogtam, amit írsz, kiesett a szemem is.
Szal a lényeg, hogy menni fog, mert a rendszere légmentesen zárt és a pumpa szívó/nyomó hatása miatt folyni fog a folyadék mindenhol..
[Szerkesztve] -
gery03
senior tag
válasz
hummerdikk #1780 üzenetére
Nem érted??
Pumpából megy a víz a hdd blokkba, onnan a cpu-ba, onnan az nb-be, onnan a vga-ba, onnan a radi első részébe, onnan a tartályba, ahol légtelenítődik, majd onnan a radi második részébe, ahonnan végül visszekaerül a pumpához.
Tehát a tartály itt is majdnem a pumpa előtt van, csak 1 félradi van előtte.
G.A. pedig nem több megabites netet kért, hanem minimum 2 gépre megoszthatót. Azért kell neki a router is... -
gery03
senior tag
Megvan az új alaplapom, mostmár a gépem összerakása csak a rendszertől függ. Mostis léghűtéssel megy a gép, mert tartályom még mindig nincs. És anélkül meg nem műxik. Pedig már a radi a ház tetején figyel, a pumpa pedig bennt, de ígyis csak figyelnek, nem dolgoznak.
Kb 3,5 hónapja nincs összerakva a vízhűtésem. (Ez a gépem nem igazán működése miatt kezdődött el) -
gery03
senior tag
válasz
hummerdikk #1591 üzenetére
Nah micsoda jóhír. Nekem meg nem jutott tegnap időm tartályt nézni, szal nincs.
-
gery03
senior tag
Nah megcsináltam a pumpa rögzítését egy rossz fúró segítségével.
Hát nagyon szűkös lesz a hely. Elég gáz, de nemtok mit tenni, pici a ház.
A radifelfogatáshoz meg nemtudok hozzákezdeni sem, mert elkéne vágni valamivel a lemezt, de én nem esek neki fűrésszel, mikor lemezvágó ollóval fél perc sincs. -
gery03
senior tag
Énmeg hozzákezdtem a vízhűtésem gépházba integrálásához. Megyek nagy hévvel a pincébe, hogy majd ott zsírul megcsinálom, de nagy gáz van, mert a szerszámokat fater elvitte munkahelyre. Szal nincs semmim. PEdig már kitaláltam a radifelfogatási módot. Egyéni. Gipszkartonozáshoz használt ''gerendákat'' fogok használni. Persze ez a gerenda alu lemezből van. Aki ismeri tudja miről beszélek.
Pumpa helye is be van jelölve a ház aljában, de azt sem tudom megcsinálni, mert fúró sincs itthon. A cső kivezetést a ház hátulján úgyszintén, mert ahhoz is fúró kéne. Meg vagyok lőve. Hívom fater, hogy mikor jön, meg, hogy hozza haza a szerszámokat, erre meg itt csörög mellettem a mobilja. Kurva jó lesz, ha nem hozza hétvégére haza a szerszámokat. Meg vagyok lőve nélkülük, pedig most elterveztem, hogy a 4 nap alatt megcsinálom zsírul. Hétfőn lesz alaplapom, és akkorra már kész kéne lennie.... -
gery03
senior tag
-
gery03
senior tag
Kéne egy tartály nekem, de ma reggeli kutakodásom a pincénkben, ahol sok lom van, nem vezettek sikerre. Nem találtam semmi érdekeset, ami jó lenne tartálynak. Mi a halálból csináljak??? Már fogalmam sincs. A jelenlegi konzerdobozból készített nem a legtutibb, mert rozsdásodik itt-ott, meg a hűtőfolyadékom oldja a ragasztást, úgyhogy egyszercsak kiesik majd a csonk.
[Szerkesztve] -
gery03
senior tag
válasz
UnConnecteD #1308 üzenetére
Navajon. A radi, majd 1 kör megtétele után. Amúgymeg 1 kör alatt max 1,5 fokot melegszik a víz. És ez nem a vga-tól csak. Tehát ne féltsd már szegény pumpát, hogy megsül. A harmadik meg, hogy nézdmeg milyen karija van.
-
gery03
senior tag
-
gery03
senior tag
bim: a blokk megjöt már hétfőn. Sajnos csak 1 oldala maradt épen, a többi mind meg van valamennyire karmolva.
-
gery03
senior tag
válasz
burgatshow #735 üzenetére
Miért?
-
gery03
senior tag
válasz
burgatshow #731 üzenetére
Hát nemtom. Lehet tudnál spórolni pl a radin, mert ennyi pénzért 4* ekkorát is tudsz venni.
A blokkokat nem ismerem, de az poén, hogy a vga blokk drágább, mint a proci. Esetleg nézz el a Bővebben: link-ra. Ott is vannak blokkok, nem is rosszak.
Eheim pumpa drága, mint a halál, de megbízható, és jó minőségű. -
gery03
senior tag
Gratula.
A blokkomban nem csalódtam. Ahhoz képes, hogy saját tervezés, és első is...
mod: A kisblokk jól kente azért. Milyen blokk az?
mod2: Ja és végülis miért 6-os csővel lett tesztelve? Melyik blokkon van az gyárilag? Egy 8-as eredményt is megnéztem volna az enyémmel... No meg persze egy 12-est is...
[Szerkesztve] -
gery03
senior tag
bim!
Mikor várhatunk eredményeket? Már kíváncsi vok. Amúgy tesztelés közbe mindig dokumentáltál valahova eredményeket, vagy fejből nyomod?
Remélem összesíted a 2 forduló eredményét, hogy az összes blokkot lássuk, hogy hogyan teljesítettek egymás ellen.
mod: 1300. hszem volt
[Szerkesztve] -
gery03
senior tag
válasz
hummerdikk #625 üzenetére
Mert félti a vinyóit.
Halkakat. A leglassabb coolink 8cm-es jó lesz. Vagy silent blade.
Ha meg van pénz (ami nincs), akkkor papst, vagy ys-tech.
[Szerkesztve] -
gery03
senior tag
Először is a polírozottsága nagyon szar lett sztem. Volt már jobbis, de most nem volt annyi időm. Vagy most ezt gúnyosan kéne érteni?
Az átalakítót természetesen szedd le. Ahogy neked jobb. Mellékeltem kulcsot is a csomagba (nem gyorszárra való tekintettel). Meglelted?
[Szerkesztve] -
gery03
senior tag
bim: A blokk a postára lett adva már tegnap este. Úgyhogy holnapra tutira ottlesz, ha még ma nem jött meg.
-
gery03
senior tag
Oks, akkor lehet feladom holnap.
Fiúk készüljetek. A teszt bővülni fog még 1 blokkal. (feltéve ha nem kezd ereszteni.)
Bim: Még le se lett a forrasztás óta tesztelve. De tettem rá csövet, bele vizet, és a szájjal előállított nyomásra sem eresztett. És mikor kész lett a forrasztás, akkor megpróbáltam kitörni a csonkot nem teljes erővel (mondván ennyit ki kell bírnia), és kibírta. Szal nem lett szar elvileg. -
gery03
senior tag
Hát elméletben építem felfele a lanpartys rendszert.
Vagyis tervezem át a mostanit.
Ott tartok, hogy a pumpa mégcsak el is fér a házban, de tartály már nem nagyon. Nem gáz, akkor a radira lesz téve (a pumpa szívócsonkjához megy). De ott csúnya meg nagy. Mien megoldást javasoltok? Ha radira teszem oda kéne valami jókis légtelenítő, és feltöltő tartály egyben, ami nem túl csúnya. -
gery03
senior tag
Akinek van helye....
Amúgy most próbáltam oda a házhoz a radimat, és nagy meglepetésemre pont passzol. Azthittem szélesebb. Ez jó, mert legalább nem kell másik radi.
Viszont a radit hogy rögzítsem a ház tetejéhez? Én valami keretre gondoltam, de miből, ami még szép is? A pumpa is elég nehézkesen fog elférni a házamba. És akkor még a tartályról nem is beszéltem.
Amúgy képeket itt lelhettek. Bővebben: link -
gery03
senior tag
Gratula a PH!-soknak a sok hsz-ért.
Azon gondolkoztam, hogy nem nagyon tudod menni a vízhűtés miatt sehova se lanpartyzni. Jó lenne kicsit kompaktabb rendszer. Be kéne építeni az egészet a gépbe. Vagyis csak a pumpat kéne beépíten, meg a tartály. A radi a ház tetején lenne.
Szerintetek megérné a fáradtságot? Nem kis munka lenne a ház tetejét nem nagyon szétbarmolni.
Ja és az esztétika is fontos, tehát nem bedobálni mindent a gépházba, és kész.
Vélemények?
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest