Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
és akkor már én is linkelnék egyet
[link], a túladagolással kapcsolatban pedig a lényeg: Álláspont a vitamin-túladagolással kapcsolatban
Az alternatív vitaminszemlélet követői szerint a vitamin túladagolás – mint olyan – nem létezik, a „túladagolási” tüneteket egy vitamin ésszerűtlenül magas dózisának bevitele okozza, ami automatikusan hiányt generál a többi vitaminból és ásványi anyagból. Így a kellő egyensúlyt megtartva, az RDA mennyiségek több tízszerese sem tud „túladagolási” tüneteket előidézni. A nagy mennyiségű C-vitamin fogyasztással kapcsolatban gyakran felmerülő ellenvetés, hogy a C-vitamin fokozza a vesekő képződést. Bár az adat él a köztudatban, ennek forrása ismeretlen, és nem ismert olyan kísérlet sem, amivel ezt igazolták volna. Ugyanakkor elképzelhető, hogy egyes vitaminkészítmények egyéb adalékai vesekő képződést okoznak. -
fLeSs
nagyúr
''Tudtommal nincsenek egyértelmű eredménnyel zárult kutatások, melyek bizonyítanák, hogy a hétköznapinál sokkal magasabb vitaminbevitel bármilyen pozitív hatással is bírna (bizonyos esetekben negatívval sem bír)''
nekem elég annyi, hogy nem voltam beteg amióta multivitamint szedek.
''- Ha komoly hatásuk lenne, arról feltehetőeg tudnánk, s jóval intenzívebben kutatnák a kérdést''
persze, a gyógyszeripar intenzíven lobbyzik ellene. a vitamin káros, egyél helyette gyógyszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- OLED TV topic
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Házimozi haladó szinten
- Mikrotik routerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Google Pixel topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- Ùj - DJI FPV Drone - 0h repülési idő
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest