Új hozzászólás Aktív témák
-
yash
senior tag
válasz
Syncmaster #867 üzenetére
En magam csinaltam neked egy kis peldat... kis logikvala ra lehet jonni mindenre, amugy eletem elso meghajtokat kezelo programja, Help file nelkul rajottem siman, sajat logikaval, szoval ha hasznalod az agyad, azert annyira nem nehez am! (mod: az Osztaly neve utal ra, hogy eppen masnak akartam neki allni
, eppen most tanulom a nyelvet csak
)
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Text;
using System.IO;
namespace AutomaticProperties
{
class Program
{
static void Entrance()
{
for (int i = 0; i < DriveInfo.GetDrives().Length; i++)
{
if (DriveInfo.GetDrives()[i].IsReady)
{
Console.WriteLine("Drive: {0} Volume label: {1}", DriveInfo.GetDrives()[i], DriveInfo.GetDrives()
[i].VolumeLabel);
}
else
{
Console.WriteLine("Drive {0} is not ready an can not be read!",DriveInfo.GetDrives()[i]);
}
}
Console.ReadLine();
}
static void Main(string[] args)
{
try
{
Entrance();
}
catch (Exception ex)
{
Console.WriteLine(ex.Message);
Console.ReadLine();
}
}
}
} -
Lortech
addikt
válasz
Syncmaster #865 üzenetére
System.IO.Directory.GetLogicalDrives(); metódussal megkapod a logikai meghajtók neveit, a kapott string tömböt végigiterálod és hozzáadod a comboboxhoz.
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
Syncmaster #719 üzenetére
áh megvan már,köszönöm szépen,ma volt gyakorlaton,úgyhogy már vágom ezt a részét
nagyjából igen de én akartam irányítani szal végülis a projekthez hozzáadni egy új formot és hivatkozni rá és ezt nem tudtam hogy kell de már vágomköszönöm tényleg ;)
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
Syncmaster #716 üzenetére
köszi,meglestem,működött jól. egy monitoron akarom megjeleníteni
az igazi célom az volna, hogy ne a gombra csináljon új formot,hanem egy eredetileg beadott formot jelenítsen meg,mivel arra előtte dobálhatok fel könnyebben gombokat amiket ugye "programozni?" tudnék
az mennyiben működik másképp?
-
Lortech
addikt
válasz
Syncmaster #707 üzenetére
Gyak. akkor már megcsinálom helyetted, bocs, de ez ellenkezik az elveimmel.
#710: Kérdezni azért lehet, ha nem megy, de kódot hadd ne írkáljak.
-
Lortech
addikt
válasz
Syncmaster #704 üzenetére
Filesystemwatcher nem erre való. Mint a neve is mutatja, fájlrendszerekhez van köze, konkrétan a fs eseményeit lehet vele monitorozni.
Szavakra úgy tudsz keresni, hogy végigolvasod a fájl tartalmát. Egyik megközelítés, hogy egy stringbe beolvasod az egész szöveget, és ráengeded a stringre a string.IndexOf-ot, vagy reguláris kifejezéseket. De ehhez elég kicsinek kell lenni a fájlnak, mert nyilván egy 100mb-os fájlt nem lenne célszerű beolvasni egy stringbe.
Ha nagy fájlokról van szó, akkor egy Filestreammel olvashatod a fájlt. Csinálsz egy buffert, ami néhányszorosa a keresendő szövegnek, és mindig ebbe olvasol. Kiolvasol buffernyit, megnézed, hogy benne van-e a keresett szöveg, majd a következő kiolvasás előtt visszaseekelsz annyit, amennyi a keresett szöveg hossza, és abban keresed a szöveget. Azért, hogy nehogy két olvasás határa vágja ketté a keresett szót és így ne találd meg.Fájlok listájára van Directory.GetFiles.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest