- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz
Relisys #1079 üzenetére
Az objektumra referenciát tartó változó(k)nak null értéket adsz és rábízod a GC-re, de korrekt válaszhoz tudni kéne pontosan, hogy milyen objektumról van szó, mi a működése, hogy van megvalósítva, milyen erőforrásokat fog( managed, unmanaged) van-e IDispose megvalósítása) ..
-
Nem tudom pontosan hogyan oldottad meg a feladatot de a képet hasonlítgatásánál nekem is volt bajom.
Bár nekem azért nem tudta őket hasonlítani mert betettem a képeket forrásnak és akkor nme tudja.
Esetleg használhatod a gombok más tulajdonságát is arra hogy összehasonlítsd őket.
Bár nme biztos hogy a legjobb megoldás de ott van pl a Tag tulajdonság amit azonos képeknél azonos értékre állítasz. Vagy vmi ilyesmi. -
hali!
sajnos nagyon időm nincs meg nemis értek hozzá de hátha kicsit segít.
Szóval én úgy gondolkozom hogy végülis valahogy ketté kell szedned a stringet és az egyes elemeket összehasonlítanod.
Mivel a string lehet egy olyan palindrom is ami egy mondat ezért a szóközöket meg felkiáltójeleket meg ilyesmiekt ki kell szedni belőle.
Ezt mondjuk egy for ciklussal megcsinálod. Vagy lehet hogy van valami string függvény direkt erre azt nem tudom. De ha végigmész rajta és kiszedegeted azzal se lehet baj. A string lenght tulajdonságát használhatod is.
Aztán miután ez megvan mondjuk tolower-el kisbetüssé teszed őket. Mondjuk azt nem tudom hogy ez feltétlen szükséges e de emlékeim szerint igen mivel pl egy A nem egyezik összehasonlításkor egy a-val. Nemtom hogy az AsCII kódot hasonlítja e.
Aztán mondjuk megteheted azt is hogy még a for ciklusban az ékezetes betük heléyre ékezet nélkülit raksz vagy eleve már csak angol abc szerinti betüket fogadsz el (bár akkor lehetne ár eleve kisbetüs csak) ez azért lehet lényeges mert lehetséges hogy a szó palindrom de ezeknél néha az ékezetes betüket nem szokták figyelembe venni. Vagy vmi iylesmit írt a wikipédia. No mind1 ez már csak egy ksi plussz.
No és a string lenght tulajdonságával megtudod miylen hossztú a string. Kétfelé veszed. Mondjuk két külön stringbe teszed a két felét. És elkezded hasonlítani talán egy for ciklusban az elmeket. Legelébb az első fél első elemét a második fél utolsó elemével.
Ha mindezt pl egy függvényben írod meg az visszaadhat boolean értéket és true-t ha mindegyik egyezik false-t ha vmelyik nem.
Hát bár megoldást nme adtam remélem kicsit segített.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 RED DEVIL Eladó!
- MSI RX 570 8GB GDDR5 ARMOR OC Eladó!
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest