Hirdetés
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HP notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
K_Gabor
tag
válasz
netpeti98 #4995 üzenetére
Na elvileg itt van egy megoldásom hozzá.
Nekem jónak tűnik,ha mégse az akkor szóljatok
Ha van más megoldás is akkor szívesen meghallgatomElső körben azt hittem kellene egy beszúró rendezés vagy hasonló,aztán kicsit jobban elkezdtem rajta agyalni és rájöttem,hogy sokkal egyszerűbb annál minthogy bármilyen rendező algoritmus kéne...
Jó kis Nemes Tihaméres feladatok
Am saját magad szórakoztatására csinálod vagy kiadták feladatba? -
válasz
netpeti98 #4995 üzenetére
Most mindjárt olyat mondok, hogy kettéáll a füled: nem az a feladat, hogy rendezd a tömböt! Ujjgyakorlatnak persze jó volt a buborékrendezés, de a megoldáshoz felesleges.
A feladat szövegéből kiderül, hogy a bemeneted minden esetben 1 és N közötti számok kihagyás nélkül (definíció szerint). Neked azt kell vizsgálnod, hogy hány szám nincsen a helyén, és hány lépésből lehet őket a helyükre tenni, kézzel. Más szóval egy ideális rendezési algoritmust feltételezve.
Ha már ez a szám (legyen a példa kedvéért X) megvan, akkor közelebb vagy a megoldáshoz, de nem vagy kész. Ugyanis egy cserelépéssel lehet, hogy egy vagy két szám is a helyére kerül, azaz a kimenet kisebb mint X.
A példádat elnézve mondjuk egy szám sincs a helyén, úgyhogy X=10... De ennél kevesebb csere kell. Az ide vezető úton még gondolkodnom kell kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32" ívelt Monitor 32MR50C-B
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest