- Panasonic LCD és LED TV-k
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Bluetooth hangszórók
- 3D nyomtatás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen processzort vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lord.lakli #7590 üzenetére
Köszi, nem is gondoltam hogy ez ilyen egyszerű, müxik
-
válasz
Chesterfield #7497 üzenetére
Nalunk pl Entity Framwork, WPF, MVC, mssql ami megy főként.
-
válasz
Chesterfield #7483 üzenetére
Pl. WPF-nek miert ne lenne?
-
Fontos volt az index, de felesleges volt az egesz, mert entity framworkos megoldassal gyakorlatilag egy sor volt az egesz. Kezdeti allapottal hasonlitgattam az objektumok aktualis allapotat, de a DataContext ChangeTracker objektumanak van egy HasChanges() metodusa, ami megoldja a problemamat
-
Sziasztok!
Adott két lista. Különbségeket keresek (pontosabban azt, hogy van-e különbség). Az elemeit össze kell hasonlítanom bizonyos propertyk alapján, egyesével végighaladva a listák elemein. Fontos a sorrend, az A lista első elemét a B lista első elemével kell összehasonlítanom.
For ciklussal, if-ekkel tökéletesen működik, de meg szeretném írni rövidebben linq-val.
if ((Kiserocimkek.Where(a => EredetiKiserocimkek.Any(b => (a.EloirtDarab != b.EloirtDarab) || (a.Vonalkod != b.Vonalkod)))).ToList().Count > 0)
return true;Ezt írtam, de valamit benézek és a lista összes elemére teljesülnek a feltételek
-
Sziasztok! Adott egy tanulgatos projekt. WPF + Entity framework. Egy HR-szerű appot irok, amiben dolgozokat lehet felvenni az adatbazisunkba. Van egy rakat tabla, pl. a Dolgozo tabla kapcsolatban all a Fizetestipusok tablaval, Beosztasok tablaval stb. Ezeket meg tudtam oldani, az xaml-ben bindinggal. A kerdesem az lenne, hogy hogyan szokas mondjuk egy olyan kapcsolatot a felhasznalo ele tarni es megvalositani, amiben junction table van, azaz pl. Egy Dolgozo tartozhat tobb ceghez is, ekkor adott egy Dolgozok tabla, egy Cegek tabla es a kettot osszekoto DolgozokCegek junction tabla. A cegnel ahol vagyok, ott MVVM patternnel jatszunk. Ugy terveztem, hogy lesz egy legordulo lista es abban checkboxok. Hogyan tovabb?
-
Rögtön egy kerdes az okosabbakhoz, jol emlékszem hogy a lokalis valtozok a stacken, a static valtozok viszont a heapen helyezkednek el?
-
válasz
Flowtation #7354 üzenetére
Egy rovid pelda.
Van egy Fruit osztalyod, legyen benne egy static int x es egy int y.
class Fruit{
static int x = 0;
int y = 0;
}Ha peldanyositod az osztalyt es letrehozol belole mondjuk egy Alma es egy Korte objektumot, akkor a kovetkezo fog tortenni.
Az y letrejon az Almaban es a Korteben is, ket kulonbozo valtozo lesz, semmi kozuk nem lesz egymashoz.
Az x azonban, mivel static, osztalyszintu valtozo, ezert az nem jon letre kulon-kulon az Alma es Korte objektumoknal, abbol csak egyetlen egy darab van, amin az osszes Fruit osztalybol letrehozott objektum osztozkodik.
Tehat ha az Alma.x-et megvaltoztatod 0-rol 5-re, akkor utana ha lekerdezed a Korte.x-et 5-ot fogsz visszakapni eredmenyul.
Ez ugye az y-nal nem igy lesz, ott ha atirod az Alma y-jat 5-re, attol meg a Korte 0 marad.
Eleg pongyola megfogalmazas, de igy talan atjon mire valo
-
válasz
Flowtation #7342 üzenetére
A label.text stringet var, konvertald az erdemeny intet stringge
-
válasz
Flowtation #7339 üzenetére
Probald igy:
int x =
Int32.Parse(myTextBox.Text);Igy atkonvertalod a beolvasott stringet intte.
Azert azt irja ki hogy 12, mert ket string objektumot konkatenalsz a + jellel, nem pedig 2 szamot adsz ossze.
Illeszd be a program kodod egy reszletet, ugy konnyebben tudunk segiteni.
-
válasz
Flowtation #7333 üzenetére
Mondjuk nem igazan ertem, hogy suliban kezdokent miert nem console alkalmazasokkal tanuljatok az alapokat
-
Koszonom szepen, ez indulasnak jo lesz
-
Sziasztok! Milyen könyvet ajánlanátok C# tanulásra? Programozást nem a nulláról kezdem, 3 éve fejlesztgetek droidra (egyetem mellett), illetve még gimiben foglalkoztam picit C#-al is. Most elképzelhető, hogy át kéne állnom C#-ra, így minden tippet megköszönnék, honnan érdemes kezdeni, mit érdemes olvasni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Villanyszerelés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- iPhone topik
- Panasonic LCD és LED TV-k
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Bluetooth hangszórók
- 3D nyomtatás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Venture Electronics VE RunAbout RA 2B-FE Amplifier
- Venture Electronics VE RunAbout RA 2B-FE Amplifier
- Sürgősen eladó egy újszerű AI-erőmű!
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- BEACN MIC Dynamic Podcast RGB USB-C - Professzionális stúdióminőségű Mikrofon - Win/Mac - Ár alatt!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Quadro FX 570 eladó
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest